Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Internetes rádióvevő
Szia,
Igen, tudom hogy van ez a program, és a Karadio is, de itt pont a legegyszerűbb kivitel volt a cél csak egy netes rádió vételére. Talán lesz majd egy másik is, több adóval, és így több kiegészítővel. Esetleg abban tudsz segíteni, hogy amit összehoztam kis programot abban a poti helyére beírod a megfelelő sorokat, hogy enkóderrel működjön?
Én sem vagyok programozó, sajnos nem tudok így kapásból írni egy encoder vezérlő programot.
A yoRadio alapja (ha I2S DAC-ot használsz) ugyan az ai audioI2S könyvtár, amit te is letöltöttél a rádiódhoz, igaz, kicsit módosítva, példaprogramok nélkül, stb. A yoRadio forrás kb 1.5 MB. Az ESP32-audioI2S kb 36MB a példaprogramok, képek, minta fájlok miatt. A HW ugyan az, egy ESP kártya és egy I2S DAC 3 jelvezetékkel, táp és föld vezetékkel összekötve. Erre töltöttél fel egy programot. A különbség annyi, hogy egy másik programot töltesz rá.
Szia!
Megkérdezem a ChatGPT-t. A csatolt választ kaptam. Ha kipróbálod akkor kérlek írd meg az eredményét. Előre is köszönöm. Telefon távvezerleseAz egyik kiszuperált telefonomon a WiFi hallgatom az on line rádiokat, mert a vétel jobb mint az folyton zavart FM rádioé. Gondoltam, hogy beépitem az egyik félig halott HiFi toronyba , csak az a baj, hogy valahogyan kezelni is kellene. Ugy meg talán beleférne, hogy lássam a displayt, de a kezelése már nem igen oldhato meg, ha bekerül a készülékbe. Tud esetleg valaki valamilyen távvezérlöt, vagy valamilyen app-ot amivel kezelni lehetne mondjuk a fotelböl a beépitett telefont?Azon kivül néha elég gyakran megszakad a kapcsolat és olyankor büvészkedni kell a telefonnal. Az is kényelmes lenne, ha távolbol is lehetne valamit csinálni. ( azt sem tudom miért szakad meg néha a kapcsolat. A WIFI jel folyamatos, más aplikáciok a telefonon hibátlanul mennek, csak a rádio akad ki néha néha. Kösz
Tedd a tetejére egy döntött tartóba. Volt olyan eszköz, ahol ez gyárilag ki volt képezve. Inkább rakj bele egy BT vevőt, akár olyat, amin vannak vezérlő gombok a média funkciókhoz.
Ott van pl. az Anydesk Androidra is, de hát...khmm...nézd meg... A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2024
Szia,
Köszönöm, ki fogom próbálni, mert van is hozzá egy bontott enkóder. Azt nem igérem, hogy pár napon belül tudok vele foglalkozni, de be fogom majd írni az eredményt ide. Internetes rádió bt-soundbarhozSziasztok!Néhány napja túrom a netet egy webrádió után kutatva, de ez a felállás mintha senkit nem érdekelne vagy csak rosszul keresek. A cél, hogy az amúgy is majdnem állandóan működő soundbar-ra bt-n küldjek hangot. Jellemzően olyanokat találok, ami webrádió hangszórókkal és használható bt-sound vételére, nekem viszont fordítva kellene, tehát nem kellene bele hangszóró vagy erősítő hozzá. A cél, hogy az eddig használt mobiltelefon helyett erről lehetne hallgatni webrádiót vagy ha komolyabb, akkor akár spotify-t is. Találkoztatok valahol ilyen projekttel?
Keress itt, ebben a topicban vissza a KaRadio szóra és lesz megoldás. Persze a vonalkimenetre még kell egy BT transmitter.
Bluetooth Audio Transmitter-t (adót) bármelyikhez csatlakoztatható, ha van hang- vagy fülhallgató kimenete a rádiónak. Olcsón (is) beszerezhető...
Na persze a soundbar lehet megválogatja, hogy milyen BT jellel működjön rendesen.
Hát....
Épp arra gondoltam, hogy ezek (mint a KaRadio is) már eleve teratalmaznak BT-t, amiket a githubon találtam képesek akár venni és BT-s hangszóróként működni. Jellemzően ESP-vel készülnek, de van pár egyéb alternatíva is csak épp egyik sem „adó”-ként működik, ahogy a KaRadio sem, pedig mindben ott a BT lehetősége, mert venni tudnak.
Pont a transmittert szerettem volna elkerülni.
Én nem találtam a KaRadiomban BT részt, ezt honnan vetted?
A KaRadio egy házi project, a DAC is külön panel, így is, úgy is neked kell hozzá dobozt fabrikálni, elférhet még benne a BT transzmitter is. Elég, ha egy USB aljzatot alakítasz ki belül és vannak ilyen átkapcsolható USB transzmitterek (akkora mint egy kisebb pendrive), tud venni/vagy adni is, ami kell.
Az esp vagy bt vagy wifi, egyszerre nem megy!
Én is egy kis bt transzmittert tettem bele, igaz nem wifi és csak mono, de konyhába elég. Idézet: „Én nem találtam a KaRadiomban BT részt, ezt honnan vetted?” Az ESP-ből, mert van neki. Az, hogy a projekt nem használja már más kérdés...
Hát az ezért nem teljesen igaz, vannak projektek ahol használja multiplexelve. Mivel ugyan azt a rádiót használja, természetesen ez nem valódi egyidejű használat, de nem is zárja ki a lehetőségét. A KaRadio bár ügyes, nem az amit keresek jelenleg.
Hát itt a lehetőség, majd megírod rá.
Tehát a KaRadio továbbra sem biztosít BT kimenetet. Lehet, hogy valami olyasmit keresel, ami nem létezik még, és meg kell csinálni. Vagy ha létezik, akkor lehet, nem lesz pénztárcabarát. Már írtam, hogy a DAC is külön panel a KaRadionál is és vezetékezni is kell, tehát, még egy kis BT panel, meg 3-4 vezeték már nem oszt nem szoroz és meg van amit keresel.
Sziasztok!
Nem igazán értem, miért ilyen nagy gond egy kis összegű modul hozzáépítése bármelyik netrádióhoz. A sztereó bement egyszerűen illeszthető. A képen látható modul adónak is vevőnek is jó könnyű használni. Üdv: Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |