Fórum témák
» Több friss téma |
A "HP Deskjet F2480" nyomtatómhoz is kaphatóak nemcsak utángyártott patronok, hanem akár még eredetiek is (csak azok drágábbak). Ez egy egyszerű nyomtató, max A/4 méretben tud nyomtatni, szkennelni és másolni is.
Na ne mond. Már talán nincs a piacon olyan lemez meg etikett amit nem probáltunk még ki. Maga az etikett a ludas, nem a lemez.
A DVD lemezen mindig a két plexiréteg között van az adathordozo.. Az csak a CD lemezeken volt egyoldalon.
„...A DVD lemezen mindig a két plexiréteg között van az adathordozó”
Nem plexi! Polikarbonát! A plexi egy puha anyag, hamar tönkremenne...
Én csak a lemezről beszéltem.
Arról nem tehetek hogy a cimkéd libabőrös lesz, vagy olyan nehéz hogy berezonál..
Egyszerübb volt igy irni. Amugy a plexi sem plexi már ( mert abban fenol van, az meg a liberális világ ellensége). Igy ma mindent ami átlátszö, de nem üveg plexinek adnak el.
Pedig most rákerestem még gyári patront is találtam hozzá. Canon PG-510BK tintapatron, fekete (black),
Lehet, hogy megint megjelent vagy csak ott maradt a kinálatban. Mostanában nem kerestem, mert tavasszal, amikor nem volt sehol, vettem egy jo évre valot. De akkor nem volt sem a boltokban ( ahol az utobbi idöben venni szoktam) , sem a Canon on-line boltjában.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2024
Nem lehet újra tölteni otthon? Azért elég cinkes hogy kidobni mert kiürült. Nekem egy patron 8-10 töltést megélt mindig. Azután cseréltem. De még akkor működtek rendesen.
Sajnos nem, resetelni kell a chipet.
Az üres eredetit itt ott visszaveszik némi apropénzért, de a másolatot nem. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2024
Sziasztok.
Van két 486-os alaplapom. Mindkét példány tökéletesen működik, csak egy apró problémájuk van. Az L2 cache-t le kell tiltani, hogy elinduljanak. Ha biosban letiltom a cache-t akkor tökéletesen bootol és még a win98 is szépen fut rajtuk. Külföldi oldalon olvastam, hogy általában a TAG cache adja meg magát. Kicseréltem az egyik lapon a TAG cache-t, de nem hozott szerencsét. Találkozott már "régen" ilyennel valaki?
Üdv!
Valami itt nem kerek. Pontosan milyen alaplapok és pontosan mit csináltál?
Mind a kettő Acorp alaplap. Az egyik 5via3p, a másik 5vx32.
Mind a kettőben beforrasztott L2 cache van. A képen tag-al jelöltet cseréltem. A lényeg, hogy az alaplap csak akkor indul el, ha a biosban letíltom az L2 cache-t amúgy megáll a a bootolás elött.
Én már akkor is számítástechnikával foglalkoztam amikor ez a lap újnak számított.
Az Acorp termékek az ipari hulladék kategóriájába tartoztak, de legalább olcsóak voltak. Ne pazarold rá az idődet. Emlékeim szerint a Via chipset is alapvetően kerülendő volt.
Arra emlékszem, hogy a VIA chipsetes lapokat kerülni kellett, de a másik lap (5vx32) Intel chipsetes.
Annál ugyan ez a szitu.
Egyetértek, szintén zenész.
https://forum.vcfed.org/index.php?threads/486-l2-cache-not-working.1241500/ A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2024
Kondicsere.
Nem marta szét valahol valami a huzalozást?
Marás nyomok nincsenek, a nyák mondhatni újszerű állapotban van.
Smd kondiból elég sok van rajta, ahoz, hogy mindet kicserélgessem. Ezeken az alaplapokon kívül van még egy pár darab alaplap (ASUS, MSI, PCCard....) ami hasonló hibával van félretéve. Annó a számtech boltban melóztam és "sok" ilyen lapot hoztak javításra, amiből csere lett.
Idézet: „...amiből csere lett.” Akkor valószínű avval is az lesz.
Egy kérdés.
Sikerült már valakinek egy W10 géphez több USB kamerát csatlakoztatni és azokat kezelni? ( külsö berendezés nélkül?) Kösz.
Érdekes, ma 6 különbözö gépen probáltuk, és egyiken sem mentek. Söt fel sem ismerte a W10 a kamerát. (W7-s meg az otthoni TV viszont igen. A kamerák legujabb modellek voltak.
Ennyi információból lehetetlen megmondani, de gondolom IP kamerák, így valószínűleg hálózati probléma okozza.
Szelektíven olvasok... Ja, hogy USB kamerák. Akkor ne USB hubon keresztül legyenek csatlakoztatva, hanem direktben. Vagy ha mégis hubbal, akkor ne valami noname gagyival, hanem olyannal ami másnál már tesztelten működött kamerákkal és minimum 5A-es tápegysége van (ez fontos a kamerák áramfelvétele miatt). És jobb lenne legalább 2 hubra szétosztani a kamerákat. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2024
Azt írta USB, azt nem, hogy milyen típus, mikori, egyáltalán melyik gyártó terméke.
Direktbe lettek 2 vadonatuj PCbe, meg négy régebbi, de mindennap használt W10 PCbe dugva, meg az én öregebb DELL W7/64 gépembe és a SONY kb 4 éves okos TV-be.
A W10 gépek meg sem mukkantak amikor bedugtuk az USB kábelt, sem az eszközkeresö nem reagált a bedugott kamerára. Az USB portok rendben voltak, mert bármi másra reagált a gép. Nem okvetlenül tanácsokra van szüksegem, hanem arra, hogy sikerült valakinek ilyesmit összehozni, mert az MS forumokon csak panaszkodást találtunk. ( egyik kamerához sem adtak software sem linket, a leirás szerint az eszközkezelönek látnia kell. Minden vadonat uj a PCk is meg a kamerák is. Ha ez nem megy, akkor amugy is külsö keverövel kell majd megoldani a feladatot. A belsö kamerán kivül még 2 külsö kellene a feladathoz. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2024
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz (az általad megosztott információk alapján ennyit lehet érdemileg hozzászólni).
Pro tipp: legalább a kamerák pontos típusszámát add meg, ha érdemi választ szeretnél kapni. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2024
Teljesen mindegy 4 különbözö márka és tipus, mind vasüdonat uj ( tegnap vissza is lettek küldve, egy hét probálkozás után ( még az egyik gyár embere is megprobálta a távolbol feleleszteni a kameráját, sikertelenül)..Az asztali gep egy webkamerát elfogad, de többet az sem.
A laptopok egyet sem csak belsöt látja. A kérdésem az volt, hogy valakinek már sikerült ilyesmi? Egy iskolai osztályt épitenek át. Az eredetit én csináltam W7-s gépekkel. A tanárnak 4 kamerája ( video jele van ) a diákoknak 2 egy a diákot látja a másik egy kézi kamera. Most kicserélték a gépeket is áll a bál. De majd megoldjuk igaz drágábban, de jobban.
Mondom: ennyi infóból nem lehet megmondani. Javaslom, hogy keresgélj a Google-ön, hátha szerencséd lesz és belefutsz valami használható infóba, de azt is csak a pontos típusszámokkal.
Nem is arra kértelek, hogy mond meg hogyan kell, hanem csak azt kérdeztem, hogy van-e valakinél müködö rendszer?
Azt hiszed nem kerestek informáciokat mielött engem ujra felhivtak. Sajnos sem a régi szoftwer nem fut W10-n a hardware teljesen uj. Ahogy irtam a kamera szállitoja is már futott egy sikertelen kört. Én ma már másképp csinálnám ( föleg ilyen balhek után), de azt az iskola fogja majd eldönteni A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2024
S erre válaszoltam, hogy igen, simán megy. A kedvedért most két különböző kamerát rádugtam a gépemre, s vidáman egymás mellett ott van a kép OBS studio programban. De ha csak a win10 beépített kamera alkalmazását indítom, ott is váltogathatok köztük. Sőt, rádugtam egy harmadikat is, s ahogy láthatod a képen, egyszerre mindhárom képe ott van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |