Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép darab, ránézésre van olyan jó, mint a gyári
Egy berendezésemhez világito gombokra van szüksegem, sajnos hasonlo méretü alig van a piacon
Igy kisérletezni kellett. Az átméröje 6-10 mm lehet a magassága a kapcsolovak együtt kb 8 mm-töl kezdödhet a NYÁK felületétöl. Ez jött össze a probapanelen. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2024
Sziasztok!
Szükségem lett egy paneltartóra, mert már elég kényelmetlen volt a beültetés enélkül. Mindig hiányzott egy 3. kéz. Körbenéztem a neten, hogy milyen lehetőségek vannak, itt az oldalon is körbenéztem jó ötletekért. Tudom, hogy nem egy nagy összeg egy új beszerzése, mert már 4000 Ft. alatt is lehet kapni, de hát ugye nem lenne hobbi, ha az ember nem próbálná meg maga megoldani a problémáit. Anyagom volt itthon (bontott lap scanner vezető rúd, rétegelt lemez, csavarok, stb.) gondoltam, hogy akkor készítek egyet magamnak. Az eredmény magáért beszél, ugyan nem a legszebb, de jól ellátja a feladatát. Max. 290 mm-es panel fér be a két pofa közé. Ugyan nem hiszem, hogy ekkora panelt kell majd valaha is használnom hobbistaként, de a lehetőség adva van.
Erre szokták mondani: nagyon maszek! Szerintem teljesen jó és egyedi.
A dupla csavarok, és az azokra merőleges szorítók alapján feltételezem, de az írásodból nem derült ki, ezért inkább kérdezem: A panel forgatható, vagy csak vízszintesen áll?
Teljesen körbe forgatható.
granpa Köszi.
Nagyon jó.
Nekem is kellene egy hasonló de akkora méretben, hogy egy 60cm hosszú 10kg körüli csöves sasszit tudják forgatni rajta (gitárerősítő). A legnagyobb ilyen jellegű szerelősegédet egy karosszéria lakatosnál láttam, ott egy egész autót pörgetett rajta a hegesztő egymaga.
Szuper!
A két tengely, amin csúszik az bontott nyomtatókból van?
Karosszéria-forgató, fényezők, autó-restaurátorok körében viszonylag bevett eszköz, máshogy nehéz mondjuk egy teljes felújítás miatt fémig pucolt kasznit lefényezni.
Sokkal egyszerűbb lehetett volna ha pl egy lapos alu vagy acél vasat használ ( pl 5x30mm) azt egyszerűbb befogni a két oldalso idomba, nem feszülhet meg igy könnyebb csusztatni oda ahova kell és elég egy darab. Ilyen idomalut vagy acél leposvasat minden jobb barkácsboltban kapni. S ha acelt választ akkor annak a tömege is jot tesz az egész befogo stabilizáciojának.
Amugy szép munka. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2024
Több okból sem jobb az általad javasolt megoldás.
1. Idézet: - nem kellett vennie semmit, a "fiókból" építkezett.„Anyagom volt itthon...” 2. A javasolt 5 x 30 mm-es profilnak nehezebb kimunkálni a vezető fészket, mint egy 10-12 mm átmérőjű furatot kifúrni. 3. Az 5 x 30 mm-es profil kevésbé teszi merevvé a szerkezetet, könnyebben elhajlik, mint a felhasznált köszörült, cementált (edzett) 10-12 mm átmérőjű rudak. 4. A 12-es rúd keresztmetszete, ebből eredően a "tömege" nem sokkal kevesebb, mint az 5 x 30 mm-es profilnak.
Először én is ilyen megoldásra gondoltam. Hiszen a készen kapható megoldások nagy többsége ezt a megoldást tartalmazza. Viszont ehhez vennem kellett volna ilyen anyagot.
Mivel rendelkezésemre álltak egy korábbi lap scanner bontásból megmaradt vezető rudak, és a kört könnyebb előállítanom egy fúróval, ezért ezt a megoldást alkalmaztam. A rudak átmérője 8 mm, súlya 31 dkg. A kész paneltartó 60 dkg, ami elég stabilitást biztosít számomra. Az egész elkészítéséhez csak 1 db rugót kellett vennem, ami 50.- Ft-ba került. A többi anyag volt itthon. Szóval elég olcsón sikerült kihoznom az egészet. Az elkészítéshez meg elég volt egy fúrógép és egy fűrész. Szóval még a szerszám igénye sem volt eget verő.
Ezt a szörnyet kezdtem el építeni és lesz még a tetején kettő 100V 2,5A toroid illesztő trafó is.
A 36 darab vég tranzisztor fél szinuszonként 60V 6,3A tud majd kapcsolni amiből csak 60V 5A tudok majd használni a trafó miatt aminek a bemenete 50V 5A de megnéztem hogy mennyivel bír többet és bizony 62,5V a maximum ahol még nem fogyaszt többet (nem gerjeszt túl) alapjáraton az az a 60V csúcsban fog valahol át menni ezzel fog illeszkedni a kimeneteken (100)120V 2,5A (70)84V 2,5A illetve (50)60V 2,5A. A Puffer kondenzátorok 63V 230mF kettő ebben van 62,5V fel töltve Germánium diódákkal oktetbe válogatott diódákkal csillapító kondenzátorokkal meg szórva. Lágy indítás spéci saját találmányom inditási idő 30mp. (csöves egyenirányítást utánozza mikor a csövek fel melegednek a feszültség nő)
Az elrendezésből ítélve, szerintem ez egy szokványos kávédaráló.
Hol kell beletölteni a kávét és melyik a daráló része?
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2024
Bármi is legyen, a tranzisztorok kollektorainak közösítése kifejezetten elegáns.
Ha egy belső tranzisztor ki kellene valamiért cserélni, akkor ahhoz a környezők tetejéről is le kell forrasztani a vezetéket.
Én inkább bénának mondanám ezt a közösítést. Ha itt kell megoldani az összekötést, akkor a csavaroknál próbálnám egy "L" alakúra hajlított rézszalaggal.
Végre Elkészült.
Most már csak a kocsit kell legyártani hozzá és indulhat a nagy utazás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |