Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műgyanta

Témaindító: csaadaam, idő: Jan 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 27
(#) edvárd válasza Brienter hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Köszi. Egyébként vitorlázó modelt akarok csinálni.Egyedileg akarom a géptestet átalakítani és ezért próbálok a legstrapabírób megoldással dolgozni.A vákumozást miként lehet házi körülmények között megoldani? Azért kérdem mert lenne cég aki a model mintája alapján megcsinálná de elég komoly az ára,meg így magamnak tudnám a sablont alakítani ha kell.Mi volna jó megoldás a sablonra??
(#) Brienter válasza Exom hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Saknos a tehermírásról nem tudok sokat mondani de sztem ha rendesen felfekszik a síkra a hátulja akkor kibírja ha nem akkor sztem nem mert ez a gyanta viszonylag rideg.
(#) sapapa válasza Frankye hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Műgyantát szeretnék felhasználni, barkácsoláshoz.

Kisebb mennyiségben, hol és mennyiért tudom be-

szerezni ?

köszi: Sapapa
(#) Frankye válasza sapapa hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Ezt nézted már?
Nagyon szimpatikus a honlapjuk, és elég sok raktáruk/áruházuk van, ahogy láttam. Ja, és az árak sem érnek az égig, ahogy láttam...
(#) norbi. válasza sapapa hozzászólására (») Júl 27, 2008 /

hy! SAPAPA! a novia kft-t ajánlom mert ott még a kis tételes emberekkel is úgy foglalkoznak mint azzal aki nagy tételben rendel. és bármilyen kérdésed van szivesen segítenek. ja meg ami nem hátrány értenek hozzá
(#) Brienter válasza sapapa hozzászólására (») Júl 27, 2008 /

üdv.!
Én itt szoktam vásárol(tatni):

Bővebben: Link
Explorerrel nézd mert csak azzal működik rendesen.
(#) fufuka válasza Brienter hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

sziasztok

repülő testeknél inkább a carbon, mert az üveg nehéz! házilag nagyméretü nylon zsákkal szoktak vákumozni. (sufnimódszer)
(#) fufuka válasza edvárd hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

epoxi+kevlár,carbon keverék szövet. a noviánál kapható a kevlár carbon szövet!
(#) edvárd válasza fufuka hozzászólására (») Júl 28, 2008 /

Köszi hallottam már róla és beszéltem is velük csak a rávalót kellene megoldanom.
Szerinted a vákumozás után kell e a kész anyagot sütni??
(#) fufuka válasza edvárd hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

szia

általában a gyanta infójában le van írva, hogy érdemes e melegíteni. tapasztalataim szerint nem árt ha legalább 60 fok körül odamelegítünk a kész terméknek!
(#) fufuka válasza edvárd hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

ja és még valami!
tegnap voltam a noviánál... láttam...
szóval szerintem, repülő modelt ( ez már a tegnapi látottak alapján kinyilvánítva) észter gyanta- méhsejtrácsos szövetszállal.... csak pislogtam, hogy milyen könnyű és erős!!!! kb 2-3mm vastag és nem igazán akart eltörni!
(#) dretix hozzászólása Júl 30, 2008 /

Sziasztok!

Ti mivel szoktátok színezni a műgyantát és hol veszitek? Ablonczy gyantát vettem. 3D-s figurát szeretnék önteni és azt kéne színezni. A festékboltba elég furcsán néztek rám mikor műgyantához kértem színező anyagot. Köszönöm előre a válaszotokat.
(#) kobold válasza dretix hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Amit én vettem (szintén Ablonczy), abban volt használati, aszerint bármilyen nitrozománccal lehet színezni. És valóban, a fekete nagyon jól megy (nem is kell hozzá sok festék).
Összekevered a festéket az "A" komponenssel, és ha tetszik a színe, mehet bele az edző, megint kever, kiönt.
(#) dretix hozzászólása Júl 31, 2008 /

Apró darabokat szeretnék színezni enyhén átlátszóra. Gondolom ez a nitrozománc nincs 1dl-es kiszerelésbe. A kis bogyóimat különböző színűre szeretném, így minimum 3 szín kell hogy keverni tudjak. De ha ez a zománc 750ml vagy 1 literes kiszerelésben van az nekem rengeteg. A youtube-on porfestékkel színezték a gyantát. Erről nem hallottatok valamit? Az számomra ez barátságosabb megoldás lenne.
(#) otto54 válasza dretix hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Az általam használt műgyanta (EPOREZIT) színezésére a gyártó a következőt ajánlja:

"Mivel színezhető a rendszer?
Az EPOREZIT kétkomponensű epoxi gyanták színezőpaszta, illetve porpigmentek alkalmazásával színezhetőek.
Semmiképp se használjunk vizes bázisú színezőt ezen rendszerekhez, mert a víz meggátolja a kitérhálósodást. "

Saját tapasztalatom a színezésre nincs. Kitöltő anyagként kvarclisztet használok,de az csak az átlátszóságot szünteti meg.

(#) dretix válasza otto54 hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Köszönöm. Megpróbáltam vasoxid porral, szépen feloldódott benne. Így ezt a módszert tudom másnak is ajánlani. Kis mennyiségben is hajlandóak kimérni, festékboltban simán lehet kapni.
(#) Mekelek hozzászólása Aug 5, 2008 /

Sziasztok,
műgyantához kapcsolódóan lenne kérdésem.
Szeretnék egy disco lámpát (scannert) csinálni és a burkolatát úgy gondoltam nem fémből csinálnám (sztem az macerás lenne hajlítni stb), hanem sörkartonból(vagy könyvkötőkartonból ezek: 1, 2, 3 mm vastagságban kaphatók) nos ezt a kartont bevonnám műgyantával és üvegszállal.
A fényeffektet kb 50-150w-os izzó működtetné.
A kérdésem: mekkora az esélye annak, hogy a karton (mely be van vonva a gyantával) kigyulladjon az izzó által termelt hőtől, mert ugye ELVILEG a műgyanta kb 200°C ig (javítsatok ki ha tévednék) bírja a megpróbáltatásokat???
Köszi előre is a segítséget!
(#) fufuka hozzászólása Aug 6, 2008 /

itt lehet kulturált áron észter gyantához szinezőt venni!

LINK
(#) kobold válasza Mekelek hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

Azért a kezelésit olvasd át, mielőtt felgyújtod... Én Ablonczy-félét használok, de azt max. 100 °C-ig javasolják.
(#) Szebence hozzászólása Szept 7, 2008 /

Sziasztok!

Beleolvasgattam itt a műgyantás témába és ahogy láttam mindneki csak barkácsolásra használja.
Én toroid transzformátort szeretnék kiönteni vele, ez otthoni körülméények között lehetséges?
(#) Mekelek válasza Szebence hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

szia

Persze, hogy lehetséges bár függ a trafó méretétől, de otthon elvégezhető, javaslom, hogy szabad levegőn csináld, elég erős szaga van. És az Ablonczy-félét ajánlom, bárhol beszerezhető.
(#) otto54 válasza Szebence hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Hello!
Én nem barkácsolásra,hanem elektronika kiöntésére használom az alábbi műgyanta típust:
EPOREZIT FM4 (műgyanta)
EPOREZIT T16 (gyorsító)
www.epoxi.hu oldalon többet is megtudhatsz róla.
A gyár területén van egy bolt,ott szoktam megvenni.
Nekem más típusok nem váltak be,de az általam kiöntött egységekben nem csak transzformátor,hanem aktív és passzív áramköri elemek is vannak.
Üdv. Ottó
(#) Szebence válasza otto54 hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Köszönöm mindkettőtök válaszát, utánajáraok, ha valamit nem tudok, akkor kérdezek!
(#) fufuka válasza Szebence hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

csak olyan trafót tessék kiönteni műanyagba, ami rendelkezik hőkioldóval!!! Különben igen komoly veszélyt jelent.
(#) fufuka válasza dretix hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

...adok egy titkot, lehet az észter gyantákat transzparensre színezni! nem kell más hozzá mint közönséges oldószeres izzófesték. majd teszek fel képet a flakonról. 1 kis üveg kb 500 froncsi, és igen sok gyantát be lehet vele színezni!
(#) Mekelek hozzászólása Szept 9, 2008 /

sziasztok,
gyantát (tapasztalatból tudom) sima zománcfestékkel is lehet színezni, egy csepp is elég és már az egészet is elfedi.
Sőt egy kis cicózás, ha üvegfestéket, keversz bele, akkor színes teljesen átlátszó műanyagot, szinte a színes plexihez hasonló anyagot kapsz. Ez csak néhány a sok ezer "textúrázási" módszer közül. Sőt a márvány textúrájához hasonló mintázatot is lehet csinálni, adalék -pl: kavics(nagyobbszemcséjű), forgács, gipsz,-hozzáadásával.
Eszméletlen, hogy mi mindent lehet belőle csinálni. Ha eltörök valamit pl., egyből nyúlok a gyantáért
(#) Szebence válasza fufuka hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Oké, köszi az észrevételt teljes mértékben igazad van, erről meg is feledkeztem.
(#) otto54 válasza Szebence hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Amennyiben azért akartad kiönteni,hogy a menetek "ne zizegjenek",akkor arra a célra kapható szigetelő lakk,amellyel be kell kenni a tekercset. Mivel vékony réteget képez,ezért számottevően nem akadályozza a transzformátor hőleadását.
(#) fufuka válasza otto54 hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

kolléga úr! ön jól mondja... de a legjobb megoldás abba a bizonyos szigetelőlakkba való beáztatás, majd kiszárítás! a jobb trafók- villanymotorok így készülnek!
(#) otto54 válasza fufuka hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Erre a célra gyártják a Somax Elektronikus szigetelő lakkot. (Trafók,motorok
tekercselésének összefogására)
Biztosan más típus is kapható. Én ezt próbáltam,és jónak találtam.

Következő: »»   6 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem