Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó

Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   136 / 136
(#) pipi válasza mugab hozzászólására (») Szept 21, 2024 /

A mobiltelo qr kód olvasója mit mond?
(#) mugab válasza pipi hozzászólására (») Szept 21, 2024 /

Csak egy számsorozat
(#) uniman válasza mugab hozzászólására (») Szept 21, 2024 /

Azért írhattál volna valamit róla, hogy mi ez...:motor, bojler, vagy egy külső RF /wifi vevő?
(#) mugab válasza uniman hozzászólására (») Szept 21, 2024 /

Ez egy kapuvezérlőben található természetesen.
A gyanúm szerint valami univerzális vevő lehet, de nem találtam a keresőkkel semmit...
(#) uniman válasza mugab hozzászólására (») Szept 21, 2024 /

Milyen kapu? ....nincs azonosítója? Teljesalakos fotó a cuccról? Utólagos beszerelés, vagy gyárinak tűnik? Megvan a hozzátartozó távirányító is?
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2024
(#) mugab válasza uniman hozzászólására (») Szept 21, 2024 /

Bocs, azt hittem az lejön, hogy ez a kapuvezérlőtől független, de oda bekötött gyári cucc. Antennával.
Ha letépem lehet meglenne a típusa is, de egyelőre ezt elkerülném...
(#) mraulajos hozzászólása Okt 4, 2024 /

Kapu villogó

Hali!
A képen látható kapulámpát szeretném villogtatni. Kérnék egy hozzáértőt, jelölje/rajzolja be a megfelelő alkatrészeket.
(#) Gafly válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 4, 2024 /

(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 4, 2024 /

Még egy kép. Le forrasztottam egy áthidalást.
(#) SzilCsong válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 13, 2024 /

Szia
Ez 24V, vagy 220-as? Amikkel eddig találkoztam, az mind 555-ös Ic-vel oldották meg.
Biztos, megéri vesződni vele? Pár ezer ft egy villogó
(#) mraulajos válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 13, 2024 /

Hali!
230Vos. Köszönöm, már kaptam rá javaslatot. Írtam priv.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2024
(#) Bakman hozzászólása Kedd, 18:32 /

Vételi érzékenység növelés

Nagyot!

Ismerősnél teljesen más miatt voltam, de ha már ott vagyok c. történet...

Felszereltek nála egy gatePRO VARIO 230 kapunyitót, a mellékletben látható villogóval egybeépített antennát kapta a rendszer. Aki esetleg szerelt több ilyet, meg tudja mondani, hogy javítana-e a vételi érzékenységen egy direkt 433 MHz-es antenna és normális RF kábel? Belenézve, eléggé esetlennek tűnt az egész.
Itthon normális antennát és kábelt kapott a kapunyitó de az teljesen más típus és nem tudom eldönteni, maga a kapunyitóban lévő RF modul gyengébb vagy az ott kiépített antennarendszer ennyire suta. Ott 15 m a hatótáv, itthon 40 m körül van.
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Kedd, 19:48 /

Lehet hogy javítana,lehet hogy rontana. Mindkettőre láttam már példát. A 433MHz már nagyon telített, sok olyan Kínából származó rádiós kütyü van, ami elnyomja a távirányító jelét. Ha valamelyik szomszédban van ilyen, akkor előfordulhat hogy az visz rá zavart. Ilyenkor elő fordul,hogy csak pár méterről nyitja a kaput. Mi Nice vevővel szívtunk, a kaput kívülről csak akkor nyitotta,ha 2-3m-ről próbáltuk. Külső antennával,bent a városban. Ugyan ez a vevő külső antennával 170m-ről nyitja a kaput, kint egy tanyán. A városi kapott egy 868-as külső vevőt, azzal tökéletes.
Ja és az is befolyásolhatja a távolságot,hogy mennyire van lemerülve a távadó eleme.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:54
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Kedd, 20:07 /

Nem mondom, hogy kenem vágom a nagyfrekvenciás dolgokat de ez a megoldás eléggé gagyinak tűnik. Az antenna alsó része egy kis menetes szár amit egy bronz hüvelybe (ami a műanyagba van ültetve) lehet tekerni, a kettő között a NYÁK lap vezetősávval, végén sorkapocs csatlakoztatással...

31:10-től látható a videóban: YouTube.

Ez a kapunyitó a második a telken (faluról van szó), az első sokkal messzebről veszi a távirányító jelét, szintén 433 MHz-es. Értem én, hogy 868 MHz, de a vevő a kapunyitó beépített része. Na jó, cserélhető, de ebbe nem akarok belemászni, nem tudom melyik/milyen kompatibilis a meglévő helyett.

szerk.:
Tulajdonképpen nem egy ökör ára az antenna és némi kábel gyári SMA csatlakozóval...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:11

GatePRO.jpg

(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Kedd, 20:17 /

Nem ismerem ezt a tipust,ilyet nem szerelünk. A koax kábel nem tudom hány ohmos, ki kellene cserélni 50 ohmosra,ha nem olyan. De ki próbálhatod azt is,hogy a vezérlésből kikötöd a koax kábelt és a meleg pontja helyett, bekötsz egy 17-18cm-es drótot. Árnyékolás nem kell. Így próbáld ki,hogy mennyi a hatótáv. Külső vevőt bármikor bele lehet tenni, csak tápot kell neki adni,meg a relét rákötni a vezérlés start bemenetére.
Ja és az antennás vevők mind ilyen csatlakozóval vannak ellátva.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:20
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Kedd, 20:56 /

Idézet:
„Ja és az antennás vevők mind ilyen csatlakozóval vannak ellátva.

Antennás lámpát akartam írni
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:58
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Kedd, 21:07 /

Ez a standard a kaputechnikában? A fene gondolta volna. Azt hittem, komolyabban veszik a nagyfrekveciás részt.

No mindegy, majd referálok egy-két héten belül.

Addig is, ajánlásokat elfogadok külső vevő ügyben, hátha addig durvul a helyzet.
(#) proli007 válasza Bakman hozzászólására (») Kedd, 21:23 / 1

(#) Inhouse válasza Bakman hozzászólására (») Sze, 7:43 /

Idézet:
„Ez a standard a kaputechnikában?”

Igen.
(#) uniman válasza Bakman hozzászólására (») Sze, 8:25 /

A beépített RF vevő modult nutasd meg, mert az a lényegesebb... (netes képeken nem látom, milyen van benne).
Ilyen villogót többet is használtam ugyan (ez volt a szettben), de soha nem kötöttem be az antenna részét. Igyekeztem egy M4(5) csavart tenni az antenna helyéra, a rögzítés miatt.
Amit ezzel a "bottal" nyernénk, az elveszne a hosszú vékony antennavezetékben.
Ha kellett, rendes konzolos kültéri antennát használtan, amely vastagkábeles...
(#) patexati válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 9:39 /

Szia!Nekem is ilyen a kapunyitóm és egy darab drót van csak bent..Nem nagy a hatósugár kb 100m.A villogóba épített antennát inkább én sem kötöttem rá mivel nem láttam értelmét.Tettem bele egy ewelinkes wifi kapcsolópanelt így a holdról is ki tudom nyitni.Hátránya az egyszerűsének nincs róla állapotvisszajelentés.Egy kérdésem lenne hozzád azzal kapcsolatban,hogy neked bezárja a kaput rendesen ütközésig egy kisseb,nagagyobb áramszünet után?Nekem nem zár be rendesen hiába kalibrálom a menüben újra..
A hozzászólás módosítva: Csü, 9:43
(#) Bakman válasza patexati hozzászólására (») Csü, 16:06 /

100 m? Az szép, nevezett csak kb. 15.

Viszonylag friss felszerelés, nem tudok róla nyilatkozni, nem is nálunk van hanem ismerősnél. A menürendszerét sem ismerem, esetleg egy teljes nullázás és újratanitás segíthet, már ha tudja a vezérlő.
(#) patexati válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 17:26 /

Már túlvagyok mindezeken..Nem zár feszítésre ha van áramszünet..Ha kinyitom félig azt úgy bezárom akkor is kalibrálja magát mikor a motoráram megugrik bezáródáskor.. Így szokom mert nem érek rá mindíg szétkapni a dobozt..Jobb a butábbat vettem volna,de ennek van egy világításkimenete,profibb távirányítója van azért lett ez választva..
Következő: »»   136 / 136
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem