Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV

Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 16
(#) tufatofu válasza jdani hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Egy Panasonic táp van itt előttem kéznél, abban 2db 10Ohm 5W van sorban a relén.
(#) jdani válasza tufatofu hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Nem próbáltam még az ellenállást, de tettem bele nagyobb ellenállású PTC-t, az eredmény ugyanaz. Tegnap végigmentem a bemenet alkatrészein, vizuálisan nem volt egyikkel se gond, egy púpos puffer kondi volt, és sok zárlatos dióda. Rögtön a bemeneten a kondik vizuálisa nem tűntek hibásnak, csodálkoztam is ha 275Vos kondik, és kaptak egy jókora pofot, hogyhogy nem látszik rajtuk. De mérni nem mértem. Mivel nem úgy működik a bekapcsolás ahogy kell, így hát megmérem azokat a kondikat is. A CE802S 1µF 275V X2 MKP értéke 250nF 25R ESR. Cseréltem a bemeneten a CE807S is, annak nem volt olyan vészes az értéke, 350nF.
Újra próbálva a TVt, most legalább csak a szoba kismegszakítója ment le, meg az NTC lőtt szét..
Csak azt nem értem, mi az a dolog, ami ha sorba van kötve egy terhelés a bemeneten, akkor jól működik, de ha egyenesen a TVre van kötve a bemenet, és működik a lágyindítás, akkor ledobálja a kismegszakítót.
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Okt 31, 2024 /

Még azt megfigyeltem hogy ha úgy indítom a tvt, hogy a 60W izzó sorba van kötve a hálózati bemenettel, legelső bekapcsoláskor a fő relé (nem ami az NTCt zárlatolja) kb 1 másodpercig tart behúzva, és kikapcsol. (meg se próbál az ntc zárlatoló relé kapcsolni)
Ilyenkor a puffer feltölti vagy 100Vra. De második bekapcsoláskor már csak nagyon rövid ideig kapcsol a fő relé (legyen 300ms), és ugyanúgy nem kapcsol be utána a zárlatoló relé. Ilyenkor már csak kb +10V al tölti tovább a puffert.

Talán érzékeli a tv, hogy első bekapcsoláskor amikor csak a fő relé kapcsol, alig tudja tölteni az elkókat, tehát kevés a feszültség, és nem is akar bekapcsolni?

Mivel nem volt 10R NTCm, próbáltam bele egy 20R. Egyenesen rákötve a hálózati feszültséget, szétlőtt az ntc. Miért?
Lehet hogy nagyobb ellenállású ntcvel lassabban érte volna el azt a feszültséget, amin az ntc zárlatoló relé bekapcsolna, így hosszabb ideig kellett hogy athaladjon az áram az ntcn, így az szétlőtt?

Eleinte Úgy gondoltam jobb is a nagyobb ellenállású ntc bele, így lágyabb az indítás.
De akkor épp az, hogy az előírt 10R kell bele, hogy minél hamarabb töltse fel a tápot, és minél hamarabb zárlatolja az ntct?
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Végülis működik a tv ahogyan kell.
Az egyenirányíto egyik váltó, és a + kimenet között zárlatos volt a dióda.
Érdekessége hogy egy vasalóval sorba kötött hálózati táplálástól nem lökte le a kismegszakítót, sőt, a tv működött is így.
Következő: »»   16 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem