Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED az autóban

Témaindító: scatman, idő: Ápr 3, 2006
Lapozás: OK   7 / 21
(#) Frankye válasza DRKonor hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Egyre (azaz egy párra) benevezek!
(#) Frankye válasza scatman hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Akkor scatman kérésére a story a következő:
Pilis község egyik utcájáról kikanyarodva a 4-es főútra lehet hajtani. Igen ám, de a település útügyi főhajjakendje úgy gondolta, hogy az állami támogatásból mindjárt egy 2x2 sávos útra is telik, ezért a két külső sáv elfogy a település határában.
Állok a lámpánál, előttem két mesefigura (mazsola). Lámpa vált, én index ki jobbra, mondván megyek Pest felé majd a 4-esre. Első "szőlőszem" kisgázzal, nagy kuplunggal megtesz vagy 10 centit, lefullad. Indítózik, köszörül, stb. Néhány perccel, valamint kevés anyázással, több, az öreg, csóró Lada oldalának rugdosásával később barnás család kiszáll, LADA kereszteződésen áttol (!). Előttem másik mókus (valszeg röhögéstől, hogy őelőtte barnáék mit bénáznak) kevéssel később detto elindul. Mire ominózus lámpához érek, látom, hogy a zöldesebb színű alső fény biza elkezd sárgásra érlelődni. Node, a sárgán - ugye - nem tilos áthaladni, hát szépen bekanyarkodok jómagam is. Persze, nem az elfogyó sávba, ami a külső, és ahová jobbra kanyarkodás után a Vaskalap elvtársak alkotta nagyszerű jogszabály előírja, hisz mi a bánatnak váltsak 100 m-rel később sávot?!
Azám, de az elfogyó hely előtt Kockafej főtörzs kalimpál az út mellett. (Gumicsizma még a lábán volt, a trágyalé rászáradt a kezére, de hivatása teljes tudatában mind a 140 centijét kihúzva, erőst arra hajazott, hogy majd engem megállít.)
Gondolkodóba estem, hogy elüssem-e, de arra jutottam, érte többet kapnék, mint egy rendes emberért, hát megállok.
- "Gyonapt!" (Ez magyarra fordítva Kockafejről, kb. annyit tesz: "Jó napot kívánok! Közúti ellenőrzés.")
- "Szájjunki!" (Magyarul: "Legyen szíves kiszállni a gépjárműből.") Nem folytatom az elmés szófordulatokkal teli párbeszédet, a lényeg: Kockafej főtörzs kifogásolja, hogy piroson jöttem át. Én állítom, nem úgy van az, akkor még épp csak sárga lett, utóbbit is csak a szemem sarkából észleltem. (A perifériás látásról nem tartottam érdemesnek vitát nyitni vele, úgysem értette volna, miről beszélek.) Mindegy, kiegyeztünk, hogy nem tudja bizonyítani, hogy piros volt, ergo ezért nem büntet meg. De ha már megállított, nem úgy van az, hogy csak úgy hipp-hopp elenged, merthát akkor:
1. Mi lesz a faluban a renoméjával, hogy csak úgy elengedi az autósokat,
2. Nem lesz meg a bírságkvóta, s akkor parancsnok leszedi a fejét (nagy hasznára válva ezzel a társadalomnak, teszem hozzá jómagam.)
Így hát Kockafej főtörzs hirtelenjében kiötlötte (sztem ezen filózott a trágyarakodás alatt!), hogy biza én nem a kanyarodási szabály szerint kanyarodtam be a kanyarban, ezért most aztán irgum és burgum, továbbá ejnye, no meg bejnye is, és nohát-nohát, és itt egy csekk kétezerről, fizesse be, mert különben úgy feljelentem, hogy namég! Mindezt egyszuszra lehadarta.
Nos, az előzmények ismeretében nem álltam le vele vitatkozni (nem volt kivel, mert vitatkozni, ugyebár csak értelmes emberek tudnak!), hanem fogtam a csekkjét, zsebrevágtam, és úgy otthagytam, mint amai bizonyos Szt Pál az oláhokat.
Ennyi a történet, okuljon belőle mindenki, de főleg aki autót vezet, különöst ha útja Pilisen vezet át.
(#) scatman válasza Frankye hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

v@zze'
Azért a végső dicsőség a tiéd, hisz nem álltál le egy ilyen ******-al vitázni
(#) scatman válasza DRKonor hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

StratoFan? Hozzám közel van és megcsinálná, bár az árakat nem tudom.

Köszi! Na de ne offoljunk, mert Topi szét fogja rúgni a ...-nkat, és még igaza is lesz...:yes:
(#) gorcsek válasza DRKonor hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Ez az áramkör 2led világításához kell???????????
(#) DRKonor válasza gorcsek hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Két sorbakötött piros 700mA-es Cree ledhez!
(#) DRKonor válasza scatman hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Megnéztem a "Startofan"-t, ott 30Ft/cm2 ért készíti és nincs furatgalvánozás. Lehet, hogy pár forintal olcsóbban készítené el, de se lönstop, se furatgalván, és még lehet ki is kell furni.
Én az Elektervre gondoltam, 5 napra 16Ft/cm2, furatgalvános, lötstopos, kifúrt feldarabolt. Amit írtam az áfás ár, de ha nem kérek számlát akkor.......
A következő 30db-nál már fele enyibe kerül majd és ha arról se kérek számlát akkor........
7 db-ot már eladtam elméletben, még 13-tól szabadítsatok meg, hogy ne menjen rá a gatyám!
Előtte rakok fel egy nyákrajzolatot, hogy véleményezétek, és ha jó akkor kérek áfás árajánlatot. Ezt szintén megmondom mennyi lesz és ha beleegyeztek megrendelem. Ha elhozom a nyákokat derül ki mennyibe került a számla!
(#) gorcsek válasza DRKonor hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

A cree.com -on nem lehet mintát rendelni????mert ott van hogy sample reques t
(#) scatman válasza DRKonor hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Ne egyedül álld már a költségeket! Egyszerre akkor 30 db készülne, ugye? Akkor 13+7=20, maradék 10? 10-est bevállalok mindenképpen (azért nagyon ne lógjon ki a foglalatból)
Amúgy lötstop se nagyon kell, ha nem lóg ki
Tudom, most én menjek a miniatűr nyákkal a zizébe

Próbálok origi foglalatokat szerezni...
(#) scatman válasza gorcsek hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Ez már ugyan reklám, de a chipcad-nál lehet kapni és nem olyan vészesen drága. IX. kerületiek.
A sample request-nél már igencsak dívik a szállítási költség felszámolása, úgy meg nem igazán lehet jól kijönni
(#) scatman válasza scatman hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Jut eszembe: a tekercset próbáld meg a nyákon középtájban elhelyezni, mert ahhoz túl magas, hogy a szélén legyen.
(#) DRKonor válasza scatman hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Rendben agyalok rajta! Viszont 14mm x 22mm-nél nem nagyon tudok lejebb menni méretben.
Az egyszálas izzónál 15mm mélységet mértem a foglalatba, a duplaszálasnál meg csak 11mm-t.

Gyerekek! Elkezdtem számolni.
Ha 14*22 mm egy lapka, az ugye 3,08 cm^2
Ebből 30 db 92,4cm^2
Ha 1 cm^2 16,- Ft (+ 20%ÁFA), akkor az egész 1774,08 Ft.
Azt mondom, hogy a felét felvállalom, és akkor no problem.
(#) DRKonor válasza Frankye hozzászólására (») Máj 31, 2006 /

Várjál csak ne olyan hevesen!
A 16Ft/cm2 csak a tiszta réz maratásra vonatkozik. Ehhez csapódik hozzá a fúrás, a levilágítás (fényérzékeny lakbevonat), az anyagár, a lötstop, a furatgalvánozás, darabolás és első körben a 4 film: alsó és felső réteg, alsó és felső lötstop.
Namost van egy minimális méret is ez 16x8cm amiből kb 30db-ot lehet készíteni, mert van egy technologiai keret is.
Szóval 16x8x16Ft/cm2=2048Ft + egyszeri film előhívás az összes rétegre kb 4000Ft + fúrás + galvánozás +..............
Bocs ha ezzel lelomboztattalak, de sajnos ezek az árak, ezért is írtam a 300Ft-os darabárat amiből még "el tudom majd adni a számlát".
(#) Frankye válasza DRKonor hozzászólására (») Jún 1, 2006 /

Értem. Nos, ezt nem tudtam. De ha kell, egy-két ezressel szívesen beszállok a projektbe, "megfinanszírozandó" a készterméket.
(#) DRKonor válasza Frankye hozzászólására (») Jún 1, 2006 /

Köszönöm a támogatást!
Egyenlőre akkor úgy állunk, hogy én megtartok 10-et, scatman-nak is kell 10, neked jelenleg 2db, kollegámnak 5 =27db. Nagyából 3db marad még.
Garit válalok a nyákra, csak úgy fogadom el a támogatást, ha a kezemben lesz az első tökéletesen működő áramkör!
(#) scatman válasza DRKonor hozzászólására (») Jún 1, 2006 /

Legyen így
És ha a duplaszálason túl leszünk, akkor lehet megint az egyszálasokkal is foglalkozni Mert gondolom, hogy azok is befolyással vannak (az eredeti elrendezésed szerint) egymásra. Esetleg megtámogatlak még pár biztosítékkal
(#) DRKonor válasza scatman hozzászólására (») Jún 1, 2006 /

Igazából ez simán használható az egyszálasokhoz is. A 21W meghajtásához egyépként is ekkora méret kell.Az 5W elférne a foglalatba, de az ujjab nyák, újabb költségek. Viszon azt lehet hogy házi nyákon el lehet már készíteni, mivel megspórolható a külső fet, de ez tényleg egy ujjab része lesz a tervezgetésnek.
Nade itt a nyákterv! Elemezzétek ki!

Idézet:
„Az 5W elférne a foglalatba, de az ujjab nyák, újabb költségek”

Állom teljes mértékben Csak tervezd meg légyszi' Nincs használható Protelem vagy Eagle-m, csak ExpressPCB-vel rajzolgattam, az meg szerintem nem jó erre. Mindenképpen kisebb kell, mert az 5W izzó hossza a "tájoló bütyöktől" 30mm lehet, a szál 19mm-en van. A 21W-os meg 45mm/32mm.
(#) Frankye válasza DRKonor hozzászólására (») Jún 1, 2006 /

OK, akkor legyen úgy, hogy én bevállalom a 2 mellé a maradék 3 db-ot is. (Ennyi áldozatot hozok a "tudomány" nemes oltárán... Aztán majd a haszno osztáakor is tessék gondolni az önzetlen támogatókra!!! )
(#) DRKonor válasza Frankye hozzászólására (») Jún 1, 2006 /

Közben azért kértem egy árajánlatot:
30db lapka, lötstoppal,darabolással, áfástul: 262Ft/lap
Jobb esetben 218Ft/lap
Ha megfelel a nyák és az ár akkor holnap leadom a rendelést!
Ja és sctaman!: Szerintem nem érdemes lespórolni a lötstopot, mert szebb, könyebben forasztható, védetteb a nyák és max. 30Ft/lap-al lenne ólcsóbb.

Okéj
(#) Frankye válasza scatman hozzászólására (») Jún 1, 2006 /

Nekem is OK!
És köszönet az utánjárásért!
(#) DRKonor válasza Frankye hozzászólására (») Jún 2, 2006 /

Gyártás indul!
Sajna 10 napos az ár, remélem nem gond. 16.-án lesz kész!
(#) scatman válasza DRKonor hozzászólására (») Jún 2, 2006 /

Megint okéj
(#) Norberto válasza scatman hozzászólására (») Jún 2, 2006 /

DRKonor...tudnál nekem egy komplett alkatrészlistát adni? (Ingyen tudnék nektek egy csomó alkatrészt szállítani...tele vagyok itthon SMD-kel, csak tudnom kéne, hogy mi is a végleges megoldás, kapcsolás...)
(#) Frankye válasza DRKonor hozzászólására (») Jún 2, 2006 /

Részemről meg pláne!
(Hol tudjuk megoldani az átadás-átvételt? Budapest?)
(#) Frankye válasza Norberto hozzászólására (») Jún 2, 2006 /

Előre is hálás köszönet!
(#) DRKonor válasza Norberto hozzászólására (») Jún 2, 2006 /

Nos most van két hét szünet a panelok legyártásáig, de természetesen jövőhétre lesz komplett dokumentáció doc formában: kapcsrajz, nyákterv, poziciórajz, áramkör paraméterek, pontos alkatrész lista és amire soha nem volt még szükségem - forrasztási utasítás. PL.:ha megcsodáljátok a nyákot akkor a felső rétegen beforrasztva az IC-t, majd a tekercset akkor utána vicces lesz szépen berakni a köztes alkatrészeket.
Az átadás-átvátel, meg kinek, hogy jó -posta, vagy Budapest.
Norberto! Köszönöm a felajánlást, örök hálám
Addig is scatman-nek tervezgetem az 5W-os miniatűr, költséghatékony áramkört szabadidőmben.
Következő: »»   7 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem