Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy SONY TA-F590ES MOSFETES erősítőt szeretnék javítani. A Bal csatornában található végfok mostfetek mentek tönkre, illetve a körülötte lévő tranzisztorok is meghibásodtak. A passzív elemeket kiszedtem és mértem, nos szinte az összes biztosíték ellenállás értéken alul volt, ugyan ez a helyzet a működő "jobb" csatornába is. Ezeket pótoltam, cseréltem mindkét csatornában, valamint a 2SC2275, 2SA985, illetve a 2SC3423 tranzisztorokat szintén. A jó csatornán beállítottam az RT301-el a -1,3V-ot, ez a fele szépen működik. A Bal csatornához sehol nem találok már EREDETI TOSHIBA MOSFETET, amit lehetne venni, arról még a kereskedő is lebeszét. HQ elektronika oldalon van egy helyettesítő típus, próbáltam, de nem vált be sajnos. Kérdésem, lehetne, érdemes e próbálkozni az IRFP9240/240 párossal? Ha igen, mit szükséges átalakítani az eredeti áramökörön? Szeretném megmenteni ezt az erősítőt, kb 30 éve használom.
Szia!
Erősítős guruk szerint jó lesz az említett pár. Bővebben: Link
Köszönöm! Igen, a kérdés az, hogy kell e módosítani az áramköri elmeken, vagy csak tegyek egy próbát?
Biztosan érdemes lenne módosítani, de mivel nem vagyunk áramkörtervező mérnökök, ezért csak tegyél egy próbát és hallgasd meg.
Rendben, rendeltem a HESTore-tól, jövő hét végére lesz eredmény, megosztom itt.
Ezzel próbáltam, sajnos kuka lett...
S-D lábak cserélve ahogy írták. Vitte a meghajtó tranzisztorokat is...
Jol kell bekotni!
IRF nyitofesze, bemeneti kapacitasa sokkal nsgyobb, nem lehet jo. Hore is megfut… Ilyen atalakitasoknal, aramkorlattal kell inditan. Merni …. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2024
A 20N20 működött, de nagyobb hangerőnél már torzított és el is szállt sajnos...
Mint írtam, ahogy a HQ is felhívja a figyelmet, a D-S lábakat felcseréltem, tehát a bekötésben nem volt hiba, nyilván a P a P-re, az N az N- re lett kötve... Mit hibázhattam?
Nyugalmi aramot ellenorizted? Nem csak bekapcsolas pillanataban, kivezerles nelkul jartava, majd kivezerelve.
Az áramkorlátot ebben az esetben hogyan képzeljem el?
Nem, ez igaz, de mire gondoltam volna erre, már tönkre is ment..
Labortap, vagy a 230 csatlakozasaval sorosan bekotott 40-60W os izzo.
De a +/- tapfesz e sorosan 47R ellenallas, 5W os is jo megoldas.
Köszönöm, így fogom tesztelni, bár 40 v 60W os izzót már nem tudok beszerezni, marad a 47R verzió.
Hogy HQ ban vettel felvezetot. Hamis szar mind. Mouser...
Erre a fetre nem igaz! Sokat vettem, ket hete is, ok mind!
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2024
Nem tudom, de ahogy írtam hamar megadta magát, pedig szinte mindent cseréltem a körben (lásd bevezető írásom)
Ha hamis lenne, labkiosztasa G D S, lateralis fetek kiosztasa altalaban G S D es ez latralis fet.
Vettem onnan regen 2SK1038 fetet az hamis volt, IRF szemet volt atszitazva, ezert mar a labkioszasa sem stimmelt. Testerrel merve mar a nyitofesze is 3,5V felett volt ami toshibaknal 0,5V koruli.
Ezt a HQ-ra érted?
Ez a HQ-s 20x20 páros... A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2024
Ez pedig a Q309 a rajzon, szintén a HQ-tól
A feliratok picit sülyesztve vannak...
"Exicon"-nak úgy tűnik létezik tucatnyi "sáros" változata is ...(van ahol "újabb"-nak nevezik): Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2024
Sajnos nem tudom eldonteni, be van mar epitve, nem tudom ftozni.
Klassz! Hihetetlen... nem tudom én melyikbe szaladtam bele, a képeken amit felraktam ennél azért szebbek...
Kapcolasi rajzon feltuntetett G feszultsegeket ossze kene hasonlitani az adarptlapban javasoltal.
Ha tulzottan magas a 2 G kozott a feszultseg, nyug arama egekben lehet.
Ha nem lehet a potival levinni, akkor modositani kell az ertekeket. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2024
Ezek biztosan hamisak. A tokozás sem stimmel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |