Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Jobban hiszek a redundáns internetben (vezetékes+mobil, vagy két független vezetékes szolgáltató). Persze, az ilyen routerek drágák, és többnyire korszerűtlenek. De az okosotthonhoz alapjában nem kell nagy sávszélesség. Ha nem stabil a rendszered, egy tisztességes okosotthon központra van szükséged.
Most szereztem be egy ZigStar UZG-t (nem a reklám helye), amiről elég jókat olvastam és támogatja a Zigbee 3.0-t. Mivel PoE-s, lehet távol a Pi-től. Remélem ez stabil lesz.
Van egy LiitoKala Lii-500-as teszterem.
Az 1.-es és a 2.-es csatorna egy-egy alkatrésze elszállt. Ha minden igaz dupla FET-ek. (KÉP) Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan tudnám helyettesiteni? Vagy honnan tudnám az eredeti alkatrészt beszerezni?
Sziasztok!
Potméteren a 102 felirat menyit jelent.
Kiforrasztva mérted? A körülötte lévő cuccok hamisíthatják a mérést...
Nen boztos, hogy kuka. Nekem is sikerült 500K-st venni, amit (még beszerdlés előtt) 450-nek mértem. A tűrésben benne volt.
Most kerestem is neked 1K-st, 20%a tűrése. (Lent a kép) Valószínűsíthetjük, hogy a gyértó a tiedet is ennek a figyelembevételével építette be.
Sziasztok ! mágusok szeretnék segítséget kérni ,. Elromlott az akumlátoros morzsaporszívónk az akkumulátor megadta magát meg a panel is szeretném külsőleg adapterrel használni ,egy 7 voltos motor van benne .és sajnos egyik 9v sőt a 12v adapterem se birja elinditíni ,gondolom kevés az amper .Mit javasoltok hogy lehetne megcsinálni hogy müködjön .segítségeteket előre is köszönöm!!
üdv: komisa
Ha az akksin van valami felirat, abból kiderülhet, hogy mennyi áramot tud. Vagy ha a töltőn van áram jelzés és emlékszel a töltési idő/munkaidőre abból is becsülhető, persze a hatásfokkal korrigálni kell. Vagy magán a porszívón is szokott lenni felirat, hogy hány wattos. Azt tippelném, hogy a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás az akksi cseréje egy működőre.
Ja, és az akksiénál sokkal nagyobb feszültséget nem egészséges rákapcsolni, tönkre is teheti. Remélhetőleg a 12V még eddig nem tette tönkre... A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2023
Szia!
Tegyél fel képeket a gépről és az akkukról. Ezeknek a motoroknak általában 2 Amper feletti az áramfelvételük.
Sajnos már ez egy régi gép ,nem kapható hozzá semmi !!
Azért szeretném inkább valami vezetékes megoldással müködtetni . a motorn sajnos nincs felirat ,de indulásnál 4Ampert vesz fel: köszi a gyors hozzászólásokat!!
Gondolom nincs nagyobb áramú "labor" tápegységed, ha mégis lenne, arról 7V táplálva a motor, mérhető az áramfelvétel.
Sajna a legnagyobb 2 amperos azzal elsem indul .Csak probál ,de nem indul be bár vagy egy 12v -os motor akkumulátor ,de azt nem mertem rátenni ..
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2023
Hello! Ha mindenképpen meg szeretnéd javítani, tápegység helyett inkább 2s2p összeállítású 18650-es lítium akksi épp belefér. Annak névleges feszültsége megfelelő és az eredeti töltő feszültsége is jó lehet a töltéséhez. Mert a motor nagy indítóárama miatt, sokkal nagyobb tápegységről tudna csak üzemelni.
Szia ! arra már én is gondoltam de legolcsobban is 15.000 .be kerülne annyit már nem ér ez az öreg jószág a 18650 2500 darabja és kellene 4db 2000 miliamperes min.+balansz bms +töltés vezérlő... inkább valami nagyaobb tápegységet kellene csinálnom .ahhoz is szeretnék segítséget kérni ..
Nem szorul a motor tengely? 2A már kellene forgatni szerintem, ha kézzel segítessz megindulni neki?
Határeset az a 2 A, pláne egy kicsit kopott motornál. Volt nálam ilyesmi, 3 A éppen csak elég volt, hogy elinduljon. Meglepődtem én is. A motor mérete és stílusa megtévesztő, viszonylag vastag vezetékkel van tekerve.
Igaz, porszívónál főleg lehet kis motorméret nagy teljesítmény.
Ránézésre ez egy egyszerű hajszárítóba való motor, de nem, belül sokkal masszívabb. Engem is megzavart a kinézete, azt hittem, zárlatos a motor (teljesen más hiba miatt hozták a porszívót). Belevilágítva jól látszanak a tekercsek, nem a szokványos konstrukció. Viszonylag rövid üzemre van tervezve, de addig amit bír (pláne az akkucsomag).
Így sem egy világbajnok porszívó, éppen a napokban panaszkodott valaki, hogy alig van szívóereje. Az 1500 W-os szobai poszívóhoz képest valóban, de ekkora méretben, ekkora akkucsomaggal ezt lehet összehozni. Idézet: „Így sem egy világbajnok porszívó, éppen a napokban panaszkodott valaki, hogy alig van szívóereje.” Ez morzsa porszívó, nem vákuum szivattyú. Ha új a készülék azt teszi ami a dolga, felszívja a morzsát az asztalról. (Más a turbina rész kialakítása és a motor teljesítménye, fordulatszáma). Pont. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2023
Én csak azon pislogok, vajon miért van az oldalára 14.4V feszültség írva?
Ahogy elnézem ez nem egy kínai termék, amire ráhazudnak bármit. Nem két ilyen 6 cellás akku csomag van sorba kötve véletlen? Esetleg 14V-os motor 7V-ról járatva, így csökkentett fordulatszámon megy? Ui.: A legelső problémád inkább az, hogy nincs egy normális labortápod, amiről kipróbálhatnád rendesen. Sajnos szerszám nélkül elég nehéz bármilyen szakmában is érvényesülni. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2023
uu nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!!!nem gondoltam volna ennyi segítőkész ember van itt ..nem csak az egy akkupakk van benne én sem tudom miért van rajta 14.4 v írva .
bemértem a motort még annyi erő volt az aksiba hogy elinditsa 4.2 ampert vett fel induláskor utánna 1.9 már elég volt neki ,de az aksit csak annyira tudtam feltölteni hogy 15 másodpercig bírt menni külső táppal valo müködtetésére semmi ötlet ?Van egy 4amperes laptop tápom is de az 18 voltos nem merem rátenni szép estét mindenkinek!!
Ez egy érdekes felvetésed. Meg néztem a készülék eladói oldalát. Tényleg 14,4V -os készülékként
hirdetik 100W teljesítménnyel. A DOMO márkanév lehet akármi is. Nem tartom valószínűnek ,hogy a kérdező által fotózott akkupakk -ból két készlet bele férne a burkolatba. Az esetleges anomália kiderítésére mérésekre, tesztelésre lenne szükség megfelelő periféria mellett, ebben teljesen igazad van.
A saját morzsaporszívónkat megnéztem, azon 14.4V és 150W a felirat. Tehát kb 10A-t is felvesz csúcsteljesítményen, és lehet, hogy indításkor még többet is. Nekem is fura, hogy a felirat szerint kétszer annyi cellának kellene lenni benne, hogy kiadja a 14.4V-ot.
Ha viszont tényleg 14.4-re lenne méretezve a készülék, akkor szerintem autóakksiról ki lehetne próbálni. Ha már úgyis a kidobás határán lenne, akkor én lehet, hogy rápróbálnék úgy. Egyébként meg tényleg egy komolyabb labortáp kellene hozzá. Idézet: „..nem csak az egy akkupakk van benne én sem tudom miért van rajta 14.4 v írva .” Nem egyértelmű a mondatod! Csak egy akkupakk van benne? ( akkor a nem mögé tehettél volna egy vesszőt). Megnéztem egy céges hirdetést és ott is 14,4V 100W -nak hirdeti a készüléket. https://www.domo-elektro.be/en/household-appliances/vacuuming/handh...leaner Kellene egy tápegység ami 5 és 15Volt között állítható feszültségű és minimum 5 Amper terhelhetőségű. 7V- ról indítva kellene árammérés mellett emelni a feszültséget a megfelelő motorfordulatig.(Szerintem 4A -nál nem nagyobb áramfelvétel lehet az ideális, de a ventilátor fordulatból érezhető. Na meg ne melegedjen a motor háza és a rézkeféknél nem szikrázhat. Lehet, hogy 7 Volt körül lesz az a fordulat amit régen éreztél. Akkor annyi lesz a feszültség ami a motor működéséhez ideális. Látatlanban ennyit tudtam ajánlani. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2023
Az előzőből lemaradt!
A link szerint leírtak alapján nem értem az egy akkupakkos gépedet. 14,4V 100W ~ 7A áramot jelent. Szerintem ez egy link adat, ha a gépedben egy akkupakk van. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |