Fórum témák
» Több friss téma |
Szia kiprobaltam ugy is sajnos semmi nincs a ledeknel nagyon minimalis feszultseg ha csatlakoztatom az alaplapot ha nem
Az összevissza méregetéssel nem sokra mész. Azzal szokás kezdeni, hogy megméred a készenléti tápfeszt, ha az nincs, akkor kár is tovább kínlódni. Ha az rendben van, de nem reagál semmire a ketyere, akkor hibás az alaplapja, nem a ledekkel kell szórakozni.
Ezek 1117-es LDO-k, vagyis feszültség stabilizátorok. A 3.3 és 1.8 volt szabványos értékek.
Viszont a panelhez a helyedben valahol keresnék a board ID alapján kapcsolási rajzot (schematics), mert típusismeret nélkül vakrepülés a találgatás.
Szia! Ha más nincs, akkor nézd meg az Elektrotanya rajzát: Bővebben: Link.
Az alaplapi elkókon megnézném a feszültségeket.
Idézet: „Megvan a keszenleti tap fesz” Mit tekintesz készenléti tápfesznek? Nem feltétlenül a 12V-os fesz lesz az. Kell ott lennie még 5V-nak is biztosan (USB táp), meg valószínű még néhány feszültségnek. Nem mélyedtem bele még annyira a képekbe, de van az alaplapon elég sok mérőpont, érdemes lenne végignézni mindet, milyen feszültségre utaló feliratok vannak.
Szia!
Sikerült működésre bírnom a tv-t. A COF kábel szívatott meg. De megfelelően vissza rögzítettem és úgy tűnik hogy jó lesz.
Nah remek!
Nekem most az egyik TV-m szerzett magamnak egy kis munkát (nem mintha nem lenne) A mellékelt képet adja magáról. Van egy komplett belsőm hozzá, hétvégén kikísérletezem, ki a bűnös. Egyébként egy Thomson 32"-os LCD-LED TV. A pontos típusa nincs a fejemben. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2023
Nem tudom ennek milyen a belseje, a mamámnak van egy Samsung Tv-je, ami ilyen képet adott. Annál a T-con panelen volt egy Ic, amit cseréltem és jó lett. Nem emlékszem pontosan, valami AF 15, vagy ilyesmi.
Majd megnézem hogy pontosan milyen, úgyis itt van most nálam szétszedve háttér világítás hiba miatt.
Szia! A t-con panelen van egy gamma IC-nek nevezett SMD tok, azt kell cserélni.
Kezdésként a helyedben propanollal (izopropil alkohol) megtisztítanám a mainről a T-Con-ra és onnan a COF-ra menő szalagkábeleket, mert lehet, hogy csak eloxidálódott az egyik vagy kimozdult a csatlakozójából: volt már rá példa.
Szerk.: Ha egy panelen van a main és a T-Con akkor persze az kiesik. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2023
A pontos típus Thomson 32HC3101T.
Ilyen T-CON van benne: https://www.ebay.com/itm/254200574767 És ilyen hibrid alaplap: https://www.pakaszelektro.hu/termekcimke/3mt531b0/ Elsőnek majd alaplapcserét eszközlök, szalagkábelcserével. Ha az nem segít, akkor megkeresem azt a bizonyos gamma IC-t, aztán a pót T-CON-ról megpróbálom átdobni a hibás panelra.
Sziasztok!
Van egy Kendo márkájú LED Tv-m, ami azt produkálja, hogy időnként nem akar bekapcsolni, csak a piros LED villog.. Olyankor kihuzom a konnektorból és egy idő elteltével vissza dugva működik, de ez sem mindig orvosság a problémára. Én valami táp problémára gyanakszom, de biztos vannak itt olyan emberek, akik vágják a témát.. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
Igen, tápegységre gondolnék. Sőt, a legegyszerűbb dologra gondolj: lesz egy 10V-os kondenzátor púposan. (De emellett még több is lehet)
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
Sziasztok. Nemigen kerestem eddig megoldást, hátha valaki tudja mi a gond. Egy Hisense 50a7500f bekapcsol, háttérvilágítás nélkül látni, hogy a háttérben fekete-fehér-piros-kék-zöld szín váltakozik. A színváltozós háttér, mondanám hogy eeprom hiba, de miért nem kapcsol a háttérvilágítás?
Hogy egyszerre rosz lenne a LED a háttérvilágításban, és egy egyéb probléma miatt csak a változó színű képet adná? Nemhiszem. Mi lehet a gond? Nem szedtem még szét, nincs most időm, de lehet valaki tudja, hogy mit is kell madj néznem, ha oda jutok.
Szia!
Érdemes lenne megnézni a szalagkábeleket, lehet ott van kontakthiba ( a fennt említett Thomson TV-nek az volt a baja). Ha mégsem, akkor van egy elbontott kijelzőtörött 50a7100f-em ha esetleg abból valami kellhez, akkor keress meg privátban.
Igen, hallottam róla, hogy a tcon ha nem kapja meg a jelet, akkor is csinál ilyet.
De az az érdekes, miért jelentkezett egyszerre ez a két hiba? Mérve led kimenetet bekapcsoláskor, a feszültség elugrik, tehát a ledek azok hibásak.. Mi összefüggés van a hibás ledek, és a színt cseréli LCD között?..
Ezt így nehéz megmondani!
Valószínű, hogy csak a véletlen műve! Meg kellene próbálni, hogy tudjál képet varázsolni rá (szalagkábelek ellenőrzése elsődlegesen), aztán lehetne tovább gondolkodni a LED-eken. Távolról nehéz mit mondani. Feszültségeket megnézném, hogy jok-e/megvannak-e. Alaplap típust ha írsz, megnézem az egyém olyan-e és hogy milyen feszeket mérek, össze tudnánk hasonlítani.
Ilyennel még nem találkoztam. Például láttam már Sonynál, ha a háttérvilagítás magas fogyasztású, a tv párszor bekapcsol-kikapcsol, majd végül nem fog bekapcsolni, csak a visszajelzőt villogtatni. Vagy néhány panasonic is ilyen.
Egyéb TVknél ha le húzom a világítást, a tv bekapcsol, adja a képet. Na most ha azt vesszük, hogy a tv nincs háttérvilágítás, és képet se ad, csak ezt a színeket körbe, mi a valószínűbb hiba? MB, vagy LED? Bekapcsoláskor megmértem, fel szökik 230Vra a ledek feszültsége a dugónál, de a ledek meg nem villannak fel. Na mondom, akkor ez szokásos led hiba lesz. Az is volt, cseréltem, osszerakom, láss csodát, a tv működik, van kép... Gondolom magamba, most vagy azért mert át lettek mozgatva a kábelek, vagy a tv letilt, ha nem megy a háttérvilagitas. Lehuztam a dugót a világításról, megpróbáltam újra a tvt, és a kép csak körbe a színeket váltogatta. Tehát a hisense 50A7500F tvnek ha nincs háttérvilagítása, a tv nem fog működni, nem fog képet adni. Margóra : javítottam már tvt, amiből a kijelzot az alján kellett kicsúsztatni, tehát nem szemből kiemelni. Kezdek ennek neki is, de nézem hogy nincs körbe rajta egy műanyag perem, amit le kellene pattintani, és úgy szemből kiemelni a kijelzot. Na mondom akkor ez is alulról kicsusztatható lesz, mert a tv aljáról a listát le kellett csavarozni. De csak nézem, a tv 2 szélén nincs egy sín, amibe a kijelzo bele csúszna... Akkor jött a szomorú felismerés, hogy bizony, ez s Az LCD szemből körbe bele van ragasztva.. Vagy sikerül kifeszítgetni a ragasztóból, vagy nem. Nekem éppenséggel sikerült. Visszarakáskor persze az a ragasztó már nem tart, még azzal is szórakozzak, hogy valahogy vissza ragasszam......
Nah hartulálok és köszönjük a hasznos infókat!
Ami nálam van, valószínű az is ilyen rendszerű, de mivel be van törve a kijelző igy mind1...( Valószínű rámarkoltak es azért törött a kijelző!)
Sziasztok!
LG 42LF652V tipusú tv-nél olyan probléma adódott, hogy a képernyő nem elég világos. A háttér világítás diódáiról pár db lencse leesett,ez látszik a képen is. De a képernyő nem attól sötét hogy elment a háttérvilágítás,mert a ledek folyamatosan világítanak, hanem fényben alig lehet a képet látni,sötétben is csak halványan. Mi okoz ilyen hibát? T-con panel lehet rossz? Találkozott már valaki ilyen problémával? A kép teljes sötétségnél készült.
Pedig igen, a háttérvilágítás LED-sorait kell cserélni.
Nem szakértője vagyok a dolognak, tehát elmagyarázni (jól) nem tudom. Csak van ilyen, világít is, csak rosszul, ezért sötétebb. Az meg a másik: ezek a CRT3 LED-szemek hajlamosak ledobni a lencsét.
Sziasztok!
LG43LH630V készülékken a zöld szín nagyon kevés. a T-Con panelt (szerintem bontott) cseréltem, szinte ugyanaz a hiba. A menüben nem lehet beállításokkal orvosolni a problémát. Ötlet? Köszönettel:
Akkor holnap szétszedem és teszterrel megnézem hogy világítanak a ledek.
A szervizmenüjében nincs elállítva a 3 színcsatorna együtt futása?
Szia!
Samsung típusoknál szokott szoftverhiba ilyen sötét képet eredményezni. Szoftverfrissítés orvosolja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |