Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A múlt héten felmerült egy infrás távirányíthatóságú LED-vezérlős nyűg, ezért a végén nekiálltam és megépítettem a linken látható 16 csatornás infra adót.
Az áramkör- és panelterv nem saját, eredetileg 16F84-gyel működött volna, én 16F628A-val, és belső órajellel oldottam meg (ezért nincs benne kvarc a uC mellett). A készülékben futó eredeti programmal érdekes, fals impulzusok is kijöttek a küldés elején és végén, így azt teljesen a nulláról megírtam magam. A küldhető kódok persze akármik lehetnek, amit a programba beépítek, tesztként az egyik TV-nk kódjaival próbáltam, nagyon jól működött. Bővebben: Link
Szép munka, gratulálok!
(Jótanács: Ha legközelebb fotózol, akkor ne csak egy oldalról világítsd meg a tárgyat, hanem egymással szemben, két lámpával. Az egyik lehet nagyobb, a másik kisebb fényű, így nem keletkeznek a képen sötét árny-árkok, mint a kész1.jpg képen. Bár ha egy ilyen hatás elérése a cél, akkor így is jó.) A HEStore-ra figyelj, mert ez nem egy "klasszikus bolt", hanem egy web-es raktátáruház, tehát helyben kiszolgálás nincsen, csak megrendelésre! (Vicsys linkelte alkatrész.)
Ismét volt időm a spektrum analitátor projekttel foglalkozni.
Készítettem neki csilli-villi bút screent, és hogy pofás legyen, van boot animáció. Persze a komplexek, a frakt. tábla és a színusz tábla betöltődik pár ms. alatt, de akkor ki animálna
A szokásos minőség
A visszahulló pixelek nagyon tetszenek!
Nagyon tettszik, csak gratulálni tudok. Szivesen megépiteném, egyre vevő vagyok én is.
Helló
Nem egy nagy dolog amit csináltam, de megosztom. Még régebben csináltam egy triakos szabályzót egy motorhoz, de nem lett beépítve. Most viszont úgy döntöttem, hogy a ventilátoromhoz pont jó lesz fordulatszám szabályzónak. be is építettem egy adapter dobozába, a trimmert meg kivezettem egy tengellyel, hogy azért állítani is tudjam. Tök jól megy. Így már nem kell max fordulaton mennie, és még a tv-t is hallom közben.
Nálam is jól müxik, a triacnak nem kell hűtés csavarozd a nyákra :yes:
nem tudom a nyákra csavarozni, mert véletlenül fordítva csináltam a nyákot. Csak maratás után vettem észre.
Sziasztok!
Ebben a topicban sok szkennerből átalakított levilágító berendezést láttam. ************** Kérlek, hogy az apróhirdetésekben tedd közzé. --vicsys
Sziasztok!
Én mostanában egy aktív ládát bütykölgetek, gitár-combó lesz ha nagy lesz Bár még közel sincs kész, de azért mutatok egy képet. Amit látni: egyenirányítás pufferekkel, hátul két 100 W-os végfok, amik hidalva vannak. A fém ketrecben (ami az árnyékolás miatt lett szükséges) helyezkedik el a fázisfordító és a két előerősítő panel. Jah meg van egy kopp.gátló is. Hatalmasan nagyot szól. Most ütyködök a panelek lefogatásán, mert már "halk" zene mellett is könnyű táncot lejtenek a lapon
Hú, szép darab lesz. Tudsz játszani elektromos gitáron, vagy másvalakinek készül ?
Szia!
Gratulálok az Lc mérődhöz, nagyon tetszeik, a dobozolása is kicsi, egyszerű Esetleg közzé tennéd a kapcsolást és a programot? (gondolom valamilyen mikrokontroller is van benne) HD44780-as kijelzővel van megcsinálva?
Igen tudok, ez magamnak készül, de elég profi lesz a maga módján. Csak még a gitár, meg a torzító zaján kell dolgoznom picit.
Mert ha nincs bekötve a pedál, akkor meg sem mukkan, semmi alapzaj. Ha viszont az is be van kötve (úgy hogy nincs torzított állásba kapcsolva) akkor úgy már hallani némi zúgást...
Lenne egy kérdésem, te ezt az LC-mérőt mihez kalibráltad? Nekem is van egy LCF-em és kicsit pontosítani szeretnék rajta, hátha mondasz egy ötletet.
Üdv: Doncso
Ugyan nem Collector vagyok, de ő nem kalibrálta semmihez, mert már kalibrálva kapta a nyákot.
Én is megépítettem, én egy 2,441nF-os 0,5%-os kondihoz hitelesítettem amit egy fórumtárstól kaptam. Üdv.!
Most építettem egy félíg kész pákatápegységet.Vettem egy kis 30w-os pákát,ami 12 voltos,találtam otthon egy kicsi trafó,aminek 24 és 15 voltos leágazása volt,a15-öset egyenirányítottam egy 4A-es graezt-el,puffereltem,feszültségszabályzó IC,áteresztőtranzisztor (BD607) és kész is.Sajnos képet nem tudok mutatni, a telefonom éppen ki lett mosva kímélő programmal.
Működik a táp,de a graetz nagyon melegszik,kapott hűtőzászlót,a tranyó báziásval sorba pedig egy 120ohm-os ellenállás került,bár szerintem semmi értelme.Rendesen meghajtja a pákát,a célnak megfelel,és ez a lényeg.
Egész jó... Akkor még egy elektronikás növendék van a világon
Jut eszembe, tudom nem nagyon tartozik ide, de megkérdezhetném hogy mi az fikusz szerű átlátszó rögzítőanyag? Szoktam látni gyári kütyükben, nagyon jó hasznát venném.
Az sima ragasztó, amit ilyen rúdban lehet kapni, és a ragasztópisztolyba betárazod. Aatán az felmelegíti és oda folyatod belőle ahova tetszik. Bármelyik barkács vagy dekorboltban kapható ilyen pisztoly bele való ragasztó rudakkal akár 1-2 ezer Ft-tól.
Pontosan! Nekem most vett a párom, készletben volt egy gagyi pákával, egy nagyítós krokodilcsipeszes zubehörrel, 2k forint alatt a hódos áruházban.
Igaz nem a normál méretű rudak kellenek hozzá, hanem véknyak, nem tudom lesz-e utánpótlás hozzá.
Sziasztok.
Elkészültem a spektrum analizátorom tápegységével. Nem valami nagy szám a fiókban lévő alkatrészekből épült. Paramétereiről csak annyit hogy 2x 5V és 1x 12V.
Hát igen erre én is gondoltam de három baj is van ezzel. Az egyik az, hogy nem nagyon tudok szerezni ennyire pontos kondit, a másik hogy nem is a kondenzátor méréssel van problémám (mondjuk ezt nem is irtam) a harmadik pedig, hogy ezen a fránya kapcsoláson nincs semmi féle beállító poti amivel lehetne szórakozni. Egyetlen egy van azzal is az oszcillátort kell beállitani valami "középre szkóppal", ezt nem nagyon értettem mert angol a szöveg, de a lényeg, hogy induktivitás méréssel van problémám. Az a baj ,hogy egyetlen ponton lehet kalibrálni a müszert mégpedig menüből lehet, de ezzel is az a baj, hogyha beállítom egy adott induktivitásra, amiről tudom mennyi az értéke, akkor egy másikat már borzalmasan rossz eredményekkel mér, ugyanez igaz fordítva is. A freki és a kapacitással semmi gond. De erre nem tudok rájönni.
Üdv.
Tegnap este építettem össze a linken látható ARV programozót. Ez egy gyári ajánlású, soros portos programozó, ami elé került egy USB/soros konverter chip, elkerülendő a soros portok körüli mizériát.
AVR910 programozó Mivel a programozóban is egy AVR dolgozik, össze kellett ütnöm annak felprogramozásához egy egyszerű, de az én asztali gépemen működésképesnek bizonyuló soros portos programozót is Soros portos AVR programozó PonyProg-hoz |
Bejelentkezés
Hirdetés |