Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   94 / 128
(#) mnyugger válasza sanya hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

Neked adom szívesen, de nem ér annyit az egész, hogy egy métert menj érte.
Hol laksz?
(#) sanya válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

Úgy látom te Békéscsabán.
Úgy látszik a jövő hétvégén megyek Békéscsabára .
Át tudnám venni .
Köszönöm
Sanya
(#) mnyugger válasza sanya hozzászólására (») Márc 2, 2023 /

Rendben! A tied. Írj mikor jössz.

akku.jpg

(#) img válasza vargham hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Jaj, tényleg: nekem a floppy emuláció akadt be.
(#) Kera_Will válasza vargham hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Idézet:
„igazi lemezről töltődjenek, mert annak jó a hangja.”

"Te mond, hogy bankrablás! A Te hangod mélyebb ... "
"DVD visszatekerőt" is árultak az is surrogot.
Esetleg 1 commodore floppyházba meghagyva a mechanikát belülre + flash olvasót is beépíteni
Esetleg a floppy cimkén lévő bar/QR code alapján választaná ki a flashból a betöltendő programot.Így a már sajnos meghalt adathordozók részben új életet élnének.
A programtöltéskor nyikorogna is a lemezmeghajtó.
Vagy ez túl elrugaszkodott ötlet volt a "Comodore élet érzésért" ?
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2023
(#) Omega1 válasza sanya hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Hello!
Ha pesten jársz én is tudok adni.
(#) vargham válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Van minden régi gépemhez SD kártya vagy flash olvasó, ami tud lemezképeket kezelni. És mindegyikhez van lemezmeghajtóm is. Ez utóbbiakat szeretném minél tovább használni. Ezért gyűjtöm be a még használható lemezeket. Régi gép házát nem faragom át, maradjon eredeti.
(#) lazsi válasza Kera_Will hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Az igazi az lenne, ha egy floppy tokjában lenne egy uC + SD kártya vagy flash memória.
A résnél, ahol a fej olvas, egy elektromágnes* lenne, ami a lemezre írt tartalmat produkálná.
A forgás megmaradna, mert az kell a lyuk (kezdő szektor) azonosításához, illetve egy kis "generátor" abból biztosítaná az elektronikához szükséges áramot (de lehetne benne akku is...).

* Az "elektromágnes" tulajdonképpen sok kis elemi tekercs lenne, a sávoknak és oldalaknak megfelelő számban (SS - DS és SD - DD - HD).

Így tökéletesen illeszkedne a meglévő olvasókba.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2023
(#) sanya válasza Omega1 hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Szia , köszönöm .
A jövő héten Pesten leszek, küldj egy tel számot privátban és felhívlak, megbeszéljük.
Sanya
(#) Omega1 válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Még a sata, ata előtti időkből való.
(#) Travolta válasza lazsi hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Nem teljesen,de a filingje az.
(#) vargham válasza Travolta hozzászólására (») Márc 3, 2023 /

Számomra ez értelmetlen. De nem vagyunk egyformák.
(#) Travolta válasza vargham hozzászólására (») Márc 4, 2023 /

Sziasztok!
Samsung okosóra összeragasztásához keresnek vagy 50cm hosszú, 1mm széles 3M-es, kétoldalú ragasztót, vagy olyan személyt, budapest, aki foglalkozik ilyenek javításával.
Az idő szűkössége miatt fordulok hozzátok, mert jövő péntekre már szükségem lenne az órára.
Ali-ról megrendeltem, de sajnos addig nem érkezik meg, hazai boltokból meg szállítással többe kerülne a leves mint a hús.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) antikzsolt válasza Travolta hozzászólására (») Márc 4, 2023 /

Telefon javítós boltba próbáltad? Ott is néha ragasztott az lcd
(#) Travolta válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 4, 2023 /

Még nem próbáltam, lehet hétfőn benézek 1-2-be...
(#) Tomi94 hozzászólása Márc 9, 2023 /

Sziasztok!

RFT Kompaktbox 9205 hangszóróhoz keresnék eredeti hangváltót. Képen csatolom, hogy milyenek vannak a nálam levő párban, én azt gyanítom, hogy a két külön tekercses az eredetije. De az biztos, hogy a kettőnek nem csak hangzásban van eltérése, hanem a belső kapcsolásnak is köze nincs egymáshoz..
(#) lazsi válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 9, 2023 /

A képek alapján az egytekercses tűnik eredetinek! Abban vannak NDK-s kondenzátorok, a másikban magyar gyártmányúakra tippelnék. A két tekercsesnél a külön belerakott fa lemez is az utólagosságra utal.
(#) em válasza lazsi hozzászólására (») Márc 9, 2023 /

Akár lehet mindkettő eredeti. Azonos bakelit szerelőlap van mindkettőben, ez nem lehet véletlen egybeesés...
(#) Tomi94 válasza em hozzászólására (») Márc 9, 2023 /

Egy másik hangtechnikás fórumon is erre jutottunk, hogy valakinek az egyik, másnak a másik "ismerős". NDK-s termék, simán lehet a hiánygazdaság végül is..

A kondenzátorok, bár eltérő színűek, a gyártója azonos. Kihajtottam az érték leolvasáshoz a szürkéket, azon is "Frolyt" felirat található. Amit nem néztem meg alaposan, hogy esetleg az nem bipoláris kivitelű-e. Mert egyébként az volna az illendő ide, érzésem szerint..
(#) lazsi válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 10, 2023 /

Ebben az esetben valóban mindkettő lehet eredeti. Akkor a tippem nem igazán vezet eredményre...
(#) Gobe54 hozzászólása Márc 13, 2023 /

Sziasztok! Keresek 3-4 db74S74-es TTL IC-t (az 54S74 még jobb lenne). Amiben elromlott TESLA gyártmányú (MH54S74) volt, de a Texas is megfelelne. Csak az "S" (schottky) jelzésű a jó!
(#) granpa válasza Gobe54 hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

1-2 db. LS74 és S174 van, de egy hétig nem leszek a közelében.
(#) Gobe54 válasza granpa hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

Köszönöm, de CSAK a "sima" S a jó, 45MHz-en is kell működnie. A 174-et nem ismerem, ha funkció- és láb kompatibilis a 74-gyel, akkor érdekel.
.... Megnéztem, a 74 DIL14, a 174 DIL16......
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2023
(#) em válasza Gobe54 hozzászólására (») Márc 13, 2023 /

74AC74-et tudok adni, az 300Mhz-ig megy. CMOS, de szerintem kompatibilis, nézd meg az adatlapját jó-e. Van egy marékkal. Egy SDR rádióban használtam ilyet.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2023
(#) Gobe54 válasza em hozzászólására (») Márc 14, 2023 /

Köszönöm a felajánlást, de egy katonai TTL-es szerkezetbe csak végszükség esetén tennék be CMOS áramkört.
Egy db 74S74-re már kaptam ígéretet, ha nem jön össze jelentkezni fogok Nálad.
(#) Gobe54 válasza Gobe54 hozzászólására (») Márc 16, 2023 /

Köszönöm a felajánlásokat probléma megoldódott.
(#) Tomi94 hozzászólása Márc 29, 2023 /

Sziasztok!

Korai Videoton toronyhoz is gyártott Akai CS-M02 magnódeckhez keresnék alkatrészeket: váz szinten komplett mechanikát (azaz: motor, fejek, gumik nem számítanak, lendkerék, számláló szintén nem fontos), kivezérlésjelző VFD csövet, kettős tengelyű potmétert gombbal, ill. géptetőt. Elektronika állapota és megléte lényegtelen, az előlapé szintén. A VFD kivételével valószínűleg a CS-M01, -M3 típusok alkatrészei is csereszabatosak.

Arra fel e fura lista, hogy került hozzám egy sok ponton megbontott, de amúgy kopásmentes gyári fejekkel és gyönyörű előlappal rendelkező példány, amit sajnálnék nem felújítani.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 29, 2023 /

A Felajánlás topiknál lecsúsztam az ingyen kenyér pirítóról. Ha lesz még ilyen felajánlás szívesen elfogadnám.
(#) lefituta hozzászólása Márc 29, 2023 /

Érdekelne olyan Tetris kvarcjáték, amelyik az LCD tetején számol és nem oldalt. Ezeknek kicsit nagyobb a kép mérete. Ezen felül érdekelne még Panasonic régi kis hajlékony gumiantennás vezeték nélküli telefon. Szívesen adok cserébe értük mást.....
(#) sany válasza lefituta hozzászólására (») Márc 30, 2023 /

Nem ingyen vihető, de azért használtan kapni, ilyen típusút szerintem erre gondolsz. Csak ötlet, semmi közöm a hirdetőhöz.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2023
Következő: »»   94 / 128
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem