Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Készítettem egy Arduino Nano alapú csengőt, ami a dallamot egy SD kártyáról beolvassa majd lejátssza. Az egész tervet KiCad-ban készítettem. Kis kitérő ezzel kapcsolatban. Korábban a Sprint Layout-ot használtam nyák készítéshez. Gondoltam kipróbálom a KiCad-et, hogy mennyire használható. Meg kell mondjam, hogy felül múlta az elvárásaimat. Kb. 1 hét alatt sikerült összedobnom benne a kapcsolási rajzot és a nyák tervet úgy, hogy 0-ról kezdtem vele az ismerkedést. A kész nyákot Kínában legyártattam, nagyon kedvező áron. Az egész kapcsolás nem túl bonyolult. Áll egy Arduino Nano-ból, ami az egész lelke, (kezeli az SD kártyát, beolvassa az első wav fájlt a kártyáról, amit aztán a nyomó gomb megnyomására lejátszik, és egy LM386-os alapkapcsolású erősítőből, mely felel a megfelelő hangzásért. ui.: a folyasztószer itt még nem volt eltávolítva. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2024
Szia! Esetleg video van róla? Sok hasonlót készítek, érdekelne a hangkeltés módja is. Sima pittyegő, vagy DAC? SD-n milyen fájlok kellenek Wav, MP3? stb. Kódja publikus?
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2024
Szia! Nem volt, ezért készítettem róla egy videót.
WAV fájlt tud lejátszani. A többit - szerintem - folytassuk az Arduino topikban.
A csengőgomb optocsatolójának diódájával köss párhuzamosan egy diódát fordított polaritással. Kültéren levő csengőgombot így váltófeszültséggel is üzemeltetheted. Az egyenfeszültség rövid idő alatt tönkreteszi az érintkezőket párás időben.
Hiraga le Monstre
Ez a mechanika csúcs. Marógéppel csináltad?
Szerintem kireszelte egy alumínium tömbből : ) Van aki ilyen szépen szépen tud reszelni.
Nekem is tetszik.
Nem , mindent kézzel. A bordázatot körfűrésszel. A felirat ekkor még nem volt teljes, a magánhangzók közepe még hiányzott, de az is lombfűrésszel és tűreszelővel készült. Sok sok türelem társaságában
Minden tiszteletem a kitartásodé, sok esetben én is így állok a dolgokhoz.
De most eszembe jutott sok évvel ezelőttről a műhelygyakorlaton egy idősebb oktató, aki valamelyik észszerűtlen ötletünkre azt mondta, "kiskanállal is lehet alagutat ásni, csak nem érdemes".
A WS2812B Ledhez építettem egy cél áramkört, amivel a színt lehet beállítani encóderrel. Maximum 10 LED választható, minimum pedig 1. A kijelzőkön az RGB szín érték látható. (így talán könyebb beállítani a megfelelő LED színt, amire szükség van a programozás során.)
Vajon milyen is lehet az idős utazás? Ez élet kor függvénye lehet.
Megegye az áramot és el ajándékozzam proto típusnak.
Akkor KH01-et nézd meg, azért kevesen kapnak ilyet szülinapra...
PS: Holnap Bálint nap.
Mintha az elején egy nyomógomb lenne, de mi ez?
Ha egy tippelést elfogadsz: Nagy gombot megnyomva, a LED világít. Ha a puffer elég nagy, akkor elengedés után is világít még egy pár másodpercig.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2024
Nekem is van ilyen gombom! Vasúti járműből való, mozdonyból vagy fűtőkocsiból.
Én szerintem Remci mestertől kaptam, van még, ha kedved támadt hozzá.
Egyébként strapabíró darab, örök élet meg egy nap...
Biztos? Nem emlékszem hogy lett volna ilyenem
Jó hír, mert akkor legközelebb nem megyünk üres kézzel, és onnantól már neked is lészen.
Oké, addig én is keresek valamit cserébe
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2024
Cserébe egy piros nyomógombot javasolnék.
Csak barna (hívhatjuk "avétos" pirosnak) és fekete van már csak...
Sziasztok!
TV ambilight. Első változatként ethernet modullal Raspberry Pi Zero 2W (1.kép), azon a HyperBian, WS2812B LED szalag, az LG tv-n a PicCab alkalmazás, de a beállítások változtatásával is érezhető késésben volt a háttér a képhez képest. A második változatban kihasználtam, hogy a Hyperion.ng futtatható az LG tv-n, így a ledeket a WT32-ETH01 modul a WLED alkalmazással vezérli (2.kép). Ez bevált, ezért a WLED ajánlása szerinti szintillesztőt is elkészítettem egy próba NYÁK-on, amire ráraktam egy relé modult is, ami a LED szalag tápját kapcsolja (3-4.kép).
Hogyan néz ki működés közben? 1-2 képet esetleg tudnál lőni a TV-ről? (elég a kép, nem szükséges videó...)
Ha körbe nézek a lomtárban,még lehet hogy találok is
Szia!
Én kényszerből készítettem hasonlót. A fiamnak vettünk egy AmbiBox készletet. A számítógép monitorára került fel a LED szalag. Kb. 3 hét után a vezérlője elköszönt. Valami potenciálkülömbség lépett fel a számítógép USB-je és a LED táp között, úgyhogy az Arduinoból kijött a füst. Mivel CH340-es illesztője volt az arduinonak, ilyenem meg volt itthon, így logikai analizátorral "lehalgattam" az adatfolyamot. Ezután írtam egy programot PIC18F14K22-re, ami 165led adatait tudja fogadni uarton, majd továbbküldeni s WS ledek felé. Annyi pluszt tettem még bele, hogy kapott egy relét, ami áramtalanítani tudja az egész egységet, ha 1 percig nem jön újabb adatcsomag. A tetején lévő világító nyomógombbal lehet újra bekapcsolni.
Ejha! Ez egy határozott aztamindenitneki!
Nagyon látványos lett! |
Bejelentkezés
Hirdetés |