Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szilva:
Hello Egy kapcs rajzot tudnál küldeni mind a két programozóról? Én is szeretnék egyet építeni! Nagyon szép lett :kalap: Ma lettem kész ezzel a kis fordulatszám-szabályzó elektronikámmal, annyit tud hogy ahogyan melegszik a hőérzékélője úgy fokozatosan pörgeti fel a ventilátort+Zavarszűrő ki és a bemenő oldalán mert erősítőbe lesz
Nagyon baba lett, kifejezetten teccik! Énis csináltam régebben ilyen állított/zsúfolt technikával kis MIC előfokot azis kb. ilyen kicsi volt. Kapcsrajz honnan van?
Hello
A kapcsolás egy PC tápnak az eketonikájáról lett visszarajzolva, az ellenállás értékeit viszont módosítanom kellet, hogy úgy működjön ahogyan én szeretném
Neeem! Ha egy kondenzátorhoz kalibrálod, akkor attól kezdve hiteles lesz a műszered, induktivitás-mérés esetén is!
Van két láb, úgy képzeld el mintha nyomógombok lennének. Rárakod a hitelesítő kondit a műszerre, erre az kimutat valamilyen értéket. Utána a két gombot nyomogatva (a két-két vezetéket rövidrezárva) a kijelzett értéket növelheted vagy csökkentheted.
Nekem is teccik... Jó pici Közzéteszed nekünk a kapcsirajzot? köszönjük
Nahát ez az, ez az amiért nem értem, mert kondit jól mér, többnyire bármilyen kondit ráteszek 5%-on belül mozog az érték, na de induktivitásnál semmi köze nincs ahhoz ami az adott alkatrészre rá van írva.
Erről a kapcsiról van szó. Üdv.
De ebben a műszerben két külön oszcillátor van tekercsnek és kondinak, ezért - bár a leírást nem olvastam - mindkettőt kalibrálni kellene.
Szerintem felejtős, a korábban belinkel verzió sokkal üzembiztosabb, egyszerűbb és megbízhatóbb.
Most nézem csak, hogy nem ugyan arról a kapcsolásról van szó.
Én (és Unnamed is) EZT építettük meg.
Szia!
Ha már ez így előjött akkor ha én ebben a kapcsolásban 1X16 os LCD helyett mondjuk 1X20-ast használnák a programon kéne változtatni? üdv!
Üdv.!
Jótól kérded! Én sajnos a mikrokontrollerekhez (egyenlőre) egyáltalán nem értek. (Pedig nagyon szeretnék...)
akkor egy cipőben járunk én is csak szeretnék programozni :yes:
Én a részemről abbahagyom az OF olást
Nagy valószínűséggel nem kell változtatni, mert page inicializált a karakteres LCD. Page, vagy sor inicializált.
Ha többsorost tennél, akkor kéne. Ez még mindig a "Ki, mit épített?" topik, és nem a "Kalibráljunk LC mérőt". A háttérrel megegyező betűszín lehet, hogy vicces, de itt most nem kéne. Köszönöm!
Igen ez egy másik kapcsi, de egyébként tényleg olyan induktivitást használtam, lehet inkább kicserélem olyanra amit mutattál.
köszi. Slope: Igazad van, OFF-olás vége. Majd írok az LCF-topik-ba
Halisztok
Felraktam néhány képet mibe fogom az ST-met beleköltöztetni... első megnyílvánulásom ebben a topikban 2 napi munka. Csatoltam. Micsoda meglepetés... Szerk: maga a doboz még üres, a hátulján a Speakon csatik mellettiüres részel lesz a hűtőborda, az elején pedig a "két-poti" és a főpoti (nagy ezüst) között egy 2x 10 LED-es kivezérlés jelző lesz. A "két-poti"-val lehet majd a kivezérlés szintjét állítani.
Ez nagyon szép!
A poti tekerő izéket nem jut a neve az eszembe honnan szerezted?
Köszi
Volt itthon. A nagyot kutatás közben rátaláltam. A két kicsit meg haveromtól vettem...
A nagyból van még?
Sajna csak ezt az egyet találtam.
Nembaj, azért kösz
ÉS a doboz honnan van?
Amúgy nagyon szép!
Nagyon szép lesz
Amúgy Vtsoftware, az én sztereó ST-m is kész van, holnap lesz az átadás Marcibácsinak Sajna nincs itt most a digitális masinám, ezért csak holnap tudok képeket készíteni
Gratulálok szép munka
A nagy forgatógombról nem tudnál egy szembőli képet mutatni? (éleset ha lehet) Nekem is nagyon tetszik az a forgatógomb! Azért kérem a képet hogy lássam hogy hogyan is néz ki és akkor tudok csináltatni apámmal hasonlót üdv!
sziasztok,
én több mindent kezdtem el építeni, és már csak a végén alakult ki a dolog, hogy akkor a 3 kapcsolást össze kéne kötni. Építettem egy kivezérlésjelzőt, amit beraktam a gép egyik 5,25"-ös takaróműanyagjába, egy erősítőt (TDA1554Q-val 2x22W üzemmód), és egy ventilátort szabályzó áramkört. Az első képen van a kiv jelző, 1. kapcs a kiv jelzö power kapcs, a második az erősítő power kapcs, a harmadik a venti power kapcs. A ledek is így vannak sorban. A 2. képen középen a végfok, tőle jobbra a táp panelje, fent pedig a ventit szabályzó kapcsolás van. Jöhetnek a vélemények, ne kíméljetek! Maverick
Szia.
Nagyon jól néz ki arról a forgatógombról én is megnéznék egy közeli képet. Egyébként ha elfogatsz egy tanácsot akkor neutrik speakon csatit használj sokkal megbízhatóbb bár kicsit drágább.Véleményem szerint megéri én sokat használok belőle.
Nah akkor válaszolok egy hsz-ben mindenkinek.
Köszi mindenkinek. #261335 - Gery: D-Audio-ból vettem. #261343 - Müszi: Kíváncsian várom a képeket. #261358 - zoly15, #261398 - Tama89: Rendben mutatok képet, holnap lekaom és felrakom. #261398 - Tama89: Tudom hogy jobb a Neutrik, de itthoni használatra tökéletesen megállja a helyét. Nem lesz hordozva, ki/be huzkodva a hangfalakból/erősítőből. Nagyon jó ez ide. De azért köszi
Akkor az LCF-ről és a PICKIT2-ről is csinálhatnál képet, arra meg én lennék kíváncsi, ja és a foráll is érdekelne.
Az LCFMérőről és a PICKIT-ről nem szeretnék feltenni képet mert nem működnek.
Nem szeretem a "hibát híresztelni". A forrállról MAJD lesz kép, de annak is vettem egy dobozkát - persze nem olyat mint az erősítőnek - de abba még a kütyüt bele kell rakni... az még várat magára egy picikét. Az erősítő dobozához hozzá sem szagolsz? Pedig arra nagyon büszke vagyok. Főleg ha kész lesz... |
Bejelentkezés
Hirdetés |