Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp, avagy hogyan kell használni?
Lapozás: OK   110 / 111
(#) img válasza Thomas10100 hozzászólására (») Máj 17, 2024 / 1

A Frnisi vagy Fnirsi (nem jegyeztem meg) ennél rosszabb (olcsó HW-tól ne várjunk csodát).

Ami jobb, az a Siglent X-E sorozata, de drágább is (viszont könnyen okosítható 200 MHz-re).
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Máj 17, 2024 / 2

Hát nem tudom, körülöttem két cimborámnak is van Fnirsije nekem meg a leolcsobb akkus ( ez kellett) az enyém sem szörös a barátomé nagyobb és szörös a harmadik nem szörös. S régi sokkal drágább TEK is szörös volt, de azt már elajándékoztam.
(#) nagym6 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Máj 17, 2024 / 1

Ami jobb, az 160e Ft. felett, img kolléga amit visszább írt. Mégjobb, az új 12 bitesek Siglent, Rigol, ezek 200e. Ft. felett.
(#) Thomas10100 válasza img hozzászólására (») Máj 17, 2024 /

Köszönöm!
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Máj 17, 2024 / 2

Idézet:
„...az enyém sem szörös a barátomé nagyobb és szörös a harmadik nem szörös....”
Először valamiért a második sorát olvastam a hozzászólásodnak, és olyan nevettem, hogy muszáj volt idéznem...
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Máj 17, 2024 /

Péntek van… mégis jobb mint az ESC volt…
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2024
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Máj 18, 2024 / 1

Méltósággal kell viselni, amúgy felénk az a tisztelet/respekt jele is, ha tréfálkozunk.
Hercegéknél mindenkinek három keresztneve van.
Megjelent magam előtt a kép, hogyan ezek születnek:
- Nézd má' a Ferikét, hogy mászKálmán.
- Legalább nem kő' Tóni.
(#) oriza hozzászólása Jún 16, 2024 /

Sziasztok!
Készíteni szeretnék szkóphoz mérőkábelt, milyen jelzésű kábel legyen?
(#) nagym6 válasza oriza hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Inkább vegyél 3-4 ezerért van készen. Lényeges, hogy a kábelben lévő belső ér hajszálvékony a kis kapacitás miatt, és 100-200Ω. Ilyet nem kapsz.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Meg nem is "sima drót", ha ez nem jött még le a kérdezőnek.
(#) pucuka válasza oriza hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

A szkóphoz használt kiskapacitású koax középső ere, nemcsak, hogy vékony, hanem az egy bordázott műanyag csőben cikk-cakk formára hajlítva fut, ezt otthoni körülmények között esélytelen bármilyen, (főleg BNC) csatlakozóba tisztességesen bekötni.
Mindenképp vegyél újat, a legolcsóbb is jobb lesz, mint amit magad tudnál előállítani.
(#) oriza válasza pucuka hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Rendben!
186 MIl-C17 F 174 AU 50 ohm ill. RG 58 CU MIL-C17 /50 ohm van itthon.
Gondoltam, hogy hangfrekis mérésekre alkalmas lenne v. melyik.
Köszönöm!
(#) pucuka válasza oriza hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Arra akár jó is lehet, de vedd figyelembe, hogy egyúttal egy kb 50 - 100 pF/m nagyságrendű kapacitást is ráteszel a mérendő áramkörre. Ez nagyobb imdedanciákon való mérésnl figyelembe kell venni.
Ennél valamivel jobb eredményt lehet elérni, két banándugós mérőzsinórral, BNC bemenet esetén egy BNC - banándugó hüvely átalakító használatával.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2024
(#) nagym6 válasza oriza hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Ha csinálsz, minél rövidebb a kábel annál jobb, kisebb kapacitás.
Én régen autó külső antenna kábelt találtam olyat, amiben hajszálvékony drót volt.
Ez jobb mint a koaxok, ha ilyen lenne.
ui.: vagy mint pucuka mondta, ha nem nagyon kis jelszintet kell mérni ahol a zavarszint sok lehet árnyékolás hiányában.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Az sem rossz, de az autó antennakábelnek (a kis kapacitás miatt) olyan elvetemült mérete van, hogy arra koax csatlakozót buherálni kell, nomeg meglehetősen merev is.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 16, 2024 / 1

Akkor már jobb egy WIFI antennát venni kábellel. Az a kábel elég jol müködik pár giga Hz-ig és vékony is ( külsö átmerö alig 3 mmj jobb esetben van rajta egy stekker is, amihez kapni BNC redukciot. Azaz az egyik vége a kábelnek kész. A másik végére sajnos nincs ötletem.
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Ha méltóztatnál visszaolvasni, oriza fórumtársnak van RG174 (WiFi antennakábel), és RG58 koax kábele is, amiből szkóp mérőkábelt szeretne készíteni, hangfrekire.
Erről folyt a diskurzus.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Hangfrekire untig elég 2 banánkábel.

( te meg egy kicsit válogasd meg a stilust, mert te is ugye antennakábelt ajánlottál hangfrekire)
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2024 / 2

Mi visz rá arra, hogy minden témába odaka odarondíts? Nem furcsa, hogy mindenki rosszul tudja a dolgokat?
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Jún 16, 2024 1 /

Ki ronditott ide? Mint mindig te meg most Pucuka.
(#) img hozzászólása Jún 16, 2024 /

Mielőtt valaki megkérdezné, hogy érdemes-e megvenni, nézze meg ezt a videót:

FNIRSI 2C53P 3-in-1 OSC/DMM/Function Generator
(#) jani1987 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Fejezzétek be. Ha bármi olyat akartok írni akkor inkább pontozzátok ki mielőtt a modik közbe lépnek.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Erre szokták mondani az amerikaiak.

Before operation read the manual.
(#) Massawa válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 16, 2024 1 /

Sajnos vannak itt emberkék akik mindig rendörnek érzik magukat.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Visszább pucuka is két banánkábelt ajánlott hangfrekire.
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Már elnézést, de nagym6, és én is azt ajánlottuk, hagy vegyen rendes oszcilloszkóp mérőfejet, nem túl drága.
Aztán jöttek a variációk pro, és kontra. ebben a sorozatban nem antenna kábelről, hanem kiskapacitású kábelről volt szó.
Erre jöttél az idióta ötleteddel, hogy vegyen WiFi antennát, amire nem is ajánlottál csatlakozót a levágott kábelre. Ráadásul a WIFI antennakábel 50 ohmos, amilyen neki is volt a fiókban. A WiFi antennából csak a kábelt tudná hasznosítani, se az antennát, se a csatlakozót (RPSMA) kopasz kábel, pedig volt a fiókjában.
Ehhez képest ki is rondított az oda nem illő hozzászólásával?
Megpróbáltam udvariasan felhívni a figyelmedet, a folyamat elolvasára, erre személyeskedve, szokásod szerint válaszolsz.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Micsoda elefántot csináltok a bolhából. Egy forumon vagyunk, ahol senki nem köteles mindent elolvasni és föleg nem a másikat ezért kritizálni
Az eredeti kérdés nagyfrekvenciás kábelröl szolt csak késöbb jelent meg a hangfreki. ( ezt csak utolag olvastam).
És nem tudom miért kellene mindent elolvasni és föleg nem, miért kell neked a forumtársat erre ilyen stilusban felszolitani.

Semmi rossz nem hangzott itt el a ti felesleges kötözködéseteken kivül. És ez valoban nem idevalo.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2024 /

Kérj itt is moderációt, ahogy szoktad. Kicsit fura, hogy még nem történt meg.

Nem, nem kötelező elolvasni mire válaszolsz, minek is kellene, mindig neked van igazad.
(#) jani1987 hozzászólása Jún 25, 2024 /

A katód körbe kötött LC kör frekvenciája meghatároz valamit vagy ezzel sávot lehet mérni? Inkább csak találgatok a funkcióját illetően.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 25, 2024 /

Melyik áramköri részben? Esetleg X eltérítés része, de nem biztos.
Következő: »»   110 / 111
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem