Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot! Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Igazad lehet, ez életszerűbb magyarázat mint amiket én írtam.
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim, talán a Rádiótechnika volt a legmegbízhatóbb, és az Ezermesterben volt a legtöbb hiba. Emlékszem, hogy egy autóriasztót építettem, aminek a nyákterve köszönő viszonyban sem volt az elvi kapcsolással. Miután az elvi rajz alapján saját magam terveztem új nyákot és kiszámolgattam a helyes alkatrész értékeket a riasztó elindult. De addigra egy marék alkatrészt újat kellett vegyek és többször el kellett szaladgálnom az elektronikai alkatrészeket árusító boltokba amikből nem igazán volt sok és az alkatrészek se voltak olcsók egy diák zsebéhez mérten. Nagyon nem csodálom, hogy sokan felhagytak a hobbival a sok bosszankodás és felesleges pénzkidobás miatt...
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2024
Az urbános "cuccok" szerintem IS szisztematikusan félre voltak tervezve!!! A direkt hibás "elvi" rajzhoz passzoló nyákkal, de ha megvetted tőlük a kittet, akkor már jó tervet, és jó nyákot kaptad!!
Persze volt olyan is amit írtál, hogy köszönő viszonyba se volt a kapcsolás a leírt működési elvvel!! (IC-s tranyós gyújtás) A modellező távirányító kapcsolásában pl. az IC-k lábkiosztása volt totálisan elírva!! És még sorolhatnám... Szerencsére tanultam annyit már, hogy magam tervezem az áramköreimet egy pár évtizede. Illetve az internet segítségével ma már könnyebb kiszúrni az ilyen átveréseket!! Ezeket a régi folyóiratokat ma már kb. csak a tűzgyújtáshoz szabad használni!!!!!
A 80-as 90-es években nagyon drága hobbi volt az elektronika. Fordítva működött a hobbizás ... ! Bontottál egy alkatrészt és ahhoz kerestél rajzot, ami életre keltette azt. Mindegy volt mit csinált a kapcsolás, ha működött akkor nagy volt az öröm !
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2024
RT 40 évfolyam bekötve + évkönyvek Ezermesterestül vagy 10 éve mentek a kazánba. Pár napig fűtöttek.
Pedig nagyon vártam, én is , minden hónapban a HE és az RT is, hogy legyen már a hónap elején az újságosnál. Először szerintem mindig én vettem iskola előtt. Egész nap benne volt az iskolatáskámban...
Én egyszer vettem az Urbán Elektronikánál (valahol a Dózsa György út sarkán, a Rendőrség melletti kis utcában - egy pincében) TBA1824-es Philips IC-re megtervezett hangszín szabályozó és vezérlő áramkör nyákot. Nálam mindmáig jól működik, de igaz - az még csak sztereo.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2024
Kérjük, a témába nem illeszkedő, off-topic hozzászólásokat mellőzni!
Sziasztok!
Padlásürítés közben találtam pár régi antennát. Ha valaki lát benne fantáziát, az övé, ha nem, megy selejtbe. Van bolti és épített verzió is. Üdv, Tamás
Kicsit kopott mobilok elvihetők. Elvileg mind működik.
- Samsung GT-E 1170 töltővel, - Samsung GT-E 1270, - Nokia 3120 akku és töltő nélkül, - Nokia 222 fülhallgatóval. Elsősorban gyűjteménybe, (a Jófogásra aprópénzért én is fel tudom tenni). Se sör, se csoki - de gyűjteményembe PDA-t köszönettel elfogadok.
Szia!
A fehér nokiát fülhallgatóval köszönettel elfogadnám. Átvételt megbeszéljük, jövő hét szombaton délelőtt.
Szia!
A hirdetett M20- as magnóra igényt tartasz? Ha nem, vagy nem tudsz érte jönni kérlek írd meg, mert holnap elvinné más. Várom válaszod! Üdv.P.P.
Bp. 17.-ből elvihető egy B&D fúrógép. A minap leállt, mert teljesen elfogytak a kefék. Szétkaptam, hogy megjavítom, de látva a belét, letettem róla. A szabályzója jó, mindene megvan, de én már nem akarok görcsölni vele.
Lát valaki fantáziát benne? Működik. A személyes átadás lenne a legjobb.
Hibás monitor ingyen elvihető, a panelt nyomkodva működik. Nincs időm foglalkozni vele. Budapest XVI.-kerületéből elvihető, postár, futárra nincs időm.
Szia,
Köszönettel elfogadnám. Írok üzenetet.
Ha fakezű mégis lemond róla, én ma el tudnám hozni a XVI. kerületből.
Szervusz Jani! Köszönettel elfogadnám a telefont.
Üdv.
És hogy történjen az átadás?
Csomagküldéssel ha megoldható. Köszönöm.
Szia!
A maradék mobilokért jelentkezem. Kellemes napot! Péter
Üdv ! Érdekel valakit ? Autós hangszórók , habszivacsszél elporladt. 13- 16cm méretben .
Ingyen elvihető, ha még használ egyáltalán ilyesmiket valaki.
2 db. 7447PC IC MEV 1 db. TIL358 IC Texas 2 db. TIL302 IC Texas Utóbbi 3 piros LED diódás számkijelzők, sohasem voltak használva
Sziasztok!
Jól emlékszem, hogy szokott itt valaki Békéscsaba - Bp. útvonalon járni viszonylag gyakran, felajánlva ennek-annak elhozatalát? Egy elvileg 2 hónapja eladott rádiót szeretnék végre feljuttatni a következő tulajdonosához, de sajnos eddig ismerősi körből mindenki csak tervezgette, hogy jár arra. Viszont nyugodtan egy szó nélkül töröljétek, ha nagyon nem ide való.
3/4 bicikli + egy doboz alkatrész elvihető személyesen, XVII-ből.
Két doboznyi mindenféle apróságok, "kacatok" elvihetőek személyesen, egyben a XVII-ből.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |