Fórum témák
» Több friss téma |
Hát ez az..., ez lenne a logikus! Bár, még sosem küldtem olyat, ami ne fért volna bele a lehetőségeikbe! Ha hiba van, azt pedig egyértelműen jelzik előtte...
Idézet: „Az nem fordulhatott elő, hogy véletlenül te használtál ezeken a pontokon eltérő méretű átkötéseket az oldalak között? Esetleg nem ilyen volt eredetileg, de valamilyen háttérparaméter automatikusan beleavatkozott még a tervezésed során?” Válasz....
Azt hittem egyértelmű volt a válaszom, hogy mindig van DRC(fura a feltételezés is, az esetleges kihagyásáról).
De okos vagy vazze.... Már csak olvasni kéne megtanulni!
Mekkora átmérőjűek ezek a VIA-k, és mekkorára cserélték? A kétféle furat lehet technológiai különbség ha nagyon kicsi a méretek, ha jól tudom 0,2mm körül van egy határ, alatta lézerrel fúrnak, ami feláras. Ha ennek a környékén van az átmérő akkor lehet kerekítési probléma is, pl a gerber néző lefelé kerekíti a méretet, a gyártó gép viszont nem mindig. Persze csak tippelgetek mi okozhat még ilyet. Pl. sokrétegű panelen, ahol nagy a hőelvonás (pl. belső teleföld) lehet, hogy nem tud mindent lézerrel fúrni, és ahol nem tud ott marad a mechanikus fúrás nagyobb átmérővel. Lehet, hogy a gyártó programja tud ilyet szimulálni, előre felismern, és pár dolgot automatikusan meg is old - így ahogy a képen látjuk. Ezek a nagyobb VIA-k nem egy nagy egybefüggő rétegre csatlakoznak lejjebb?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2023
Ha megkérdezed őket róla, az még nem reklamáció. Esetleg elmondják mire figyelj oda legközelebb még jobban, hogy ez ne fordulhasson elő.
Azért keresem a "kiskaput", mert amit mondasz arra oka sincs a gyártónak, és valójában lehetőséges se nagyon.
Ha nem sérti az érdekeidet, akkor tegyél fel egy képet arról, ahogy a cég gerbernézegetője látja a panelnek ezt a részét.
Jó irányba kapirgálsz Ahogy nézegettem, feltűnt nekem, hogy mindegyik megnagyobbított VIA a másik oldalon egy smd alkatrész pad-jébe volt ágyazva! Ez helytakarékossági okból volt elkövetve.
Valamiért ebben az esetben kb 1-2 tized mm-el vastagabb fúrást alkalmaztak, és ennek volt a következménye, hogy másik oldalon(ahonnan fotóztam), a VIA pad részét meg kellett nagyobbítaniuk, mert a 0,6mm-es átmérő egy pl 0,5mm-es furathoz már nyilván nem annyira gyártható. A fura továbbra is az, hogy erről engem nem tájékoztattak, szó nélkül elvégezték, legyártották... Gondot jelen esetben nem okoz, mert ez kézi ültetésű panel(abból is a legelső próbaverzió), így a nagyobb átmérőjű furat miatt kicsit több ónnal lehet forrasztani, de ha gépi ültetés lenne, akkor ott már számítana, hogy nagyobb az elszívás.... Teleföldnél nincs gond, azt simán megcsinálják jól
Igen..., úgy döntöttem, azért csak rákérdezek, hogy ezt mégis hogy gondolják...?!
Az eltérés nem a sejthető kategória! Jól látható a különbség. A gerbereken sehol sem látszik, sem nálam, sem a gyártónál.
Illetve, itt ugye ők nem szokták visszaküldeni a gyártói gerbereket elfogadásra, mert ott biztosan látszik ez a különbség. De...ki vette volna ezt észre még ekkor is??!! Hiszen csak úgy, ránézésre minden ok, annyira azért nem feltűnő, hogy kiszúrja az ember szemét.... De, aki elkövette a módosítást, ő pontosan tudta, mit tesz, s miért...illett volna jeleznie a megrendelő felé!
Olvasom itt a problémákat, és egyetlenegy kérdésem van:
Ez a panel a 10*10cm-es 2 dolláros feltétellel készült?
Esetleg még a furóválasztásnál lehetett a hiba. De nem értem miért itt okoskodtok? Kérdezd meg a gyártonál. Ök, ellentetben, velünk le tudják követni a történteket. Nekünk még a másik oldalt sem mutattad meg!
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2023
Igen, azzal készült!
Van valami ezt érintő apróbetűs rész?
Az okoskodásnak valóban nem sok értelme van, viszont más is tanulhat belőle, vagy lehet olyan infó birtokában, ami válasz a kérdésre!
Mit mutassak meg rajta? Leírtam, mi van ott! Ezek a VIA-k pad-ekbe végződnek a másik oldalon! Ahogy feljebb írtam, meg fogom kérdezni a gyártót is a témában.... A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2023
De ehhez a tanuláshoz neked kellett volna feltárni a dolgokat. Mert igy mit lehet tanulni? Hogy lehet nálad (és okkal) belenyultak a gerber fájlba?
Akkor lehetett volna tanulni, ha elöbb te tisztázod mi is történt. Ha ezt az oldalt le tudtad fényképezni akkor a másikat miért nem tudod? Ha ott egy egységes hütö stb felület van, akkor azért csináltak nagyobb lyukakat, hogy javitsák a megoldás termikus jellemzöit.
Megjegyezted(joggal), hogy miért "okoskodunk" itt feleslegesen..., miközben te magad is ezt követed el!
Azért nem fotóztam le, mert akkor még nem sejtettem az összefüggést a másik oldallal! Harmadszor viszont nem kívánom leírni, mi van a másik oldalon! Szerintem az előző kettőből is a nem okoskodók már megértették!
Ha titkos projektet csinálsz nem is értem miért ide jöttél kérdezősködni...
Ui.: Ja csak költői kérdés volt, nekem nem kell magyarázkodni... A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2023
Mert vágytam arra, hogy a tiédhez hasonló, információ nélküli hozzászólásokat olvassak...
Megértettem a válaszod.
A semmi információból próbálunk válaszolni. Csak kész tények vannak, abból feltételezünk, ezt-azt.
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Nézegetem ezeket a flexPCB-ket. Ezekből is van 1, és kétréteges. Ezt hogyan lehet megtervezni? Ugyanolyan rétegek, és gerber kell hozzá mint a sima kétoldalas nyák-hoz?
Az csak hulladéknak való.
Egyoldalas, és kétoldalas üvegszálas,1,5mm.vastag, 0,35umm,/fólia jó minőségű nyákot szerezz be. Tervezéshez nem kell pc.sem program, csak a kapcsi rajz. Többit mind sk. perfect kell megoldani. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2023
Idézet: Ez mit jelent ?? „Tervezéshez nem kell pc.sem program, csak a kapcsi rajz. Többit mind sk. perfect kell megoldani.”
Tervezése ugyan úgy történik, a gyártás is gerberekből csak épp nem fr4 a hordozó hanem fólia. De miért is kéne máshogy tervezni?
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2023
Ok! köszönöm!
Sziasztok!
Érdekelne, hogy kinek volt már hasonló tapasztalata. A történet a következő: Rendeltem nyákot a JLC-től. Mint mindig, tökéletes eredményt kaptam. És most sem lett volna mésképp, ha kézhez kapom. Cssakhogy a magyar szállító visszaküldte a csomagot. A gyárból elindult a csomag, megérkezett a Hong-Kongi központba, onnan Budapestre érkezett. Eddig a szokásos. Aztán Pestről a debreceni üzembe érkezett. - és szerintem itt történt valami a csomaggal, - mert a debreceni üzem visszaküldte a pesti központba, onnan pedig vissza JLC-nek. Szóval nekem az a gyanúm, hogy a magyar oldal nem kezelte kellő körültekintéssel a csomagot, ezért vagy megsérülhetett, vagy elképzelésem sincs. A szállító cég helytelen, illetve értelmezhetetlen cimkézést, vagy sérülést mond. Namost ha a cimírat helytelen, akkor nem jutott volna el magyar oldalon sem Budapestről Debrecenbe, és onnan ismét Budapestre. Az én véleményem az, hogy a magyar oldalon a szállító cég valamit rosszul csinált. Baromi mérges vagyok egyébként...
Anyázni a postánál, panaszkönyvbe beírni. Nekem is elhagytak már nem kevés holmit, egyre gyengébb a szolgáltatásuk szintje.
Ahhoz, hogy megkapd a visszaküldött nyáklapokat, sajnos a JLC ügyfélszolival is fel kell venned a kapcsolatot és kérned őket, hogy próbálják meg megint a postázást - persze ezért tök jogosan fel fognak számolni költséget. Kellemetlen helyzet, s csak a postán tudod levezetni a dühöd.
Ha újra kéred a szállítást, akkor használd a Global Standard Direct Line szállítási módot. Ez nem érinti a Magyar Postát. A DPD hozza ki.
Fel kellene venned a kapcsolatot a jlc-vel, mert ha elírták a cimet, akkor meglehet azért küldték vissza. Nem vagyok postás, de elképzelhető, hogy magyarországra azért érkezett meg, mert a cimzésben ott van a hungary, de lehet ismeretlen város, vagy nemlétező utca.
Az is érdekes lehet, hogy posta vagy egyéb futárcég.
Pont a DPD-t akartam elkerülni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |