Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ez a híres-neves Pioneer PN5-MC. Ahogy az egyik kolléga is írta, ez magas szintű MC hangszedő, csak riaa korrektor kell elé. Persze egy normális szintű kimeneti jelszintű MM hangszedőtől elmarad a kimeneti jelszint, mindössze 2mV. Általában ez nem probléma.
A "magas szintű"re azt hittem a minőségre vonatkozik... Az én MM pickupjaim között van hangosabb és gyengébb kimeneti feszültséget leadó fajták. Az AT3600 az pont eléggé halk az Ortofonomhoz képest. Csak ez utőbbinak az egyik oldala szakadt (lehet ezt orvosolni?).
420-1000 és 1500 ohmosok vannak kéznél...ettől is függhet a kimenőfesz.
Szia!
Azért tedd azt el, hogy valaki mondjon majd róla pontos ítéletet. Üdv.
Szia!
"(lehet ezt orvosolni?)" Malfox Személyes tapasztalatom nincs vele, csak rátaláltam anno a neten. Üdv.
Úgy értettem általam megjavítani...ha csak 5 ezer lenne a javítás a 2-szeri utiköltségem is több mint ötezer. De tuti többe lenne a javíttatása...Audio Technika meg ennél olcsóbb (sőt elég lenne egy tű nélküli, mert tűim vannak.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2024
Mindent lehet. Csak kérdés, hogy megéri-e?
A neten jópáran vannak, akik MC hangszedőket tekercselnek és ezt publikáják is. Nekik egy ilyen feladat egyszerű újjgyakorlat lenne. Viszont ezeknek a kézzel tekercselt hangszedőknek az ára fél millánál kezdődik, és a határ a csillagos ég. Viszont te is megpróbálhatod megjavítani, mert vesztenivalód nincs. Ha nem sikerülne, így is-úgy is kuka.
Van egy Pioneer PL100-as lemezjátszóm. Ortofon FF15e MK2 hangszedővel.
Ismerős zaklat, hogy adjam el neki. Hajlanék is rá, de nem tudom mi az értéke a készüléknek. Mennyi lehet reális értéke? Gumiszíj hajtású. Ami természetesen megnyúlt, megszáradt. Cserélni kell. Mekkora a gyári szíj mérete? Hol szerezhető be? Köszi. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2024
A szíj mérete elvileg: 597.0 x 5.0 x 0.64 mm, de pl. itt meg is tudod venni.
Az értéke nyilván állapotfüggő, én pl. nemrég egy NAD-5120-ast vettem ugyanilyen Ortofon hangszedővel 30e Ft-ért. Ha jó állapotú a hangszedő (nem kopott, sérült a tű) és te veszel bele új hajtószíjat, akkor szerintem egy 30-35e Ft reális ár lehet érte.
Elírtam, nem Ortofon, hanem Shure...de ezt sajnos "nem lehet", a fémházban müanyagba van öntve a belseje.
Viszont találtam egy T4P-s jó hangszedőt tűvel, csak T4P jelzéssel, AT gyártmányra hasonlít...
Biztosan igazad van. Nekem sosom volt Shure hangszedőm. Viszont akkor ez is magyarázat lehet a szálszakadásra. A műanyag dolgozik, és eltépte a vezetéket.
Ezt a TP4-et ugye nem a Shure helyére akarod tenni? Csak úgy megemítetted, hogy találtad... A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2024
A többi pickupom között volt...csak elsőre kerámiásnak néztem.
A T4P foglalatom nincs hozzá, ez a hangszedőkarba ragasztott hüvelybe volt beletolva. Meg van AT-m is, de az is a karba van fixen beragasztva.
Panasonic SL-N15 fedél szétszerelésSziasztok!Esetleg van valakinek korábbi tapasztalata, hogy a Panasonic SL-N15 lemezjátszó felhajtható plexi fedelének 4 db stiftjét hogyan kell sérülés nélkül eltávolítani? Csak fizetős oldalakon találtam teljes dokumentációt, a mellékelt verzió részlet meg "kicsit" nehezen olvasható számomra. Ez az állapot lenne a végcél a felső szíj cseréléséhez. SL-N15 fedél nélkül A segítséget előre is köszönöm. Üdv.
Google Lens lefordítja neked a szöveget, csak töltsd fel a képet...
Szia!
Köszönöm! Így valóban kicsit jobban olvasható. Akkor majd húzom kifelé valahogy. Köszönettel Lejátszási, problémaSziasztok!Adott egy lemezjátszó, a következő hibával. Lemez lejátszásakor, hol az egyik, hol a másik hangfalból szól a zene, több erősítővel is próbáltam, másik hangfalakkal, de ugyanazt produkálja. Szerintetek mi okozhatja?
Szia.
Tűhiba, esetleg rossz beállítás. Mivel nem tudom milyen lemezjátszóról van szó, más hibalehetőségeket nem említek.
Szia!
lehet a PU-tól felfelé bármi. Mivel a lemezjátszó is bármi, tehát a pickupot sem tudjuk, még a tiipusát sem, kristályos, vagy dinamikus... A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2024
Kizárásos alapon majdnem meg is találtad. Miket nem cseréltél azokon kívül, amiket írtál.
Tűcsere nem volt, szereznem kell másik tűt, és megpróbálom, hátha az a baj.
Lehet még vezeték csatlakozások pickup és erősítő között, és pickup is.
Visszább kérdezték milyen lemezjátszó, pickup?
Szia!
Mivel az eredeti hozzászólásodban zenét írtál, nem valami torz izét mindkét csatornára, így csak a legkisebb valószínűséggel probléma a tű. Fejkábelek csatlakozásainak ellenőrzése, a csatlakozó DIN/RCA ellenőrzése nagyobb eséllyel hozhat megoldást. Oxidáció, laza csatlakozó elgyengült forrasztás, sok minden hozhat ilyen időszakos kontakthibát. A tű az állandó hibát hamarabb hoz. Sikeres hibakeresést és elhárítást, majd jó zenehallgatást. Üdv. (Mondjuk ha hosszabb távon használni szeretnéd majd, akkor nem árt körülnézni, hogy van-e még tű hozzá)
Várnék a tűcserével. inkább kontakt hibára gyanakszom, de a lehet maga a fej is.
(Ez ex katedra kijelentés, mérni kéne.)
Nem ártana, ha megneveznéd végre a készüléked típusát. Ha kristály pickup-os, akkor a belseje "korhadhat"...ha meg mágneses, akkor megint más a helyzet!
A lemezjátszó típusát tekintve: Technics SL-BD22D, eredeti Technics tűvel, ennyit tudok róla.
Hát nem tudom, én már ezzel a fejjel vásároltam használtan a készüléket , a felíratott tekintve Technics van rajta.
Szia!
SM van hozzá: elektrotanya A fej könnyen kiszedhető, onnan az RCA csatlakozóig átnézni, mi és mikor vezet, mikor szakad, ha esetleg egy kölcsön T4P-vel próbálható is, akkor minden eshetőséget végig lehet vizsgálni, hogy hol lehet a gond. Üdv.
Ha nem Kínában gyártották akkor nem eredeti.
RCA dugókon mérj ohm-ot, (vezetéket mozgatva), kb 500-800 ohm érték mérhető.
Szia!
Ha már ez idekerült még egy ötlet. Mivel ezen beépített RCA aljzat van, így kérdezném, hogy az összekötésre használt RCA kábel is volt cserélve a tesztek során? Az is simán lehet hibás. Először ezt ellenőrizd, ha végig egy kábellel volt próbálva és csak utána érdemes a lemezjátszónak nekiesni. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |