Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   244 / 257
(#) Bell hozzászólása Aug 15, 2023 /

Az utóbbi 5-10 napban semmilyen eszközzel, böngészővel nem tudtam belépni az Aliexpress-be.
Talán véletlen, de tegnap egy távoli VPN-el sikerült.
Azóta megy közvetlenül is. Más is tapasztalt hasonlót, vagy csak a netemet korlátozták?
(#) mraulajos válasza Bell hozzászólására (») Aug 15, 2023 / 1

Igen, elég sűrűn van ilyen.
(#) pipi válasza Bell hozzászólására (») Aug 15, 2023 /

Nálam működött
(#) helektro válasza Bell hozzászólására (») Aug 15, 2023 /

Én rendszeresen használom az oldalt (kb. naponta, belépve), soha nem tapasztaltam hasonlót se. Nem lehet, hogy az internet szolgáltatód miatt van?
(#) Régi motoros hozzászólása Okt 22, 2023 /

Tud mutatni valaki olyan 9V -os elem méretű (6LR61 / 6F22) Li-ion aksit, ami nem gagyi?
Mert ugye az ali tele van vele, de nem tudom melyiket lenne érdemes választani.
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 22, 2023 /

Az ilyenekben vajon két- vagy három cella van?
(#) Régi motoros válasza Bakman hozzászólására (») Okt 22, 2023 /

Szerintem kettő, a három már sok lenne. De csak tippelek. Nekem elég a 8.4V csúcsfeszültség mert egy DT-2234C+ fordulatszám mérőbe kellene, az meg úgy kezdődik, hogy HT7550.
Gondoltam rá, hogy kikerülöm, és megy egy celláról, de egy AT89S52 a főnök a készülékben, annak + minimum 4V kell, úgyhogy meg vagyok lőve.
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 22, 2023 / 1

Ni-MH, 6F22 méretű akkuk vannak biztos forrásból, az miért nem jó?
(#) Régi motoros válasza Bakman hozzászólására (») Okt 22, 2023 /

Végszükség esetében akár az is jó lehet. Csak általában a lítium tovább bírja, azért gondoltam azt.
Na nem mintha naponta mérnék vele, csak hát a lítium a mániám.
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 22, 2023 /

Évente egyszer feltöltöd? Ilyen ritka használatra nem érdemes akkut venni, előbb megy tönkre, mint visszahozná az árát. Én sem szeretek pazarolni, de pl. kézi multiméterbe teljesen felesleges akkut venni.
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 22, 2023 /

Én az akkuelem.hu oldalról rendeltem microUSB töltős 9V "elemet", azóta is jó szolgálatot tesz.
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

Én ilyennel készítek 9V-os tölthető elempótlást: Bővebben: Link
Persze van 1,5Ah-s 9V-os lítium elemem is (nem tölhető)...
(#) morgo válasza Bakman hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

Szerrintem 1 cellások + stepup.
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

Mondjuk ez se rossz megoldás, csak szerettem volna, ha befér az eredeti elem helyére...
(#) erbe válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

9V tölthető
Valamikor 3 hasonlót rendeltem a Banggoodról. Most ott nem találtam. Nagyon jók. Hónapokig elvannak a műszerekben
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2023

Befér...még a 9V-os elem műa. tokjába is. Az elem helye meg még nagyobb méretű...oda nagyobb lipo cella is mellé szuszakolható.
Az 1,2 Ah-s elem meg TELENOT LB 9 J-P...
Meg 3 cellásra is van példám.
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Okt 23, 2023 /

Már úgy értem, nekem nincs olyan cellám, ami beférne az elem helyére, így az egy cellás stepuppal nem tudnám az elem helyére beszuszakolni. A három soros cellás borítójára is 9V volt írva? Azt érdekes lehet betenni olyan készülékbe, ami a 12V -ot már nem tolerálja. De jó tudni, hogy ilyen verzió is létezik.

A 3 cella a TELENOT LB 9 J-P lítium elem belseje...lehet life 3,2-3,3V
Van olcsó is...1,2Ah! Bővebben: Link
(#) elektroncso hozzászólása Nov 18, 2023 /

Üdv!
EGS002 modult szeretnék venni. Nem találtam magyarországi beszerzési lehetőséget, szóval külföldről kéne. Melyik oldalról érdemes rendelni a közismertek közül?

Egyik kollégám azt mondta, hogy vannak eladók akik már vámolva küldik a terméket így nekem nincs további dolgom vele. Ezt honnan lehet felismerni?

Egyszer rendeltem külföldről, de azóta sok minden változott.
(#) uniman válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 18, 2023 / 1

Ez "lutri", ezt nem lehet előre tudni...esetleg, ha már rendeltünk az adott eladótól.
Meg aztán, a kiírt árhoz fizetéskor hozzácsapják a "HÉA"-t...mindenhez.
Eseteim. Olcsó párezres cuccok:
Vaskos borítékban...csak úgy kivettem a Foxpost boxból (11 nap alatt ideért).
Lapos boríték, posta. 799,- Ft fizetés ellenében kaptam meg (1 hétig nem volt bekapcsolva a megadott számú mobiltelefonom, így lemaradtam a féláras fizetségről.)
Vaskos boríték, posta. Ingyen átvehettem a postán (Naná minden Kínából jött, de ezt Belgiumban pakolták le a repülőről, és Germany feladó volt a borítékon)
Minden az eBay-ról... (Persze ott én a minél közelebbi szállítási határidőket választom)
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2023
(#) Pethical válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 18, 2023 / 1

Szia!

Ha AliExpressről rendeled, akkor az ÁFÁ-t ők már hozzácsapják, így azzal nincs teendő, viszont, ha a rendelés meghaladja a 150 eurót, akkor vámoltatni kell, vámot és vámkezelési díjat fizetni. Az említett modul, ha jót kerestem és jól láttam 3-4 dollár, szóval megrendeled, kifizeted, megjön, nincs más költség azon kívül, amit az oldalon látsz.

Egyébként az AliExpress már sokszor nem Postával, hanem ExpressOne futárszolgálattal szállíttat és meglepően hamar (1-2 hét) ide is ér a termék Kínából.
(#) elektroncso válasza Pethical hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Mindkettőtöknek köszönöm a választ! Meg is rendeltem Aliról két darabot. 2200Ft lett postával együtt, most már csak várni kell. Kíváncsi vagyok.
Tényleg, ha postával küldik akkor be kell mennem a postára vagy a postás/MPL kihozza? Céges címre rendeltem.
(#) bbb válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Ha "nem fér bele a postaládába" kategóriába esik, akkor ki se fogják vinni akkor, ha borítékba van csomagolva. Ha mondjuk dobozba tették, akkor az MPL kiviszi. A postát idióták irányítják, s szerintem arra játszanak, hogy minél jobban elmenjen tőlük a kedved.
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») Nov 19, 2023 /

Az ebayt már rég elfelejtettem, mióta az alin megoldották az áfás fizetést, csak ott rendelek.
Érdemes lehet átváltanod neked is.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2023
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Nov 19, 2023 /

Támogatom, egy csomag ami 50cm hosszú, jelenleg három hete áll az országban valahol. Írtam emailt a postának, persze a szokásos szöveg, a külföldről ECSCCA0039xxxxxx sorszámú küldemények nem követhetők tovább a rendszerükben. Szóval holnap bemegyek vagy három közeli postára, hogy nézzék már meg ugyan nem ott áll e véletlen a polcon valamelyikben.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2023

CAINIAO.png

(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 19, 2023 /

Mivel nálam csakis a Paypal "jáccik", így már az alit hanyagolom. Ebből az országból már nem lehet náluk azzal fizetni...régebben még lehetett.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 19, 2023 /

Ezután még kellene jönnie egy olyannak, hogy "received by local delivery center", ami a posta nemzetközi logisztikai központja, majd utána kerül csak a postádra.

Nekem is most jön egy csomagom, onnan látom.
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Nov 19, 2023 /

Az lehet, viszont a feladó szerint már a helyi kézbesítőcégné van. Bár lehet csak mentegetőzni akar.
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 19, 2023 /

Nézz rá a https://parcelsapp.com/ oldalon is.
Nekem a fenti szöveg után még sok jött, bár a lenti cucc gyorsan átszaladt, de nekem is volt olyan ami sokat ácsorgott a postán... Szóval türelem... Meg olyan is volt amit tracking szerint belgiumba kézbesítettek, hiába reklamáltam az ali kiváratta a 90 napot, utána volt refund
09 Nov 2023 14:49
Sikeresen kézbesítve háznál HUNGARIAN POST
09 Nov 2023 14:49
Sikeres kézbesítés rögzítése belső rendszerben
4. sz. Budapesti Operatív Osztály, Budapest
HUNGARIAN POST
09 Nov 2023 13:50
Package delivered CAINIAO
09 Nov 2023 09:22
A küldemény a kézbesítőnél van
4. sz. Budapesti Operatív Osztály, Budapest
HUNGARIAN POST
09 Nov 2023 08:23
Out for delivery CAINIAO
08 Nov 2023 23:58
A küldemény szállítás alatt
Csomaglogisztikai Központ, Budapest
HUNGARIAN POST
08 Nov 2023 23:48
A küldeményt a feladótól átvettük
Csomaglogisztikai Központ, Budapest
HUNGARIAN POST
07 Nov 2023 15:29
A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást HUNGARIAN POST
07 Nov 2023 15:05
Arrived at local delivery center CAINIAO
07 Nov 2023 15:02
Received by local delivery company
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 20, 2023 /

Ez igaz, mert a helyi kézbesítő cég a posta.
Következő: »»   244 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem