Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Kinek van otthon retro zöld vagy más színű ellenállása? Amit próbálok építeni annál nem cél a modern kinézet. 5,1M biztosan kell bele de ha haza érek konkretizálom a hiányzást. Nem volt kedvem két alkatrészből összehozni.
Hello! A régi zöld, aminek a kivezetése rá volt tekerve a kerámiatest végére, az általában szénréteg volt. De olyant nem szabad már semmibe betenni. Nem azért mert szénréteg, hanem azért, mert a lakk azokon megrepedezett és a levegő páratartalma leamortizálja. Főleg az ilyen magas értéket. De volt piros is, az orosz fémréteg volt 1W-os és jó minőségű. De a precíz több Megaohm-os az kék volt. De nekem van barna 0,25W-os 12Mohm-os os is. Na az kuriózum..
Szia! Ilyenre gondoltál? Egyenlőre csak ezt sz egyet találtam, de csak 33 ohm
Más szóval dobjam ki. Valahogy nem akartam.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2024
Moderátor által szerkesztve
Nyugi, kapsz bele ellenállást.
Granpától, tölem, vagy mástól. Amire neked kell, arra simán jó...
Kiegészítés a listához: 5,1k 4db, 9k 1db, 90k 1db. A többit megoldom.
Majd összeválogatom. Olyan antik lesz, hogy még! Vannak szép, nagy megásaim is.
"Olyan antik lesz, hogy még" a varjak is kalapot emelnek az utcán.. .
Tényleg nagyon jól esik, hogy még csak észre se vette senki, hogy igaz 1 db igaz kicsi az értéke, de semmi reakció. Na pont ezért nem szeretek senkinek segíteni vagy még csak hozzá szólni se semmihez.
Súlyosan téves reakció. Az alkatrészt kereső esetleg írhatta volna, hogy ilyen kell, de még nem tudta mi minden kellhet.
Az előbb még 5.1 MΩ (is) volt. Teljes listát, és összeszedem.
A 9k és a 90k valószínűleg precíziós (volt), mert különben 9.1k / 91k lett volna helyette. Tippem szerint egy osztólánc része: 90k - 9k - 1k, így 1/10 és 1/100 osztásarány jön létre. Ebben az esetben a hozzá tartozó 1k-s is lehetőség szerint legyen pontos értékű!
Ha bemutatási célból újítod fel a készüléket, akkor 0.5% - 1% pontosságút szerezz be (szerepeljen rajta). Ha használati célból, akkor válogatással (9.1k és 91k, de akár 8.6k 86k értékű 10%-os pontosságúak között is lehetséges éppen számodra megfelelő). A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2024
Igen a 9 kΩ, és a 90 kΩ -os ellenállások feszültség mérő műszerek bemeneti osztójában fordulnak elő, mert így jön ki az 1 MΩ -os bemeneti ellenállás.
900 kΩ + 90 kΩ + 9 kΩ + 1 kΩ = 1 MΩ. Ezek nagy pontosságú, alacsony hőfoktűrésű ellenállások. Ma is léteznek, csak ritkák. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2024
Van valakinek feleslegbe elromlott műszer csiptetős mérő zsinórja? A tűs nem mindig praktikus. Pláne alkatrész mérésnél macerás.
Mire gondolsz pontosan? A képről nem egyértelmű ez.
Szerintem olyan a vége mint a szkóp mérőzsinór toldó, két kis karom, meg tudja fogni a mérendő pontot rugósan.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2024
Griff csipeszre gondol szerintem.
EZ is egy gagyi de sokkal jobb egy ilyennel dolgozni.
Kicsit kezdetleges de a célnak megteszi talált eszközökből.
A tömör rézdrót helyett jobb lenne hasonló vastagságú, de sodrott... Meg bizonyára szükséged lesz hosszabbra...
Ez több eres vezeték. Alkatrészhez elég.
Sziasztok.
Keresnék kishibás kárpittisztító gépet , vagy olyan porszívót ami adagol mosószert is a fejhez, régi kiváltására kellene, ritkán használtam de sajnos az enyémbe a motor tönkrement. Természetesen cserébe is benne vagyok. Ugyan itt keresnék még egy walkman-t is ami felvenni és lejátszani is képes. Szintén csereberében érdekelt vagyok. Válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Tekercselés nem opció?
Sajnos nem , mire észrevettem belevert a forgó az állórészbe, de szerintem összesen 1 perc alatt lerombolta magát a motort. A motor többe kerül mint a gép, amire én használtam nem érdemes újat venni azért keresnék így első körben.
Sziasztok!
Szükségem lenne 30-35-40 mm átmérőjű, legalább 20-30 cm hosszúságú danamid (metamid?) rúdra, hátha valakinél akad elfekvőben. Barna lenne a legjobb, de fekete vagy fehér is jó. Az is OK, ha csak több, legalább 3-4 cm-es darabban van (esztergálva lesz). Bp-en és környékén, esetleg Pécsett érte mennék, és cserébe fel tudok ajánlani valamit megegyezés szerint. Előre is kösz, üdv!
Nekem van fehér. Pesten (Zuglóban) felvehető. (ha most csütörtökön felviszem)
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |