Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   211 / 212
(#) bélabé hozzászólása Aug 21, 2024 /
 
Szevasztok! Van egy problémám, segítséget szeretnék kérni! Adott egy Kenwood KDC-161U fejegység, menet közben egyszer csak elhallgatot, majd "call" felirat a kijelzőn.Újraindítottam, reseteltem, semmi változás. Tyúbon rákerestem, kommentek között írta valaki, hogy egy kábel letestel és ez okozza a problémát. A Kenwood nem tud választ a problémára. Ha valakinek esetleg lenne valami ötlete, szívesen meghallgatnám. Köszi előre is!
(#) Udvari Zsombor válasza bélabé hozzászólására (») Aug 21, 2024 / 1
 
Úgy tűnik, mintha valamitől átkapcsolna valami módba, ami meggátolja a normál működését. Először nézd meg a kábeleit, hogy nem-e testel le valamelyik, amelyiknek nem kéne.
(#) SzervízMacska válasza bélabé hozzászólására (») Aug 21, 2024 / 1
 
Ezt találtam a specifikációjában (kép).

A feladat megkeresni a hozzá tartozó vezetéket, és leszigetelni. Utána kell, hogy működjön…

“valamitől átkapcsolna valami módba” Igen, ezt kihangosító üzemmódnak hívták.

IMG_0340.png
    
(#) bélabé válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 22, 2024 /
 
Köszi a segítséget, holnap átnézem a vezetékek szigetelését. Remélem csak ennyi a probléma, majd beszámolok!
(#) bélabé válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 22, 2024 /
 
Köszi remélem sikerül életre kelteni! Köszi!
(#) Joe_001 válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 22, 2024 /
 
Üdv!
Nem csak a gombon mérnék, hanem az IC beneten is.
Aztán jelalakot is jó volna néni szkóppal.
(#) Landsmann válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 22, 2024 /
 
Szkópom nincs, így nem tudom vizsgálni. A napokban jön egy CDX-GT25-ös készülék, ha az teljesen működik, akkor kicserélem arra. Aztán ezzel meg majd ráérek kísérletezgetni, szétszedni, hogy esetleg nincs-e forrasztási hiba az alaplapon. Ott az az egy kondi és ellenállás jöhet szóba ami az előlaptól megy az IC bemenetére.

A GT24-es CD-jével sem jutottam előrébb. Beteszem a lemezt, de azonnal ki is adja. Több videó szerint a lemezt mozgató görgők piszkosak és amiatt van. Több videón is mutattak trükköket hogy lehet megtisztítani.Hát, nálam ez sem vált be. Úgyhogy remélem a 3 db hasonló Sonyból össze tudok tákolni két teljesen működőt. A CD egységük egyformának néz ki, betű eltérés van csak, de a csatlakozóis ugyanolyan és ugyanott van. Bízok benne, hogy sikerül működőképessé tenni. Mivel ehhez való szervizkábelem nincs, így a CD-t nem tudom kifordítani az alaplapról, hogy működés közben alaposabban szemügyre tudjam venni, hogy mi a kórság baja van.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2024
(#) Joe_001 válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 22, 2024 /
 
A gomb mátrix tüskéit tudod megnézni a szkóppal. Az egyik láb az test vagy +5V. .
A CD t megforgatja e eljut e odáig? Ha nem, akkor a görgők, és a cd olvasótől föggően szíj , vagy a kuplung csúszik.
Ha meg is forgatja a cd -t akkor fej, talán lehet állítani rajta Az intenzitáson.
(#) Landsmann válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 22, 2024 /
 
A gombok nem mátrixban vannak, hanem egy ellenállássoron.
A CD forgatásig nem jut el. Amint a lemez eltűnik a nyílásban, már tolja is kifelé. DE érdekes, hogy a kartonból vágott lemez imitációt azt meg beviszi teljesen.
(#) Joe_001 válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 24, 2024 /
 
Szenzorok?
(#) Landsmann válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 24, 2024 /
 
Egyelőpre nem szedtem szét. HA megjön végre a másik rádió, annak a Cd egységét áttezsem és meglátom működni fog-e. Ha nem, akkor kénytelen leszek belemerülni a szétszedésbe.
(#) Joe_001 válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 25, 2024 /
 
Nem tudom melyik fajta mechanika. mint említettem, valahol csúszik meghajtása, ezt kéne rendbetenni.
(#) Landsmann válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 25, 2024 /
 
Hát nem tudom, pedig olyan erővel húzza befelé meg tolja ki, hogy alig lehet megfogni.
(#) Landsmann válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 26, 2024 /
 
Na, megjött a GT25-ös rádió. Első gyors teszt alapján működik a rádió és a CD is. Így majd este ki tudom próbálni, ha a CD egységet átrakom, az fog-e működni.
A beállításoknál találtam olyat, hogy LPF 55 Hz, 85 Hz vagy 120 Hz kiválasztási lehetőség. Ez mi? Használatit még nem találtam meg hozzá.
(#) mraulajos válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 26, 2024 /
 
(#) Landsmann válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 26, 2024 /
 
Közben megtaláltam.
(#) Inhouse válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 26, 2024 /
 
Low pass filter, az alsó frekvenciatartományt engedi át ezzel a felső határfrekvenciával -xdB/oktáv meredekséggel.
(#) Landsmann válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 26, 2024 /
 
Tehát beállítástól függően az 55, 85 vagy 120 Hz fölötti hangfrekvenciás jeleket leszűri? Magyarán a külsőleg csatlakoztatható mély sugárzókhoz ezek az alacsonyabb frekis hangot jutnak el.
(#) Landsmann válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 26, 2024 /
 
Nos, kipróbáltam. A GT25-ből átraktam a Cd egységet a GT24-be és működik. Tehát felcserélhetők ergymással. A gomb nem működős GT210-ből a CD-t át fogom majd tenni a GT24-be. Így lesz egy teljes értékű CD-s rádió. A GT210-es meg megmarad alkatrésznek. Leszedtem egyébként a CD egység fedelét, rendellenességet nem látok, dehát azt nem nagyon tudom összehasonlítani a jóval, mert annyira zárt. Így nem is akarok tröbb időt, energiát invesztálni bele. Úgysem jók a gombok sem, bár ha már szétszedem, azért az alaplapon csak megnézem azt a kondit meg ellenállást hogy mi a helyzet velük.
(#) Landsmann válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 30, 2024 /
 
Ezek a fejegységek ennyire melegszenek? Két típust is próbáltam, annyira melegszik a végfok hútője, hogy a kezem alig állja, pedig nincs is nagy hangerőre állítva. Nem gondolnám, hogy azért, mert 4 helyett csak 2 hangszóró van rákötve.
(#) Udvari Zsombor válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 30, 2024 /
 
Ha tudod, akkor vedd le a balanszt a két nem használt hangszóró kimenetről, pl. ha a "front" kimeneten vannak a hangszóróid, akkor koppanásig tekerd el a balanszt, hogy a "back" kimenet ne szóljon fölöslegesen. A Blaupunkt autórádiómnál is így tettem, csak két hangszórót használok normál sztereóban.
(#) Landsmann válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 30, 2024 /
 
Ez jón ötlet. Korábban nekem is eszembe jutott, aztán mégsem állítottam így be. HGátha nem lesz olyan meleg. Bár gondolom bírnia kell, hiszen külön hűtés nincs rajtuk, (egy pici ventilátort csavaroztam a hátuljára és a motoros antenna kimenetről kapja az áramot ha megy a rádió) a kocsiban meg azért tud ám meleg lenni.
(#) Udvari Zsombor válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 31, 2024 /
 
Normál esetben a kocsiban minden kimeneten van hangszóró, szobai üzemben pedig általában csak két csatornás sztrereo szokott lenni két üresen maradó kimenettel. Húzd csak le a front-back balanszt, hogy a nem használt kimenetek ne szóljanak feleslegesen.
(#) Landsmann válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 31, 2024 /
 
Így valamivel alacsonyabb a hőmérséklete. Nem mintha nem lenne mindegy, de nyilván energiát is kevesebbet fogyaszt, hiszen kevesebb válik hővé.
(#) Udvari Zsombor válasza Landsmann hozzászólására (») Aug 31, 2024 /
 
Így nem megy az üres kimenetekre fölösleges teljesítmény, javasolom, hogy így használd.
(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 31, 2024 /
 
Ha nincs a kimeneten terhelés (hangszóró), nem folyik áram, nem melegszik.
A balance a bal (left) és a jobb (right) oldal között állít, a fader az ami az első (front) és hátsó (rear/back) között.
(#) Landsmann válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 31, 2024 /
 
Tudom, hogy a fader való erre, de nem akartam kijavítani a topictársat. Beállítottam tegnap este. Mintha hajszálnyival alacsonyabb lenen a hőmérséklete. Na, most meg is mértem. Előtte 37,4, most 35 °C-os úgy, hogy van rajta egy kis ventilátor. Valamicskével alacsonyabb a hőmérséklet.
(#) Inhouse válasza Landsmann hozzászólására (») Szept 1, 2024 /
 
Ez a mérés csak akkor lenne érdekes, ha ugyanolyan külső hőmérsékleten, ugyanolyan készülék induló hőmérséklettel, ugyanazon a hangerőn, ugyanazt a zenét hallgatnád, ugyanannyi ideig...de hogy ehhez mi köze a faderelésnek, úgy, hogy nincs rajta hangszóró...
(#) Landsmann válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 1, 2024 /
 
A készülék ugyanaz, a szoba hőmérséklete is közel azonos, mivel ugyanabban a napszakban mértem. Mivel a rádió folyamatosan be volt/van kapcsolva, így a felmelegedési idővel nem kell számolni, folyamatosan üzemi hőfokon van. Én sem tudom, de alacsonyabb hőfokot mértem.
(#) Udvari Zsombor válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 1, 2024 /
 
Bocsika, rosszul tudtam, a "fader" lesz az. A Blaupunkt autórádiómon a hangerő gombot kell rugó ellenében előre kihúzni és úgy elforgatni a "fader" állításához, logikusan azt gondoltam, hogy elülső-hátulsó hangszórók közötti balansz állítása ez ‒ a kifejezést nem tudhattam, mert csak piktogrammal van jelezve.
Következő: »»   211 / 212
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem