Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Most veszem észre hogy a PWM szabályozású vezérlőd kijelzi a hőfokot ...
Miért nem a meglévő hőérzékelő alapján szabályozol?
"Ragacsnak" én biztosan "piros hőálló szilikont" használnék, mert az van otthon (annó szombati kajavásárlás közben vettem le a polcról, két kifli és kefír közül), és ez rugalmas marad.
De ha most vennék, és aggódnék a meleg miatt, akkor ez például hőállóságban verhetetlen, ámbár állítólag megkeményedik...
Mert hülyeséget írtam , nem a hőfokot, hanem a pwm % értékét jelzi ki, bocs. Jelenleg nincs szabályzás, vezérlés van csak.
sziasztok!
Segítsetek megérteni ezt az anomáliát. A weboldal szerint a képen látható R084-85-86-87 sz. ellenállások mérete 11.4M (MegaOhm, gondolom) Ehhez képest a 84 sz. ellenálláson 1,539 KiloOhm-ot mérek, a másik hármon 430 OHm-ot. Létezhet, hogy mind tönkrement? - látom a panelen a hő nyomát, de a másik sarkában található ellenállásokon sem azt mérem, amit a színkód szerint mérnem kéne. Vagy félreértek valamit? Esetleg valami más alkatrész belepofázik a mérésembe? Előre is köszi a segítséget.
Megbízható méréshez legalább az egyik lában ki kell forrasztani. Ha sorban vannak az nagy szerencse.
Szia!
A színkód alapján azok 1,54 kΩ-os, 1%-os ellenállások. Ha műszerrel akarod ellenőrizni az értékét, akkor Epu2 tanácsát fogadd meg.
Színkód alapján nekem 1,54kOhm-nak tűnik...
De ellenállást áramkörben nem nagyon lehet megmérni ... max az adhat infót, ha nagyobb értéket mérsz mint amekkora az ellenállás ... akkor tuti hogy rossz!
Azért jött ki neked 11.4 megaohm, mert fordítva nézted. A vastag vonal jelöli a tűrést, az az utolsó. Barna, zöld, sárga, barna, barna, és így már 1,54k+-1%, ahogy előttem is írták.
Üdv mindenkinek.
Elakadtam, telefontöltőt szeretnék fabrikálni, nem értem miért nem tölt 5volton?!?! Van valami trükk ja, azt hittem csak 5 V kell neki! Válaszokat előre is köszönöm.
3 dolog
1, nem kap elég ampert, (kb 1A kéne neki) 2, látom van ott 1 sárga multiméter azzal ki lehet mérni a táp kimenetét 3, a 2-es képen nincs a fekete usb- kábel bedugva viszont a telefonba bevan (valószinü ugyanaz a kábel másik fele , de nem látom az egészet) A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2023
A telefon akkor kezd csak tölteni, ha úgy érzékeli, hogy az USB másik végén tényleg egy töltő van. Ezt a DATA lábak különböző passzív bekötéseivel érik el leggyakrabban.
(Quick charginghoz tényleges kommunikáció van a töltő és a telefon között)
Szia!
A probléma megoldódott, a D +és D - közé 2,2 ohmos ellenállást kellett kötni és indult a töltés! Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Abszolút kezdő/laikus vagyok. A youtube-on láttam néhány kisfilmet, amelyekben mágnessel plusz tekerccsel (vagy tekercsekkel) egyszerű áramforrást építettek, pl. LED-es lámpák számára. Mennyi ennek a realitása? Esetleg van valakinek tapasztalata/meglátása ezzel kapcsolatban? Pl. mekkora villamos teljesítményt lehet ebből kihozni, illetve mitől függ ez? Pl. az alkalmazott mágnes nagyságától, a rézdrót vastagságától, tekercs-számtól, stb. Gondolom, csak egyszerű, és kis áramfelvételű fogyasztóknál működik ez a dolog, de pl. kisebb villanymotornál (pl. keringtető szivattyú) abszolút nem...vagy mégis??? (Ha már volt valahol ez a téma, vagy van saját fórumoldala itt, akkor ezt az infót is megköszönném) Hangszóró + hálózati dugó + mágnes Két tekercs + mágnes
Nem kezdőség kérdése, hanem logika. Ilyen nem létezik, változó mágneses mező tud feszültséget indukálni.
Szerinted a biciklin meg Pakson minek forog a generátor, ha pár ledobott hangszóró mágnes is termelne? Csak jól keresnek a videókkal, mert pl te is megosztod.
Igen, én is erre gondoltam elsőre (halvány fizikai ismereteimre visszagondolva) - ti. hogy változó mágnesesség kéne. Köszi a választ .
Ha a címben "Free Energy" szerepel, na ez nincsen valóságban. Ezalatt a semmiből keletkező energiát értik, ami nincs.
Hogy ne lenne, feltöltöd a videót és a youtubetól kapott csekkel fizeted a villanyszámlát
De most már 8 éve nagyon mennek az ingyenenergiás meg kamu restaurálás videók, ahol a mocsárból kihúzott crt tvt pöcögtetnek analóg multival, majd bevágják a felvételt arról, amikor 2 héttel előtte még nem dobták a lápba és működött. De a fogkefével pucolt HDD lemezes adatmentés is valami...
Sziasztok!
Ezen a linken található kapcsolást szeretném utánépíteni. Bővebben: Link Milyen értékű teljesítményellenállással tudnám kiváltani a 12V/55W izzókat? Köszönöm!
Nagy hiba lenne kiváltani az izzót ! Nem úgy működne, ahogy kell...
Elolvastad a cikket? Gugli fordítóval olvasd el! ott írja:
A Derek Lynas által leírt alapáramkör fent látható egy kis módosítással. Áramkörében 6,8R 10 wattos ellenállást használnak a 12V 50W-os lámpa helyett. De olvasd végig!
Igen, de alatta írja, hogy az övé elfüstölt. Rendelek izzókat. Köszönöm!
Sziasztok!
Csövek tesztelésére szeretnék készíteni egy műszert és ennek a részeként keresek valamilyen kapcsolást, amivel az anódfeszt szabályozhatnám. Első körben ezzel próbálkoztam, de az a problémám, hogy 100 mA-nél jóval kisebb terheléseknél si nagyon elkezd esni a feszültség. A félvezetők sajnos nem az erősségem Volna valakinek ötlete rá, hogyan lehetne "stabilabbá" tenni? Köszönöm!
Szia! Például az R2 nagyobb mint 3,3 Ω és ezért korlátozhat a táp. Mikor diszfunkcionálisan működik az áramkör, mérd meg R1 és R2 ellenállások mindkét végén a feszültséget testhez képest. Ebből behatárolhatónak gondolom a hibát.
Sziasztok!
A DC volume helyére mit kell rakni ebben a kapcsolásban?
Szia! Csatolom az adatlap vonatkozó oldalát.
Van ehhez hasonló (DC erősítés állítási lehetőség minden csatornának külön, nem differenciál bemenet) nem kifutó tipus, amit kapni is lehet?
Én nem igazán találtam...
Köszönöm szépen!
Mikor lesz ennek maximális a hangereje, ha maximális a potméter ellenállása, vagy ha minimális? Mi történik, ha nyitva van a DC volume, vagy ha rövidre van zárva? Jelenleg csak két kábel van rákötve, és nincs meg a potis panelje. Csak nagyon halkan szól, lehet, hogy az IC is döglött a panelban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |