Fórum témák
» Több friss téma |
Arról mit lehet tudni, hogy ezek az eszközök hogyan hatnak kutyákra, cicákra és egyéb házi kedvencekre?
Az "ezek" mégis mi lenne? Csak mert, ahogy a "kütyük" is különböző típusúak/működési elvűek...a kutya is van kutya, meg eb! Míg az egyik rá se bagózik, a másik iszkolva elmenekül, ha meghallja a hangját...
...vagy te a "működési elméletükre" vagy kíváncsi?
Gondolom, ezek valami hangkeltő vackok.
Szerintem gondolni kéne a környezetre is.
A nálam lévők napelemesek és mozgásérzékelősek...ezért "gondolva" van a környezetre.
"Embertársaim" mémelyike nagyon érzékeny a hangjukra, mások meg nem hallanak belőle semmit. A növények nem tudom hogy reagálnak ezekre a vackokra...bizonyára van amelyik 2x gyorsabban nő miatta, másfajták meg megállnak a növekedésben. Aáá, csak vicceltem! Mikor a nyest szétrágja a polisztirol hőszigetlést a padlásomon és azt a szél széthordja százméterekre...te milyen környezetre gondolsz? Olvasnivaló: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
Nálunk se a kutyát se a macskát nem zavarja az aldi ultrahangos egérriasztója. Az egereket még nem kérdeztem meg mi a véleményük róla...
Én arra gondolnék, hogy a hőszigeteléssel van a probléma.
Szedd szét nézd meg van e benne ultrahangsugárzó (ne a kutyát !)
Nem lehet sérülésmentesen szétszedni, ezért mikor megvettem akkor is megnéztem egy mobilos appal, hogy vajon hallatszik-e valami, s most is, hogy be tudjam ide illeszteni.
A 12kHz-nél látható dobbanásokat produkálja a kütyü. Mondjuk az kérdéses mennyire jó maga az alkalmazás és a telefon mikrofonja A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
Életműve
Nem szabad senkit elítélni elsőre, minenkiben van fejlődési potienciál.
A legtöbb ilyen cuccos modulált ultrahangot sugároz (20Khz felett) a 12Khz még az emberi hallás tartományába bőven belefér , ha számottevő hangerőt progukálna akkor te is hallanád .
Nekem pl. olyan gondolataim vannak, hogy egy ilyen riasztónak azért van némi teljesítmény igénye is. Aztán kell egy olyan sugárzó, ami bizonyítottan le is tud sugározni minimum pár wattot a hatásos frekvencia tartományban.
A zseb-kütyük eleve ki is esnek ezért a felhasználhatóak közül. Aztán... amikor végigzongoráznak sacc 10-15 kHz tartományt, már bukik a mutatvány: ha elegendő is a lesugárzott teljesítmény, még mindig ott a kérdés: melyik állatfajra mégis mi az a frekvencia, 2-3 kHz, amire nagyon allergiás lesz? - a többi elpocsékolt idő. A másik: egy egér vagy patkány akkor is elcsen, elrág pár máasodpercig is valamit, ha ki kell bírni neki egy nagyon zavaró zajt és amikor észleli, rászokik, hogy nincs következmény, akkor odamegy . máskor is. Egy kutya sem foglalkozik egy kis "cincogással", ha támadni akar... oda legalább még többszörös teljesítmény kellene, olyan szerkezet senkinek se fér el a zsebében. Nem hamukázok ám, mert jó régen volt a kezemben pár komolyabb gyári cucc, amiket műszerekkel letesztelve jót nevettem..
Ezt én is tudom, de olyan műszerem, amivel mérni tudnám a lesugárzott hangot, nincs. Ezt a hangerőt, amit a képen látsz, a saját légzésem hangja is elnyomja, viszont a dobbanások egyértelműen megszűnnek mikor kihúzom a tápból a riasztót.
Lehet (sőt biztos ) hogy csinál valamit de az nem az amit elvárnánk tőle . Vagy gyári hibás vagy egyszerűen átverés.És azt sem hiszem hogy véletlenül gyártották úgy hogy nem szétszedhető ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
Amit el tudok róla mondani, hogy kutya-macska nem foglalkozik vele, egérből viszont kevesebb volt mióta be van dugva. Persze ez lehet sok mindentől, s akár még véletlen egybeesés is előfordulhat. Nem védem a terméket, olcsó volt, meg villogtatja a piros ledjét, ezen kívül nem feltűnő.
Klinikai tesztet egereken nem folytattam vele pest repeller ts-0614 áramkörének elemzéseHali!Vásároltam 2db Rágcsálóriasztót ami már több mint 1 éve üzemel viszont nem hozott eredményt mivel az egerek ugyanúgy felbukkannak mint azelőtt. Kíváncsiságból szétszereltem eme készüléket és nem igazán értem, hogy ez hogyan tartaná távol a rágcsálókat. Tudtommal léteznek olyan készülékek amik a hálózatba juttatnak vissza különböző impulzusokat, gyanítom, hogy ez a készülék is hasonló elven működik. Az egész áramkör lényegi része egy IC és egy trafó valamint egy triac, van benne némi LED is ami az impulzus kibocsátás szakaszait jelzi vissza vagy valami hasonló állapotjelzést ad. Vissza is rajzoltam az áramkört érdekes, hogy a triac amit egy IC hajt egy rövidrezárt trafóra kapcsolgatja rá a hálózati feszültséget. Nos a kérdésem, van ennek valami értelme? Üdv: István
Szia!
Ebből a készülékből max a trafó "rezdülései" jutnak ki a környezetbe, mint amikor egy normál trafó szekunderét rövid ideig ütemesen rövidrezárnád és még nem üti ki a biztosítékot.. Egyébként ha visszaolvasol pár beírást, az általános hatásosságról láthatsz véleményeket. Ami esetleg hat valamennyire, az az ultrahang megfelelő sugárzóval ( mégis ne a tulajdonost zavarja egy embereknek még jól hallható hang, mert beleőrülne.. ).
Ez elég kamu gyanus készülék. Nekem van ultrahangos, elég erős, de az egerek attól még vidáman járkálnak. Közelébe nem raknak fészket mondjuk, viszont ott van az egérkaki végig ahol szaladgál. De ennél többet nem lehet elérni ilyen kis készülékekkel. Kitettem egérfogókat, az működik. Nem szokják meg, nincs veszélyérzetük, mennek a csalira...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |