Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jóval előbb, ez vagy húsz éves lehet.
És még mindig jó benne az elem.
Ebben az a vicces, hogy ennek a biztonsága gyakorlatilag olyan, mintha mégegy jelszavam lenne, csak itt titkos kulcsnak hívjuk. Ez a kulcs majdnem ugyanúgy ellopható, mint egy jelszó. Egy sms-ben küldött egyedi kód nekem jóval biztonságosabbnak tűnik ennél, amellett, hogy egyszerűbb is.
A kulcsot nyilván tárolni fogom valahol, pl. a PC-n (vagy másoknak a telefonban, tableten stb...) lementve, amit ha mondjuk meghekkelnek akkor fiókhoz is hozzáférhetnek. SMS-es kétfaktoros esetében viszont meg kell szerezni a működő telefont, vagy minimum hozzá kell online férni az SMS-ekhez... Nyilván a titkos kulcsot soha nem adjuk ki, és az egyedi kódokból sem fejthető vissza értelmes idő alatt, de valahol mindenképpen érdemes lesz eltárolni, ha nem akarjuk megszivatni saját magunkat egy telefon, tablet vagy PC csere alkalmával...
Idézet: „Lehet, hogy telefonnal egyszerűbb lenne, de a telefonom régi, nem lesz rajta Android10 vagy újabb, szóval emiatt ez kiesik.” Ha működik a Microsoft Authenticator-ral is, akkor annak a legutolsó verziója is megy Android 8-tól felfele.
Huawei telefonokon sem működik... Vagy van akinek sikerült ?
Úgy nézem böngésző (firefox, chrome) kiegészítőként is elérhetők authentikátor-ok.
Ezeket próbálta valaki? Használhatók, ill. megbízhatók?
Android 7.1.2 van rajta. Jól működik, nem akarom frissíteni, pont úgy jó ahogy van, pl. ebből még nem szedték ki a hangrögzítés funkciót...
Nekem honor telefon van (az is huawei), azon működik.
Idézet: Azért, mert a fizikai tokent le kell gyártani, oda kell adni a felhasználóknak, ami előbb-utóbb hulladék lesz. Ettől egyszerűbb és gazdaságosabb is egy meglévő rendszerhez csatlakozni némi fejlesztésért cserébe. Ha netán valami gond van, gyorsabban lehet reagálni, mint cserélni sok-sok tokent. „miért nincs olyan választási lehetőség, hogy besétáljon valaki egy kormányablakba és kérjen fizikai tokent” Idézet: „oda kell adni a felhasználóknak, ami előbb-utóbb hulladék lesz.” Hulladék lesz(sőt már az a megvásárlás pillanatában is) a telefon is, a PC, az operációs rendszer is. Sebaj, majd veszel másikat? Akárhogy szépítjük, egy 100+ ezres beruházást igényel ez a "kényelem", amit ki lehetne küszöbölni vidáman, ha gondolkodna is akinek ez a dolga...
Nem kell legyártatni, kivéve ha Pick szalámis hungarikum formát kérnek kokárdával.
Az enyimé hitelkártya méretű, ámbár kicsit vastagabb (~8 mm). Idézet: „Secure Computing Corporation (remélem nem reklám) gyártotta. Roseville, MN 55 113 USA” Egy raklapra a fene tudja mennyi fér el, ekkora tételben biztosan van kedvezmény. Ennél már szerintem csak kicsibbek vannak... Regisztráláskor kap (úgyis be kell menni) alanyi jogon. Ha elveszti, akkor fizeti a pótlást mint a jogsi, vagy bármimás esetén...
Az alapvető feltételezés onnan indul, hogy eleve van pl. okostelefonod, így a szolgáltatás igénybevételéhez nem kell beruháznod. Egy mai telefont kismillió dologra lehet használni, egy tokent már nem annyira.
Tudom, nincs okostelefonja Marinéninek de leírtam, ez az a kisebbség és nem az ő "igényeiket" veszik fiyelembe. Joggal. Ha akarja használni, feleljen meg a követelményeknek. Nem értem, mire fel ez a felháborodás a haladás ellen.
Én sem értem, miből gondolod, hogy mindenki szeretne 100 ezer forintos telefont kaparni csupán azért mert te igen? Szerintem te lennél a legjobban felháborodva, ha a LIDL-be ezentúl, csak akkor mehetnél bevásárolni, ha BMW-vel érkezel.....mert vegyél egyet és kész, vagy ne menj.
Én behatolok azt az évi pár laborleletet megnézni, a súlyadót letölteni mindenképpen. Nem is magamról beszéltem, annak ellenére, hogy a telefonom 2 napja nem láttam már, mivel elég mostohán kezelem. Viszont nem nehéz belegondolni, hogy nem telefonguru "pistikékből" áll a világ csupán. Éppen ezért egy rendszert úgy illene létrehozni, hogy egy idős ember is elboldoguljon anélkül, hogy beruházna windows 18-ra, az ezt futtató hardwerre, vagy android 20-as kaparós telefonra. Ezt úgy hívják, hogy empátia..... Idézet: Nem, viszont előnyben vannak, mint a vitatott témából is látszik. Az idősebbek vagy lépnek és tanulnak (sok ilyen ismerősöm van), vagy lemaradnak (ilyen is van). Ez mindig is így volt, ezután sem lesz másként. „nem nehéz belegondolni, hogy nem telefonguru "pistikékből" áll a világ csupán”
Anyagi vonzata nincs ugye, csupán a tanulás?
Tenni nem akarsz az ügy érdekében (pl. befektetni), de érted tegyenek lépéseket. Értem. Azt már meg sem merem jegyezni, hogy vannak olcsóbb telefonok is, meg hát online is lehet intézni az ügyet, csak félre kellene tenni az önsajnálatot.
Idézet: Örülök, hogy átment a lényeg. Egyszerűen egy felesleges fizikai kütyü. Van elég, nem kell szaporítani, pláne úgy, hogy ki lehet váltani egy egyszerű letöltéssel. De mint a melléklet ábra is mutatja, így járnak azok, akik nem akarnak haladni a korral. „Egy raklapra a fene tudja mennyi fér el, ekkora tételben biztosan van kedvezmény.”
Ez engem is felháborít, miért alap az, hogy van okostelefonja valakinek? Anyósomnak dísznek van (van egy nyomógombos mellette), anyámnak szintén korszerűtlen (kb. Android 4 vagy 5), és nem is lesz újabb, mert minek, ezekkel is szenvednek. Nyolcvanat súrolják (korban), minden mobiltelefon csere egy rémálom számukra. Internete is csak egyiknek (az is feleslegesen), de mobilnetje egyiküknek sincs. Ellenben a korukból fakadóan (amúgy is egyre több az öreg) sajnos rendszeres látogatói az "egyre szuperebb" egészségügyi intézményeknek. Tehát jó volna később is, ha az ESZT elérhető volna nekik is (akár úgy, hogy én kezelem). De hogy ezért vegyenek egy új okostelefont, az teljesen életszerűtlen, és nem anyagi okból. PC sincs nekik otthon, mert minek, nem mindenki anyja-apja dolgozott irodában fél életében, pláne hogy utána nyugdíjas éveit is az előtt görnyedve töltse.
Praktikusak ezek az okosmobilok amúgy is, gondolom az idei 45 milliárdot bankszámlákról kicsaló hazai rosszfiúk is örülnek a változásnak, a korosabb, hozzá nem értő nemzedéket könnyebben lenyúlják az egyre okosabb eszközeiken keresztül. Legalább valaki örülhet... Pl. van itthon fiókban két patent S7e-m, de azokra se lehetne feltenni, pedig hw. tekintetében nincs mit szégyenkezniük, nem az e-hulladék kategóriák. Miért is kell bezárni lefelé (Android verzióban) a használhatóságot? Ez megint a tervezett elavulás esete, meg a fogyasztói társadalomra nevelése a fiataloknak.
Akkor tulajdonképpen csinálhatok magamnak fizikai tokent azzal, hogy kinyomtatom a kucsot, a QR kóddal együtt. Majd be a laminátorba, azt nesze, kész a token. Bármikor meg lehet mutatni a bunkofonnak, hogy olvasgassa a vonalkódot.
Jobban belegondolva, az is lehet, hogy található a neten authentikátornak való PHP kód, csak használni kell. Feltenni a NAS-ra és van egy saját megoldásom. Januárig még lehet hogy utána is nézek... Kérdés, hogy valóban megszűnik ez is 2026-ra, és kizárólag csak a DAP marad majd, avagy ez is működik még hosszabb távon párhuzamosan a DAP-al? Lehet, hogy tényleg csak ennyi az egész: Bővebben: Link ?? A végén még tényleg kipróbálom.
Hi-hi! És még cserélgetni is illik. Nekem 6 éves okos telefonom van. A kollegák mondták már nem vagyok képés lecserélni. Jó törött az üveg rajta. De engem nem zavar. Működik.
Épp a múltkor olvastam, hogy az 1 évesnél öregebb már eléggé "cikinek" számít. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2024
Nekem nincsenek kollégáim, ez az illik/nem-illik, vagy ciki, nem érint meg. Kompatibilitási okból van most épp Andoid 14 (megnéztem, mert nem követem ezeket) a telefonomon. Épp ez az, hogy sajnos a fióknak vásárlom a telefonokat, mert nem elromlanak, csak rákényszerítenek a cserére. De telefonra biztosan nem teszek banki szoftvert, meg ilyen arrogánstónik kényére-kedvére fejlesztettet se. Még sosem tört be telefonom ki jelzője, de igazándiból közeli családban sem, nem is értem hogy lehet eltörni, meg utána úgy használni, de örülök hogyha ennyire strapabíróak ezek.
Idézet: Nem alap egyáltalán. Azt írtam, a szolgáltatás igénybevételéhez tartoznak bizonyos feltételek. Vagy teljesíted vagy várod a sült galambot.„Ez engem is felháborít, miért alap az, hogy van okostelefonja valakinek?” Nagyon mókás és izzadságszagú az is, ahogy tiltakoztok olyan személyek nevében, akik azt sem tudják, mi az az internet. Nyílván ők nem használják ezeket az oldalakat, viszont, most fel vagytok háborodva, hogy az elavult készülékük miatt nem férnek hozzá olyan dologhoz, amihez eddig sem tudtak/akartak. Hát nem. Két opció van: Marinéni teljesíti a feltételeket vagy személyesn befárad adott irodába, ahogy eddig is tette.
Haladni kell a korral Vettél már Teslát?
Én inkább az emberiség elleni merényletnek fogom fel, mikor egy fejlesztőcsapat AZÉRT, és ÚGY fejleszt egy alkalmazást, játékot, programot, operációs rendszert, hogy ne legyen hajlandó elindulni , hanem a "korszerű józsikákkal" meg lehessen vásároltatni legalább félévente az új szemetet....
Csak megjegyezném, hogy nem az emberek vannak a hivatalért, hanem a hivatal van az emberekért - ezt kellene megérteni, "Marinénizés, meg Józsikázás" helyett!
Ezen kívül én pl. a magam nevében írtam: használom az ügyfélkaput, és nem tetszik, hogy rám akarnak kényszeríteni ilyesmit - amiről tudom, hogy egyszerűbben is megoldható. Azt is említettem, hogy a bankoknak is simán elég egy kétfaktoros SMS-es megoldás, ami ugye egyszerű, és minden bukofonnal működik....
Szerintem szüleim is szeretnének leleteket olvasni ezentúl is, meg vizsgálatokra jelentkezni, és ez lesz elrontva azzal, hogy nem lesz ezután belépési lehetőségük. Az nagyon nagy csúsztatás részedről,
Idézet: már hogy ne használták volna, csak nem saját kezűleg.„akik azt sem tudják, mi az az internet. Nyilván ők nem használják ezeket az oldalakat,” Sajnos nincs hová befáradni Marinéninek, mert a recepción közlik hogy jelentkezzen be neten át. vagy töltse le a leletet szintén neten át, ha majd tudja. Pont a legrászorultabbakkal szúrnak ki, és igen védem az érdekeit mert ki védje ha nem a gyereke. Nyilván az én telefonomra akarattal sem tehetek fel egyszerre több személyhez való bejelentkeztetô appot, hiába akarok majd segíteni.
"...a szolgáltatás igénybevételéhez tartoznak bizonyos feltételek..."
A kutyákba kötelező chip-et ültetni. Gondolom amikor hasonló feltétele lesz mondjuk egy ügyfélkapu használatának, akkor majd azt is ugyanolyan természetesnek veszed, hogy ez a követelmény: "Vagy teljesíted vagy várod a sült galambot." Idézet: Eddig ki segített nekik? Most miért nem tud? „már hogy ne használták volna, csak nem saját kezűleg” Idézet: „Nyilván az én telefonomra akarattal sem tehetek fel egyszerre több személyhez való bejelentkeztetô appot, hiába akarok majd segíteni.”
Én is használom, nekem tetszik a kétfaktoros azonosítás (más oldalon is), nem nyűgnek és álproblémának fogom fel.
Tényleg érdekes, hogy megy a siránkozás olyan dolog miatt, amit nem tudtok megváltoztatni. Egyébként a megoldás le lett írva, többször is. Ingyen küldi a bank az SMS-t? Nem szokásuk.
Ha akarom használni, akkor miért ne? Mit gondolsz, merre halad a világ? Eljön előbb-utóbb az is. Nincs titkolni valóm, gyaníthatóan az állam többet tud rólam, mint én magam.
Az OTP pl. ingyen küldi. De persze OTP-nél is van pár tökéletesen balfék megoldás, kitárgyaltuk a külföldrôl rendelős topikban. A katasztrofális új internetbankjukról nem is beszélve.
Szerintem ez oda vezet ahová senki sem akar önszántából tartani (listázások politikai vagy világnézeti, stb. alapon). Megfigyelések-megfélemlítések. A végén akár olyan tetteket is a kezébe adhatnak bárkinek, amihez semmi közük (pl. ujjlenyomatod helyeznek oda ahol sose jártál.) Elgondolkodtató példa erre az a srác, akinek a nyakába varrták a körúti robbantást, nem számít a sok térfigyelő kamera felvétele amiken láthatóan vagy 20cm-el alacsonyabb személy szerepel, de a hatóság szerint a (tök irreális elhelyezkedéssel) talált DNS minta (valamint egy boltos vallomása, aki kínai RF távirányító adó-vevőt adott el neki, ami szinte minden barkácsoló polcán hever) perdöntőbb mint a szemmel látható eltérések. |
Bejelentkezés
Hirdetés |