Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Köszi a képeket.
Sokat hezitálva végül is egy viszonylag jó árú Piergiacomi TR25 fogót rendeltem. Az én régi fogóm is olasz honban készült, talán ezért.
Vegyél még tűzoltásra való takaró fóliát, ha van egy nagyobb akksipakkod, vagy e-scootered, azt nem fogod vödör homokba dugni, de a takaróval lefolythatod a tüzet, legalább a környezet kicsit lassabban gyullad ki, meg ha porral oltasz, akkor a takaró alá tudod dugni a poroltó kimeneti csövét.
Bocs, én a JCRIMP03-ra értettem amit írtál, azt hittem az az A3 (Ha az A1 az a Jcrimp01 akkor az A3 miért Jcrimp19?)
Viszont az A3 a leírás szerint max 1.5mm2 vezetékekhez jó, nekem kell a 2.5 is. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2023
A baj az, hogy LiON akkukra ez egyáltalán nem müködik, mert az égés oxigént termel. Ezért csak olyan zsákot lehet használni, ami a tüzet elzárja a külvilágtól tüzet és hagyja az akkut a zsákban konténerben kiégni.
A tüzoltok is azért használnak tüzállo konténereket, hogy abban égjenek ki az ilyen dolgok. Eddig meg semmit nem találtak, amivel oltani lehetne az akkutüzet.
Bár nem foglalkozom nagy akkupakkokkal (csak laptopoké) de jó ötlet, köszönöm!
Igaz, láttam a videón. Ettől függetlenül azért hasznos Kovidivi ötlete szerintem, csak a helyén kezelve.
Eloltani nem fogja a lithium akksit semmi. Nem is az volt a célom sem a takaróval, sem a poroltóval.
Ezért jobb egy vödör vagy öreg lábos fedéllel. Abba bezárva mehetsz TV-t nézni. A takaro ilyesmire nem jo, akkor már a tüzoltok is használnák.
Minek írsz, ha el sem olvasod, miről van szó? Moderálhatnád magad egy kicsit. E-scooterről, és nagy akksicsomagokról van szó, ami nem fér bele vödörbe. Kérlek.
Arra meg duplán nem rakhatsz semilyen takarot.
S te miért irsz marhaságokat. Már ket napja irtam, hogy a kolléga a tüzoltoktol sokkal jobb informáciot kaphat mint itt tölünk. Mégis dumáltok már 2 vagy hány napja. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2023
bbb linkelte a videót róla, ahogy a tűzoltók használják (igaz nem itthon):
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2577384.html#2577384
Ahogy nézem ezt a videót, ami elég meggyőző, lehet alapból érdemes lenne az akksikat légmentesen bebugyolálni ilyen lepedővel (plusz a zárt fém doboz is jól jöhet). Ha jól van egy akksi használva, akkor azt a pici fejlődő hőt le tudja a fólián keresztül is adni, ez főleg napelemes akksiknál lenne érdekes. Mert ha a tüzet megállítja a fólia, akkor már a legveszélyesebb rész már le is van tudva, nem gyullad ki a ház olyan könnyen. Legalább a környezetből nem vesz fel több oxigént.
Most már csak az a kérdés, hogy hol lehet ilyen fóliát kapni és milyen áron.
Állitolag vannak már ujfajta akkuk a napelemekhez amik nem ugy égnek mint a LiON akkuk. ( legalábbis ezt állitják szerelö cégek). Én tavaly összel vettem BYD akkukat, nem találtam erröl semmi infot.
Én amazonon vettem, és elég olcsó, ha jól emlékszek. Rakj be a kosárba mellé egy spray formájú poroltót is, olyanom is van, és egy grillezős balesetnél jó szolgálatot tett az is
Látom van Haupa fogód. Megmérnéd, hogy milyen vastag acél lemezből készült?
Nekem megjöttek a PIERGIACOMI fogóim, a napokban munkára is fogtam, és nagyon kellemes a munka velük. Az acéllemez 2,5mm-es. A régi szuper OK fogónak 3mm-es acéllemezből készültek a szárai. A PLATO csak 2mm vastag lemezből készült, és tüzetesen nagyítóval nézve a PLATO kidolgozottsága a kanyarban sincs az olaszhoz képest. Vág az is, de pattogósan, és akinek a kezében sok-sok év érzete van, annak egyből feltűnik a különbség. A PIERGIACOMI nagyjából ugyanazt az érzetet adja, mint az OK fogó. Örülök, hogy rátaláltam.
Haupából kettő kivitelem van. Az egyik-amelyiknek a képét felraktam, 2.5mm vastag, viszont van egy másik, kisebb méretű melynek anyagvastagsága csak 2 mm. Nem használom, csak ritkán, mert a vágóél dőlésszöge nagy, saccra közelít a 45°-hoz.
Szögletes lyukfuro, és müködik. A lyuk 4zet keresztmetszetü lesz.
Mielőtt rendelnél belőle, nézz meg néhány olyan videót, amin a gépet is mutatják hozzá. Egy sima fúróba ez nem rakható be, kell hozzá egy "horgonyzó alkalmatosság", illetve fokozott merevségű géptesttel rendelkező állványos fúrógép.
Ez a legegyszerűbb amit találtam hirtelen, de ettől sokkal robosztusabbak is léteznek.
Itt egy jobb, és az talán nyilvánvalo még a hobbiasztalosnak is, hogy a furó külsö részét le kell fogni, hogy a furás alatt ne forduljon el.
igy A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023
Bővebben: Link
Új regisztrávcióval harmad annyi és többféle betéttel. Bővebben: LinkVagy a gagyibb szállítva 6k-ért. De ezt igazán erre kitalált géppel lehet szépen csinálni, azzal közvetlen egymás mellé is lehet szépen fúrni és akkor téglalap alakú lukat is lehet csinálni.
Sokkal egyszerübb egy asztali oszlopos géppel dolgozni. A furot az oszlophoz támasztva sokkal jobban lehet vezetni, mint egy kézi furogéppel, és a fúroasztalaon lehet vezetö sineket kialakitani igy a téglalap alapu nyilás mindig jo lesz, mert a fúró alapbol meroleges az asztalra. ( ami kézi furásnál ritkán jön össze. A furo tartoja lehet egy egyszerü 10 mm rétegelt lemez az egyik végén egy U alaku nyilással az oszlophoz igazitva. A másik végén meg csupán meg kell oldani a furo befogását. Én univerzálisat csináltam, betétekkel a 2 átméröhöz ( eddig több nem kellett).
Ezt a reklámot sodorta elém a világháló. Van ebben valami elrejtett csapda? Reális lehet ennyi funkció ennyiért? (A videó is beszédes, sok mindent bemutat.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |