Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   253 / 261
(#) Atesz635 hozzászólása Ápr 13, 2023 /
 
Sziasztok!
Koszonom a segitseget!

Ma reggel szetszedtem a mosogatogepet.
A szivattyu propellere nem forog meg,igy a
Szivattyunak nem volt baja.
Kiszedtem a szintkapcsolot ahogy Hutty javasolta.
Belefujasra rendben mukodott.
Mivel szetpattinthato,szetpattintottam.
Van benne egy “rele” aminek a vegen vannak
kis pontok amik erintkeznek egymassal.
(Ki-be kapcsolnak) Nehezen,de 150-es csiszolopapirral
megcsiszoltam a pontokat.
Igy mar jol erintkeznek.
Azota tobbszor vegigment a program, ujra rendben mukodik.
(#) sipsa hozzászólása Ápr 14, 2023 /
 
Sziasztok! Egy AEG favorit sensorlogic (F65410VI) mosogatógépemmel volna problémám. Mosogatás közben leállt és a kis led kijelzői villognak. Az idő kijelzője sötét. Kikapcsolás és visszakapcsolás után is ez a helyzet. A víz benne maradt, ami kezd erjedni. Apróbb hiba lehet, amit lehet kezelni, vagy kuka? Olvasgattam róla hogy esetleg a vízelárasztási védelem tilt, mert lehet hogy valahol szivárog. A kijelzőről kis videót mellékeltem. Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 19, 2023 /
 
Sziasztok.
Siemens mosogatógép koszosvíz pumpájához került egy kisebb fapálcika, emiatt megszorult, jött az E25 hibakód. Sikerült a fapálcikát kiszedni, megpumpáltam kicsit a gép alján levő lyukat. Próbálkozik pumpálni, de kb. 1mp után abbahagyja, ezt megismétli kb 5x, és kiáll hibára. Rendeltem bele új pumpát, viszont ezzel is ugyanazt csinálja. Ha a víz már a pumpa lapátjáig ér (kisebb terhelés), akkor forog a pumpa hosszabb ideig hiba nélkül. Ezután elindul a program, enged be vizet, de csak az oldalsó tartályba, nem a gép belsejébe, és a pumpa elkezd a másik irányba forogni, hogy a melegítőnél áramoljon a víz, ez is megy, mert a víz szintje alacsony. Arra gondoltam, a motor áramát gondolja túl nagynak a vezérlés, de a pumpa új, semmi nincs a kivezető csövekben, sőt, le is akasztottam amint lehet, így csak egy 30cm-es szakaszon kellett a vizet pumpálni, az is gondot okoz, pedig átlátok a csövön... Megnéztem az elektronikát, nem látszik rajta semmi, kimértem sokmindent, minden jónak tűnik. A pumpa a két fekete relére csatlakozik, vagyis a 3-ból 2 vezeték, az irányváltás miatt, utána a spéci fekete IC-re megy, a tápot pedig onnan kapja, ahol sok 2R2 smd ellenállás van, az sincs megnyúlva...
Van valami plusz érzékelő, ami a koszos víz áramlását figyelné? Mivel forog a pumpa, zaja sincs, erős is (örvényt csinál a vízben, majd leáll), arra gondolok a 3 fázis megvan, és hogy túl nagy áramot érzékel valahol.
Mit nézzek még meg? Köszi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) Dino71 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Szia! Bal oldalt a labirintust kellene kipucolni. Van benne egy visszacsapószelep. meg kell mozdítsa a literszámlálót ürítésnél. De lehet a keringető szivattyú kopása is gond. Azt is figyeli ürítésnél.
Azért egy pontos pnc számot vagy tipust írhattál volna.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2023
(#) Kovidivi válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
A bal oldali labirintus tiszta, de mint mondtam, onnan levettem a koszosvíz csövet, így az nem szól bele. A keringető szivattyú nálam szerintem a pumpa, csak az ellentétes irányba forog a lapátja, és ilyenkor a melegítő egységen át megy a víz.
(#) Dino71 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Ok, pontos tipus?? PNC szám?
(#) Kovidivi válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Ha ez segít a probléma behatárolásában, akkor csatolom képként.
(#) Dino71 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
A pirossal karikázott részben van egy szelep. Annak tisztának kell lennie és mozognia kell ha megindul az ürítő szivattyú. Ez ad egy impulzust a literszamlálónak. Ha ez nem működik akkor is csinálja amit írsz. Ezert ne kössél ki semmit a vízkőrből. Én itt keresném a hibát elsőnek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2023
(#) Kovidivi válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Köszi, megnézem, na ott el van koszosodva a labirintus. Először mindent összedugva próbáltam, akkor sem ment. Akkor délután próbálkozok vele, köszi a tippet!
Várj egy kicsit. Az a szenzor/szelep nem is kap vizet, amikor kifelé pumpál a mosogatógép. A kép jobb felső részén van két csőcsatlakozó, egyik a pumpától jön, után van egy hurok, majd megy a kivezető csőhöz. Viszont érdekes, hogy az ott tényleg koszos. Én úgy teszteltem a gépet, hogy egy pohármosás programot indítottam el, ahol az első lépés, hogy kipumpálja a vizet a gép aljából. Na itt már jön a hibajelzés. De ránézek erre a részre, hátha.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2023
(#) Dino71 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /
 
Azzal a kosszal szokott a gond lenni. Minden programot ürítéssel kezd. A vízbeömlőnél belül bal oldalt az a hatlapfejű anya na ott is elszokott koszolódni.
(#) pintfrici hozzászólása Ápr 23, 2023 /
 
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni egy barátomnak van egy Whirlpool-wfe2b19 mosogató gépe,
hiba jelenség elindul a program előszőr ürít ahogy kell majd elkezdi a vizet beengedni, hallani a szintszabályzó kattanását de a víz beengedés nem marad abba, egy idő után a gép el is kezdi a mosogatást, és el kezd egy idő után kifolyni a víz a gépből. A szintkapcsoló szakadás vizsgálattal ellenőrizve a panelig meg van a zárt és a nyitott állapot. A labirint tiszta nem látni benne dugulást, víz beengedés közben a só tartály felé engedi a vizet. Lehet az átfolyás érzékelő a ludas hogy tudnám ellenőrizni a Reed kapcsolót, ez okozhatja a hibát? Mit lehetne ellenőrizni még? Hiba kód nincs.
(#) Hutty válasza pintfrici hozzászólására (») Ápr 23, 2023 /
 
A víz beeresztő mágnesszelep, vagy annak a vezérlése lesz a ludas.
(#) Dino71 válasza pintfrici hozzászólására (») Ápr 24, 2023 /
 
Szia! A labirintusban van egy literszámláló, abban egy reed relé. Azt cseréld, vagy rángassál el előtte egy erős mágnest az is szokott segíteni rajta. Az a szintkapcsoló csak a fűtés biztonsági kapcsolója.
(#) pintfrici válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 24, 2023 /
 
Köszönöm ha haza érek, meg nézem a reed relét.
Az eredményről majd jelzek. Köszönöm.
(#) Kovidivi válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Hello.
Érdekes, visszaraktam az eredeti vízleeresztő pumpát, egy dróttal bekotortam kicsit a vízmelegítő pumpás részhez, ami szerintem eddig is működött, bekotortam picit abba a részbe, amit ajánlottál, habár ott nem volt semmi érzékelő, plusz a legkoszosabb részhez nem is fértem hozzá, de most 2 program is végigment, a víz ki van pumpálva. Kíváncsi vagyok, meddig lesz ilyen Van egy rossz érzésem, hogy nem sokáig, de majd kiderül. Tehát egy kis dróttal való kotorászás kijavította a hibát, meg a csatlakozók lehúzása, visszadugása. Ha ismét hibát dob, lecserélem... Mindenesetre köszi a tippet, lehet az segített.
(#) Dino71 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Hali! Nem piszkálni kellett volna hanem szétszedni és ellenőrizni a ker.szivattyú kotyogását.
(#) pintfrici válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 25, 2023 / 1
 
Tegnap sikerült kipróbálni a mágnest a reed relénél, egy kétszer jó volt majd megint túltöltés történt. De legalább meg lett a hiba alkatrész megrendelve holnapra itt is lesz. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
(#) Kovidivi válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Mármint a fűtőszál melletti szivattyúra gondolsz? Ami felfelé spricceli a vizet a forgó karhoz? Nem akartam levenni az egész gép alját, hogy leszedjem, mivel a hiba a víz kipumpálásánál volt, az meg teljesen más körön megy. Nem hiszem, hogy a kipumpálás ideje alatt elkezdené felnyomni a vizet a forgó karokhoz. Néztem mágnessel a gép működését nyitott ajtó mellett, a program indulása után azonnal elkezdett kipumpálni, de csak kis ideig csinálta, próbálkozott, majd leállt. Nálam két külön egység van, egyik pumpálja ki a vizet, a másik meg nagynyomással keringet. Biztos igazad van, de úgy voltam vele, hogy ha nem fog működni a mosogatógép, akkor azt a 6 órát, amit a keringető megvizsgálására szánok, abból inkább elmegyek, és veszek egy használt gépet olcsón, azt is be kell építenem a konyhába, az is kb. 6 óra (elmenni, elhozni, előlapot szépen beszabni, stb.). Az időm pedig nagyon-nagyon korlátozott sajnos.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2023
(#) Dino71 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 26, 2023 /
 
Igen arra a keringető szivattyúra gondoltam. Nem kell leszedni az egész alját hozzá. A labirintust ki takarítottad ott ahol mutattam?
(#) Budwa82 hozzászólása Ápr 26, 2023 /
 
Sziasztok,

Van egy régi 10-11 éves Zanussi ZDT111 típusú mosogatógépem. Azt vettem észre, hogy az edények nagyon vizesek a mosogatás végén, nem szárítja meg megfelelően. Ha jól tudom, ez a gép úgy szárít, hogy az utolsó öblítés forró vízzel történik, majd a szárításnál a gép aljába hideg vizet enged.
Mosogatás közben ellenőrizve a víz hőfokot, 70 fokos mosásnál langyos volt a víz a gépben. Szóval a gép melegíti a vizet, de nem eléggé.
Rámértem a fűtőszálra 26 ohm-os ellenállást mértem rajta. Elméletileg az jó. Rámértem a hőfok érzékelőre is. Mivel pontos gyári értékeket nem tudok, így csak azt tudtam megállapítani, hogy csapból érkező forró víznél (kb. 50-55 fokos) 1,2 kOhm ellenállásig esett, hideg víznél pedig kb. 2,5 kOhm ellenállásra nőtt. Azaz szerintem az is jó. Vezérlő panelen semmilyen égési nyomot nem látok. Kondik nem puposak.

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Mit tudok még megmérni, hogy miért nem fűti fel megfelelő hőfokra a gép a vizet?

Köszönöm segítségeteket.
(#) Kovidivi válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 26, 2023 / 1
 
Persze. Még mindig működik a gép.
(#) mammouth válasza mammouth hozzászólására (») Ápr 29, 2023 /
 
Majdnem épp 2 évvel ezelőtt itt kaptam segítséget a BOSCH SGI53E25EU/08 mosogatógép javításához, ami a vezérlésen található 2 relé és a nagy szögletes kondenzátor cseréjével sikerült is megoldanom.
Az elmúlt két évben soha nem produkált hasonló vagy bármi egyéb hibát, mindig lementek normálisan a programok. Tegnap azonban a gép ismét hibákat idéz elő: két alkalommal is, az 50 fokos program során leverte a FI relét a program közben. Megpróbáltam ezután 35ös programon elindítani, de csak bug a szivattyú és kutyorgó kicsit mintha pöfékelő hanggal megy percekig, de nem történik semmi, és itt jön a nagyon érdekes dolog: kinyitom az ajtót és nem szakad meg a program, tehát megy a szivattyú tovább. Ha ezen a ponton viszont manuálisan egy labos vagy palack vizet beöntök a gépbe, hallani a lefolyónál hogy ki is szívja ténylegesen. Merre induljak el a hibakereséssel? Gazdaságosan tudom itthon újra javítani? Persze párhuzamosan már keresem az új gépet, de nyilván ha nem muszáj nem cserélem le, kapna még egy utolsó esélyt.
(#) Dino71 válasza mammouth hozzászólására (») Ápr 30, 2023 /
 
Szia! Valahol folyik a rendszer a gépházba és bekapcsol az elárasztásvédelem. Át kell nézni az egész gépet, hogy hol folyik. Azért verte le a FI relét mert oda folyott a víz ahova nem kellene.
(#) mammouth válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 1, 2023 / 1
 
Köszi! Ezt meg tudom erősíteni! Ma délelőtt lebontottam az elejét és az alján állt egy kis víz. Kiszivtam nedves porszivoval, így a hibaáram megszűnt. Utána kiszívattam szinten nedves porszivoval a szennyvíz kifolyó csövet. Szerintem valami áramlás érzékelő volt valami dzsuvátol elakadva mert most működik. Elmosogatom a tegnapi-mai szennyest, aztán szétszedem az egészet és kitakaritom ahol csak tudom
(#) kokozo hozzászólása Jún 9, 2023 /
 
Sziasztok!
A képeken egy mosogató gép pcb látható, ahol elégett egy ellenállás, és gyanús hogy a 22 12 alkatrész is. Kérdés hogy a bekarikázott alkatrészek mik lehetnek, és milyen értékűek?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Kovidivi válasza kokozo hozzászólására (») Jún 10, 2023 /
 
Mivel az a pici smd tranzisztor teljesítményt nem kapcsol, ezért az utána lévő felvezető purcant ki (valószínűleg). Nézd meg a nyákot, valószínűleg találsz ugyanilyen alkatrészt, azt ha kiveszed, alkatrész teszterbe rakod, akkor ki fog derülni, hogy mi is az valójában. Reménykedj, hogy az ellenállás előtt levő IC nem purcant ki, de en 80%-ra saccolom, hogy oda is eljutott a hálózati feszültség, mástól nem tud egy általános értékű (1k-20k) ellenállás kiégni. Kimérheted, hogy átütött-e a teljesítmény felvezető, ha igen, akkor az vitt mindent... Lehet jobban jársz, ha egyből új vezérlést keresel, minthogy megpróbálod megjavítani. Tudom, drága, de ha a mikrokontroller halt be, azt nem fogod tudni megjavítani.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2023
(#) kokozo válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Ebből csak ez az egy van rajta sajna, és egy optot kapcsol, tehát galvanikusan le van választva a prociról, ami működik is, mert mindent csinál csak a szivattyúzást nem fejezi be.
(#) Kovidivi válasza kokozo hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Egy proci úgy is tönkre tud menni, hogy csak egyetlen egy be- vagy kimenete nem működik. Ha tényleg csak optocsatolót kapcsol, vagy az optocsatoló kapcsolja a lábat, akkor szinte bármilyen tranzisztor vagy mosfet megfelel helyette, csak megfelelőt rakj be (NPN/N-channel, PNP/P-channel), megfelelő kiosztással. Lehetséges, hogy a vízszint érzékelő jeléről van szó? Mert ha igen, esetleg megpróbálhatod kézzel, egy soros 4k7-en keresztül 3-5V-ra (a proci tápjára) húzni, hogy leáll-e a szivattyúzás. Már ha ez bemenet.
(#) stenglt hozzászólása Jún 23, 2023 /
 
Szervusztok,
Gorenje GS 62010 W mosogatógép hibakód beazonosításában kérnék segítséget.
Bekapcsolás után pár pillanatig a fényképen látható kódot küldi, utána kialszik minden led, a gép nem indul.
Milyen hibára utalhat ez a kód ?

KK1.JPG
    
(#) Atti128 hozzászólása Jún 24, 2023 /
 
Sziasztok
Indesit Dis16a mosogatógép hibakód táblázata van valakinek?

Köszönöm szépen Attila
Következő: »»   253 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem