Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   295 / 296
(#) hg6dab válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 28, 2024 / 1

Azért az is érdekes kérdés, miért csinálnak változó terhelésre trafó nélküli tápot? Tudom, takarékosság, de akkor sem erre való. Kisebb, konstans terhelésre jó, de azok a fóliakondik akkor is jelzik az idő múlását.
(#) Tomi111 válasza hg6dab hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Mert szerintem egyszerű és olcsó. És megbízható. Az, hogy pár év alatt meghibásodik, az szerintem a gyenge minőségű kondenzátor miatt történik. A plusz energiát egyszerűen elfűti egy zener ( gondolom a képen a melegedett dióda az.) Én is építettem ilyen áramkört, kb.15 éve hibátlan, állandóan áram alatt van. A cégnél, ahol dolgozok, még van üzemben mozgásérzékelős lámpa, régi halogén, kb.20 éve működik, ugyanilyen kondis táppal a mozgásérzékelője. Amit a ledesek elterjedése előtt szereltek fel, már ledobtuk. Sok 1 évig sem működött, ennek a kondinak a hibája miatt.
(#) Aang válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

Nos az egyik egész közeli értéket mutat, a másik lényegesen alatta van.
(#) Aang válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 28, 2024 /

A nagyobbik elkot hibásnak mutatja a műszer, hátha csak ennyi a gond.
(#) Gafly válasza Aang hozzászólására (») Okt 28, 2024 / 1

Az egyik 5,4%, a másik 17% deficites.
Kondicseréből nagy baj nem lehet, és akár meg is gyógyulhat...
(#) Tomi111 válasza Aang hozzászólására (») Okt 28, 2024 / 1

Ezeket a kondik nem rosszak, ennyivel még mennie kellene, gondolom. Akkor valószínű az elko a gond. Tuti táphiba. Mikor mindkét triak vezérlést kap, akkor beesik a feszültség és újraindul a proci.
(#) Dino71 válasza Aang hozzászólására (») Okt 29, 2024 / 1

Mint írtam már cseréld a kondikat ezeket az x2 et és az elkokat is, ha jövőre nem akarsz megint molyolni vele.
(#) Aang válasza Dino71 hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Erre a típusra cserélhetem?
(#) Aang válasza Aang hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Nos kicseréltem a hibás elkot és minden szépen üzemel.
Amint megérkeznek az alkatrészek kicserélem őket újra.
Köszönöm szépen minden résztvevő segítségét
(#) Tomi111 válasza Aang hozzászólására (») Okt 29, 2024 / 2

Ha működik, ne szedd szét újra! A mai kondikat ismerve lehet, hogy az újonnan vett kapacitása már újkorában kisebb lesz, mint amelyik helyére betennéd.
(#) Aang válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Nos, rendben, köszi még egyszer.
(#) Joe_001 válasza Tomi111 hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Ezért mérem meg alkatrész teszterrel, mielőtt vakon. betenném őket.
(#) Dino71 válasza Aang hozzászólására (») Okt 30, 2024 / 1

Igen jó lesz.
(#) Zoozee hozzászólása Nov 1, 2024 /

Gorenje RK4181pW4

Hello! Segítségre lenne szükségem van egy Gorenje RK4181pW4 típusú hűtőm és mostanában vettem észre hogy a normál hűtőtér hátfala belül a vízkifolyó felett kb 15 cm el néha tök meleg egy kéttenyérnyi részen, a jelenség tök random! Volt kint a Gorenje szerviz de akkor persze nem csinálta! Szervizes azt mondta hogy ő ilyet még nem hallott! Csak mivel még garanciális, ki szeretném deríteni a problémát! Válaszokat előre is köszi!

IMG_3400.jpeg

(#) Dino71 válasza Zoozee hozzászólására (») Nov 1, 2024 /

Szia! Gondolom akkor meleg mikor leolvaszt De ha ezt a márkaszervizes nem tudja az fura.
Ha tartja a beállított hőmérsékletet akkor semmi gond. Alatta két polcal van egy vízgyűjtő, ilyenkor oda belefolyik a víz és kivezeti a kompresszor felett lévő tálcába és onnan elpárolog.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2024
(#) Zoozee válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 1, 2024 /

Ez nem no frostos hűtő, akkor is leolvaszt? Valami kis fűtőszál van ott? Milyen időközönként szokott igy leolvasztani?
(#) kaqkk válasza Zoozee hozzászólására (») Nov 1, 2024 /

Nem időre olvaszt , mindíg amikor leáll a motor ...
(#) Villanymozdony hozzászólása Nov 2, 2024 /

220 V-os hűtőgép 240-250 V-ról működtetve

80-as években gyártott hűtőszekrénynek mennyire árt, hogy a hálózati feszültség napsütéses órákban 240-250 V körül van?
Nem melegszik túl a kompresszor tekercselése?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2024
(#) kaqkk válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 2, 2024 / 1

A kompresszort a visszaáramló "hideg" gáz hűti , elvileg nem lehet baj . Több ilyen "retró" hűtőt láttam felújítva-használatban .
(#) Villanymozdony válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Köszi!

Idézet:
„Több ilyen "retró" hűtőt láttam felújítva-használatban .”

De jó ezt olvasni! Akkor nemcsak én vagyok annyira elvetemült, hogy régi hűtőt járatok nyaranta.
(#) proli007 válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 2, 2024 / 1

Hello! Én találkoztam régi hűtőnél, mikor átálltunk 240-re, hogy az indító áramrelé, nem engedett el, bent maradt a segédfázis. Én letekertem ha jól emlékszem két menetet róla és béke lett. úgy próbáltam ki, hogy sorba kötöttem a villanytűzhellyel a relét és kapcsolgattam a betéteket. Előtte meg megmértem, mennyi áram folyik, segédfázissal és anélkül, mikor már elindult. Persze egy esetből nem lehet statisztikát készíteni.
(#) Villanymozdony válasza proli007 hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Kicsit off, de én arra gondoltam, hogy készítek egy feszültségcsökkentő kapcsolást a retró kacatjaimnak. Egy 220/12-es trafó primerjét megtáplálom a hálózatról, majd a 12 V-os szekundert ellenfázisba sorosan. Pont 12 V-al lesz kevesebb a feszültség. 230-250 helyett 218-238 V között mászkál majd. Az elosztóhálózat-üzemeltető meg vehetné a fáradtságot, hogy visszavegyen 1-2 fokozatot az alállomáson amikor süt a nap.
(#) Joe_001 válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

Üdv!
Anno durrant el saját gyártású CB tápomban kondi hálózati fesz ingadozása miatt, mert hely a trafóhoz közel volt, és csúcsidőben meg kellett emelni a feszt, hogy a végén is meglegen az előírt 220V. Gyakorlatilag minden a névlegesen feszültségen belül maradt, a kondi volt selejtes, a tesztek során nem jött ki, a táp a szokásostól melegebb helyen volt (konyha), a hosszabb, folyamatos üzem is segített neki. Jó nagy durranás volt. A helyzet extrém, nem tipikus volt csak az ok végső elemzésekor derült ez ki. A szolgáltató ezt már akkor távvezérléssel csinálta, és városon belül volt.
(#) proli007 válasza Villanymozdony hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

Régen, mikor a trafó volt a góré a készülékben, értelmes gyártmányokban volt dugaszolható feszültségváltó és azon már akkor volt 240-es állás is. Amikor 220 volt a hálózati feszültség, akkor is érdemes volt átváltani 240V-ra "kíméleti céllal".
A villamos hálózatok egyáltalán nincsenek felkészülve a napelemes rendszerek fogadására.
"De messziről, minden olyan távolinak tűnik."
(#) elactrofan hozzászólása Nov 4, 2024 /

Samsung hűtő

Hali!

Van egy no frost Samsung hűtő szekrényem, az utóbbi időben elkezdett rendetlenkedni.
Tanácsot kérnék mi okozza a jelenséget. Alap semmi gond vele szépen hűt működik aztán gondol egyet kikapcsol, de ugy mintha kihúztuk volna Paks felől. Jelző led sötét világítás sincs. Visszakapcsolom és megint működik napokid vagy akár hetekig is.

Találkoztatok már ilyennel?
vezérlő pcb-t kiszedtem semmi rendellenest nem láttam.

köszi ha tudtok segíteni
(#) Dino71 válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

Hali! Elektronika táp rész gond. Elkok, X2 kondik. Nem kell rendelleneset látni rajta, Mérni kellene, vagy csak simán cserélni a kondikat.
(#) elactrofan válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

vaktába nem cserélek semmit. egyéb??
x2 ha hibás akkor vagy zárlatos lesz vagy égett, ha ilyen nincs akkor semmi nem indokolja a cseréjét
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2024
(#) proli007 válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 4, 2024 / 1

Hello! Nem így van. Az X2 leginkább kapacitás vesztes lesz és semmi külsérelmi nyom..
(#) elactrofan válasza proli007 hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

vacak kondival akkor se megy el napokig vagy akár hetekig. Tudom az jár ja cserélj kondit és lásd jó lesz, de a valóság egész mást mutat, gondoltam megpróbálom, de már tudom hiba volt. kondi cserén nem láttok tovább.
(#) Joe_001 válasza elactrofan hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

Üdv!
Vaktában én sem cserélek semmit, én is mérek. A srácoknak az X2 tekintetében igaza van, nagyon ritkán lesz zárlatos, egyszerűen kiszárad, és nem látszik rajta semmi. Ilyen. Ezért érdemes ennek a vizsgálatával kezdeni amiben ilyen van. Mivel előtétellenállás szerepe van (trafó helyett) ezért ez a hibajelenség, ahogy lecsökken a kapacitása megnő az ellenállása.
Következő: »»   295 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem