Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, látom van a HQ-nál. Amit találtam, ott viszont átvehetem személyesen, nem kell futárra várni. De ha van a polcodon, az azt jelenti, hogy el szokott menni....jól gondolom?
Másik kérdés: azt a SYP12270 PTC-t vagy helyettesítőt hol keressek szerinted, mert az enyém az tuti halott.
Ritkán megy ki. Az a relé láb kirepedés na az mindennapos.
A ptc se szokott sűrűn kimenni. Eddig bontott panelból raktam bele. De hát csak találni valamit helyette hasonló paraméterrel. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2023
OK. Köszi.
Ba...us, 1hónapja hajigáltam ki egy rakás ipari elektronikát, mindenféle vezérlőket.
Átforrasztottam, a PTC helyett beletettem egy 27Ohm/2W ellenállást, rádugtam 230-ra, egyet villant az ellenállás és meg is szakadt. Kiveszem az IC, sztem az nyűgös.
Kivettem az IC-t, meg is szűnt az cca. 80 Ohm-s érték a busfesz (10mikros kondi) lábai között. Így nem is csoda, hogy elvillantotta az ellenállást.
A PTC védte, amíg tudta, de aztán szétrepedt, ezért raktam be a 2W-os ellenállást....
Szia Dino!
Kicseréltem IC, PTC-t, de még nem indul el, mert megszakadt az IC 3. lábán (Current Sense) lévő cca. 2Wattos ellenállás. Elég szarul látható a színkódja, elvileg 1,2 Ohm. Szerinted ez stimmelhet? Kösz előre is.
Szia! Mérni nem tudom mert amit találtam azon is kuka. barna,narancs,arany,aranynak nézem.
Köszönöm.
Hát hogy a 2. szín piros vagy narancs (2 vagy 3) az már nem annyira lényeges, de a nagyságrend a helyén van. Néztem az IC PDF-jét, abból is ezt a 1-1,5 Ohm körüli értéket saccolom. A lényeg, hogy persze nincs ilyenem a polcon.
Sziasztok!
20 éves Miele (softtronic w405) mosogépemen a nyomásérzékelő tönkrement, irreális értéket mutat, ezért menet közben leáll a mosás. Sajnos alkatrészt csak Miele szerelőnek ad el az ellátó és a komplett panel nagyon drága, paneljavítással a szerelő nem foglalkozik, az érzékelő meg a panelre van forrasztva. Bontva sem kapok, mert a régi mosógépeket a Miele bezúzza, tehát bontott alkatrész nincs, így marad az sk. szerelés. Lehet helyettesíteni valamivel? Forrasztani - kis túlzással - tudok. Köszönök minden segítséget! A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2023
Sziasztok!
Hoover vision tech vt 614 d23 E03 és e16 hibakódokat dobálgat mosás közben, mire utalhat? Lúgszivattyút megnézem majd. Köszönöm!
Sziasztok!
AEG lavamat 62610 a mosó program végig megy utána nem akar centrizni csak számol vissza ,hibakód nincs hol keressem a hibát? A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2023
oover mosógép hibakód: E16
Ha a mosógép kioldotta az elektromos hálózatot a házában, akkor a vártnál kicsit tovább várhat, amíg kimossák a ruháit. Ha a mosógép E16-os hibát jelez a digitális kijelzőn, vagy a tápellátás jelzőfénye tizenhatszor felvillan, mielőtt szünetet tart és megismétli, akkor valószínűleg a vízmelegítővel van probléma. Engedje meg, hogy eligazítsuk, hogyan diagnosztizálhatja és megjavíthatja az alátétet, így megspórolhatja a költséges számlát. Fűtés szigetelése Ha a fűtési szigetelés megroggyant – ez a gyakori hiba a mosógép hibájához vezet a mosóelem –, akkor az alátétben kiolvad a biztosíték, vagy kioldhatja az RCD-t (maradékáram-készülék). Az elem által okozott hiba azonosításához a mosási ciklus eléri azt a fűtési fokozatot, ahol az elem bekapcsolódik - ha hibás vagy sérült, az elektromosság leold, vagy kiolvad a biztosíték, ami kikapcsolja a készüléket a további károsodások elkerülése érdekében. Első a biztonság! A javítás megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy a készüléket leválasztotta az elektromos hálózatról. Ellenőrizze a fűtőelemet multiméterrel . Az átlagos leolvasás 20 és 30 ohm között van - Ha nulla leolvasás van, vagy a teszt túl magas, akkor az elem hibás lesz, és cserére szorul. ( A multiméter használatához lásd itt ) Multiméter nélkül is ellenőrizheti a sérülés vizuális jeleit, ha az elem sérült, akkor egyértelműen észreveszi a sérülést. Bővebben: Link
Szia!
Nagyon valószínű, hogy a motor a ludas. Nézd meg a szénkeféket. Amennyiben 1,5cm alatt van a "kilógó" szénkefe hossza, akkor cserélni kell. Szerintem az a gond, hogy elkoptak a szénkefék.
Szia! Nézd már meg a távadóját ennek a nyomásérzékelőnek, mert a dobon mint ha lenne egy közbenső membrános érzékelő(?) és annak a csőcsatlakozása volt már olyan, hogy eltört.
Szakik Kérdés,és Segítség kellene!
Van egy Bosch WLM 40 mosógép. F21 es hibakódja van. A dobot néztem nincs akadályoztatás, nincs a dobban semmi hulladék kosz, könnyen mozog nem akad. A szénkefét cseréltem az megoldott. A motorban most vizsgálom a Tacho generátort de látszólag semmi. A hibakódot nem tudom kitörölni, két fajta módon is próbáltam, ami fenn van neten. Mi lehet a gond? tudtok segíteni? Ja a elektronikán néztem a motorvezérlő Triakot, az is jónak látszik de a kimérésében nem vagyok biztos.? Várom válaszotokat. Előre is köszönet. M.Feri
Semmit nem csinál a dob, gondolom nem forog, az a 21-es kód.
Van ebben relé esetleg? Sokszor olvastam, hogy beég az érintkezője meg megreped a lábánál a forrasztás, stb. és emiatt nem indul el a motor. Csak egy ötlet, nem vagyok szakember, csak otthoni kocajavító
Szia !
Azt is megnéztem, nincs megrepedve a relé lábai, nincs összeégve az érintkező. A mosógép el sem indul , az F21es kód miatt, de azért köszi! Van még valakinek valamilyen ötlete mit nézhetnék meg? vagy a hibakódot rosszul törlöm esetleg? A 6 órás megoldást elfordítom 7 órára míg nyomom a fordulatszám gombot használtam, meg a 12 órás t míg nyomom a start gombot és elfordítom 11 órára ezeket használtam. egyikkel sem törlődött a hiba! Várom válaszotokat Köszönöm. M.Feri
Szia! Sajnos nehezen veszi a resetet többször kell próbálkozni. Van, hogy én is eljátszok vele fél órát. Esetleg kontaktosak a gombok.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2023
Szia!
Melyik kódtörlést használod ennél a típusnál? köszönöm szépen.
Bővebben: LinkJó kérdés, amelyikkel sikerül a yutyubon van pár féle. Onnan szoktam csemegézni ha nem megy
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2023
Sziasztok!
Problémám van egy samsung wf60f4eowow mosógéppel. Azt csinálja, hogy program közben egyszer csak megáll random és nem megy tovább. Ha megnyomom a Pause gombot, majd ismét elindítom, akkor folytatja a programot, de több alkalommal is meg szokott állni. A hibát leginkább a Daily Wast programon csinálja. Cotton, wool, 15 perces programokon nem produkálja. Olyan mint ha csak a Daily Wash program bolondult volna meg. Jól melegíti a vizet, jó a vízellátás, jó a szivattyú. Van ötletetek esetleg, hogy mi produkál ilyen hibát? Mit kellene esetleg cserélni a gépen hogy jól működjön ismét?
Szia! Ha visszaolvasol kb 20 szór ki van vesézve képekkel. Meg kell bontani az elektronikát és a motor for. irányváltó reléinek a 12V os lábait át kell forrasztani.( 2db fekete kocka egymás mellett. Nem amelyikre a vezetékek mennek) Persze mindezek előtt ellenőrizni kell a szénkeféket.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2023
Köszönöm a válaszod Visszaolvastam kicsit. Értem miről lenne szó. Azt szeretném még kérdezni, hogy ezek a panelek általában gyantába vannak e öntve, vagy ez nem kijelenthető? Forrasztható simán, vagy le kell kergetni a gyantát róla? Amennyiben le kell, úgy mi a bevált módszer nálatok? Mivel szeditek le hatékonyan? Végezetűl szeretném megkérdezni, hogy maga a panel hol van a gépben? Szétszedem ma és holnap megnézik a reléket a műhelyes fiúk. A szénkefe menni fog nekem is, de forrasztásban ők és a cuccaik is jobbak
A panel fent van a kezelő elektronika mögött közvetlen. Igen ki van öntve vastagon gumis gyantával. Simán csavarhúzóval szoktam lekaparni de mindenek előtt a 2db fekete saru nélküli relé mögött ki kell vágni a fehér műanyag házat. Óvatosan a kaparászással mert smd alkatrészek is lapulnak a környékén.
Szia!
A mosógépre (Bosch VLM-40) oda jutottam, hogy találtam kódot ami feloldotta az F21 es hibát, a mosógép elindult újra működött, be lett állítva egy 1.5 órás mosási program, majd a vége előtt újra megállt, és újra kiírta az F21 es hibakódot. Kiderítettem, hogy a centrizéskor, centrizés előtt írta ki. Szerinted mi lehet, hol keressem a hibát. Szénkefe csere megvolt az jó, az elektronikában, a vezérlő triak relék jók. A motorban a taográf értékének minek kell lenni, és ha nem jó lehet bele újat tenni és honnan?
Sziasztok!
Whirlpool 10kg-os direct drive-os mosógépnél mit szoktatok csinálni, ha tegyük fel meghal a vezérlőpanelen lévő IGBT (STGIPS10K60T típusú)? Lehet ezt kapni idehaza valahol vagy felejtős? Úgy tűnik, mintha nem gyártanák már. Köszi szépen a választ.
Lehet valami érintkezési gond is. csatlakozókból vezeték kiszakadva..... de lehet elektronika gond is.
A tachogenerátor kb 40-80 ohm között. De ha az a gond lenne akkor nem mosna.
Üdv mindenkinek!
Típus: Samsung WF70F5E0W4W 8 éves Tünet: nem forgatja a motor a dobot Programot nem fejezte be a centri lemaradt .. átnéztem a szíjat, a kereket, a csatlakozókat, megforgattam kézzel a dobot...semmilyen rendellenességet nem találtam, hibakódot nem ír. Pihentettem pár napot, próbáltam a közelben szerelőt találni, de akik voltak már azok sem foglalkoznak vele. Ma elinditottam üresen egy 400-as centrit, hátha történik valami . Elindult a dob búgás kisèretèben, de szèpen egyenletesen forgott, aztán elkezdett folyamatosan ciripelő hangot adni, ami fura volt ..8 perc eltelt és a hang szakaszossá vált és lehetett látni is, hogy amikor jön a hang mintha kissè megrángatná a dobot, mintha akkor adna egy kis sebességet, aztan amikor halk akkor meg lassul a dob...a hátsó takaró lemez kissè kéz meleg, de sajnos még a motort nem nèztem meg .. Milyen irányba keresgèljek szenkefe? Várom az ötleteket... Csináltam egy rövid 10s videót, hogy lehessen hallani... remélem megfelel. Köszönöm
Elsőre motor szénkefe amit megnéznék. Videót nem néztem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |