Fórum témák
» Több friss téma |
Isten ments, elfelejtettem hogy írtam ide, tényleg elnézést
Húú jó régen volt már. Most megint "előjött" a téma (nálam) és kérdezném hogy 200 x 90-es borda elég lesz-e az ST151-re? Tényleg bocsánat! Húúha, most nézem hogy nincs 200x90-es... 440x290x90 lesz a doboz, akkora bordát tudnátok mutatni ami beleférne?
Sokmillió bocsáat hogy úm. "sürgetem" a dolgot, de nem soká megrendelem a maradék dolgokat és beledobnám a hűtőbordát is.
Szóval tudnátok hűtőbordát mutatni nekem ami egy 440x290x90-es dobozba belefér és elég egy sztereó ST151 hűtéséhez? Köszi szépen
Azért, nem mind egy, hogy +-32Vról fog járni vagy +-55Vról..
venti lesz benne?
Egy ilyen, sőt evvel a trafóval üzemeltetném, ventillátoros hűtéssel.
Ha nem tud senki, akkor ajánlgatok...
A. L=40mm 76x26 B. L=60mm 215x77 C. L=40mm 200x40 És most legyen Ön is milliohmos Melyik lenne jó?
Most jött el az idő hogy leadom a rendeléseket, nem tudja senki?
Léccííí' bocs hogy sürgetem... de nem tudom hogy melyik jó melyik nem, próbálgatni meg nem akarom mert nem olyan olcsóak. Nem akarom elfekvőnek venni.
szevasztok! :wave:
konkrétan egy TDA7294 hűtéséről érdeklődnék,ami köztudottan szeret melegedni hallottam és olvastam is olyanról,hogy ezeknél van aki nem használ hőpasztát és csillámot (lehet hogy pontatlanul fogalmaztam) hanem valahogy a hűtőborda alá tesz egy lemaratott panelt. elsőre kicsit abszurd,de már nem egy helyen hallottam ezt. (itt a fórumon is) érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban,esetleg aki csinált már ilyet,elmondhatná hogy is van ez pontosan . azt mondják,így sokkal több hőtől szabadul meg.
sziasztok.
na erre én is kíváncsi lennék, hogy mit tud ez paneles módszer, mert hallani hallottam már én is, viszont további kérdésem az, hogy mondjuk sztereoban mekkora borda kellene a két tda7294 ic re mert én is épp ezzel bajlódok hogy mekkora is kellene neki, ja természetesen bulikon használnám az erősítőt főleg. válaszokat köszi előre is.
én akkora bordát raknék amekkora csak elfér /persze realitás határain belül/ 5A-es biztosítékokat használok. TE??
ja és úgy csinálnám hogy a hűtőborda lemezei közé nyomja a levegőt egy magasfordulatú ventillátor. lehetőleg picit feljebb mint a borda,mert a hideg levegő lefelé száll,mint azt már mondták előttem páran.......
én mondjuk kittben vettem a végfokot urbánéknál és 4 A biztit adtak hozzá feltehetőleg elég is lesz nos a hűtés meg valoszínű aktív lesz helyszüke miatt. amugy régi slat A-s proci hűtöt tervezem rá persze ventivel együt.
itt a fórumon áramfelvételre azt írták hogy 4-5 amper. lehet abból hátrányom ha 4A folyik és én 5A-est teszek be? ezzel nem vagyok tisztában...
elvben nem érdekes hogy 4 amper folyik rajta át az 5 amperes bizti úgy is akkor old ki ha valami abnormális terhelés lép fel hirtelen, mondjuk átmegy valamiért az ic zárlatba és akkor felugrik az áramfelvétel. bizti kiold és így megvédi a tápot a zárlattól.
amúgy hűtésre visszatérve te mekkora bordával látod el mégha aktív is az ?
értem,köszi.
számítógépházban lesz a cucc,szóval olyan A5-ös lap méretben gondolkodtam (a 2 IC-nek közösen,sztereó). attól függ,apu mekkorát tud hozni,valami hűtőbordákat elvileg használnak a lényeg hogy jó vastag alumínium legyen,meg kell belőlük kihajtani füleket,hogy mozogjon a levegő köztük... ennyi a tudományom
oké rendben, köszi a tippet majd kísérletezgetek hogy melegszik kevésbé mi az a borda méret ami már elmegy hozzá.
majd a tapasztalatokat,hibákat,stb... írd meg! az ünnep hetén talán sikerül összeraknom :wow3:
Hali!
Ennek a TDA7386 végfok IC-nek elég a képen láthatő hűtőborda? Kocsiba lenne, tehát 12V-ról üzemelne.
Helló!
Ha már megvan a borda, nem sokba tart kipróbálni terheléssel, hogy ténylegesen elegendő lesz-e, aztán majd meglátod, hogy megfelel-e, vagy kevés neki. Üdv, Arpy
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem, hogyha két 470 ohmos NTK termisztort sorba kötök, akkor az ugyan ugy foge működni mint egy 1kilós NTK? A válaszokat köszi. Bocs az OFF-ért!
Kedves Fórumozók!
Erősítőt építek és egy apró problémába ütköztem. A koncepció során arra az elhatározásra jutottam, hogy az a legjobb hűtési mód, ha a borda a készülékházon belül van és ventilátorral hűtöm, átszellőztető módszerrel. (egyik venti szív a másik fúj). De ezek a 12V-os műanyag ventilátorok egy irányba forognak csak. Itt kezdődik a probléma, mert a beépítés miatt nem tudom megfordítani az egyik ventilátort, úgy hogy a megfelelő irányú legyen a mozgása. Úgy szeretném megoldani, hogy a készülékház elején szívja a levegőt és hátul fújja ki. A ventik tápellátása külön trafóról megy, graetzen keresztül jelenleg, de ha a polarítást felcserélem (a ventiét), sajnos nem pörög. Azt szeretném kérni/kérdezni, hogy megoldható e villamos úton az egyik ventilátor forgásirányának megváltoztatása?
Szia!
Egy ventillátor, miért nem elég? Az beszívja a hideg levegőt(a bordához képest), és ha a doboz túloldalán van egy nyílás, akkor ott kifújja a meleg levegőt.
Fordítsd meg a ventilátort. Akkor megfordul a légáramlás.
Leírtam, hogy sajna nem tudom megfordítani a ventit beépítés miatt, a ventire van ragasztva az előlap egy része. Ha megfordítom, nem tudom ragasztani.
Egy venti meg kevés, mert nem használtam túl nagy bordát és két TDA 7294 muzsikál rajta, ami azért bele tud melegedni a dologba...
Akkor változtass a konstrukción, ha már mindenképpen átszellőzést szeretnél.
Pedig fizikailag kell megfordítanod a ventit, mert hiába pörgeted a másik irányba (ami sztem nem lehetséges), attól még a lapátok rosszul fognak állni.
Azokat is át kéne csavarni a megfelelő irányba, ami szintén nem lehetséges.
Mivel ezek a kis ventik "elektronikus kommutálásúak" (kb. olyan mint egy sokfázisú motor), ezért nem egyszerű megfordítani a forgásirányt, vagy a vezérlő elektronikát kell kicserélni, vagy a tekercsek bekötésének sorrendjét kell megfordítani. Vagy lehet* elég lenne "kifordítani" az állandómágnest, de ez fizikailag lehetetlen.
*Ezt át kellene gondolni, de ennyi vállalkozástan tanulás után szellemileg teljesen leépültem...
Szerintem nem kell megforditani a ventilatort.Az egyik ventilator kintrol szivja a hideg levegot a masik kifele fujja a meleg levegot vagyis mindket ventilator lapatja azonos iranyba forog. Maskepp leirva:az egyik befele fujja a higeg levegot a huttoborda vegen a masik kifele fujja a meleg levegot.
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy minek a hatásfoka jobb, ha egy ventilátorral ráfújom a levegőt a hűtendő felületre vagy ha elszívom tőle? |
Bejelentkezés
Hirdetés |