Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   214 / 214
(#) Csabi626 válasza img hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

Köszönöm szépen!
Nyugdíjas anyukámnál van, naponta kb. 3-4 órát megy, sejtésem szerint 90%-os háttérvilágítás lehetett rajta eddig beállítva, mert a menüben ezt találtam mikor kerestem hogy hol lehet lejjebb venni, de a háttérvilágítás csúszka valamiért nem aktív, szürke, és léptetéskor átugrik rajta, van viszont 3 kiválasztható képbeállítás aminél változik, 100, 90, és 85, ha jól emlékszek természetes, sport, és mozi a nevük, a sporton találtam az volt a 90%, és átállítottam a mozira, az a 85, de más lehetőséget nem találtam, ezért raktam be az ellenállást.
Esetleg tudsz valami "rejtett" beállítási lehetőséget, ahol tudám ezt is menüből szabályozni?
(#) szs válasza Csabi626 hozzászólására (») Okt 17, 2024 / 1

Van benne ezeken kívül is beállítasi lehetőség, ha jól emlékszem "felhasználói" néven, és ott lehet állítani a háttérvilágítást is. Volt itthon pont ez a fajta, megtaláltam benne, tehát keresgélj .
Némelyikben tényleg elrejtettnek tűnik, úgy emlékszem, én is mérgelődtem először.

Le lehet azt venni 50-60% körülire, és a fényességet is 50%-ra, jó szíbeállítással úgy is szép képe lesz.

És ha mégegyszer szét kell szedned, mert újabb LED ment ki, akkor tényleg cseréld az összeset, kb. olyan mint az autó izzója: ha az egyik kimegy, nemsoká kell a másikat is cserélni.
Csak a TV-t szétszedegetni nem pár perc
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
(#) img válasza Csabi626 hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

90%-os brightness-el az a szép, hogy idáig bírta.

A többit meg szs összefoglalta.

Ha igazán szép képet szeretnél (mert pl. házimozi rajongó vagy, akkor műszeresen érdemes színhelyesre kalibrálni, de az már más tészta mert annak a költsége egy ilyen kategóriájú TV árával összevethető, ezért egy újabb készüléknél ami többet tud, jobban megindokolható).
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
(#) Csabi626 válasza img hozzászólására (») Okt 17, 2024 / 1

Anyukám nézi mint írtam, neki az a lényeg, hogy lássa a Séfek Séfét, nem érdekli, hogy van e pattanás a főszakács arcán, csak az hogy ki nyer
(#) img válasza Csabi626 hozzászólására (») Okt 17, 2024 /

Igen, azt értettem, hogy anyukád nézi csak feltételeztem, hogy neked is van TV-d.
(#) Csabi626 válasza img hozzászólására (») Okt 17, 2024 / 1

Nekem egy utolsó generációs LG plazma tévém van minden sallang nélkül, és már 8. éve tökéletesen teszi a dolgát, igaz naponta max. 1-2 órát használom alvás előtti ágyból tévézéshez
(#) img válasza Csabi626 hozzászólására (») Okt 17, 2024 / 1

Elalváshoz valóban felesleges műszeresen kalibráltatnod mert az leginkább a maximalista mozimaratonozók hobbija.
(#) Remci hozzászólása Csü, 15:19 /

Thomson tv nem kapcsol be

Sziasztok!
Thomson 32HD5506 tipusú Tv-ről lenne kérdésem. A stand-by led fehéren világít, de sem a bekapcsoló gombra,sem a távirányítóra nem reagál. Kép nincs, csak folyamatosan világít. Ha kihúzom a konnektorból, akkor azonnal kialszik, ha vissza dugom, akkor rögtön világít. A táp és a main board egy panelen van, de semmi szemmel látható hibát nem látok rajta. A kondik átmérve,mind értéken belül van. Milyen problémák lehetnek még?
(#) proba válasza Csabi626 hozzászólására (») Csü, 17:50 /

A legtöbb tápegységen sok kis párhuzamos ellenállásból van összerakva az áramfigyelés. Abból 1-2 ha hiányzik senkinek fel nem tűnik, és a maradék led élettartama mindjárt jelentősen nő.Akár még +1 év is benne van. Ha meg cseréled is mellé mindet, akkor tartósabb lesz mint az eredeti.
(#) img válasza Remci hozzászólására (») Csü, 18:23 /

Szia!

A K2 FET-en megvan a 12V? Illetve a CPU felett, jobbra lévő nagyobb, 2R2 feliratú tekercsen standby-ban 1.5V-nak kellene lennie. Meg valahol még 3.3V-nak is kell lennie elvileg.
(#) Remci válasza img hozzászólására (») Csü, 19:03 /

Szia!
A képen látható panel van benne. A 2R2 tekercsen nulla voltot mérek, a bal alsó hosszú fehér csatlakozó egyik lábán van 3,3v, a fehér matrica alatt jobbra meg van egy csatlakozó, azon meg van a 12v. Viszont melyik az a K2 Fet? Azt nem találom.
(#) zolika60 válasza Remci hozzászólására (») Csü, 19:32 /

Idézet:
„melyik az a K2 Fet?”
Tippem szerint ott van a COLD felirattól jobbra, az EB101-es kondenzátor mellett.
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:33
(#) img válasza zolika60 hozzászólására (») Csü, 19:40 /

Igen, az az.
(#) Remci válasza zolika60 hozzászólására (») Csü, 19:56 /

Aha. De az kettős dióda,nem Fet
(#) Remci válasza img hozzászólására (») Csü, 20:00 /

Megmértem, a katódon tudok 12v Dc-t mérni.
(#) img válasza Remci hozzászólására (») Csü, 21:36 /

Nem volt előttem a képe amikor a FET et írtam, csak arra emlékeztem, hogy van ott valami amin 12V-nak kell lennie, a lényeg, hogy megvan.

A bekapcsoló gombon megvan a 3.3V és lemegy 0-ra amikor megnyomod?

Azt kellene kinyomozni, hogy az 1.5V miért nincs meg. A tekercs meghajtóján megvan a 12V?
(#) img válasza img hozzászólására (») Pé, 0:57 /

Itt van majdnem ugyanez a PCB feszültség tesztpont referenciának.

Ha a bekapcsoló gombon megvan a feszültség (elvileg meg kell lennie ha a LED világít) és a megnyomás lehúzza 0-ra, akkor vagy az MCU sérült mert nem érzékeli vagy a flash (eMMC) tartalom. Az MCU-t tesztelni úgy lehetne, hogy szkóppal nézed, hogy megpróbálja e beolvasni a flash-t amikor áram alá helyezed a készüléket vagy amikor megpróbálod bekapcsolni. A szkóppal egyúttal az órajel kristálya is ellenőrizhető. Ha nem tudod megírni a flash-t (eMMC-t) akkor meg tudom csinálni.
(#) Remci válasza img hozzászólására (») Pé, 8:36 /

Szia!
A nyomógombon ott a 3,3v és nulla lesz ha nyomom. A tekercsen a 2R2-es tekercset érted? Van mellette egy pici 8 lábú Ic, aminek a számát nem igazán tudom leolvasni. Az lenne a meghajtó?
(#) Remci válasza img hozzászólására (») Pé, 8:59 /

Megnéztem a linket, és a feszültségek közül a 2,5v nincs meg,meg az 1,5v. Közben kiderítettem, hogy a meghajtó Ic megkapja a 12v-ot, de a többi lábán csak nulla voltot tudok mérni.
(#) Vadász Csaba válasza Vadász Csaba hozzászólására (») Pé, 11:22 /

Megoldva!
Vestel 17MB82 V.0.6.6A Core Update usb-ről feltölt és jó lett.
(#) img válasza Remci hozzászólására (») Pé, 11:56 /

Mérj a videó szerint mert az én emlékeim kissé megfakultak.

A 1.5V és 2.5V-os körökön ha nem mérsz zárlatot a GND felé akkor azért nincsenek meg mert az MCU vezérli őket, már amikor működik. Ha nincsenek meg akkor flash (eMMC) hiba valószínű ha az MCU és a kristály hibát kizártad.
(#) Remci válasza img hozzászólására (») Pé, 13:25 / 1

Az alapján mértem. Mivel nincs szkópom,így a többi mérést nem tudom megoldani. Ha esetleg vállalod hogy ránézel, akkor elküldöm. Akkor a többit megbeszéljük pü-ben.
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:26
(#) kiborg hozzászólása Hé, 21:41 /

LCD TV Hiba

Sziasztok!

Van-e esély javítani egy nagy eséllyel táphibás Samsung LCD TV-t ?
Történet: Bekapcsolás után nem sokkal levágta a kismegszakítót, azóta se kép, se hang, se standby led. Semmi.
Tápra gyanítok. Érdemes nekiesni, vagy ilyenkor már akkora szokott lenni a probléma, hogy 1-2 alkatrész cseréjével nem orvosolható a dolog ?

Köszi
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:44
(#) img válasza kiborg hozzászólására (») 0:17 /

Szia! Legalább a pontos modellszámát áruld el, illetve szedd szét és az alap dolgokat mérd ki mert ebben a csoportban sincsenek se jósok se gondolatolvasók!
Következő: »»   214 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem