Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3854 / 3984
(#) kadarist válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 14, 2023 /

Nitrohígító > aceton (keton), toluol, xilol.
(#) Fidel válasza proli007 hozzászólására (») Máj 14, 2023 /

Bővebben: Link

Lehet, hogy kicsit megoldja az alap anyagot is, de olyan sűrű ez a massza, és gyorsan meghúz, hogy nem tud nagyon oldani és talán még jót is tesz a kötésnek, hogy fellágyul az alap anyaga is.
Annyira illékony, hogy a tubus teteje teljesen bekötött már.

Autó csomagtartó átvezető szigetelésre vettem, mert elfáradtak a szigetelések a vezetékeken, csak túl sűrű lett, nem lehet így bedolgozni rendesen.
(#) kendre256 válasza Fidel hozzászólására (») Máj 14, 2023 /

Ha ennyire bírja a meleget (már ha igaz), akkor ez valami szilikon szerű cucc is lehet. Arra van szilikon eltávolító.
(#) Fidel válasza kendre256 hozzászólására (») Máj 14, 2023 /

Nem szilikon, ez valami lágy műanyag.
A szilikon eltávolító meg szerintem nem is feloldja az anyagot, hanem inkább roncsolja, és csak vékony rétegnél működik, ami a szilikonozásnál hártyában ott marad.
Legalább is, amit én próbáltam.
(#) Fidel válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2023 /

Észter hígítóm van itthon, azt kipróbálom akkor.
Toulolt nem is igazán lehet vásárolni otthoni felhasználóknak?
(#) kadarist válasza Fidel hozzászólására (») Máj 15, 2023 /

Tiszta toluolhoz nehéz hozzájutni, mert önmagában eléggé mérgező. Leginkább készítmények formájában, mint összetevőként hígítókban, oldószerekben található.
(#) elbandi328 hozzászólása Máj 15, 2023 /

Szeretnék egy meghívót a műszaki torrent tanyára.Email címem: ***@***.** Nagyon köszönöm, előre is !

Az e-mail címet SOHA nem írjuk ki nyilvánosan, mert a spam-botok ezekre vadának! Erre van az Adatlap vonatkozó része.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
Moderátor által szerkesztve
(#) Moderátor hozzászólása Máj 16, 2023

A villanyszereléssel kapcsolatos kérdések és válaszok áthelyezve a villanyszerlésről szóló témába.
(#) vision61 válasza elbandi328 hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Oda nem szokás így ismeretlenül meghívni senkit.
(#) granpa hozzászólása Máj 16, 2023 /

Tud valaki, valami egyszerű mérési módszert az Esaki dióda azonosításhoz. Jelzés szerint semmilyen találat, de kinézetre egyik orosz gyártmányhoz hasonlít. Dióda mérés szerint jó, mint dióda.
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 2

Szia!
Gerjeszd be: Bővebben: Link
Van statikus mérése is:Bővebben: Link
(#) kendre256 válasza granpa hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 2

Vedd fel a karakterisztikáját... Feszültség és áram mérő kell hozzá (vagy két feszültségmérő) meg egy szinte 0V-ról változtatható feszültség generátor (vagy egy kis ellenállású, jól terhelhető potenciométer).
Ilyesmi karakterisztikát kellene kapnod (vagy legalább legyen benne valahol negatív ellenállású szakasz):
Bővebben: Link
(#) hzsiga hozzászólása Máj 16, 2023 /

Üdv Mindenkinek. Vettem egy "li"-ös akus lánc fürészt. Parkside PKSA 20-Li B2 típusút, akku nélkül, mert az említett üzlettbe nem volt akku. Ezért az "Al" másik üzlet láncban vettem akkut. Universal aktiv energy li-ion batery 20/40V. Viszont nem egyezik a kivezetés. Csináltam csatlakozót az új akkuhoz a fűrészgépre. Az új akku kivezetései a következő. B1- B2- T(ID) B1+ B2+. B1+ és B1- =20V B2+és B2- =20V B2+ és T(ID) =0V B1+T(ID)720V. A kérésem az lenne ha valakinek volna 20V-os parkside-dos akkuja és meg mérné a kivezetéseken megjelenő feszültséget azt előre is köszönöm szépen? És ha esetleg tudna segíteni miként kössem a 20/42V-os akkut?
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 1

Ismerve granpa felszereltségét, mindkettő elég problémásan kivitelezhető.
Mellesleg futottunk már neki párszor a "granpa diódódája" kérdéskörnek.
Több gond is van:
- Dióda mérés szerint jó -> Akkor az nem az, ha multiméterrel mérte (merthát mi mással mérné).
- Karakterisztika rajzolóval is csak nagyon speciális esetben lehet meglátni az árulkodó nyitóirányú hullámot.
Sany szegény küzdött hasonló diódával, el is hozta Békéscsabára, de végül kifogott rajtunk...
(#) vargham válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Parkside a Lidlben van. Miért nem ott veszel hozzá való akksit? Aldiban az Aldis gépekhez lehet venni.
(#) antiktelefon válasza vargham hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Mert az mechanikusan és elektromosan is illene hozzá. Amúgy Parksidehoz is van utángyártott akku, ha nagyon nem akar eredetit.
(#) hzsiga válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Szia. Írtam, hogy nem volt nem tudtam venni és nem tudták meg mondani aszt sem mikor lesz kapható. Viszont nem tudtam bár gondoltam, hogy sőt biztos voltam benne, hogy nem egy forma. A mechanikus részt megoldottam már csak nem akarom addig össze dugni míg nem tudom a kivezetéseket be azonosítani. Amúgy meg "sípolás" nem vagyok, én is inkább az eredetit vettem volna meg. Amúgy meg parkside- don belül is van különbség. Nem tudom miért nem lehet ezeket a kivezetéseket szabványosítani?
(#) proli007 válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Hello!
"Nem tudom miért nem lehet ezeket a kivezetéseket szabványosítani?"
Vajon miért? Mint megannyi mást sem.
Még az a középső csatlakozó "ID" is okozhat problémát. Mert az lehet akár "identification" és előfordul, hogy pont ezért van benne. És lehet mögötte akármi is manapság.
(#) granpa válasza proli007 hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Ja, velünk meg a nemzetközi szabványosításról szakdolgozatot írattak '67-ben. Ami azóta sem sikerült.
(#) hzsiga hozzászólása Máj 16, 2023 /

Szia proli007. Igazad van ezért várok hátha valaki meg tudná mondani. Mert lehet az aksi mindenkori feszültsége, hogy ne merítse le az aksit teljesen vagy csak pár tized volt. Egy ilyen motor meghajtó áramkör van benne. Most az "ID" oV van. B2+ B2-, ha a B1+ és a B1- on van a kivezetés akkor 20V van vagy is az akku feszültsége. Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
(#) proli007 válasza granpa hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 1

A szakdolgozat témája, sosem a megvalósítás, hanem hogy legyen miről írni "bűntetlenűl".
A telefon töltő is úgy sikerült mint anno a középhullám áthangolása, vagy az egyenáramú betétek a két energia rendszer között.
(#) antiktelefon válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 2

Kommunikál. Nem fogod ezt egyszerűen megoldani, cseréld ki az akkut. Kb 300 helyen árulnak online is, minek időt pazarolni valamire, ami kapható készen, jobban.
(#) vargham válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Vegyél hozzávalót. Egy ilyen akkupakk nagyon szépen tud égni.
(#) Suba53 válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 1

Mostanában elég sűrűn lehet kapni a LIDL-ben akkumulátoros Parkside cuccokat, és olyankor mindig vannak akkuk, meg töltők is.
Nem tudom, hogy az tudatos döntés-e a részükről, - remélem hogy igen -, hogy szinte már csak 20V-os rendszereket árulnak.
De csak egy kicsit kellett volna utána nézni, hogy a Parkside akkukat nem csak a LIDL-ben lehet kapni.
X20 V TEAM Parkside akku.
(#) Suba53 válasza proli007 hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

A középhullámot mikor hangolták át? Nem az FM sávra gondolsz?
(#) hzsiga válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Talán azért lett igy meg oldva mert kellene a gép. A két bolt meg hozzám 300 m-en belül van. Lehet , hogy kihagyom az elektronikát és direktbe a két kapcsolóval vezérlem mint ahogy a 230V-os gépek vannak meg oldva. És ha lesz válasz esetleg a kérdésemre meg oldom. A két akku is látszatra egyforma, kis alakítással mind kettővel működik a z akkus fúró csavarozó. Az egyik akku pár tized voltot ad ki a T ID jelzésnél a másik meg az akku feszültségét.
(#) antiktelefon válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 16, 2023 / 1

Kellene a gép... 1 napos szállítással is van akku. A védelem meg nem véletlenül van benne.
(#) elactrofan hozzászólása Máj 16, 2023 /

Ha már parkside akku.
Montanában miért csak olyan akkut árulnak "Lidl" ami bluetooth van.
Mi értelme egy akkuban a bluetooth-nak, azon kívül, hogy drágábban lehet eladni
(#) proli007 válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Nem, eredetileg a Kossuth is 539kHz-en volt. Áthangoltak volna minden adót, hogy ne legyenek átfedések vételkörzeten belül. Csak a legtöbbet nem érdekelte a dolog. Így rosszabb lett a helyzet mint eredetileg volt. Na, persze nem tegnap volt a dolog. De akik Solton voltak, azoknak biztos megemlítették a dolgot. A Kuwait-i adó, most is ott van az 540kHz-en
(#) proli007 válasza elactrofan hozzászólására (») Máj 16, 2023 /

Következő: »»   3854 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem