Fórum témák
» Több friss téma |
Az egyetlen használható infó amit adtál az, hogy
"A szervizben már többször kitisztitottak átvizsgálták semmi gondot nem találtak." Ebben az esetben érdemes másik szervizbe vinni, ahol meg is tudják szüntetni az okát.
Ez már a második. Egyszerüen tulmelegszik de a hiba nem azonnal jelentkezik. Ma pl a videofájl feltöltése szakadt meg ( ez volt az egyetlen feladat amit ma megprobált a nejem azon a gépen elvégezni). Tegnap nem ment igy egy másik gépen vágta a videot. A toshiba egész nap ki volt kapcsolva.
Csak ma reggel kapcsolta be egy 20 perces video feltöltésére. Ma egy ujabb szervizbe fogja vinni. ( de egy másik toshiba is hasonlo okok miatt lett félretéve, az a fiamé volt azon is a video meg a rajzolo programok voltak kritikusak.( A kettö egyidös, a jelenlegiben a HDD SDDre lett oár éve cserélve).
Minden eredeti a gépben kivéve az SSD-t amit a covid alatt cserëltek.
A videofájl feltöltése nem kellene, hogy túlmelegítsen egy laptopot, kivéve ha valami alapjaiban el van túrva rajta. Meg megint csak pontos esetleírás nélkül még általánosságban sem érdemes találgatni mert végtelen számú megoldás létezik a konkrét esettől függően.
Sok szerviz van még a környéken, ahova elvihetitek?
Van még néhány. Egyszerüen ugy tünik, hogy a toshiba alkalmatlan erre. Én DELLen meg Lenovon dolgozok, soha ilyen gondom nem volt.
Már az is feltünö, hogy a toshibán egyböl nagy sebességgel forog a ventillátor. Az én gépeimben meg nem is hallani, pedig sokkal bonyolultabb progik futnak meg öregebbek is gépek ( a Lenovon kivül, de már az is 8 éves). A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2024
Azt írtad korábban jó volt, tehát a Toshiba de facto nem biztos hogy alkalmatlan a feladatra.
Egyébként amit írsz jelenség nekem full ugyanez történt egy Acer -rel és xxxyyy megállapítása volt a nyerő, a hűtőcső lyukadt ki, ezzel együtt persze sok más lehetőség is ott van még...
A modern laptopokban a megnövekedett hőterhelés miatt a gyártók már nem csak pasztát használnak, hanem ún. gap pad-eket, meg egy rózsaszínes, speciális gyurmát is. Nem felkészült pasztázók gyakran elkövetik azt a hibát, hogy leveszik a VRM FET-ekről és a vRAM chipekről a rózsaszín gyurmát és pasztát tesznek helyette, így a leromlott hőközlés miatt az első komolyabb terhelésnél ropogósra sülnek, és addig is folyamatosan throttlingol a gép.
Használhatsz hűtőpadot is, mert jelentős hőmérséklet csökkenést hoz.
Én nem szivesen turok bele ilyen gépekbe, mert az a gyár feladata lett volna, és a szerviz sem valoszinü, hogy nekifog termopasztákat cserélgetni, de azért adok nekik egy tippet.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2024
Tévedésben vagy. A hővezető pasztáknak egy idő után (kiszáradva és megkeményedve) lecsökken ill. teljesen elvész a hővezető tulajdonsága. Jobb minőségű pasztáknál ez 3-5 év, gyengébbeknél <1 év.
"a szerviz sem valoszinü, hogy nekifog termopasztákat cserélgetni" De, a szervizesek ezt (is) csinálják, amikor egy gépet kitisztítanak. Ha nem csinálták, akkor át lettél vágva.
Én nem a szervizekröl akartam beszélni, hanem arrol, higy volt-e valakinek ilyen tapasztalata.
A valamikori munkám miatt jol el vagyok látva PCkkel meg laptopokkal. Mind müködik, soha egyikkel sem volt ilyen gond pedig van közöttük egy matuzsálemi is W95-l. Azt teszi a mühelyben amit kell - hajtja a CNC marogépet. Szoval nem tudom szerinted miben tévedek. De jobb ha ezzel nem foglalkozol.
Én kérek elnézést, hogy megpróbáltam segíteni! Ígérem, hogy többet nem fog előfordulni.
Nem gyanús, hogy más nem válaszolt? Valószínűleg ugyanazért, amiért én is csak így tudtam.
Nem tudom, hogy miért nevezed segitségnek a szervizek meg a kérdezö minösitését. Erre valoban senki sem kiváncsi., és nyugodtam megkimélhetsz mindenkit ilyen segitségtöl.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2024
Tisztázzuk: én pont azt mondom, hogy mindent lecserélni csak akkor szabad ha megfelelő pótlás van hozzájuk, különben sült VRM lesz reggelire, ebédre, meg vacsorára is.
Ha egy gép (a Toshiba laptopod, elmondásod szerint) hőmérséklet alapján szabályzott ventilátora folyamatosan maxon pörög az azért van, mert a gép annyira melegszik, hogy csak úgy, vagy úgy sem képes lehűteni. Ilyenkor vagy gyárilag alultervezett (elégtelen) a hűtés, vagy a kora miatt leromlott a hőátadó képessége, amin szerencsére lehet javítani. Persze megoldható úgy is, hogy nem javíttatod, hanem új laptopot veszel, az a te dolgod.
Sokat segítene a dolgon ha hagynád, hogy segítsenek neked. Nem kell, hogy akard, csak legalább hagyd. Mert nem én vagyok az első aki megpróbálta és elvérzett rajta.
Elöször is az volt a kérdés, hogy találkoztál ilyen esettel? Ezek szerint nem, de mondod a magadét.
Miután nem én vagyok a szervizes és csak azt látom/hallom, hogy joval hangosabb a Toshibán a ventillátor mint az általam használt gépekben, fogalmam sincs, hogy mi a normális fordulatszám meg mi nem. A másik már nem használt Toshiba is ezt csinálja. Ki tudja lehet, hogy a jelenlegi höség miatt van - hütöbe biztos nem fogom rakni. Azt majd a nejem fogja eldönteni, hogy inkább vesz egy uj gépet, mint ezzel veszödik már honapok ota - de az nem volt a kérdések között. Most a Lenovon dolgozik. Köszönom a tanácsaidat, ne foglalkozz tovább az esettel.
Kemény vagy, mint a beton. Biztos, hogy ez a célravezető stílus?
Szinte biztos, hogy jön az Admin, közbe fog lépni.
"Elöször is az volt a kérdés, hogy találkoztál ilyen esettel?"
Visszakérdezek: életed során találkoztál már a feleségemmel? Ez is pontosan ilyen kérdés mert a laptopod típusszáma nélkül senki se tudja, hogy találkozott e már vele, ahogy te sem a zasszonyt, ha még a nevét sem tudod. Egyébként igen, több, hűtési elégtelenség miatt magas fordulaton pörgő ventilátoros Toshibát (is) helyretettem már. Ráadásul fizettek értük mert ők működő laptopot akartak, nem önigazolást). Ráadásul ahány laptop, annyiféle hűtési paraméterezés és ventilátor sebességi görbe. Ebből adódóan még egy gyártónak a különböző szériás készülékei közt is más és más az alapjárati ventilátor hang (van, ahol egyáltalán nem hallatszik mert lekapcsolja és van ahol hallható mert alapjáraton mindig működik, meg a PWM-es légkavarók alacsony fordulaton kicsit morognak), ha viszont magas fordulaton süvít az egyértelműen melegedésre utal. "hütöbe biztos nem fogom rakni" Erre senki sem kért. Ha megnézed a linket a hűtőpaddal, akkor megérted miért ajánlottam.
Szia!
Vélhetően jó páran itt, köztük én is a laptopok megjelenésének idejétől igen sokszor találkoztunk ezzel a hibával, csak a legtöbb ügyfelünk válaszolt a kérdésekre, mi levontuk a kellő következtetést ajánlatot tettünk és pár nap alatt még a gyárilag sem tökéletes hűtésű laptopokat feljavítottuk, napi használati cikk kategóriára. Neked itt rengeteg hasznos tanács előfordult, amihez igyekeztek kipuhatolni, hogy a következő szervizben mit kellene kérdezned ahhoz, hogy ténylegesen meg is javítsák neked. Az hogy nálatok videó vágásnál jelentkezik a hiba, bármennyire hihetetlen senki nem fog neki állni filmet vágni a kedvedért, kipucolják, ha szerencsés vagy helyesen újrapasztázzák tesztprogrammal megpróbálják megfőzni, ha minden renden van számlát írnak és vissza kapod!
Csak azért kérdeztem mert az elsö laptopom (1987) ota több tucat volt már a kezemben, meg maradt néhány kiöregedett gép, de egyikkel sem volt még ilyen gond, és mind a két Toshiba hasonloan viselkedik. Videokat is már több mint 20 éve vágok. Kezdetben bizony alkalmatlanok voltak erre a laptopjaim, de az utolso 4-5 évben már mindegyik szinte gond nélkül megy (W7/W10), kivéve a Toshibat.
Mindegy az uj laptop biztos nem Toshiba lesz ( akármilyen szép is ). Csak ennyire voltam kiváncsi. Kösz!
Betehetem az "ATI Radeon 9800 Pro" videokártyámat egy Dell Optiplex GX280 gépbe?
Nem, mert az egy AGP 8x kártya.
Köszönöm. A többi lehetőségem egy "ATI Rage 2" valamint egy "S3 Trio 3D On Board" kártya. A cél, hogy "transform & lighting" képes kártyát tegyek a gépbe, ami akárcsak kicsit is erősebb az alaplapi videokártyánál.
Egyik sem mert mindegyik AGP-s.
Neked PCIE 1.0 vagy 2.0 kártya kell és abból is csak olyan, amelyiknek nincs saját tápcsatakozója, tehát max. 75W-ot eszik.
Dell PC-kbe nvidia quadro videokártyát szeretnek betenni gyárilag is, én pl. NVIDIA Quadro K2200 videokártyával vettem annak idején. Ezeket a használt-piacon viszonylag olcsón meg lehet kapni, és biztosan működnek, ill. kompatibilisek.
De ha veszel bele olyan tápot, ami tud táplálni, külön kábelen, nagyobb energiaigényű kártyát, akkor szinte bármit bele tudsz tenni (persze csak olyat, ami passzol a foglalatba).
Emlékeim szerint az összes Dell Optiplexben speckó méretű táp van.
Nem csak méretű, de bekötésű is: egy mezei táp szép tűzijátékot tud velük produkálni.
Akkor elengedem a dolgot, csak akkor próbáltam volna meg, ha valamelyik meglévő kártyával megoldható lett volna.
A keskeny házas verziókban kisebb táp van, de a normál méretű MT házban a táp is normál méretű - nem mértem le pontosan, de ami nekem be van építve az ránézésre olyan... Egyébként régebben belefutottam egy youtube videóba, ahol gamer géppé alakított egy Dell PC-t a video készítője. A lényege: táp csere + videokártya. Nem emlékszem hogy a a táp csatlakozón is variált volna, de nem kizárt, hogy mégis.
Dell gépeknél előfordulhat, hogy ha a csere tápon nem ugyanott van a tápcsatlakozó, akkor nem megy be a gépbe, mert a hátlapi kivágásba nem illeszkedik ‒ YouTube videóban láttam már ilyet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |