Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   294 / 296
(#) Horvath65 válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 12, 2024 /

Köszönöm, de csak most vettem észre a hsz-t. Már megvettem mégegyszeres áron.
(#) Horvath65 válasza Horvath65 hozzászólására (») Okt 12, 2024 /

Szia! Kicseréltem az elektronikát. Össze raktam, jól működik. De a be indításnál nem azonnal, hanem k.b. fél perc múlva índúlt el. Szépen hűtött. Remélem hosszútávon is jól fog hűteni. Köszönöm a segítségedet!
(#) sanykaraj hozzászólása Okt 17, 2024 /

Beko side by side olvasztás hiba

Sziasztok van egy BEKO hűtőm. Két ajtos side by side, sajnos ugy tünik elromlott. E-4 hiba kodót ír(leolvasztási hiba), kihuztam jégtelenítettem. A hiba és a hibakod is megszünt... Eltelt 2 hónap és ugy tűnik a hibán ez a mozzanat már nem segít. A normál hűtő rész eljegesedik a fagyasztó hibátlan müködik. Ami zavar az egészben, hogy a hűtő kompresszora meg se áll.. pedig a beállított hőmérségletett elérte, és jöhetne a leolvasztás. De nem áll meg és nem is olvaszt. Pontos típust nem tudok de a vezérlőt lefényképeztem hátha valaki tudja meiknek is kéne lennie a fütő betétnek. Illetve ha rejtett az elpárologtató akkor minden bizonyal csak hátulról szigetelés bontással javítható bármi is.
(#) pipi válasza sanykaraj hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

A konkrét választ nem tudom... csak infók:
Anyósnál (LG hűtő) a leolvasztást kapcsoló relé (sarki közértben is kapható fajta) döglött be. A hűtő hátulján volt kábelezési/panel csatlakozó rajz... A mi Whirlpool hűtőnk áramtalanítás után visszakapcsolva garantáltan leolvasztó ciklust indít és csak kb 20-30 perc mire indítja a kompresszort...
(#) elactrofan válasza sanykaraj hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

A panel hátulján van a lényeg.
(#) sanykaraj válasza elactrofan hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

A panel hátulja így néz ki. Azt bánom, hogy magához a leolvasztó egységhez nem lehet roncsolás mentesen hozzá férni.
(#) hg6dab hozzászólása Okt 27, 2024 /

Samsung RB33B610 ajtó tömítés megfordítása

Új, a címben jelzett hűtőnk beüzemelése előtt át kellett fordítanom az ajtók nyitásirányát. Csináltam már máskor is, ezzel nem volt gondom. Akkor nézem nagyot, amikor a kézikönyv azt írja a műveletek végén:
Idézet:
„Válassza le a hűtő és a fagyasztó ajtajáról a tömítést, majd tegye vissza 180°-al elfordítva.”
Mivel nem találtam sem jelzést, sem eltérést a tőmítőprofil kialakításában, így ezt nem értem. Akkor érteném, ha az egyik oldal másképpen lenne kialakítva, mert a zsanér felőli oldal nyitáskor-csukáskor némileg súrlódik a szekrényhez érve. Esetleg egyik oldalon erősebb lenne a mágnes?
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2024
(#) uniman válasza hg6dab hozzászólására (») Okt 27, 2024 / 2

"Esetleg egyik oldalon"...ahol a zsanérok vannak, az nem is mágneses. Teszteld!
(#) StMiklos válasza hg6dab hozzászólására (») Okt 27, 2024 / 1

Szevasz!

A zsanér (forgáspont) felőli oldalon rendszerint nincs benne mágnes.

Üdv: StMiklos
(#) hg6dab válasza uniman hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Teszteltem, mindkét oldala mágneses.
(#) pensioner válasza sanykaraj hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Szia . " rejtett az elpárologtató akkor minden bizonyal csak hátulról szigetelés bontással javítható bármi is."
Ilyennel még nem találkoztam . konkrét típus nélkül nem látom a gép belsöjét . (a hűtő rész zöldséges rekesze mellet szokott lenni ) Az elpárt fagyasztó részben találod , ha belül lebontod a takaró műanyagot , a leolvasztó fűtőszállat és annak biztonsági kapcsolóját , meg az elpáron .
(#) Aang hozzászólása Okt 27, 2024 /

Siemens hűtő ki-be kapcsol

Sziasztok,
Sajnos pontos típust nem tudok, de szerintem nem is annyira fontos.
Adott egy siemens hűtő, két kompresszoros, egy a fagyasztó résznek, egy a hűtő résznek.
Tegnap leolvadt az egész, ki-be kapcsolgat másodpercenként.
Külön-külön mind a két rész üzemel, órákig teszteltem függetlenül, azonban ha rákapcsolom a másikat is azonnal kikapcsol majd be, majd majd be és így tovább addig, amíg ki nem kapcsolom az egyiket.
Merre keresgéljek? Valamelyik indítórelére gyanakodtam, de külön szépen megy.
(#) Dino71 válasza Aang hozzászólására (») Okt 27, 2024 / 2

Szia! Én az elektronika táprészét vizsgálnám. Elko kondik....
De a pontos típus fontos
(#) Aang válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Ha hazaérek körbenézen újra, hátha találok adattáblát. (Hol szokott lenni?)
Az elkokat kiforrasztás nélkül lehet vizsgálni? A púposakat persze látja az ember.
(#) uniman válasza Aang hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

A típus igen is (nagyon) fontos!
De addig is ki lehet próbálni külön 1-1 kompresszort közvetlenül rákötni a 230V-ra (némi "drótozással"). Ha hűtenek rendesen, akkor lehet továbblépni...
(#) Aang válasza uniman hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Külön hűtenek rendesen!
Közben megtaláltam az infokat is.
(#) uniman válasza Aang hozzászólására (») Okt 27, 2024 / 1

Akkor most már, hogy tudod a típusszámát, már csak a elektronikáját kell kideríteni. De már rögtön a kiszedett vezérlő képével kellett volna índítanod...a füstöt te látod, meg mérni is neked kellene.

Segíts légyszi, mit érdemes mérni?
(#) uniman válasza Aang hozzászólására (») Okt 27, 2024 /

Amint látjuk a képét, meg a két (talán speckó) fekete triak nevét leírod...

BTA12
600TW
(#) Dino71 válasza Aang hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

A kondikat mérés nélkül cserélném. A dióda környékén látszik, hogy melegedett. Azt is ellenőrizd.
(#) Joe_001 válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

HM!
A kondikat csere előtt mérni szoktam, alkatrészteszterrel. Volt, hogy ami benne volt jobb paraméterekkel rendelkezett mint az új. ... persze ezek akondik
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2024
(#) Aang válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

A diódát ellenőriztem tegnap. A multiméter dióda tesztje (egyik irányban szakadás másikban vezet) elég?
(#) elactrofan válasza Aang hozzászólására (») Okt 28, 2024 / 1

vaktában felesleges cserélni ha semmi bajja egy alkatrésznek.
véleményem szerint fórumon keresztül nem lehet áramkört javítani.
(#) Aang válasza elactrofan hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

A fentebb írt hibajelenség alapján, te merre keresgélnél?
(#) Dino71 válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

HM!
Én is kiforrasztom és mérem de vissza nem rakom, csere ha már kint van.
Fogalmam sincs Aang műszerezettségéről, hozzáértéséről.
(#) Aang válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Van alkatrészteszterem multiméterem és forrasztóállomásom is, tapasztalatom viszont nincs. Iránymutatásra lenne szükségem.
(#) elactrofan válasza Aang hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

kimeneti oldalon nem tudom mi van a kimeneten FET TRiak stb.. és ezek vezérlésén. valamiért összeesik a kimenet a terhelés hatására.
de én még azt is kipróbálnám hogy vezérléssel együtt külön külön a 2 kompresszor meg e.
De viszont a helyedben keresnék egy hozzáértő rokont barátot kollégát együtt leülni és élő segítséggel megpróbálni megtalálni a hiba forrást.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2024
(#) Tomi111 válasza Aang hozzászólására (») Okt 28, 2024 / 1

Szia! Elsőnek a panel végén a két nagy szögletes kondit vedd ki és mérd kapacitásra! Ha kisebbek(jóval),akkor csere. A feszültségérték és kapacitás mellett fontos az X2-es jelölés!! A két kerek elko-t is megmérheted,de valószínű inkább a két előbb említett lesz hibás.
(#) Aang válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Rendben, ha hazamentem első dolgom lesz.
Köszi mindenkinek a segítőszándékot.
Következő: »»   294 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem