Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Adatlapban minden méret benne van, ezt az egyszerü feladatot, hogy az adatlapban meghatározott méretü smd padeket tegyél az adatlapban meghatározott távolságra egymástól, illik leküzdeni. Más esetben az is kétséges, hogy két vagy több alkatrész összekötése a kapcsolási rajz alapján mennyire lesz sikeres.
2 perc saját makrót csinálni. Aztán elmenteni.
Sziasztok! Már régen töltöttem és gépcsere miatt kérdezem, most honnét lehet letölteni a sprint layout-ot? Köszi a választ!
Kérdésem lenne felétek. Kétoldalas nyákot szeretnék gyártatni. A kész nyákról gerber fájlt készítettem, de feltűnt, hogy a C1 réteg nem generálódik le (nem tudom kijelölni, inaktív). A gyártás szempontjából nem releváns ez a réteg, mivel azonos a furatok miatt a C2-vel? Ha már volt kérdés, elnézést.
Üdv. T
C1 a felső réz réteg, az ha tényleg 2 oldalas a nyákod elengedhetetlen, mivel ha ez nincs akkor a gyár nem fogja a felső réz réteget megcsinálni, tehát 1 oldalas nyákod lesz.
A gerber generálásnál bepipáltad a c1 réteget ? Küldd el a tervet vagy tedd fel ide , megnézzük
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2023
Nem fogalmaztam pontosan. A C1-réteg (copper top) van és be van pipálva, amit nem tudok kijelölni az a C1 (solder mask).
Csatoltam képet.
Igen, ki van jelölve.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2023
nincs C1-en forrszemed ahogy elnézem. oda is kellene forrszem. Forszemen tulajdonság Through pad pipáld ki.
Köszönöm szépen. Így már ki tudom jelölni.
Ha egy réteget nem tudsz kijelölni, akkor az azért van mert üres a réteg.
Te esetedben is pontosan ez a helyzet. Megoldást, és a hibás rajz javitását kokozo megírta.
Tudtok olyan 3D gerber viewert, ami a program által generált fájlokból normálisan megjeleníti a panelt? Mayhew Labs féle online nézegető a furatokat és a silkscreent nem mutatja rendesen.
ZofzPCB 3D gerber Itt találod
Az első link a gyártói demo verzió, a második is, csak az ki van egészítve a patch (crack) fájllal, 99,9% hogy működik, csak a magyarosítás hiányzik belőle.
Sose értettem ezt a magyarosítást. Ha valaki nem tudja megjegyezni, hogy a "circle" kört jelent, akkor a kör szimbólumot nézze. Mit kell ezen az egyszerű programon magyarosítani?
Jogos a felháborodásod!
Mindent külföldiül kell mondani, mert úgy "trendibb". Na meg a "kütyü" is trendibb, mint a bigyó, bigyula, meg a valami. Ha minden kütyü, akkor talán választékosabb is a megszólalás. Az eszköz, készülék, stb olyan tanyasi.
Hat angol szót kell megjegyezni talán a program használatához, ami hat szó más esetekben is értékes lehet a XXI században.
A magyaritás általában "sántán" sikerül, vagy még jobb amikor keverve. "PAD" helyett a "forrasztási pont" nem fér oda, az "SMD" helyett a "felületszerelt alkatrész" nem fér a menübe....stb mert ugye ha magyar, akkor legyen magyar, ne bigyózva keverve. Ahányszor frissül a program, már ha nem valami első kiadásos tört változat, akkor azt folyamatosan át kellene írni.És végül még egy érv a magyaritás mellett, hogy jelenleg ha boldogulni szeretnél alap a számitástecnikai ismeret mellett az angol / német. És ebben semmi trendiség nincs, vagy ha igen akkor trendi a világ.
Azta!...
Le vagyok döbbenve! Magyarul írtam és egy szót se értettél belőle. Itt fel is adtam. Egy dolog beszélni egy vagy több nyelvet és más dolog ÉRTENI IS őket. Ez a kettő nem mindig jár együtt. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2023
Én már sokszor leírtam (kapok is érte rendesen a búrámra) a véleményem: Aki nem tud angolul, az dögöljön meg.
De legalábbis annyit illene tudni, hogy az adatlapon lévő minimális és tipikus címszavakat el tudja olvasni. Sajnos odáig jutottunk, hogy már egyetemi diplomához sem kell nyelvtudás. Annyit is ér.
Idézet: „Itt fel is adtam.” Ennyi nettó """" után inkább csoda mint sem szerencse
Mi van azzal, aki magyarul se tud, pedig elvileg az anyanyelve.
Mint írtam is, aki beszéli, még koránt sem biztos, hogy érti is. Hozzászólásaidból ítélve te se igazán érted egyik nyelvet sem. De hát ez a te dolgod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |