Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás börzék időpontjai: Bővebben: Link
Korábbi: » Egri hobbielektronika találkozó - 2023. augusztus 13 (vasárnap) » MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - KÉPTÁR Mostanában aktuális: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Nagyon jó megfigyelő vagy.
![]() Tényleg úgy kezdődött, hogy nem volt se bogrács, se bográcsálvány, Szomszédtól kaptunk kölcsön bográcsot, meg gázzsámolyt, sörpadot, meg pálinkát. Jani1987 improvizált végül kidobott iskolaszékekből meg vashulladékből tartót a bográcsnak. Meg szedett/vágott össze rőzsét tüzelőnek. Igazán nagy hohó főzött, granpa hosszú időkre eltűnt, néha nekilátott valamit matatni. Sóval, és egyebekkel jogos a felvetés, ma reggel már a sót sem találtuk meg, piros paprikát meg egyáltalán nem. Amúgy jó volt, pont olyan lett, amilyenre számítottunk. ![]() Számításaim szerint 15 lett a végleges létszám, sok ismerőssel, és néhány új arccal. Magam részéről örülök, hogy megrendezésre került, és csöppet sem bántam meg, hogy elmentem (meg vittem/hoztam résztevőket). A kultúrpogram, és kirándulás része emlékeztesre sikerült. ![]()
nyamnyam nem akart menni a múzeumba, így mi is dönthettünk úgy, hogy nem megyünk, ami végül úgy is lett, mert addigra kissé kifáradtam szociálisan. | Nem fotóztam sokat:
‒ Első kép: a már helyéről kihúzott improvizált bogrács tartó, amit péntek este használtatok. ‒ Második kép: a rotyogó bogrács a székváz aljából improvizált új bográcstartón. ‒ Harmadik kép: a bogrács és a ház, melynek terasza alatt az esemény zajlott. ‒ Negyedik kép: fotó a fák felől, bár ezen alig látszik valami. ‒ Az egyetlen panoráma képet pedig már tegnap beraktam ide. Hogy sikerült a múzeum látogatás?
VIP vendégek voltunk, miattunk nyitották ki a múzeumot, utánunk még egy jött egy pár, egészen véletlenül estek be...
Kicsit furcsán nézett ránk a kolléga, hogy: - Mi vagyunk HE 13 fő, akit bejelentettünk. ![]() - És hol vannak a többiek??? ![]() Amúgy nagyon jó volt, néha fél szavakból is megértettük egymást: - Ilyenem van. - Nekem ennél jobb is van. - Na, ilyet még nem láttam, ez mi a fene? ![]() - Felvehetem? - Persze, nézzed meg hátulról is, ott van a tipusa. És ami nem igaz, hogy nem ide került a terényi múzeum anyaga, az egy máshol lévő múzeum, bár csak párszáz méternyire. Ami pont bezárt, mire kiderült (onnan jött az előzőleg említett pár is). ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2024
Jó lehetett nektek, legalább alaposan át tudtatok "nyáladzani" mindent. Mi eddig csak olyankor jártunk ott, mikor legalább "kétszázan" voltak a múzeumok éjszakáján.
Nagyon köszönöm a viszfuvart. A vonat nagyon precízen és pontosan érkezett a Keletibe, a 11. vágányra. A békéscsabai vonat abban a pillanatban indult az 1-es vágányról. Így várnom kellett 1 órát.
Nagyon szépen köszönöm a szervezőknek és a résztvevőknek, hogy jól érezhettem magam.
Annyi ötletem lett volna még, hogy miként juttatlak el a hazavivős vonathoz.
![]() - Kezdve onnan, hogy nem haza viszlek, hanem a Keletihez, - Vagy ha nem kapcsol be a robotpilóta hazavivősbe, - Nem kanyaradok le a körforgalomból városnézésre.
Akkor nézzük a képeket:
Tovább:
Van még:
És még:
Még van:
A hozzászólásnak min, 5 karakternek kell lenni
A kilátó amit többen megmásztak:
A békéscsabai lesz legközelebb (időben).
![]() Az egri szervezése még nem indult be, de már aktuális lenne. Köszönöm a képeket. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2024
Granpa szerint az csak 300 méter laza séta.
Nyúljon meg a nyaka, lehet függőlegesen gondolta. ![]() SZS meg én, vagy két órát caplattunk felfelé, közben minimum hétszer ráléptem a nyelvemre. ![]() Amúgy a poén a képen az, hogy amikor végre felértünk, felhívtuk nagy hohót, hogy csináljon egy képet rólunk, ha már ott vagyunk, mert senki nem hiszi el. Ő meg előszedte a nagyobbik objektívet, és granpa teraszáról lőtte. ![]() Ha nagyon kell, szerintem elő lehet szedni a GPS koordinátákat, de légvonalban is több km.
Az igen, az ám a nagy objektív!
![]() ![]()
Négy dolog jutott az eszembe:
- Mondta szegény Feri, hogy álljunk ki a fénybe mert nem látszik rendesen a búránk, csakhát mire felértünk, már erősen alkonyatba hajlott, és nem szemből sütött, hanem hátulról. - Meghogy párás az idő (mellesleg lefelé nem volt párás, csak kérni kellett, hogy vakuzzon párat, hogy megtaláljuk honnan fog fényképezni), mert úgy elveszett a bozótba az a kalyiba, ha nincsen villogás meg sem látjuk. - Ennyit granpa Idézet: , például az a része hogy nem légvonalba kell menni. „300 méter laza séta” ![]() - Ami rettenetesen fontos szabály: Soha ne *** teraszon, ha nagy hohó a közelben van. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2024
Moderátor által szerkesztve
Még egy kép a kilátóról, Gabiékról
Hát, ja.
Engem arról lehet felismerni, hogy HE póló van rajtam, HE nyakba akasztóval, és ~25 cm-el hosszabban lóg a nyelvem. SZS pedig fél fejjel rámvert. ![]() A többiek meg közben röhögtek rajtunk, és kiitták granpát az összes (takarékos ember) készletéből. ![]()
Nem csináltatok képet a kilátóból? Biztos szép volt a kilátás.
![]()
Hogyne csináltunk volna, ha már megsétáltuk azt a háromszáz lépést.
![]() De annak fizetek egy sört Békéscsabán, aki bejelöli granpa kéglijét a képen. ![]()
Szerintem 46.78329, 17.36986
Hajszál pontos!
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2024
Nem a kilátó de odafelé menet készült. A nővéremnek videót küldtem a kilátóból.
Ez nem így van.
![]() Közben lészen BURABU, csak kissé ütközik a választásokkal. Bajuszvölgy 2024-ről még nem hallottunk eddig, de találtál szombaton két bográcsot a padláson, szóval főzni lehet, húzzál bele a szervezésbe, mert nincsen már sok idő hátra... |
Bejelentkezés
Hirdetés |