Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem akkora buli tekergetni Paks potméterét, amit már ott is sokszor elmondtak.
Nem arra van kitalálva. Kisebb meghibásodás ugyanakkor bármikor előfordulhat még űrállomáson is...
Nem, nem véletlen. Gondoltál rá, ő pedig megérezte. És tevékenyen felhívta magára a fogyelmet, hátha meglátogatja egy újabb HE-csoport.
HirdetésSziasztok!Egy kérdésem volna hirdetést hogy soroljátok előre.
Sehogyan. A feladás sorrendjében jelennek meg. Azon se törd a fejed, hogy "törlöd", és újra feladod, mert egy hirdetést 28 naponként szabad feltölteni. Ez nem "vakera", "balfogás", stb. oldal, ezért nincs pl. jutalékfizetési kötelezettség sem.
Lehet október közepén nincs nagy kereslet DMX controlerre, még nyomott áron sem...
Nem megy seholsem semmi hirdetek több helyen több mindent.
De nem kell senkinek semmi.
Sziasztok,
Mostanában egyre többször látom hogy a hozzászólás legelső sorába írnak egy címet a forumozó kollégák. Ez egy új szabály vagy csak valaki elkezdte és a többiek folytatták a hagyományt? Az ötletet jónak tartom csak szokatlan még számomra.
Sajnos a próba nem jött össze, kiderült a telefon csak a 70-es SIM-nel működik...csak egy nyomógombos telefon lett beüzemelve (2G-n), internet mentes.
Ezt a fórummotor követeli meg. Ha nem válaszolsz egy kommentre hanem csak úgy új kommentet írsz, akkor kötelező megadni az összefoglaló címet.
Az első benyomásom nem volt jó túl jó erről a kis mini topik címről. De lehet nem is olyan rossz...
Szerintem ez akkor nyeri majd el az értelmét, ha egy ömlesztett topic-ból ki tudod szűrni a mini topichoz tartozó hozzászólásokat. Azaz, ha megtetszik egy téma akkor könnyebben megtalálod honnan indult és ha végig akarod olvasni akkor nem kell ez egyéb mini topikokat kerülgetni. Én remélem efelé haladunk, de majd meglátjuk.
Idézet: „... egy ömlesztett topic-ból ki tudod szűrni a mini topichoz ...” Szerintem azért kell majd...
Ez nem rossz ötlet mert a keresést le fogja röviditeni majd.
No, ha ilyen, akkor csak be kell menni a Vodafonhoz, ingyen kötelesek függetlenítni (vagy helyben megteszik, vagy küldenek függetlenítőkódot). Mindkettőt megtették nekem, amikor elajándékoztam a régi, eredetileg ugyanígy "függő" telefonom.
A Samsung J3-as telefon volt tulajdonosa megvan, majd megpróbálom rábírni őket a függetlenítő kód kikérésére. Meg ki kell találni, hogy a voda ezt hogyan végzi... Meg már tuti rég kidobták a papírjait, én meg a helyszínem nem írtam fel a telefon IMEI számát. Azt csak legközelebb tudom felírni.
Nem kellettek a telefon papírjai, az viszont valóban kellett, hogy a nejem menjen be (ő az előfizető, a telefonokat is neki adták ki annakidején).
A szolgáltató nagyon precízen tudja az IMEI számot (jó eséllyel másként nem tudnál telefonálni), nem kell neki tőled papíron bediktálva.
De akinek a kezében van a telefon, arra van egy varázskód ami tárcsázni kell: *#06#
Régebben sok telefonhoz kértem és kaptam sms-ben a kódot. Bizony volt úgy is, hogy a gyártó sem tudta kiadni a szolgáltatónak a kódot. A három szolgáltatóból 2-nél sima ügy volt, de az egyiknél csak papírok ellenében adták ki. (Már nem tudom melyik volt a problémás, a voda vagy a pannon.) De mára már feledésbe merült a pontos elintézési módja. De a telefon nincs nálam, 10 nap múlva lesz a kezembe, ha addigra nincs kód, akkor csak újabb 10 nap múlva lehet majd beütnöm a telefonba. Ha meglennének a papírok, akkor 10 napot nyerhetnék. Vagy, ha másképpen nem megy, 10 napon belül kerítek egy 30-assal működő okostelefont.
Az idő múlik és hamarosan, vagy kicsit később "letelik"...ha érted. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2024
(K)ArámkodásokRövid tények egy éves villanyszámlából (nem az enyémről):1370 KWh becsült fogyasztás 7638 ft bruttó fizetendő áramdíj. ------------------------------------ Eddig OK...csak? +42749 Ft rendeszerhaszálati díjjal együtt a vége 50386,-Ft-os számla! Ennyire hülyének nézik a kiszolgáltatott kuncsaftokat... További csattanó: 9100 (kilencezerszáz!) a difi a becsült és a valós számok között! Mi leszz ebből...hány milla lesz a vége vajon? Talán valóban a naphoz kéne fordulni...offline. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2024
200 Ft-os pogácsa:
20 Ft alapanyag 150 Ft költség (összes) 30 Ft nyereség Mégsem vered az asztalt a pékségben. Fel nem tudom fogni az ilyen kirohanásokat (kb. minden fórumon). Nem teljesen mindegy, hogy részletezik-e vagy sem, miből adódik össze a végösszeg?
Ne bosszantsd fel magad, sokan a mai napig egyáltalán nem értik napelemesként miért kellene nekik rendszerhasználati díjat fizetni ha nem fizetnek most.
Nem értik azt sem, hogy miért helytelen és igazságtalan a szaldó elszámolás (annak ellenére hogy én is abban vagyok), miért helytelen, és miért nincs megfizetve szaldó esetén a rendszerhasználati díj, amiből az oszlop, a trafó, a karbantartás, a fejlesztés és az éjszakai fogyasztása van a delikvensnek. Jogszabály előírja a részletezést a számlán, de ismeret nélkül csak arra jó, hogy felbosszantsa azt aki nem is akarja beleásni magát a valós okokba. Ugyan ilyen hőbörgés tárgya a csatornadíjtól kezdve minden olyan "láthatatlan" díj, amit nem mutat a fogyasztónak egy óra - egy számláló. Nem kell nagy energetikai szakembernek lenni, hogy megértse az ember ha veszi a fáradtságot, hogy az áramdíj teljesen más mint a rendszerhasználati díj. Más a szerepe, mást finanszíroznak belőle. "A rendszerhasználati díj felesleges", de azonnal jöjjenek helyreállítani 1 órán belül az utcában az oszlopot a vihar után irgumburgum... ugye?
Szokásos szöveg:
Idézet: „Akkora napelemem van, hogy a holdról is látszik, és még én fizessek villanyszámlát?”
A pogácsa az itthon készül ...de az alapanyag hozzá nem "20 Ft" volt!
...na és persze villannyal sütöttük. Tehát, ha pl a 768 Ft-os pogit a rendszeremmel (bringán) elszálítom hozzád, adsz nekem pluszba darabonként 4275 Ft rendsz.h. díjat, ha tíz darabot viszek akkor 50 eztet fizetsz értük...de a kosaramba belér 100 darab, vihetek annyit is, fél milláért... Ha OK kérem a címet...Hi-hi-HI.Bár kétlem, hogy rendelni fogysz 1 darabot is, meg ez amúgy is csak egy hasonlati példa (A bringám 85 ezerbe került, tekerés közben megebédelek egy tizesért, meg moziba is benézek, meg lehet olyan felnőttes helyre is. Mert ez a rendszerem...jachttal csak szigetre szállítok. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2024
Közben meg az elfogyasztott oxigénért is fizetsz, kopik a gumi, kopik a fékpofa is.
Hmm. Jól néznek ki.
A lényeget leírtad. Mindegy, hogy 5043 Ft-ért hozol házhoz egy pogit vagy 768 + 4275 Ft-ért, a végeredmény egyezik. Éppen ez a helyzet a villanyszámlával is.
Köszi...szerencsére a kerékpárutaknak (egyenlőre) nincs használati díja. Pedig nem kevés pénzbe kerültek. Egyenlőre az idelátogató bringások is jól "tejelnek", sokat isznak, kávéznak...meg ugyebár a sajtos pogácsából sincs kispórolva só!
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy pl. ha vasúton el kell szállítani 200 hordót, akkor nem 200 vagonra pakoljuk egyesével, hanem 1 vagonra kerül mind a 200...
Ha a pogikat futárszolgálattal küldjük, ők sem darabáron szállítják, hanem méret, vagy súlyhatárok alapján sávos díjázással. Aránytalanul magas a termék és a szolgáltatási díj közötti különbség. Ráadásul nálam konkrétan 30-40 éve ugyanazon a drótokon érkezik az áram (nulla fejlesztés)...persze a lefüstöstölt trafót kicserélték. Egy év múlva 10000 kWh-ot kell majd kifizetni az ismerősömnek... Ki sem merem számolni az mennyi pénzbe fog kerülni (5-600 000?)... Remélhetőleg a limitet meghaladó emelt fogyasztás esetén a rendszerhasználati díjat nem szorozzák fel.
Rossz felől közelíted meg a dolgot -de le is írtak, hogy miért.
Ha véletlen a Volánbusz is részletezné a jagyan, hogy miert is anyit kér, akkor azon háborodnánk fel? Pedig lelenleg is: -1 buszmegállót 400ft-ert megyek -Bp-re (70km) 1300ft-ért vitt ma Részletezhetnék (szerencséjükre nem tszik) mennyi az úthasznalati díj, mennyi a sofőr fizetése, mennyiért árulnak egyáltalan buszt. Szerintem is baj, hogy az áramszolgáltató részletez. Kevesebb háborgas lenne, ha 50ft/kwh lenne. Csak akkor betartanák azt az ALAPSZABÁLYT is: ahol nem használják, ott kikötik. Mert értelmetlen lenne az esetben milliós dolgokat fenntartani, ahol nem használják. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |