Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   559 / 574
(#) VIM válasza apuwader hozzászólására (») Nov 12, 2023 /
 
Szia! Azt nem tudom, hogy ha csak azt a membránt cserélted és mást nem és a közölt videó szerint jártál el az összeszerelésben akkor resetet nyomhatnál, hogy az üzemmódváltás újra értelmezhető legyen a vezérlőnek.
(#) zeusmaior válasza Czetka hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Ilyet -tágulási tartály - kettő nagy táblás milka csokiért adtam volna!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2023
(#) gregb válasza Bakman hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Sziasztok, elnézést a szünetért, visszatértem egy kisebb nyaralás után. Csináltam új képeket a Junkers Euroline problémás kazánom paneljéről (emlékeztető: csak hajszártóval melegítés hatására hajlandó működni), és feltöltöttem őket ide:

https://ibb.co/album/Pxq5bb
(#) pözsó válasza gregb hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Kiderült a melegítés a panel melyik részére van jó hatással?
(#) gregb válasza pözsó hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Még nem sajnos, de ez lesz a következő amit tesztelni fogok, amint veszek egy új hajszárítót, mert az eddigi ma reggel szikrázva eltávozott az élők sorából
(#) proli007 válasza gregb hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Na, majd kapsz a csajoktól! "Tönkretette a hülye kísérletezgetésével."
Én egy levetett hajformázót használok, azzal sokkal jobb kutakodni. Előbb-utóbb úgy is kihullik a foga és akkor már is a Tied lehet..
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2023
(#) megapull hozzászólása Nov 16, 2023 /
 
Üdv, van egy BRH motoros zónaszelep, ami egy Computherm Q3-ra van kötve.

A kazánt egy másik termosztát vezérli, ez csak a szelepet nyitja-zárja. Amint kapcsol a termosztát, a motoros zónaszelep nyit, majd zár, majd nyit.. és így tovább, örökre. Bármi tippet szívesen fogadok
(#) Hutty válasza megapull hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
- Hibás a szelep elektronikája.
- Hibás a bekötés.
Egy bekötési sémát szívesen fogadunk.
(#) proli007 válasza megapull hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
.. És az előéletet is érdemes leírni. Pld.:
Eddig működött? Mióta van a hiba, vagy mi változott vagy sem.
(#) VIM válasza megapull hozzászólására (») Nov 16, 2023 /
 
Szia! Egy BRH szelepmozgató az így néz ki, semmi extra. Az a nem mindegy, hogy a Q3 reléjébe hová van kötve a "közös". Ez már egyszer ITT meg lett oldva ... "Gabi bácsi" jóvoltából.
(#) zeusmaior hozzászólása Nov 17, 2023 /
 
Sziasztok! Immergas kombi kondenzációs kazánnal fűtünk.Földszintes ingatlan- Lapradiátoros rendszer. Mekkora ΔT lenne az ideális. Most a kazán 15-re van állítva de ezt meg sem közelíti . Inkább a 7 celsius a jellemző. -45 C előremenő 38 visszatérő- Gondolom a radiátorok méretezése is ludas lehet? Ha én belenyúlok az áramlási sebesség beállításba, s minimum sebességét csökkentem a keringetőnek , akkor tudom ezt a 7 C ΔT-t növelni. De ezt miért nem a kazán végzi a beállítás szerint, ami 15 C gyári érték?
(#) VIM válasza zeusmaior hozzászólására (») Nov 17, 2023 /
 
Szia! Megtennéd, hogy konrét típusszámot írsz és hogy milyen rendszerre dolgozik a készülék?
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2023
(#) zeusmaior válasza VIM hozzászólására (») Nov 17, 2023 /
 
Szia! Kombi Immergas Vitrix terra 28. Földszintes . ötrétegű, lapradiádor- kb 130 nm ingatlan
(#) VIM válasza zeusmaior hozzászólására (») Nov 18, 2023 /
 
Az 1.28-ban ez van leírva, hogy:
1.28 KERINGTETŐ SZIVATTYÚ.
A kazánokat változó sebességű keringtető szivattyúval szállítjuk. Fűtési üzemmódban a következő beállítások állnak rendelkezésre és választhatók ki a “Vezérlőpanel programozása" menüben.
Megjegyzés: a ∆T(A3) beállításával szabályozható a központi fűtési rendszer és a kazán
jellemzőinek összehangolása.
• Arányos szivattyúteljesítmény (A3= 0): a keringtető szivattyú fordulatszáma az égő
teljesítményével arányosan változik, minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb a fordulatszám.
• Állandó ∆T (A3= 5÷ 25 K): a keringtetőszivattyú fordulatszáma úgy változik, hogy a beállított
∆T a rendszer előremenő- és visszatérő hőmérséklete között állandó legyen.
(A3= 15 K a gyári beállítás).
Én ezt úgy értelmezem, hogy ha az A3-nak értéket adsz akkor a szivattyú állandó fordulatszámmal forog ha peig nullát (0) akkor a modulációval arányosan fog működni.
Szerintem a nulla volna az ideális de várjuk meg egy szakember véleményét is ebben kérdéskörben.
(#) vstrom hozzászólása Nov 18, 2023 /
 
Sziasztok! Egy 18 éves Radiant RMAS 24e (kombi turbós kis belső tárolóval) készülékkel van gondunk.
Akár fűtés, akár melegvíz igény van, szivattyú indul, ventillátor felpörög, majd egy másodperc múlva megállna, de azonnal kap ismét áramot, és felpörög. A szivattyú folyamatosan, a ventillátor szaggatva működik a végtelenségig. Viszont szikra nincs, gázszelep nem nyit, és hibakód sem jelenik meg. Elektródát finoman csiszoltam, gázszelepet kocogtattam, semmi változás. Nyomáskapcsoló a ventillátornál kapcsolgat. Szelep tekercsein 1.7, 2.8 KOhm mérhető. Köszönöm, ha valakinek van ötlete!
(#) VIM válasza vstrom hozzászólására (») Nov 18, 2023 /
 
Szia! Ez a típusú vezérlőpanel van benne? A relék elég "masszívaknak" tűnnek érintkezőileg, azokon látszana ha érintkezési probléma lenne vagy beégés nyomai látszanának. Az ellenőrző áramkört nem tudom, hogy hogyan működik pontosan de ha a ventilátor nyomáskapcsoló nem tud stabil helyzetbe átállni akkor talán ismételgeti ezt a folyamatot csak az az érdekes, hogy hibakódot nem említesz, hogy az volna. A panel forrasztási oldalát át lehetne nézni, nincs e repedt forrpont vagy a tápfeszültségeket kimérni, hogy megvan e, esetleg kapacitáshiányos elektrolit kondenzátort keresni, cserélni.
(#) patexati válasza vstrom hozzászólására (») Nov 18, 2023 /
 
Én a reléket vizsgálnám először rákoppintással csavarhúzó nyéll
el üzem közben ha úgy sem jó kiforrasztva terheléses vizsgálatttal..
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2023
(#) vstrom hozzászólása Nov 18, 2023 / 1
 
Forrasztási oldal, és relé Melegek a radiátorok! Nagyon köszönöm mindkettőtök segítségét!
(#) ZSS2 hozzászólása Nov 19, 2023 /
 
Sziasztok! westen gázkazán 317-es hibakód,nem megfelelő hálózati frekvencia.....gondolom vezérlőpanel hiba,valakinek ötlete? Az új panel 110e ft-nál indul.....
(#) VIM válasza vstrom hozzászólására (») Nov 19, 2023 /
 
Használd a "Válasz" gombot. Szerettem volna ha a panelt visszaigazoltad volna, hogy az van e benne ami a linken látható és a relét, hogy melyiket vagy mit kellett forrasztani, mert lehet, hogy ez típus vagy jellemző hiba ennél a készüléknél.
(#) VIM válasza ZSS2 hozzászólására (») Nov 19, 2023 /
 
Szia! Resetelni próbáltad? Nincs valami "kütyü" újonnan bedugva a hálózatba ami esetleg okozhatja a készülék ilyen irányú érzékenységét? (inverteres hegesztő, frekvenciaváltó stb.)
(#) vstrom válasza VIM hozzászólására (») Nov 19, 2023 /
 
Nem olyan a panel. A relék is más (talán nehezebben tuningolható) fazonok. A képen jobb szélső egyik egyik lábánál füstölt el a kapcsolat.
(#) VIM válasza vstrom hozzászólására (») Nov 20, 2023 /
 
Köszönet az infóért, (a hasonló készülékekkel rendelkezők nevében) mert erről a készülékről nem sok lelhető fel és amit találtam az sem volt ehhez való. Csodálkoztam is volna ha azokkal a relékkel lett volna probléma de így már érthető. Az a fontos, hogy egyenlőre sikerült megoldanod a hibát. A problémás relé lába a tokozáson belül is sérülhetett ha ilyen mértékben kimelegedett a forrasztásnál. Jó lenne ha be tudnál szerezni egy cseredarabot és ha szükségessé válna a cseréje akkor kéznél lenne.
(#) laszlosipos hozzászólása Nov 26, 2023 /
 
Sziasztok!...Van egy Vaillant kombi kazánunk...eddig működött rendesen, de egyik reggel őrláng elaludt, főkapcsoló nem világít pirosan. Leszedtem a burkolatot, 220 V felmegy egy biztosítékon keresztül a kapcsolóig ha bekapcsolom megjelenik a másik oldalán is de nem világít maga a kapcsoló, onnan a 220 elmegy egy reléig (Gruner 281 C 17 010 E). Szerintetek ennek a relének kapcsolnia kéne ahogy rákerül a 220?...csak a főkapcsoló felőli oldalán lehet mérni 220-at, a másik lábán nem. ...ez lehet szerintetek a gond?
...köszi előre is!
(#) JZoli válasza laszlosipos hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Nem hinném, hogy azzal baj lesz. A relék működéséhez kell valamilyen feszültség, ha azt megkapja akkor működteti az érintkezőit. Kellene ott lenni egy másik útnak is ahol a panel megkapja a tápfeszültséget. Ha az megvan majd akkor tudja működtetni azt a relét. A panel táplálását nézd meg jobban, ott kellene keresni a hibát.
(#) VIM válasza laszlosipos hozzászólására (») Nov 26, 2023 /
 
Szia! Ha őrlángos a gyújtás annak rendszerint van egy égésbiztosító termomágnese amivel sorosan vannak felfűzve a hővédelmek. Megtennéd, hogy pontos típust írsz a készülékről, mert így ennyi képrészletből nem sok derül ki. Abban a biztosíték tartóban jó a biztosték?
(#) laszlosipos válasza VIM hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
Szia! típus: Vaillant VCW-24-10...igen, jó a biztosíték, megmértem, nem szakadt.
(#) Gábor85 hozzászólása Nov 27, 2023 /
 
Tiszteletem!

Westen Quasar D típusú kazánommal van problémám. A fűtési szezon kezdetés E03 hibát hozott, a füst pressszosztát volt a ludas a szerelő megcsinálta. Aztán a napokban elkezdett E01 hibát hozni és nem fűt melegvíz sincsen. A folyamata a hibának: Újraindítom a kazánt fűtés üzemmódban, hallani ahogy felpörög a ventillátor a szivattyú, szikráztat be is gyullad, mutatja a láng ikont hallani is ahogy megy és kb fél percig-egy percig melegíti a fűtőkör vizét illetve keringteti mert érezhető a kimenő csövön a radiátoron is. Ezután láng ikon eltünik keringtetés megy még kicsit, újraindítja magát 1-2 alkalommal. Ugyanez a folyamat végbemegy és megáll E01 hibával. Átnézetve kitakarítva 2 éve volt. Szerintetek mi lehet a ludas? Olyan dolgokat találtam az internet bugyraiban hogy NTC szenzor illetve a lángnak is van valami külön szenzora.

Előre is Köszönöm!
(#) Gafly válasza Gábor85 hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
Valóban, NTC-ből több is, lángból csak egy: Bővebben: Link
(#) VIM válasza laszlosipos hozzászólására (») Nov 27, 2023 /
 
Valamikor találtam róla anyagot de most már elég nehéz felderíteni. ITT van róla villamos rajz de ez is elég viharvert és fordítani is kell róla. Ezen az oldalon egy hibaelhárítási útmutatót lehet végig követni de ezt is fordítani szükséges. Szerintem (de ezt csak feltételezem) a kazán fő termosztátja nem ad át (az a fekete számozott kapillárcsöves).
Következő: »»   559 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem