Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi,már megnéztem a szivattyút,nincs benne semmi.De írtam is hogy ha csak centrifugáltatom,vagy csak leürítem a vizet akkor azt megcsinálja.Mosás közben nem szívja le.A szintérzékelő is jónak tűnik,mert a fűtést ráadja.
hali.
esetleg nem kettő van benne? egy "hagyományos 4-6 vezetékes" és 1 kék analógnyomás távadó 0-5v? -nekem elágazik a cső két felé
Üdv.Hétvégén jobban megnézem.Köszönöm szépen!
Sziasztok, tanácsot illetve segítséget szeretnék kérni egy Fagor FEC-2105T mosógép javítással kapcsolatban. 12 éve használjuk a gépet, bekapcsolni bekapcsolt, de semmilyen programot nem indított el. Szétszedtem és a vezérlő panelen el volt égve 2db ellenállás (R71 és R72), egy másik fórumon olvastam, hogy ezek 13k-s ellenállások és, hogy ez valami típushiba ezeknél a gépeknél. Kicseréltem őket, de ismét kiégtek. Érdemes foglakozni vele, ha igen mi okozhatta, hogy ismét kiégtek? A vezérlőpanel típusa BRAWTG1383.
Szia! Emlékeim szerint a tachogenerátor zárlata okozza. Azt is cserélni kell.
Igen, én tudom. Jimmi12 bizonytalan. Nem elég cserélni valamit. Az okot is meg kell keresni.
Azt én is tudnivélem, hogy tudod de lehettél volna egy kicsit bőbeszédűbb.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2023
Tisztelt szakemberek,lelkes barkácsolók,lenne egy kérdésem?Van egy jól működő Whirlpool awe 4519 mosógép.Próbára kapott egy másik vezérlőt ami az illetőnél nem nyitotta a vízszelepeket,nálam tökéletesen működött.Ezután vissza raktam saját elektronikámat azóta nem kapcsolja vízszelepeket! Valaki esetleg valami tippet?
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem a csatlakozók forrasztásait vizsgáld meg. Nem repedt-e ki a nyákból valamelyik. Irom ezt olyan amatőrkén, aki a fenti gépet sosem látta közelről.
Jól értem, hogy volt egy jól működő mosógéped, amibe beletettél egy hibás másik mosógépből egy panelt, aminek az volt a baja, hogy nem engedett vizet. Ez a vezérlés nálad jól működött. Majd visszatetted a saját eredeti panelt, és mostmár nálad sem enged be vizet? Az eredeti panel, az eredetileg jól működő mosógépben?
A jó hír az az, hogy van hozzá Service Manual. Mindenképpen megnézném az AQS aqua stop kapcsolót. Használatit nem találtam, de ha leolvasod a számát, akkor innen letölthető. Lehet hogy csak resetelni kellene (már ha ilyet lehet vele csinálni).
Üdv,
Egy samsung WD80M4A43JW mosó-szárítóhoz keresek vezérlő kapcsolási rajzot. A panel azonosítója DC41-00209D
Szia! Hát azt nem fogsz találni. Mi a gond? Ad valami életjelet? Ha bedugod a hálózatba zenél? Mit csinál, mit nem?
Egyelőre még csak bontottam, azóta nem volt vele időm foglalkozni.
Bővebben: Link Ennyivel már közelebb vagyok. Megnézné valaki, hogy mit jelent a PBA rövidítés?
Okulásképp. A leengedő szivattyú lett zárlatos. Ennek (és más áramköröknek is közös) biztosítéka a panelbe van beforrasztva, ami ki van öntve szilikonnal. Ötletes.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2023
Hát eltartott egy darabig de végülis dobcsillag és csapágy cserére javult meg a gép. A lengéscsillapítók jók voltak. A dobcsillagon végig repedések voltak egyébként, érdekes egy ilyen fiatal géptől... Köszönöm szépen a tanácsokat neked is és még1MbR-nek is.
Uh, az szívás, a dobcsillag zsebbe nyúlós történet, szinte gazdasági totálkár, ha nem találsz bontottan.
Szia!
Örülök, hogy sikerült. Ezek szerint az üst szétszedhető, vagy szét kellett vágni? A dobcsillag új, vagy csak használtat sikerült szerezni? Akkor még annyit hozzá: Boldog Új Évet! Használjátok egészséggel sokáig!
Szia! Az még a jobbik eset, ha lehet újat kapni hozzá. Ha nem szerelhető az üst, akkor lehet, hogy csak komplett üstöt lehet venni, ami tényleg megfontolandó. Különösen, ha szerelő kell a művelethez.
Neked is Boldog Új Évet kívánok!
Lg mosógép bemeneti zavarszűrőt jól kötöm be, ha a biztosíték felöli oldalra kötöm a 230 v-ot. Sajnos megcserélhető a vezeték csati.
Hmm, a rádugandó csatlakozó nem fehér és piros?
A varisztor és a biztosíték nem a bejövő oldalon szokott lenni, minél előbb? Aztán utána már a védett dolgok, amik mennek a mosógép felé.
Csak ötletelek...
A nyílból gondoltam hogy a biztosíték felől kell rádugni
Sziasztok Kedves Mesterek!
Tanácsot szeretnék kérni. 18 éves BOSCH WAE2446 KBY- 7Kg mosógépünkben hallhatóan végét járják a csapágyak. Mivel eddig csak párszori sugártörő és mosószeradagoló tisztításon kívül egyszer kellett fűtőtestet cserélnem benne, úgy vélem megbízható masina. Kérdésem, hogy a csapágyak és a szimering cseréje házilag megoldható-e? Halvány emlékeim szerint fém karmok rögzítik az üst két felét. Akkor ez most ragasztott, vagy bontható? Ha igen, milyen gyártmányú csapágyat ajánlanátok? Köszönöm.
Szerintem megoldható simán. A csapágyak élettartamát a szimmering fogja meghatározni, nem biztos, hogy érdemes drága csapágyat választani.
Nézz meg pár youtube videót elöltöltős mosógépek csapágy cseréjéről és simán menni fog.
Ilyen idős gépnél már a dobcsillag sem lehet "százas"...ráadásul a bordák között micsoda "fertő" bújhat meg. Amíg szét nem szeded, ne költs rá egy fillért se...vagy használd így, amíg forog.
Sziasztok egy Zanussi ZWY61025WI panel táp részével van gondom. Egy LNK362GN indítja, de a szekunder oldalon csak 1,2-2,5 volt között ingadozik. Összehasonlítottam egy AEG táppal, ami szinte a tükörképe. Az szépen felfut 13 voltra. Kikapcsolt állapotban a mérések szinte ugyanolyanok. A Zanussié miért nem működik?
A válaszokat előre köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |