Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a válaszokat!
Zamatőr: Idézet: -zseniális! „...FEHÉR bottal már egyáltalán nem zavaró a lézer fénye!” Idézet: „Ezt komolyan így műveled!?” Jajj, dehogyis! Van zöld lencséjű védőszemüvegem amit a LASER mellé adtak, azt használom. Csak mikor levettem a fényt a PWM generátor szerinti 14-15%-ra, (kb egy LED-es zseblámpa erősségű a fény, nyilván így sem nézek bele közvetlenül) szemüvegben nem látszott a fénye (meg nem is gravírozott) ezért néztem lencse nélkül. Aztán feltettem 16%-ra és úgy már hatalmas volt a különbség. Egyébként szemüveg nélkül nemigen nézek oda (16%-tól fölfelé egyáltalán), Így sem túl jó a szemem. User1914 és wbt: Idézet: „A PWM freki nem jó.” Tudom, hogy azzal van a gond, ezért írtam azt, hogy valahol találtam leírást a nyomtató FW-ben frekvencia módosításról de egyelőre bonyolult nekem és nem is vagyok benne biztos, hogy így megoldható az én 4.2.2-es alaplapommal. Úgyhogy ezt a dolgot sajnos egyelőre elengedtem. Egyébként a szaggatást kis sebességnél is csinálja ha a PWM nincs rákötve avagy a nyomtató PWM-et dugom rá. Lényeg a lényeg, 150kHz-n számomra tökéletesen szabályozható a LASER, 100kHz alatt nem. Lehet, hogy egy konkrét alacsony értéken (pl. pontosan 357Hz) jól működne, nem tudom. Amit továbbra sem értek, hogy 12V-on jól működik de 24V-on folyamatosan világít a LASER, pedig a PWM generátor elvileg 3V és 30V között használható. A LASER is 24V-os. Valamint lehet baja a LASER-nek hosszú távon a 150kHz-es jel miatt?
Mivel nem tud a 3D nyomtató PWM jelet kiadni a lézerre elég nehézkes lesz a vezérlés. Nem tudsz több erősségű (% kitöltés) műveletet egy "menetben" indítani mert kézzel kel beállítani a kitöltést.
NEJE A40640 használt beállítások: vágás 3mm nyír rétegelt 4mm/s 90%-on....gravírozás 50mm/s 40% kitöltés 0.2mm lépés (satírozás) ...kontur 50mm/s 60%. PWM frekvencia 1kHz mint a képeken.
Én úgy tudom, hogy az egyik hotend venti fix, a másik pedig PWM vezérlésű mivel állítható (akár a nyomtatóról is 0 és 255 érték között).
Itt egy leírás ami szerint működnie kéne. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2024
Az addig rendben is lenne de eddig nem tudtad beállítani és hogyan teszed be a G-kódba az utasítást. A harmadik képen lévő vezérlő kézi beállításhoz adták a lézerfejhez -talán tudnád használni 12-24V-on is működik.
Visszatérve az alap problémádra -a frekvenciát visszavenni 1kHz-re és külön tápról (akár telefon töltő) járatva a PWM vezérlőt . 3.5-5V PWM jelszinttel működnie kel a lézernek (hacsak nem valami különleges vezérlést igényel).
A leírásban megemlíti a LightBurn programot -ha ez kezeli a PWM-es ventilátor vezérlésék akkor van esélyed a használatra. Sajnos kelene a "látható" vezérlő jel (oszcilloszkóppal esetleg egy légszerelt hangfrekis PC szkóp ), hogy látható legyen a keresendő jel.
Így van, a gcode-dal nincs baj, csak a PWM frekvenciával kínlódok.
Korábban írtam: Idézet: „...talán egy mini DC-DC átalakítót beszerelek a PWM vezérlő elé 12V-ra, vagy kisebbre állítva.” A képen láthatóra gondoltam (28V a max bemenet, a kimenet meg min 0,8V), külön adaptert nem szeretnék, mert ez a pici még elfér a PWM generátor mellett, ugyanúgy a hotendről kapná az áramot így nem kell külön kábel. A feszt meg a frekit meg megpróbálom minél lejjebb venni, ahogy ajánlottad.
Egyszerűbb egy 7805-7812 stabilizátor (nem kelene oda még további zavaró jeleket adni a kapcsoló táppal szerintem) azt a kicsi fogyasztást simán elviseli egy TO92 tokozású is.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2024
Ó, köszönöm, nagyszerű! És ennél az egyik lábon megy be a 24V, másikon 5V ki? A középső meg a gnd. Vagy mennyi lehet a max bemenet? Ettől függetlenül mndig 5V a kimenet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |