Fórum témák
» Több friss téma |
Mert a MindigTv előfizetéses csatornái már egy jó ideje dvb-t2 -n jönnek. A régi doboz pedig csak dvb-t.
Tehát: vagy veszel új dobozt,vagy meg kell elégedned az ingyenes tizenpárral
Az ingyenesen fogható csatornák is HEVC tömörítéssel vannak ellátva, tehát nem kell neki dobozt cserélnie.
Nem! A mindig ingyenesek DVB-T és Mpeg4 (h.264) vannak, a promóciósan kódolatlanok DVB-T2 és HEVC (h.265) maradnak.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2022
De ő előfizetésest szeretne nézni, azt pedig már a fégi dobozok, sőt a régebbi tv-k nem fogják. Mert dvb-t -k, nem ismerik a dvb-t 2 -t.
Nekem is van ilyen.
Jó volna tudni mi az a régi...
Van aki már a tavaly karácsonyra vett dolgokat is réginek tekinti, van akinek a 8 éves cucc se régi.
Igen, látom már. Érdekes konfiguráció.
Az lenne a kérdésem, hogy ez mióta van így?
Mert hogy anno (mondjuk 1-2 éve) az ideiglenesen kódolatlanokat tudtam fogni, most viszont hiába nincs ott a kis $-jel az adott csatorna előtt, a műsor nem jelenik meg. Régebben viszont ez nem így volt, ebben egészen biztos vagyok (ahol nem volt ott a fizetős csatornára utaló jelzés, az a műsor látható és hallható volt).
Szolgáltatói tájékoztató
Az Antenna Hungária Zrt. 2020. szeptember 6-tól kezdődően további 12 évre megszerezte a földfelszíni digitális televízió műsorszóró hálózatok üzemeltetési jogosultságát. Emellett az NMHH-val kötött Hatósági Szerződése értelmében a jelenlegi műsorszóró hálózatát átalakította úgy, hogy hálózatán a DVB-T technológia mellett a DVB-T2/HEVC szabványú sugárzásra is áttért 2020. szeptember 6-tól. Az Antenna Hungária Zrt. az átállást követően az A-B multiplexeken (DVB-T) a szabadon fogható (mindigTV), a C-D-E multiplexeken (DVB-T2) az előfizetéses csatornákat (mindigTV PRÉMIUM) fogja sugározni. A DVB-T2 technológiára átállított adók körzeteiben a mindigTV felhasználók csak DVB-T2/HEVC képes vevőkészülékkel érhetik el a kódolatlan időszakban megnyitott előfizetéses csatornákat.
Ezek szerint ez bő két éve van így.
Köszönöm.
Még most a nyáron is volt hogy a promóciós csatornán kitették T1-en ugyanazt ami párhuzamosan ment kódolva is T2-n .
Az utóbbi hónapokban viszont már maradt a csatorna, csak a kódolást kapcsolták ki. Hogy ez már mennyire marad jellemző nem tudom. Figyelni kell a kódolt csatornák EPG-jét ott írják melyik meddig kódolatlan. (vagy a weboldalukat) A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2022
Köszönöm!
A régi eszköz a WAYTEQ HD-97CX készülék. Ezek nem tudják fogni az új üzemmódokat. Ezt onnan lehet tudni, hogy ha lehangolom, fel sem ismeri az adókat. Ha alkalmas az eszköz, akkor a lista megjelenik teljes terjedelmébe, csak ha nincs előfizetés, - kártya - akkor nem tudjuk nézni, mert ugye kódolt az adás. A tvk-re ugyan ez vonatkozik. Lehet venni olcsóbban olyan setop boxot, ami alkalmas az új rendszer vételére és kártyaolvasója is van. Ehhez viszont kártyára van szükség. Nekem egy 6 havi előfizetés évente elég lenne, ezért kérdeztem van e kártya egyáltalán, hiszen az alkalmas tv készülékekbe is kell kártya. Az mégsem ok, hogy az új tv készülékek is csak a szolgáltató által biztosított setop box segítségével nézhetők.
De ha rajta lenne a pici "T2" jel, akkor tudná...
Mutattam, hogy a családi prémium csomaghoz árusítanak kártyát, fizikailag létező kártyát.
Újra leírom ha előbb nem lett volna egyértelmű.
Ha nincs kártyád, már nemis lesz. CAM van helyette, ezt árulják, ezt CI lukba kell dugni. Nem kell szolgáltatós box. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2022
Oké, az þényleg jó, ha van. Mutasd, hátha kell még másnak is.
Megesküdtem volna, hogy más hardver (többek között más processzor) kell a t2-höz.
Sziasztok!
Szeretnék egy antennára 2 tv rárakni persze dekóderrel. Emlékeim szerint anno kellet hozzá egy spéci kereszt. de most sima keresztet raktam rá de nem akar működni.
Szevasz!
Ha elegendő a térerő, akkor egy splitter megoldja a kétfelé osztást. Sokfelé kapható: antenna elosztó Üsd be Googleba, lesz csomó találat. Üdv: StMiklos =nekem is ilyen van.
Csak nekem a dekódernek fel kell adni a tápot mert az antenna igényli.
Szia!
Használj tápfeszültség átengedő elosztót: Például
Sziasztok.
A dekoderem nem talál csak 6 tv csatornát mikor csináltam akkor 15 volt. Már újra lett hangolva de most se jó. Wateq HD-cx95 a tipusa. Még a digitálisakat se fogja. Van egy noname dekoder az mindent is fog.
Csak WayteQ HD-95CX (meg HD-95RF) típusnévre hallgató készüléket ismerünk... a koax bemeneti dugó kiszakadhatott a nyákból. (Kuka!)
Csak digitálisak vannak, úgyhogy csak azokat foghatja.
Ennyi infóból nagyon nehéz segíteni... Milyen jelerősséged/minőséged van? Milyen antennád van? Eddig jó volt, változott valami? Elállítódhatott az antenna, sérülhetett az antenna és a vevő közti kábel, amitől csökkent a jelszint...elsőre ezeket kéne megnézni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |