Fórum témák
» Több friss téma |
Igen.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2024
Sziasztok!
Hozzám került egy pic-es panel. Nem tudna valaki segíteni mire való?
Ha a panel szélén lévő vibradorm-ra rákeresel, akkor látni fogod, hogy ez valamilyen masszás ágynak a vezérlője lehet. Az alábbi képen egy hasonló panel van:
Bővebben: Link
Megfejtés a tranyón látható "S"-re=
SIGNETICS GYÁRTMÁNY 1986
Üdv Mindenkinek! Ez milyen alkatrész lehet és esetleg hol lehetne beszerezni? Parkside horonymaró bekapcsoló gomb és a motor közé van beiktatva, de rossznak tűnik, mert bekapcsolás után semmi reakció a motornál...
"rossznak tűnik"
Műszerrel mérve mit mutat?
Lágyindító, a benne lévő félvezetők miatt nagy valószínűséggel szakadást. Ha ezt kikerülve működik a horonymaró, akkor csere.
Lágyindító, induláskor védi a motort a túlterheléstől. https://www.protechshop.hu/atkapcsolok-kikapcsolok-es-relek/lagyind...04908/
Elnézést, leragadtam ott, hogy "bekapcsoló": azt hittem, hogy az. Igaz, kell a lágyindító is.
Szuper! Ez lesz az...Nem értem a google lens miért nem találta meg a fotó alapján? Köszönöm!
Közben kiderült, hogy nem ő a 'hunyó'. A kapcsoló és a - friss infó alapján - lágyindító közötti két vezeték egy-egy ponton el volt 'szittyenve' / szakadva a szigetelés alatt...?...számomra érthetetlen módon, hogy mi érhette őket? Összeforrasztottam, lezsugoroztam őket és úgy les ki, hogy ismét működik a horonymaró. Idézet: Rosszul beállított kábel csupaszító szerszám lehetett az oka. Összerakás után a sodratból maradt kevesebb szál bírta egy darabig, de az áramfelvétel volt az erőssebb. „egy-egy ponton el volt 'szittyenve' / szakadva a szigetelés alatt...?...számomra érthetetlen módon,”
Jó reggelt!
Valaki felismeri ez mi lehet? Nem találtam róla semmit,még fotó alapján sem.
Mintha Bias Tee lenne. RF jelhez lehet DC feszültséget adni vele, pl. távolabbi erősítő táplálására, így annak nem kell külön kábelt húzni.
Lehet, hogy igazad van...sőt.
Vagy inkább Gunn diódás oszcillátor. Traffipax radarban lehetett talán. Nem tudom ez hol rezeg, de 30-35 GHz körül szoktak. Nekem ettől kisebb van, abban benne van a demodulátor dióda is. Három kivezetése van, egyik a GND, másik a bias (nekem 8V-felett kezd dolgozni), harmadik a kimenet. 35 GHz körül már egy sétáló emberről visszaverődő rádió hullám 100Hz nagyságú különbség jelet produkál. Igaz hogy nagyon kicsi a kimenő jel, de sima hangfrekis kis erősítővel ez már hallgatható, vagy android telefonra letölthető spektrum analizátorral látható és mérhető ez a freki. Ha látsz benne fantáziát, és persze van hozzá primer sugárzó fej, jó kis játék. A kisugárzott nagyfrekis jel nagyon kicsi, nem hiszem hogy ártalmas az egészségre.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024
Valami ilyesmi lehet benne:
Gunn oszcillátor. A kimenete a nagyfrekis N csatlakozó, valami mikrohullámú műszer alkatrész lehetett.
Biztos, hogy nincs igazam.
Erről a képről már rendesen látni a "hangoló tekerőt" amit én csatlakozónak néztem, tothbela és Suba53 nyert.
Jó reggelt! Ez milyen alkatrész lehet? A képen egy 12v-os akkumulátor panel látható. Az alkatrész a kimenő pozitív ág végén található. Pirossal bekarikáztam.
Szia! PTC biztosíték. Ha sok áram halad át, akkor nagyon megnő az ellenállása, így korlátozza az átfolyó áramot.
Sziasztok!
Van egy TDA1701 IC, elméletileg DIP18 tokozásban. Van kapcsolási rajzom is hozzá amelyen 13-ig vannak a lábak számozva. Hogyan kell megfeleltetni a rajzon szereplő lábszámokat a DIP tok lábszámaival.
Hello! Vicces egy jószág, nem sok minden található róla. De ha összeveted a kapcsolási rajzot ezzel a kis barkács rádióval, akkor kiderül, hogy sorba vannak a lábak, kihagyva a hűtőfelületet, majd végül az lesz a 13-as..
Hali,mindenkinek!
A segítsegeteket szeretném kérni. Elpukkant egy IC a VESCben és sajnos nem hoz semmit a google az ic típusra. Betudna nekem valaki azonositani az alkatrészt? örök hálám. Sajnos csak ennyit tudunk: 89LOSAYB Vesc 75/300 https://www.ebay.com/itm/314870187834?itmmeta=01HREF3136XE28T0DZR6S...jM_DYw
Köszönöm a választ.
Utólag megnézve a TBA800-nál is ezt a számozási módszert használják, kihagyva a hűtőbordát csak ott jutott külön GND láb a hűtőn kívül is, itt meg nem. Ezért voltam bizonytalan benne.
SAYB-re a találat:
LM5008MM Ez egy step down regulátor, tokozásra megfelelőnek látszik és az 1-es láb is stimmel, az megy a tekerecsre és a diódára.
Talán jobbról a második?
Multilayer kerámia kondi. Kapacitása a mérete alapján µF nagyságrendű lehet.
Mindkét végére 47kOhm megy, lehet hogy valami RC időzítő, vagy késleltető tag. Ha lenne elvi rajzod, könnyebb lenne kitalálni.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Hozzám került egy Resurs-1 orosz csoda. Bekapcsoláskor a lámpa világít zúg. A kimeneten 0,6V-ot mértem. A 2db KU202G kikapcsolt állapotban a tirisztorok K-A lábán sípol a műszer. A diódákat kimértem azok jók. Mivel lehetne helyettesíteni a KU202G tirisztort? Lomex és HQ ba eltudok menni venni. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |