Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Neked adom szívesen, de nem ér annyit az egész, hogy egy métert menj érte.
Hol laksz?
Úgy látom te Békéscsabán.
Úgy látszik a jövő hétvégén megyek Békéscsabára . Át tudnám venni . Köszönöm Sanya
Rendben! A tied. Írj mikor jössz.
Jaj, tényleg: nekem a floppy emuláció akadt be.
Idézet: „igazi lemezről töltődjenek, mert annak jó a hangja.” "Te mond, hogy bankrablás! A Te hangod mélyebb ... " "DVD visszatekerőt" is árultak az is surrogot. Esetleg 1 commodore floppyházba meghagyva a mechanikát belülre + flash olvasót is beépíteni Esetleg a floppy cimkén lévő bar/QR code alapján választaná ki a flashból a betöltendő programot.Így a már sajnos meghalt adathordozók részben új életet élnének. A programtöltéskor nyikorogna is a lemezmeghajtó. Vagy ez túl elrugaszkodott ötlet volt a "Comodore élet érzésért" ? A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2023
Van minden régi gépemhez SD kártya vagy flash olvasó, ami tud lemezképeket kezelni. És mindegyikhez van lemezmeghajtóm is. Ez utóbbiakat szeretném minél tovább használni. Ezért gyűjtöm be a még használható lemezeket. Régi gép házát nem faragom át, maradjon eredeti.
Az igazi az lenne, ha egy floppy tokjában lenne egy uC + SD kártya vagy flash memória.
A résnél, ahol a fej olvas, egy elektromágnes* lenne, ami a lemezre írt tartalmat produkálná. A forgás megmaradna, mert az kell a lyuk (kezdő szektor) azonosításához, illetve egy kis "generátor" abból biztosítaná az elektronikához szükséges áramot (de lehetne benne akku is...). * Az "elektromágnes" tulajdonképpen sok kis elemi tekercs lenne, a sávoknak és oldalaknak megfelelő számban (SS - DS és SD - DD - HD). Így tökéletesen illeszkedne a meglévő olvasókba. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2023
Szia , köszönöm .
A jövő héten Pesten leszek, küldj egy tel számot privátban és felhívlak, megbeszéljük. Sanya
Számomra ez értelmetlen. De nem vagyunk egyformák.
Sziasztok!
Samsung okosóra összeragasztásához keresnek vagy 50cm hosszú, 1mm széles 3M-es, kétoldalú ragasztót, vagy olyan személyt, budapest, aki foglalkozik ilyenek javításával. Az idő szűkössége miatt fordulok hozzátok, mert jövő péntekre már szükségem lenne az órára. Ali-ról megrendeltem, de sajnos addig nem érkezik meg, hazai boltokból meg szállítással többe kerülne a leves mint a hús. Segítséget előre is köszönöm.
Telefon javítós boltba próbáltad? Ott is néha ragasztott az lcd
Még nem próbáltam, lehet hétfőn benézek 1-2-be...
Sziasztok!
RFT Kompaktbox 9205 hangszóróhoz keresnék eredeti hangváltót. Képen csatolom, hogy milyenek vannak a nálam levő párban, én azt gyanítom, hogy a két külön tekercses az eredetije. De az biztos, hogy a kettőnek nem csak hangzásban van eltérése, hanem a belső kapcsolásnak is köze nincs egymáshoz..
A képek alapján az egytekercses tűnik eredetinek! Abban vannak NDK-s kondenzátorok, a másikban magyar gyártmányúakra tippelnék. A két tekercsesnél a külön belerakott fa lemez is az utólagosságra utal.
Akár lehet mindkettő eredeti. Azonos bakelit szerelőlap van mindkettőben, ez nem lehet véletlen egybeesés...
Egy másik hangtechnikás fórumon is erre jutottunk, hogy valakinek az egyik, másnak a másik "ismerős". NDK-s termék, simán lehet a hiánygazdaság végül is..
A kondenzátorok, bár eltérő színűek, a gyártója azonos. Kihajtottam az érték leolvasáshoz a szürkéket, azon is "Frolyt" felirat található. Amit nem néztem meg alaposan, hogy esetleg az nem bipoláris kivitelű-e. Mert egyébként az volna az illendő ide, érzésem szerint..
Ebben az esetben valóban mindkettő lehet eredeti. Akkor a tippem nem igazán vezet eredményre...
Sziasztok! Keresek 3-4 db74S74-es TTL IC-t (az 54S74 még jobb lenne). Amiben elromlott TESLA gyártmányú (MH54S74) volt, de a Texas is megfelelne. Csak az "S" (schottky) jelzésű a jó!
1-2 db. LS74 és S174 van, de egy hétig nem leszek a közelében.
74AC74-et tudok adni, az 300Mhz-ig megy. CMOS, de szerintem kompatibilis, nézd meg az adatlapját jó-e. Van egy marékkal. Egy SDR rádióban használtam ilyet.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2023
Köszönöm a felajánlást, de egy katonai TTL-es szerkezetbe csak végszükség esetén tennék be CMOS áramkört.
Egy db 74S74-re már kaptam ígéretet, ha nem jön össze jelentkezni fogok Nálad.
Köszönöm a felajánlásokat probléma megoldódott.
Sziasztok!
Korai Videoton toronyhoz is gyártott Akai CS-M02 magnódeckhez keresnék alkatrészeket: váz szinten komplett mechanikát (azaz: motor, fejek, gumik nem számítanak, lendkerék, számláló szintén nem fontos), kivezérlésjelző VFD csövet, kettős tengelyű potmétert gombbal, ill. géptetőt. Elektronika állapota és megléte lényegtelen, az előlapé szintén. A VFD kivételével valószínűleg a CS-M01, -M3 típusok alkatrészei is csereszabatosak. Arra fel e fura lista, hogy került hozzám egy sok ponton megbontott, de amúgy kopásmentes gyári fejekkel és gyönyörű előlappal rendelkező példány, amit sajnálnék nem felújítani.
A Felajánlás topiknál lecsúsztam az ingyen kenyér pirítóról. Ha lesz még ilyen felajánlás szívesen elfogadnám.
Érdekelne olyan Tetris kvarcjáték, amelyik az LCD tetején számol és nem oldalt. Ezeknek kicsit nagyobb a kép mérete. Ezen felül érdekelne még Panasonic régi kis hajlékony gumiantennás vezeték nélküli telefon. Szívesen adok cserébe értük mást.....
Nem ingyen vihető, de azért használtan kapni, ilyen típusút szerintem erre gondolsz. Csak ötlet, semmi közöm a hirdetőhöz.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |