Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Az utóbbi 5-10 napban semmilyen eszközzel, böngészővel nem tudtam belépni az Aliexpress-be.
Talán véletlen, de tegnap egy távoli VPN-el sikerült. Azóta megy közvetlenül is. Más is tapasztalt hasonlót, vagy csak a netemet korlátozták?
Én rendszeresen használom az oldalt (kb. naponta, belépve), soha nem tapasztaltam hasonlót se. Nem lehet, hogy az internet szolgáltatód miatt van?
Tud mutatni valaki olyan 9V -os elem méretű (6LR61 / 6F22) Li-ion aksit, ami nem gagyi?
Mert ugye az ali tele van vele, de nem tudom melyiket lenne érdemes választani.
Az ilyenekben vajon két- vagy három cella van?
Szerintem kettő, a három már sok lenne. De csak tippelek. Nekem elég a 8.4V csúcsfeszültség mert egy DT-2234C+ fordulatszám mérőbe kellene, az meg úgy kezdődik, hogy HT7550.
Gondoltam rá, hogy kikerülöm, és megy egy celláról, de egy AT89S52 a főnök a készülékben, annak + minimum 4V kell, úgyhogy meg vagyok lőve.
Ni-MH, 6F22 méretű akkuk vannak biztos forrásból, az miért nem jó?
Végszükség esetében akár az is jó lehet. Csak általában a lítium tovább bírja, azért gondoltam azt.
Na nem mintha naponta mérnék vele, csak hát a lítium a mániám.
Évente egyszer feltöltöd? Ilyen ritka használatra nem érdemes akkut venni, előbb megy tönkre, mint visszahozná az árát. Én sem szeretek pazarolni, de pl. kézi multiméterbe teljesen felesleges akkut venni.
Én az akkuelem.hu oldalról rendeltem microUSB töltős 9V "elemet", azóta is jó szolgálatot tesz.
Én ilyennel készítek 9V-os tölthető elempótlást: Bővebben: Link
Persze van 1,5Ah-s 9V-os lítium elemem is (nem tölhető)...
Mondjuk ez se rossz megoldás, csak szerettem volna, ha befér az eredeti elem helyére...
9V tölthető
Valamikor 3 hasonlót rendeltem a Banggoodról. Most ott nem találtam. Nagyon jók. Hónapokig elvannak a műszerekben A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2023
Befér...még a 9V-os elem műa. tokjába is. Az elem helye meg még nagyobb méretű...oda nagyobb lipo cella is mellé szuszakolható.
Az 1,2 Ah-s elem meg TELENOT LB 9 J-P... Meg 3 cellásra is van példám. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2023
Már úgy értem, nekem nincs olyan cellám, ami beférne az elem helyére, így az egy cellás stepuppal nem tudnám az elem helyére beszuszakolni. A három soros cellás borítójára is 9V volt írva? Azt érdekes lehet betenni olyan készülékbe, ami a 12V -ot már nem tolerálja. De jó tudni, hogy ilyen verzió is létezik.
A 3 cella a TELENOT LB 9 J-P lítium elem belseje...lehet life 3,2-3,3V
Van olcsó is...1,2Ah! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2023
Üdv!
EGS002 modult szeretnék venni. Nem találtam magyarországi beszerzési lehetőséget, szóval külföldről kéne. Melyik oldalról érdemes rendelni a közismertek közül? Egyik kollégám azt mondta, hogy vannak eladók akik már vámolva küldik a terméket így nekem nincs további dolgom vele. Ezt honnan lehet felismerni? Egyszer rendeltem külföldről, de azóta sok minden változott.
Ez "lutri", ezt nem lehet előre tudni...esetleg, ha már rendeltünk az adott eladótól.
Meg aztán, a kiírt árhoz fizetéskor hozzácsapják a "HÉA"-t...mindenhez. Eseteim. Olcsó párezres cuccok: Vaskos borítékban...csak úgy kivettem a Foxpost boxból (11 nap alatt ideért). Lapos boríték, posta. 799,- Ft fizetés ellenében kaptam meg (1 hétig nem volt bekapcsolva a megadott számú mobiltelefonom, így lemaradtam a féláras fizetségről.) Vaskos boríték, posta. Ingyen átvehettem a postán (Naná minden Kínából jött, de ezt Belgiumban pakolták le a repülőről, és Germany feladó volt a borítékon) Minden az eBay-ról... (Persze ott én a minél közelebbi szállítási határidőket választom) A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2023
Szia!
Ha AliExpressről rendeled, akkor az ÁFÁ-t ők már hozzácsapják, így azzal nincs teendő, viszont, ha a rendelés meghaladja a 150 eurót, akkor vámoltatni kell, vámot és vámkezelési díjat fizetni. Az említett modul, ha jót kerestem és jól láttam 3-4 dollár, szóval megrendeled, kifizeted, megjön, nincs más költség azon kívül, amit az oldalon látsz. Egyébként az AliExpress már sokszor nem Postával, hanem ExpressOne futárszolgálattal szállíttat és meglepően hamar (1-2 hét) ide is ér a termék Kínából.
Mindkettőtöknek köszönöm a választ! Meg is rendeltem Aliról két darabot. 2200Ft lett postával együtt, most már csak várni kell. Kíváncsi vagyok.
Tényleg, ha postával küldik akkor be kell mennem a postára vagy a postás/MPL kihozza? Céges címre rendeltem.
Ha "nem fér bele a postaládába" kategóriába esik, akkor ki se fogják vinni akkor, ha borítékba van csomagolva. Ha mondjuk dobozba tették, akkor az MPL kiviszi. A postát idióták irányítják, s szerintem arra játszanak, hogy minél jobban elmenjen tőlük a kedved.
Az ebayt már rég elfelejtettem, mióta az alin megoldották az áfás fizetést, csak ott rendelek.
Érdemes lehet átváltanod neked is. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2023
Támogatom, egy csomag ami 50cm hosszú, jelenleg három hete áll az országban valahol. Írtam emailt a postának, persze a szokásos szöveg, a külföldről ECSCCA0039xxxxxx sorszámú küldemények nem követhetők tovább a rendszerükben. Szóval holnap bemegyek vagy három közeli postára, hogy nézzék már meg ugyan nem ott áll e véletlen a polcon valamelyikben.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2023
Mivel nálam csakis a Paypal "jáccik", így már az alit hanyagolom. Ebből az országból már nem lehet náluk azzal fizetni...régebben még lehetett.
Ezután még kellene jönnie egy olyannak, hogy "received by local delivery center", ami a posta nemzetközi logisztikai központja, majd utána kerül csak a postádra.
Nekem is most jön egy csomagom, onnan látom.
Az lehet, viszont a feladó szerint már a helyi kézbesítőcégné van. Bár lehet csak mentegetőzni akar.
Nézz rá a https://parcelsapp.com/ oldalon is.
Nekem a fenti szöveg után még sok jött, bár a lenti cucc gyorsan átszaladt, de nekem is volt olyan ami sokat ácsorgott a postán... Szóval türelem... Meg olyan is volt amit tracking szerint belgiumba kézbesítettek, hiába reklamáltam az ali kiváratta a 90 napot, utána volt refund 09 Nov 2023 14:49 Sikeresen kézbesítve háznál HUNGARIAN POST 09 Nov 2023 14:49 Sikeres kézbesítés rögzítése belső rendszerben 4. sz. Budapesti Operatív Osztály, Budapest HUNGARIAN POST 09 Nov 2023 13:50 Package delivered CAINIAO 09 Nov 2023 09:22 A küldemény a kézbesítőnél van 4. sz. Budapesti Operatív Osztály, Budapest HUNGARIAN POST 09 Nov 2023 08:23 Out for delivery CAINIAO 08 Nov 2023 23:58 A küldemény szállítás alatt Csomaglogisztikai Központ, Budapest HUNGARIAN POST 08 Nov 2023 23:48 A küldeményt a feladótól átvettük Csomaglogisztikai Központ, Budapest HUNGARIAN POST 07 Nov 2023 15:29 A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást HUNGARIAN POST 07 Nov 2023 15:05 Arrived at local delivery center CAINIAO 07 Nov 2023 15:02 Received by local delivery company
Ez igaz, mert a helyi kézbesítő cég a posta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |