Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Max. 60 fokot lehet olvasni itt-ott a fólia felületi hőmérsékletének, és lábmelegítőnek több helyen láttam már használni, ez sajnos csak 20 fokot ad. Erről volna szó.
Túl olcsó amúgy. Mi a pontos ráírt típus?
Enerpia Daewoo PTC Heather made in Korea. Van ugyanilyen máshol is 2x 3x ennyiért is.
De típusa nincs rajta? Mert ebből van 60W-os is.
Bővebben: Link
Ezt 220W-osnak vettem. Közelítőleg annyit meg is eszik a 2nm. 390-420W
Nem nagy gond, mert küldöm vissza, ha ez ilyen nevetséges hőkibocsátású, csak szerettem volna meggyőződni, hogy nem-e én vagyok a hülye hozzá. Az már rosszabb ha valaki leburkol egy szobát vele és semmi, azaz csak 20 fok a padló....
Ezt nem értem. Hogyan lehetne nevetséges hőkibocsátású??? Felvesz 400W-ot, ezt le is adja neked, hő lesz belőle. Ha több hő kell, nagyobb teljesítményű fóliát veszel. Ezek nem variálnak semmit, faék egyszerű dolgok. Kiterítve, szabadon persze hogy nem melegszik fel a felülete 20foknál jobban. Ilyenkor a legnagyobb a hőleadása, vagyis inkább a környezet hőelvonása. Rakd mondjuk a szőnyeg alá, vagy ahova tervezve van, ahonnan nem tud a hő azonnal elszökni, és mindjárt megérzed, hogy a 400W pörkölni is tud akár. Ez olyan, mintha a gyufát beleraknád jeges vízbe, aztán panaszkodnál, hogy miért nem forralja fel a vizet???
Nekem lábmelegítőm van, saját gyártmány, 12W-ot eszik, és a legnagyobb hidegben is kellemesen langyos-majdnem túl meleg között van a hőmérséklete. Pedig csak egy sima alu lap, meg néhány teljesítmény ellenállás. Arra akartam kilyukadni, hogy nem a fólia a hibás, az pontosan azt teszi, amire tervezve lett.
Ja 2*2m-t néztem, az nem, hogy csak felét tesztelted, akkor simán jó az. Levágott cuccot nem kötelesek visszavenni mondjuk (és nem is illik visszaküldeni, amikor működik). 800W az ha sokat be van kapcsolva és jól le van szigetelve órák alatt fog leadni elég sok hőt, jól kell ablakokat és ajtót szigetelni és akkor segíteni is fog.
Vagy vegyél hószivattyús fűtőfóliát A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2023
Köszi a választ. A fóliából ezt a 220W-ost találtam legnagyobbat. Nem az asztalra hajítva lenne a végleges helye, itt csak kipróbáltam, hogy mit "tud". Ez első nekifutásban nem túl meggyőző, és addig nem akartam laminált padló alá rakni, míg a kezem melegebb a fóliát tapogatva mint a hőmérő szerinti 20 fokos fólia. De, ha azt mondod, hogy bebugyolálva fogja ontani a hőt, akkor kipróbálom holnap úgy is. Láttam már 400W-os ellenállást alu lapra fogatva korholni, de az nem 20 fok....
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2023
Egyik helyiségben egy klíma van, viszont itt vagyok többet. Van egy kvarc csöves hősugárzó is felszerelve ami jól is fűt, de deréktól fölfele meggyulladok, a lábam meg le fagy, és ezért gondoltam, hogy haladok a korral, de egyenlőre elég kakának tűnik ez a megoldás. Közben egyik ismerős is megerősítette, hogy ő is próbálta csupaszon beépítés előtt az övét, de a kezének nem volt kellemes a hőfok, hanem forró volt, termosztát nélkül. Ez 2X1m azaz 440W-os a darab, és csipesszel csatlakoztam rá, nem vágtam el.
Na, majd lesz valami. Köszi mindenkinek a hozzászólást, bár reménykedtem hátha használ valaki ilyesmit!
Rákötném egy teljesítmény méröre a biztonság kedvéért.
Megtette, azt írta.
Idézet: „meg is eszik a 2nm. 390-420W” Ott lészen a kutya elásva, amit te is írtál. Be kell foglalni a helyére. Mert jelenleg így, ahogyan mérte (a szabad levegővel körbefogva) mindkét oldalán hűlik. Ha az egyik oldalán meggátoltuk a hőleadást (benne van a padlóban) akkor a hő csak a (levegő felé szabad oldalon) felfelé tud távozni. Így sem sok lesz, de nem is 20 fokos lesz a felület, több lesz.
Mai alkotásunk: Granpa-val fát vágtunk Gafly-nál. Jó magasra felmászott, úgy-e? Én nem mertem volna ezt megcsinálni. Gafly előszedte ezt a kék hegymászó kötelet, mert kellett a favágáshoz, én meg gyorsan kötöttem rá egy hóhércsomót. Az eredményt a képen láthatjátok.
Hello.
Sokszor hallottam már, hogy kádban fürdeni drága multaság. De mi történik pontosan, ha az ember hagyja a vizet szobahőmérsékletűre hűlni? Szerintem akkor a víz felmelegítéséhez felhasznált hőmennyiség átvándorol a kád falába, födémbe, padlóba és a helyiség levegőjét is felmelegíti, így ergo mint egy nagy radiátor/padlófűtés működik. Ha ez igaz, és miért ne lenne az, akkor miért lenne a kádban fürdés (télen) drága mulatság? Hiszen annyival kevesebbet kell majd fűteni.
Mert a víz és csatornadíj nem alakul át hővé
De kútról teljesen jó az. Mondjuk a födemet fűteni nem biztos a leghatékonyabb, de fűti. Idézet: Azt az egy helyiséget -fürdőszoba- túlfűti, a többire nincs hatása. Szomszéd helyiségekben nem venni észre. „Hiszen annyival kevesebbet kell majd fűteni.”
Mondjuk, hogy nyitva vannak az ajtók. De belegondolva itt nem a szokványos hősugárzásos hőátadás van, hanem a víz halmazállapot változásával (párolgás) rengeteg hőt veszít, emeli a helyiség páratartalmát. Lehet, hogy mégis drága mulatság?
Majdnem pontos. Igaz, hogy a párolgás hőelvonással jár, tehát az egyenleg nem annyira pozitív -de ezt bőven ellensúlyozza az, hogy a nyakig érő meleg vízben tohonyázhatok.
Persze ide a szénért meg szénporért nem jöttök el, pedig azért mászni sem kell :/
Ez is igaz, zúl is fűtheti. Még a szüleimnél laktam, és amikor már a gázkazán is a fürdőszobába került -hát fürdés után gyorsam ki kellett jönnöm. Izzadtam.
Idézet: Akkor meg a pára nedvesít mindent, penész örül és szaporodik szépen. Falon sarkokban láthatóan, másokon nem láthatóan. Elvileg lehet, hogy szét lehetne osztani a meleget helyiségekben, gyakorlatilag nem igazán. Nagyobb hőmérsékletű fürdőszoba nagyobb veszteséget jelent a födém és külső falaknál, a nagyobb belső-külső hőkülönbség miatt. „Mondjuk, hogy nyitva vannak az ajtók.”
Ha egyébként nem fűtjük a helyiséget, akkor tényleg jelentkezik a penész.
Sajnos nincs fuvaros.
Ha telepárásodik a fürdőből akkor is. Alapja a nedvesség a penészesedésnek.
Messze van tőlünk.
Ez is egy örök vita, hogy kádban fürdeni vagy tálcában tusolni. Mindkét tábor kőkeményen meg is szokta indokolni a vélt igazát. Szerintem kizárólag azon múlik az egész mindkét esetben hogy ki hogy csinálja. A zuhany hívők azt szokták szajkózni, hogy töredéke vizet használnak csak el. Ez szinte biztosan nem igaz, még akkor sem ha a minimális módon tusolnak, ahogy szerintem nem is nagyon lehet ha csak nincs 30 fok a helyiségben. Én az állva tusolást két okból sem szeretem. Az egyik, hogy már ahogy suhognak le fentről a meleg víz cseppek keltenek egyfajta "szelet" amitől fázom. A másik, hogy én imádok elfeküdni a kádban, olyan meleg vízben amit csak elbír a bőröm, na ilyet se lehet a tálcában csinálni. Sosem mértem meg pontosan, de saccra így sem fogy el 18-20 liter víznél több egy fürdésnél. Ha már a fűtés részéről beszélünk, korszerű kád ma már akril, az nem hűti el gyorsan a vizet mint a régi öntöttvas vagy lemez, meg nem fagysz hozzá ha hozzáérsz mert az akril érintésének érzete nem olyan hideg. Az nem nagyon vezeti el a hőt sehova, alul ki is van nyomva purhabbal, inkább csak a levegő hűti el a vizet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |