Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   65 / 77
(#) jeanluckpickard hozzászólása Márc 15, 2023 /

Sziasztok
Adott egy delonghi ecam22 112.b, eddig csak a csepptálcába öblített. Kávét főzött. Szétszedtem tele minden vízkővel, barna trutyival.
Minden csövet kicseréltem, elvileg tiszta minden.
Bekapcsolásnál forróvizet ad de csak a csepptálcába, és már kávét sem főz.a daráló működik, de szárazon megy a kv a zacc tartályba. Forróvizet és gőzt ad.
Találkozott valaki hasonló hibával.
Találkoztatok ilyen hibával.
(#) JZoli válasza jeanluckpickard hozzászólására (») Márc 16, 2023 /

Nagy valószínűséggel a főzőegység feletti "serleg" fejszelepe van elvízkövesedve. De mivel mindenki másképp nevezi e mellékelt képen lévő főzőegység feletti részre gondolok.

Pároló1.jpg

(#) jeanluckpickard válasza JZoli hozzászólására (») Márc 17, 2023 /

Szia ennek az alkatrésznek a szelepére gondoltál?
(#) JZoli válasza jeanluckpickard hozzászólására (») Márc 19, 2023 /

Helló. Igen erre. A fejrészében ahol a kazán felől jön be a víz , elég gyakran találkozok olyan hibával, hogy belerakódik a vízkő, és ez miatt a nagynyomású szivattyú nem bírja átnyomni rajta a vizet. Ha ki van vízkövezve a kávégép, sajnos ebből a szelepből nem mossa ki, mert a vízkőmenteasítő program alaatt a gőzcsövön jön ki a folyadék, és ezen a szelepen pont nem megy keresztül. Én már úgy vízköoldózom a gépeket amik hozzám kerülnek, hogy nyolcszor-tízszer rányomok az öblítőgombra mielőtt elindítom az automata vizkőmentesítő programot.
Viszont a Te esetedben, már csak a szétszedés, és kézi eltávolítás marad.
(#) baloghvl hozzászólása Márc 24, 2023 /

Sziasztok!

Sajnos vettem egy használt Krups EA8025 -ös gépet. Egy kis ideig jól működött de aztán megkergült. Eddig arra jutottam hogy a dugattyú nem megfelelően nyomódik le. Lassan, és kissé akadozva megy le. Van amikor még a henger előtt megáll. Kezdésképp kivettem a vízpumpát és rádugtam egy nyomásmérőt. Kb 8bar -nál lőtte le magáról a csövet. De mennyit kellene nyomni a szivattyúnak (230V 70W)? Mert ha az jó akkor a rugós munkahengerrel lehet a baj...
(#) vorosgy hozzászólása Márc 27, 2023 /

Sziasztok!

Delonghi Inissia EN80 CW kávéfőző vezérlőpaneljén egy (vagy két) alkatrész elégett. Kapcsolási rajz van valakinek a birtokában?

Erőre is köszönettel
Gy.
(#) SzilCsong hozzászólása Ápr 6, 2023 /

Sziasztok
Javítanék egy Jura Impressa E60-at.
Azért csak javítanék, mert valószínűleg már a legelején kicsesztem vele.
KB féldeci vizet tudott átpumpálni, majd a vízszivattyú megadta magát, meleg volt.
Rámérve a szolenoidra, szakadást mérek, a fölötte lévő hőbiztosíték nem volt kioldva.
Kérdés: szerintetek ez normális, hogy egy kis kínzástól tönkre vágódjon ez a tekercs? Pont nálam?
Minek van benne a hőbiztosíték?

szerk: közbe látom, hogy nem is drágán kapható (csoda) és még annyi, hogy a pumpa áramköre biztos, hogy nem zárlatos, mert 220-as égővel szépen villog amikor menne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2023
(#) user1914 válasza SzilCsong hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Szevasz!
Az tartalmaz belső diódát is valószínű.
Üdv. M.
(#) SzilCsong válasza user1914 hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Sorba lenne kötve vele egy dióda?
(#) moltam válasza SzilCsong hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Igen. Félhullám rángatja benne a dugattyút.
(#) SzilCsong válasza moltam hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /

Hát, nem tudom, Mohmos méréshatár, diódavizsgáló... teljes szakadás.
Kipróbáltam leválasztó trafóval izzón keresztül, de semmi. Szerintem pont nálam adta fel a harcot. Nem gondolnám, hogy ez a 2-3 adagnak megfelő mennyiség agyonvágta.
(#) SzilCsong hozzászólása Ápr 9, 2023 /

Sziasztok

Néztem külömböző kv gépszerelős videókat, mivel rájöttem, itt bizony csontra szét kell termelni a masinát, ha jó KV-t akarok.
Amit nem bírtam kinézni, hogy a főzőegységbe van két dugattyú, ennek 1-1 gumi O gyűrű tömítése.
Ezt kell kenni szilikonzsírral, vagy szárazon kell összerakni és majd keni a gőz?
(#) RunnerLaca hozzászólása Ápr 10, 2023 /

Sziasztok! Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy Philips NL9206AD típusú kávégépem egy új típusú hibát produkált, hátha ti mát találkoztatok ilyennel. A kávéfőző fogaskereke el van mozdulva, nem engedi vissza a főzőegyseget. Már minden tutorial videót megnéztem, de egyik, eddig bevalt megoldás sem működik, mindent kitisztítottam, beszilikonoztam, átöblítettem az egységet is, de sajnos a probléma változatlan. Az egyik videóban picire osszehajtott kartonpapírt javasolnak bedugni, majd elinditani, hogy magától a helyes irányba fordítsa a gép a fogaskereket, de nálam nem működik,ha nagy nehezen sikerül is beeroltetni a fozoegyseget, nem főzi le, csak ledaralja a kávét, és alul a főzőegyseg alatt megjelenik a darált kaveszem, de a víz nem folyik át. Egyszer ugyan úgy tűnt, beengedi az egységet, de csak megdarálja a kávét, és az egység alá bemegy a darált kávé, de nem folyik át. Csináltam róla képet, hátha segít. ELőre is nagyon köszönöm, ha valaki olvassa és tudja, mivel érdemes próbálkozni.
(#) btamas81 válasza RunnerLaca hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

Ha nem jó a pozicionálás akkor cseréld ki a mikrokapcsolót. Hagyd ezt a hézagolást, meg a többi dolgot. Ha felül nem jó a pozició a felsőt ha meg alul az alsót. De ha cseréled mind a kettőt jó darabig letudva a gond.
(#) RunnerLaca hozzászólása Ápr 10, 2023 /

Köszönöm Tamás, akkor ha jól értem, szervíz mindenképp, mert nem tudok mikrokapcsolót cserélni.
(#) btamas81 válasza RunnerLaca hozzászólására (») Ápr 10, 2023 /

Ha saját magad nem tudsz akkor sajna marad a szervíz
(#) bogumil13 válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Szia,rég nem irtam,most volt időm foglalkozni vele.Cseréltem az átfolyásmérőt,van itthon egy ősrégi Krups gép,abbol átraktam,már 2 napja működik rendben.Ezért tudta nehezen befejezni a vizkőtelenitést is.
Köszönöm a segitséget.
(#) btamas81 válasza bogumil13 hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Szívesen!
(#) btamas81 válasza RunnerLaca hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Még eszembe jutott valami. Nézz már utána, hogy lehet ebben a gépben szervíz módra váltani. Kitámasztod a képeden lévő mikrokapcsolót, és valamelyik két gombbal tudod fel meg le mozgatni a Kpe motorját. Járasd meg a két végállás között párszor. Utána kapcsold ki, aztán megint be, várd meg míg bepozicionálja magát a motor, és utána próbáld betenni a főzőegységet.
(#) Mateka511 hozzászólása Ápr 12, 2023 /

Szép estét. Delonghi Perfecta Cappuccino ESAM 5500 kávégépem nem ad forró vizet azt írja helyezzem be a vízleengedő adaptert, pedig benne van és a tejtartályt sem érzékeli. Reggel még csinált cappuccinot, aztán akartam még egyet a páromnak is csinálni de közben ki ürült a víztartály,azóta a fent leírt hibák vannak. Ha meg nyomom a cappuccino gombot csak annyit ír hogy kérem várjon és aztán semmi. És forróvizet sem ad. De vízkőoldást rendesen csinálja. Úgy gondolom hogy a mikrokapcsolók érzékelik a fúvókát és a tejtartályt.. Az a kérdésem hogy elég a 2 mikrokapcsolót cserélni vagy komolyabb gond lehet?
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2023
(#) Riicsii28 hozzászólása Ápr 12, 2023 /

Szép estét. Delonghi ECAM 23.210.B kávéfőzőn az a hiba, hogy a felső dugattyúig elmegy a víz onnan csak akkor megy tovább ha elfordítom a gőzkart. Sehol dugulás már szétszedtem nem egyszer, de nem találom a hibát benne. Ha elindítom a főzést nyom a szivattyú majd elhalkul és egy kevés vizet enged ki a túlfolyón, utánna alapba vissza áll és világít a víz jelző ikon, meg villog tálca és a felkiáltó jel. Mit kellene csinálnom vele, hogy tudjak kávét engedni?
(#) JZoli válasza Riicsii28 hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Hát ez pedig el van dugulva. A főzőegység fölött van egy sárgás átlátszó serleg a "fejrészében" is van egy rugós szelep. Az szokott vízkővel elrakódni. A rossz hír az, hogy ezt csak szétszedés után tudod kitisztítani. Viszonylag macerás.
(#) Riicsii28 válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Nem vízköves, ott sincs dugulás. Szétszedtem kitakarítottam azt is és így se jó. A rugós szelep esetleg nagyon zár az lehet m, vagy valami más?
(#) JZoli válasza Riicsii28 hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Ha nem vízköves akkor viszont a szivattyú kopása a legvalószínűbb. Már nem tud akkora nyomást előállítani, hogy átnyomja a vizet zen a szelepen. Lehet hozzá javítókészletet szerezni.
(#) btamas81 válasza Riicsii28 hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Nem a kazánod vízköves? És nem tud rajta átmenni rendesen a víz? Oké látom, melegvízet ad, de ott ha kinyitod a csapot, szabad folyással jön.
(#) Riicsii28 válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Szabad folyással megy igen. Áztassam vízkőoldóba vagy azzal mit lehet tenni?
(#) btamas81 válasza Riicsii28 hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

1l víz 10dkg citromsav. Bele a tartályba, és a melegvízcsövön 1-1,5dl-jével, 10 perces szüneteket tartva kifolyatod. Látni fogod, mennyire vízköves. Ha nagyon, akkon akkor még egyszer ugyanez.
(#) btamas81 válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Ja miután ez megvan, kb egy liter tiszta vizet átengedsz rajta, szintén a melegvízcsövön. Olyankor már nem kell 10perceket várni, kb 4szerre átengeded, fél perc szünetet hagyva. Én csak azért nem engedem át egyszerre, hogy kíméljem a szivattyút. (Hogy ezzel kímélem is, azt nem tudom, de így szoktam)
(#) Riicsii28 válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Lehet csak nincs raktáron a golyó meg a tömítés. Ha lesz rendelek is egyet hozzá.
(#) Riicsii28 válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Egy próbát megér holnap veszek citromsavat. Meg egy komplett felújító készletet a tömítésekből mindenhova. Köszönöm a segítséget
Következő: »»   65 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem