Fórum témák
» Több friss téma |
A Frnisi vagy Fnirsi (nem jegyeztem meg) ennél rosszabb (olcsó HW-tól ne várjunk csodát).
Ami jobb, az a Siglent X-E sorozata, de drágább is (viszont könnyen okosítható 200 MHz-re).
Hát nem tudom, körülöttem két cimborámnak is van Fnirsije nekem meg a leolcsobb akkus ( ez kellett) az enyém sem szörös a barátomé nagyobb és szörös a harmadik nem szörös. S régi sokkal drágább TEK is szörös volt, de azt már elajándékoztam.
Ami jobb, az 160e Ft. felett, img kolléga amit visszább írt. Mégjobb, az új 12 bitesek Siglent, Rigol, ezek 200e. Ft. felett.
Köszönöm!
Idézet: Először valamiért a második sorát olvastam a hozzászólásodnak, és olyan nevettem, hogy muszáj volt idéznem... „...az enyém sem szörös a barátomé nagyobb és szörös a harmadik nem szörös....”
Péntek van… mégis jobb mint az ESC volt…
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2024
Méltósággal kell viselni, amúgy felénk az a tisztelet/respekt jele is, ha tréfálkozunk.
Hercegéknél mindenkinek három keresztneve van. Megjelent magam előtt a kép, hogyan ezek születnek: - Nézd má' a Ferikét, hogy mászKálmán. - Legalább nem kő' Tóni.
Sziasztok!
Készíteni szeretnék szkóphoz mérőkábelt, milyen jelzésű kábel legyen?
Inkább vegyél 3-4 ezerért van készen. Lényeges, hogy a kábelben lévő belső ér hajszálvékony a kis kapacitás miatt, és 100-200Ω. Ilyet nem kapsz.
Meg nem is "sima drót", ha ez nem jött még le a kérdezőnek.
A szkóphoz használt kiskapacitású koax középső ere, nemcsak, hogy vékony, hanem az egy bordázott műanyag csőben cikk-cakk formára hajlítva fut, ezt otthoni körülmények között esélytelen bármilyen, (főleg BNC) csatlakozóba tisztességesen bekötni.
Mindenképp vegyél újat, a legolcsóbb is jobb lesz, mint amit magad tudnál előállítani.
Rendben!
186 MIl-C17 F 174 AU 50 ohm ill. RG 58 CU MIL-C17 /50 ohm van itthon. Gondoltam, hogy hangfrekis mérésekre alkalmas lenne v. melyik. Köszönöm!
Arra akár jó is lehet, de vedd figyelembe, hogy egyúttal egy kb 50 - 100 pF/m nagyságrendű kapacitást is ráteszel a mérendő áramkörre. Ez nagyobb imdedanciákon való mérésnl figyelembe kell venni.
Ennél valamivel jobb eredményt lehet elérni, két banándugós mérőzsinórral, BNC bemenet esetén egy BNC - banándugó hüvely átalakító használatával. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
Ha csinálsz, minél rövidebb a kábel annál jobb, kisebb kapacitás.
Én régen autó külső antenna kábelt találtam olyat, amiben hajszálvékony drót volt. Ez jobb mint a koaxok, ha ilyen lenne. ui.: vagy mint pucuka mondta, ha nem nagyon kis jelszintet kell mérni ahol a zavarszint sok lehet árnyékolás hiányában. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
Az sem rossz, de az autó antennakábelnek (a kis kapacitás miatt) olyan elvetemült mérete van, hogy arra koax csatlakozót buherálni kell, nomeg meglehetősen merev is.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
Akkor már jobb egy WIFI antennát venni kábellel. Az a kábel elég jol müködik pár giga Hz-ig és vékony is ( külsö átmerö alig 3 mmj jobb esetben van rajta egy stekker is, amihez kapni BNC redukciot. Azaz az egyik vége a kábelnek kész. A másik végére sajnos nincs ötletem.
Ha méltóztatnál visszaolvasni, oriza fórumtársnak van RG174 (WiFi antennakábel), és RG58 koax kábele is, amiből szkóp mérőkábelt szeretne készíteni, hangfrekire.
Erről folyt a diskurzus. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
Hangfrekire untig elég 2 banánkábel.
( te meg egy kicsit válogasd meg a stilust, mert te is ugye antennakábelt ajánlottál hangfrekire) A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
Mi visz rá arra, hogy minden témába odaka odarondíts? Nem furcsa, hogy mindenki rosszul tudja a dolgokat?
Ki ronditott ide? Mint mindig te meg most Pucuka.
Mielőtt valaki megkérdezné, hogy érdemes-e megvenni, nézze meg ezt a videót:
FNIRSI 2C53P 3-in-1 OSC/DMM/Function Generator
Fejezzétek be. Ha bármi olyat akartok írni akkor inkább pontozzátok ki mielőtt a modik közbe lépnek.
Erre szokták mondani az amerikaiak.
Before operation read the manual.
Sajnos vannak itt emberkék akik mindig rendörnek érzik magukat.
Visszább pucuka is két banánkábelt ajánlott hangfrekire.
Már elnézést, de nagym6, és én is azt ajánlottuk, hagy vegyen rendes oszcilloszkóp mérőfejet, nem túl drága.
Aztán jöttek a variációk pro, és kontra. ebben a sorozatban nem antenna kábelről, hanem kiskapacitású kábelről volt szó. Erre jöttél az idióta ötleteddel, hogy vegyen WiFi antennát, amire nem is ajánlottál csatlakozót a levágott kábelre. Ráadásul a WIFI antennakábel 50 ohmos, amilyen neki is volt a fiókban. A WiFi antennából csak a kábelt tudná hasznosítani, se az antennát, se a csatlakozót (RPSMA) kopasz kábel, pedig volt a fiókjában. Ehhez képest ki is rondított az oda nem illő hozzászólásával? Megpróbáltam udvariasan felhívni a figyelmedet, a folyamat elolvasára, erre személyeskedve, szokásod szerint válaszolsz. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
Micsoda elefántot csináltok a bolhából. Egy forumon vagyunk, ahol senki nem köteles mindent elolvasni és föleg nem a másikat ezért kritizálni
Az eredeti kérdés nagyfrekvenciás kábelröl szolt csak késöbb jelent meg a hangfreki. ( ezt csak utolag olvastam). És nem tudom miért kellene mindent elolvasni és föleg nem, miért kell neked a forumtársat erre ilyen stilusban felszolitani. Semmi rossz nem hangzott itt el a ti felesleges kötözködéseteken kivül. És ez valoban nem idevalo.
Kérj itt is moderációt, ahogy szoktad. Kicsit fura, hogy még nem történt meg.
Nem, nem kötelező elolvasni mire válaszolsz, minek is kellene, mindig neked van igazad.
A katód körbe kötött LC kör frekvenciája meghatároz valamit vagy ezzel sávot lehet mérni? Inkább csak találgatok a funkcióját illetően.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |