Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   261 / 261
(#) Dino71 válasza bitmixer hozzászólására (») Aug 25, 2024 /
 
Szia! Ellenőrizd a keringető szivattyú perselyeinek a kopását.
(#) Dino71 válasza zoliee hozzászólására (») Aug 25, 2024 /
 
Szia! Egy pontos tipust dobhattál volna. Könnyebb lenne az életünk.
(#) gecsek válasza pipi hozzászólására (») Aug 26, 2024 /
 
Igen, az rendben van, és eddig is ment rendesen. Ha a használati alapján jól értelmezem a dolgokat, akkor itt az történik, hogy feltöltődik a gép vízzel, de utána valamiért tévesen a keringető kinyom valamennyi vizet. Amikor ez egy határt elér, újratölt a gép, mert azt hiszi, hogy kevés benne a víz. Ezt párszor eljátssza, majd "lassú vízbetöltés" hibával leáll.

Próbáltam befogni a leeresző csövet, hogy akkor mi történik, de semmi sajnos.
(#) Dino71 válasza gecsek hozzászólására (») Aug 26, 2024 /
 
Szia! Cseréld a keringető motoron a kondenzátort 3 mikrofarádos 450V os
(#) gecsek válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 27, 2024 /
 
Ez megvolt.

Tehát alap hiba az volt, hogy nem spriccelt bent a gép, csak búgott, de végig ment a program, a végén a vizet is kinyomta.

Az eredeti kondi 3µF 450 V-os volt, de multiméterrel megmérve 0,3 µF értéket mutatott, azaz tizedértékét a kelleténél, így kicseréltem egy új 3µF 450V-osra. Direktben, kiszedett állapotban kipróbáltam a motort és működött.
Betettem a gépbe a motort, és teljesen olyan, mintha a keringető szivattyú nem a gépben keringetné a vizet, hanem kinyomná a lefolyón (majd újratölt, majd megint leenged valamennyit, majd megint újratölt, aztán 4-5. alkalom után sípol és leáll).

A csatolt képen van az eredeti kondi fém házzal és a cserélt kondi fehér házzal. A pumpa típusa: yxw50-2F-2(l), a pumpa előtti rész száma: B30-6A

kondik.jpg
    
(#) Dino71 válasza gecsek hozzászólására (») Aug 27, 2024 / 1
 
Ebben víz váltószelep nincs így csak a ker.szivattyú Járókereke maradt, vagy lenyalódott a menet amivel rögzítve van a tengelyre, vagy szétesett. Azt ellenőrizd még.
(#) designer hozzászólása Szept 3, 2024 /
 
Sziasztok!
Bosch SGS4009/13 mosogatógép nem engedi be a vizet. Ez egy mechanikus programtárcsás gép.
Két vízszint érzékelő van benne, ezek szerintem jól működnek. Labirintus tiszta. Víz mégsem jut el a mosogatótérbe. Szervizkönyve van valakinek?
Van valakinek valami tippje mi lehet a hiba?
A segítséget előre is köszönöm.
(#) Andralin hozzászólása Szept 5, 2024 /
 
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Van egy Whirpool ADG 6340 típusú gép, ami gyárilag aquastop-os. Ha levágom a befolyócső végéről az aquastopot és közvetlenül kötöm a vízforrásra, akkor működni fog rendben a gépem, vagy aquastop nélkül gond lehet?

Az esetleges csőtörés és elázás nem jelent semmi gondot, olyan helyen van a gép.
(#) Andralin válasza Andralin hozzászólására (») Szept 6, 2024 /
 
Még egy kérdésem lenne, az aquastop szelephez jön egy vezeték a gépből, ezen milyen feszültség van, mennyire legyek óvatos vele? 230 V vagy csak 24 V? Ennek a végét elég csak leszigszalagozni, miután levágtam?
(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Szept 6, 2024 /
 
Szia! De miért??? Miért akarod levágni? Ha levágod mi fogja a gépnek a vizet adagolni amikor kell?
Igen 230 V rohangál a mágnesszelepnek.
(#) Andralin válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 6, 2024 /
 
Mert nagyon kis nyomással folyik csak bele a víz, az esetek felében már 7-es hibára fut, annyira kevés víz töltődik bele. Első körben arra gondolta, hogy leszedem az aquastop-ot, hátha az a szűk keresztmetszet., úgysincs rá szükség. A szűrőt már kiszedtem belőle és kitakarítottam, mégsem lett jobb a helyzet.

De várjál, te azt mondod, hogy ez az egy vízbeeresztő szelep van csak az aquastop végén? A leírás alapján kellene legyen a gépben egy "WV1 Water inlet valve", amit a vezérlés kapcsolgat! Az aquastopról mindenhol azt olvastam, hogy az csak a helyiség vízzel elárasztását akadályozza meg csőtörés esetén. Most akkor mégis abban lenne a befolyó szelep is? Nincs mégegy szelep a gépben még?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2024
(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Szept 6, 2024 / 1
 
Rossz helyen keresed a hibát. A labirintust kellene kisavazni. (Szemből a gép bal oldalborítása alatt van)Abba folyik bele az aquastopból a víz. Ha a szűrő tiszta akkor ott van a legkisebb keresztmetszet az szokott eldugulni. Vagy ha van a labirntusban literszámláló akkor annak a reed reléje szarakszik azt is cseréld.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2024
(#) Andralin válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 6, 2024 /
 
Nagyon köszönöm a segítséget!

Akkor a labirintus lesz a gond. Van reed átfolyás mérő, de az látszólag rendben működik.

Egy kerti hidrofor adja a vizet a gépnek. Eddig stabilan működött róla. De most már csak akkor folyik a gépbe elég víz, és indul el a program, ha a vízbeengedés megkezdése előtt a hidrofor tartálya teljesen fel van töltve, tehát a legnagyobb a nyomás. Erre a mosogató program elindítása előtt még lehet figyelni, de a program közbenső vízbeengedésekor már elég nehézkes.
Ha a hidrofor tartálya csak félig van pl. és így valamivel kisebb a nyomás, akkor már éppen csak csordogál a víz a gépbe beeresztéskor és le is áll 7-es hibával. Szóval az átfolyás szenzor jól mér, realisztikusan, a gond az, hogy le van fojtva a befolyó víz valahol.

Akkor ezt a labirintust nézzem meg? Tudnál segíteni, hogyan férek hozzá? Fel kell fordítsam a gépet és alulról elérem, úgy ki tudom szedni szerinted?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2024
(#) Dino71 válasza Andralin hozzászólására (») Szept 6, 2024 / 1
 
Ha kútvízről használod akkor tuti a labirintus dugulás lesz a gond.
Leveszed a baloldali borítólemezt. Az alatt van a labirintus amiben a literszámláló van kb 1-2cm vastag 50cm magas és 30cm széles fehér átlátszó tartály. Az ajtót kinyitod és belül baloldalt van egy vízbeengedő lyuk kb 8cm az átmérője. Abba belenyúlsz egy fogóval és kitekered. Utána bal oldalán a borítás alatt alul leszeded a literszámláló csatiját és a bemenő vízcsövet. Ezután még csatlakozik alul a sótartályba abból csak simán felfelé kihúzod a labirintust. Fejreállítod és öntesz bele sósavat, ecetet, háztartási vízkőoldót. Van egy piros vagy valami színes félhold alakú műanyag szűkítés a tartályban. ott kell érje a sav. Kiáztatod, átmosod és mehet össze.
(#) Andralin válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 6, 2024 /
 
Nagyon köszönöm a részletes magyarázatot! Megpróbálom a leírtak szerint megcsinálni.
(#) DisziG válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 17, 2024 /
 
Hello! Ezzel a típussal volna nekem is gondom (Gorenje GV64160).
F12 hibakód, ami vízbemeneti hibára utal.
Betáp szűrő tiszta, biztonsági szelep működik.
Emiatt a hiba miatt egyszer már volt szervízben (kb 1 éve) de újra visszatért ugyanaz a hiba és előre láthatólag 1 hónap a várakozási idő.
Gondoltam kitakarítom a labirintust. De hogyan kell kibányászni?

DSC_0006.JPG
    
(#) Dino71 válasza DisziG hozzászólására (») Szept 18, 2024 / 1
 
Szia!
Sajnos ennek igen melós kiszedni azt a labirintust. Le kell szedni az egész gép alját és utána tudod kiszedni azt a labirintust és ki kell savazni. Láttam már kollégától, hogy kivágta azt a szürke műanyagborítást és akkor hozzáférni. Én még nem vetemedtem rá ilyenre. de egy-két órát megsporól az ember vele.
(#) Soramill hozzászólása Szept 19, 2024 /
 
Sziasztok!
Whirlpool ADP 7442 mosogatógépem F6E1 hibát dob. Teljesen random, van hogy 2-3 mosás lemegy azután egyszer csak kidobja. Arra gondolok hogy a mágnesszelep olyankor valamiért nem nyit. Lehet ilyen? Találkozott már valaki ilyen problémával? A mosás elindul vízzel majd valamikor leáll hibával.
A segítséget előre is köszönöm!
(#) mcartois hozzászólása Szept 21, 2024 /
 
Üdvözlők mindenkit!

Végfelhasználó vagyok és segítséget kérek mosogatógép témában. Bauknecht GSI 102303 A3+ TR PT gépem van. E4 F6 hibakódot ír ki. Két nappal ezelőtt ment utoljára. Ma dobta ki ezt. Közben semmi nem történt! Nem mozdult el a gép, a bekötésekhez sem nyúltam, ....
Amit hozzáolvastam, hogy felakadhatott az úszó és döntsem meg 45 fokkal oldalra, hogy kifolyjon a víz. Megtettem. Esetleg habosodás, esetleg sok víz van az alsó tálcában.
Szivaccsal szedtem ki a vízből. Olvastam azt is, hogy az X-t 3 mp-ig nyomni, majd az ajtó kinyit-visszazár és bármilyen prg. indítása előmosogatás nélkül.

Olyan tanácsokat, javaslatokat várok, amit magam is meg tudok csinálni. Nem a szerelők ellen vagyok, csupán gyors megoldást szeretnék! Ha elkerülhetetlen a szakember igénybevétele, akkor természetesen azon az úton megyek tovább.
Köszönöm előre is, bárki segítségét.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2024
(#) granpa hozzászólása Szo, 16:47 /
 
A ~15 éves mosogatógép szórófejtartója kiesik a rövid, kúpos menetéből. Az anyagán látszik, hogy valami elöregedő, fehér műanyagból van. Lehet ezt a szerkezeti részt külön kapni esetleg vagy mivel ragasszam bele, hogy ne essen ki? Kiszerelhető a gép szétbontása nélkül? Kóccal, UHU-val beragasztottam, de annyira kopott a menet, hogy pár nap múlva kiesett.
(#) Dino71 válasza granpa hozzászólására (») Szo, 17:08 /
 
Szia! Kapható általában. pl orczy nál. Azért egy pontos típus kell majd.
(#) granpa válasza Dino71 hozzászólására (») Szo, 18:05 / 1
 
Már nem engedte módosítani: Miele de Luxe G590
Megérdeklődöm, aztán ha Pesten leszek megint, elmegyek hozzájuk.
(#) Kornel7666 hozzászólása Vas, 12:02 /
 
Sziasztok,

Rendelkezek egy Whirlpool WFE 2B19X mosogatógép mosogatógéppel. Néhány éves készülék, nem egy leharcolt darab. Mostanában elkezdte azt csinálni, hogy elindítván a mosogatást, a program egyszerűen nem áll le. Volt, hogy bő 8 óra után találtuk meg a szerencsétlent, és még mindig mosogatott. Ha leállítom, és elindítok rajta egy öblítő mosást, azt gond nélkül végigcsinálja, de minden más mosogatóprogramnál ugyanez a helyzet. Első körben a vízhőfokra gyanakodtam, hogy nem éri el az üzemi hőfokot, ezért nem lép tovább, de hőmérővel ellenőrizve pontosan tartja az 55 fokot. Innentől a fűtés, hőérzékelés problémáját kizárnám. Az egyetlen "nyom", hogy a múltkori zivatar után kezdte el csinálni. Egyrészt, nem vagyok benne biztos, hogy pont azóta, másrészt nehezen tudok elképzelni olyan "villámkárt", ami egy mikrovezérlőnek a programjában tenne kárt. Tapasztalt már valaki ilyet? Merre induljak a hibakeresésben? Mit ellenőrizzek? A szerelők, akiket kérdeztem, csak a vállukat vonogatták, meg vezérlő panel cserét emlegetnek.

(Annyit megtettem, hogy kihúztam, visszadugtam a konnektorba. Ill. az öntesztet is lefuttattam. Pár másodperc után sípolt, minden lámpa kigyulladt, és kikapcsolt. Fingom nincs, hogy ez mit jelent nála, de én úgy vettem, hogy minden ok. )
(#) Soramill válasza Soramill hozzászólására (») Vas, 19:56 / 2
 
Sziasztok!
Whirlpool ADP 7442 mosogatógépem F6E1 hibájára rájöttem. Gondoltam leírom hátha valaki ugyanígy jár. Amikor kidobta a hibát nem volt víz a belsejében, így arra gondoltam nem nyithat a mágnesszelep, mivel egy programon belül többször szív vizet egyik alkalommal nem nyitott (valószínű legyengült a szolenoid tekercs). Rendeltem egyet bele (5000Ft postával),kicseréltem, a hatodik
mosás ment le azóta. Remélem nem jön elő újra a hiba.
Következő: »»   261 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem