Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen!
Nyugdíjas anyukámnál van, naponta kb. 3-4 órát megy, sejtésem szerint 90%-os háttérvilágítás lehetett rajta eddig beállítva, mert a menüben ezt találtam mikor kerestem hogy hol lehet lejjebb venni, de a háttérvilágítás csúszka valamiért nem aktív, szürke, és léptetéskor átugrik rajta, van viszont 3 kiválasztható képbeállítás aminél változik, 100, 90, és 85, ha jól emlékszek természetes, sport, és mozi a nevük, a sporton találtam az volt a 90%, és átállítottam a mozira, az a 85, de más lehetőséget nem találtam, ezért raktam be az ellenállást. Esetleg tudsz valami "rejtett" beállítási lehetőséget, ahol tudám ezt is menüből szabályozni?
Van benne ezeken kívül is beállítasi lehetőség, ha jól emlékszem "felhasználói" néven, és ott lehet állítani a háttérvilágítást is. Volt itthon pont ez a fajta, megtaláltam benne, tehát keresgélj .
Némelyikben tényleg elrejtettnek tűnik, úgy emlékszem, én is mérgelődtem először. Le lehet azt venni 50-60% körülire, és a fényességet is 50%-ra, jó szíbeállítással úgy is szép képe lesz. És ha mégegyszer szét kell szedned, mert újabb LED ment ki, akkor tényleg cseréld az összeset, kb. olyan mint az autó izzója: ha az egyik kimegy, nemsoká kell a másikat is cserélni. Csak a TV-t szétszedegetni nem pár perc A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
90%-os brightness-el az a szép, hogy idáig bírta.
A többit meg szs összefoglalta. Ha igazán szép képet szeretnél (mert pl. házimozi rajongó vagy, akkor műszeresen érdemes színhelyesre kalibrálni, de az már más tészta mert annak a költsége egy ilyen kategóriájú TV árával összevethető, ezért egy újabb készüléknél ami többet tud, jobban megindokolható). A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2024
Anyukám nézi mint írtam, neki az a lényeg, hogy lássa a Séfek Séfét, nem érdekli, hogy van e pattanás a főszakács arcán, csak az hogy ki nyer
Igen, azt értettem, hogy anyukád nézi csak feltételeztem, hogy neked is van TV-d.
Nekem egy utolsó generációs LG plazma tévém van minden sallang nélkül, és már 8. éve tökéletesen teszi a dolgát, igaz naponta max. 1-2 órát használom alvás előtti ágyból tévézéshez
Elalváshoz valóban felesleges műszeresen kalibráltatnod mert az leginkább a maximalista mozimaratonozók hobbija.
Thomson tv nem kapcsol beSziasztok!Thomson 32HD5506 tipusú Tv-ről lenne kérdésem. A stand-by led fehéren világít, de sem a bekapcsoló gombra,sem a távirányítóra nem reagál. Kép nincs, csak folyamatosan világít. Ha kihúzom a konnektorból, akkor azonnal kialszik, ha vissza dugom, akkor rögtön világít. A táp és a main board egy panelen van, de semmi szemmel látható hibát nem látok rajta. A kondik átmérve,mind értéken belül van. Milyen problémák lehetnek még?
A legtöbb tápegységen sok kis párhuzamos ellenállásból van összerakva az áramfigyelés. Abból 1-2 ha hiányzik senkinek fel nem tűnik, és a maradék led élettartama mindjárt jelentősen nő.Akár még +1 év is benne van. Ha meg cseréled is mellé mindet, akkor tartósabb lesz mint az eredeti.
Szia!
A K2 FET-en megvan a 12V? Illetve a CPU felett, jobbra lévő nagyobb, 2R2 feliratú tekercsen standby-ban 1.5V-nak kellene lennie. Meg valahol még 3.3V-nak is kell lennie elvileg.
Szia!
A képen látható panel van benne. A 2R2 tekercsen nulla voltot mérek, a bal alsó hosszú fehér csatlakozó egyik lábán van 3,3v, a fehér matrica alatt jobbra meg van egy csatlakozó, azon meg van a 12v. Viszont melyik az a K2 Fet? Azt nem találom. Idézet: Tippem szerint ott van a COLD felirattól jobbra, az EB101-es kondenzátor mellett. „melyik az a K2 Fet?” A hozzászólás módosítva: Csü, 19:33
Nem volt előttem a képe amikor a FET et írtam, csak arra emlékeztem, hogy van ott valami amin 12V-nak kell lennie, a lényeg, hogy megvan.
A bekapcsoló gombon megvan a 3.3V és lemegy 0-ra amikor megnyomod? Azt kellene kinyomozni, hogy az 1.5V miért nincs meg. A tekercs meghajtóján megvan a 12V?
Itt van majdnem ugyanez a PCB feszültség tesztpont referenciának.
Ha a bekapcsoló gombon megvan a feszültség (elvileg meg kell lennie ha a LED világít) és a megnyomás lehúzza 0-ra, akkor vagy az MCU sérült mert nem érzékeli vagy a flash (eMMC) tartalom. Az MCU-t tesztelni úgy lehetne, hogy szkóppal nézed, hogy megpróbálja e beolvasni a flash-t amikor áram alá helyezed a készüléket vagy amikor megpróbálod bekapcsolni. A szkóppal egyúttal az órajel kristálya is ellenőrizhető. Ha nem tudod megírni a flash-t (eMMC-t) akkor meg tudom csinálni.
Szia!
A nyomógombon ott a 3,3v és nulla lesz ha nyomom. A tekercsen a 2R2-es tekercset érted? Van mellette egy pici 8 lábú Ic, aminek a számát nem igazán tudom leolvasni. Az lenne a meghajtó?
Megnéztem a linket, és a feszültségek közül a 2,5v nincs meg,meg az 1,5v. Közben kiderítettem, hogy a meghajtó Ic megkapja a 12v-ot, de a többi lábán csak nulla voltot tudok mérni.
Megoldva!
Vestel 17MB82 V.0.6.6A Core Update usb-ről feltölt és jó lett.
Mérj a videó szerint mert az én emlékeim kissé megfakultak.
A 1.5V és 2.5V-os körökön ha nem mérsz zárlatot a GND felé akkor azért nincsenek meg mert az MCU vezérli őket, már amikor működik. Ha nincsenek meg akkor flash (eMMC) hiba valószínű ha az MCU és a kristály hibát kizártad.
Az alapján mértem. Mivel nincs szkópom,így a többi mérést nem tudom megoldani. Ha esetleg vállalod hogy ránézel, akkor elküldöm. Akkor a többit megbeszéljük pü-ben.
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:26
LCD TV HibaSziasztok!Van-e esély javítani egy nagy eséllyel táphibás Samsung LCD TV-t ? Történet: Bekapcsolás után nem sokkal levágta a kismegszakítót, azóta se kép, se hang, se standby led. Semmi. Tápra gyanítok. Érdemes nekiesni, vagy ilyenkor már akkora szokott lenni a probléma, hogy 1-2 alkatrész cseréjével nem orvosolható a dolog ? Köszi A hozzászólás módosítva: Hé, 21:44
|
Bejelentkezés
Hirdetés |