Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   74 / 75
(#) Joe_001 válasza Béla 66 hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Üdv!
Hátha segít:
(#) JZoli válasza Béla 66 hozzászólására (») Okt 30, 2024 /

Pont a poziciószámát rajzoltad felül azzal a fehér keretezéssel, de szerintem az egy SMD triak.
(#) jdani hozzászólása Nov 2, 2024 /

Tulfolyo

Sziasztok. Egy delonghi esam2200.s javítok, elektronikai problémával. Elektronikai probléma elhárítva, próbáltam volna vele kávét készíteni. (nem iszok kávét, és ilyen gépet se kezeltem még, szóval egyáltalán nem ismerem mit mikor miért csinál)
Amit észrevettem, alig tölt kávét a csészébe, helyette az alatta lévő tálcába áll a tiszta hideg víz. Megnéztem az alját, hogyan kerülhet oda víz, egy kis alagutat találtam, aminek a másik végén úgy néztem, nagy valószinűséggel a szivattyú egyik csöve megy. A szivattyu nyomó oldalán egy cső megy a vízmelegítőbe, egy egy másik cső erre a túlfolyóba.
Miért?
Gondolok itt valami olyanra, hogy ha dugulás lenne a gépbe, akkor azon a túlfolyó cső elején van valami nyomás szelep, ami ott enged el?
Van ilyen?
(#) VIM válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Szia! Én sem ismerem ezt a fajtát DE nálunk is egy hasonló "filipsz" gép működik. A sok víz a mosogatásból ered, mert főzés előtt is (ha le volt előtte csukva) és főzés után is kimossa a csöveket. A kávéfőzet mennységet személyreszabottan főzi és ha kis vízadag van beállítva az adott őrleménynek akkor kevés lesz a lefőzött kávé mennyisége.
(#) proba válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Szerintem jól gondolod, az vésszelep. ( legalábbis a legtöbb gépnél láttam olyan kiágazást a szivattyú után, aminek más funkciót még nem találtam.) Az üzemi cső szerintem a kazán felé megy. Ha a gőzölős kimeneten nem jön semmi, akkor nagy eséllyel a kazán dugult el.
(#) jdani válasza VIM hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Előtt-után cső mosás. Bizonyára van ilyen funkció, de itt szerintem nem erről lesz szó. Lefőztem egy csészényi maxra állított kávét, (keveseltem) és aztán megnyomtam a dupla kávé főzést maxra állítva. Poharat tettem alá, amibe alig pisilte a kávét, kB félig volt csak a pohár, de az alsó tálcát alig tudtam elvinni a mosdóig, hogy ki ne menjen belőle a víz. Már nem érkeztem kipróbálni azt, hogy ha lehúzom a túlfolyó csövet, azon folyik e a sok víz el, de valószínű hogy igen.
Ahogy mondom, nem értek hozzá, tapasztalatom nincs, de a logika azt mondja hogy valami el van dugulva.
Mi az ami el szokott dugulni? Szokott lenni funkció arra, hogy az ami el tud dugulni, átmossa? (pl tintás nyomtató öntisztítás)
Kazán... Ami melegíti a vizet?
El tud dugulni?
Én gondoltam arra a valamire, ami ilyen szitaszerű, és azon keresztül nyomja a kávés vizet?...
(#) proba válasza jdani hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Mikor vízkőtelenítették? ( elvileg külön procedúra a használati szerint) Mint már írtam a kazán szokott vízköves lenni. Víz helyett ecet, és gőz funkció. Ha az rendben, a kifolyó szokott még telirakodni kávéval.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2024
(#) jdani válasza proba hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Szétszedtem kB darabjaira, legalább láttam ilyet is már. Azt a valamit ami mozog benne, átpucoltam. Ahonnan fentről jön a víz, azt is szétszedtem, átpucoltam. Találkoztam benne egy nyomásszeleppel. Bizonyos nyomás felett megy át rajta a víz, szájjal persze nem bírtam átfujni. A kazánt a számmal át tudtam fújni. Minden jónak tűnik. Gondolom magas nyomást csinál a gép, tehát azt a szelepet amit találtam simán át kell nyomnia.
Namost kiprobaltam azt, hogy a szivattyún keresztül engedtem a vizet a kazánba, a kimeneten jött a víz boldogan. Gondolom akkora nyomást kellene csinálni a szivattyúnak, hogy a kazán kimenetét ne tudjam befogni az ujjammal..
De ezt könnyen megettem, és a tulfolyón már engedte is a vizet.
Ha ott nagy nyomásnak kell lennie, akkor ezek szerint a túlfolyó szelepe hibás, és nagyon kis nyomásnál már engedi el a vizet?
(#) proba válasza jdani hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Én is így gondolom. Ilyen hibám még nem volt. Ha átnyomta a vizet a gőzölőn, akkor a kávén is átpaszírozta.
(#) Béla 66 válasza JZoli hozzászólására (») Nov 4, 2024 /

A képeket sem én készítettem, de lényegtelen. Egyébként valóban egy triack de nem SMD.

kru.jpg

(#) Béla 66 hozzászólása Nov 4, 2024 /

Krups

Egy kis segítség a KRUPS gépekhez.
Szétszedésben is segít.

Bővebben: Link KRUPS 1

Krups 2

Esetemben a Triack típusa T1250-600G. 12A 600V Ig 50mA
(#) jdani hozzászólása Nov 4, 2024 /

Szivattyú

Átnéztem a Szivattyút és a túlfolyót. Szétszedtem darabjaira, átmozgattam a golyókat, és összeraktam. Most már nem folyik a túlfolyón, de máshol se nagyon

A gőzölőt (habosító, vagy miaz) ha megengedem, ott jön a víz. Gondoltam hogy rosszul raktamö össze, hát szétszedtem megint. De ugyanarra jutottam, már kép szerint is néztem, jól van összerakva, logikusan is nézve, máshogy nincs is értelme összerakni. Gumi tömítések jók, golyók is szépek, nem deformáltak.
Amikor próbálok kávét főzni, amíg nem kell nagy nyomást csinálnia, addig hallani hogy megy a szivattyő.. Miután már nyomást kell csinálnia, elhallgat a szivattyú. Megpróbáltam lehúzni a nyomó részét, és nehezen, de azért sikerült befogni az ujjammal. Állítólag 15 bár nyomsát tud. Annyira azért nem vagyok otthon ezekben, de szerintem nem kelle hogy be tudjam fogni az ujjammal nem?
Amikor befogtam az ujjammal, a túlfolyón nem engedte el a vizet, és ugyanúgy elhalkult a szivattyú...
Mi lehet a gond vele?
(#) pacal76 hozzászólása Nov 5, 2024 /

magnifica delonghi

Sziasztok.
Vettem döglötten egy magnifica kévéfőzőt. De mivel működőképesen sohasem láttam egyet sem igy nem tudom hogy kelene pontosan működnie. Motorja volt leégve multifuse kidurranva. Cserélve mindkettő. Jelenleg működne tökéletesen, de az örölt kávét nem a főzőegységebe szórja hanem az elszalad előtte. Igy az örlemény a tálcában végzi és tiszta melegviizet ad csak. Két dologra tudok gondolni vagy egy mikrokapcsoló butáskodik vagy egy triak a penelen. Szóval ebben kérném a segitségeteket.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2024
(#) Tomi111 válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

Szia! Hogy szórhatja mellé? Daráláskor a főzőegységnek fenn kell lennie végállásban, ilyenkor fenn megnyom egy mikrokapcsolót is. A dugattyú ilyenkor lehúzódik a főzőegységben, a darálóból hulló őrlemény egy kis tölcséren belehullik. Ha daráláskor kinyitod fenn a kis ajtót, akkor láthatod a lehulló őrleményt( ott, ahol közvetlenül adagolhatsz őrölt kávét is, mert ez abból is tud főzni). Nyitott ajtóval is tudod próbálni: az ajtót kinyitva fenn van egy kis kiálló műanyag, az nyom meg egy mikrokapcsolót bezáráskor. Na ha ezt a kapcsolót egy kés hegyével betámasztod, akkor nyitott ajtóval is működik, láthatod hogyan mozog fel-le a főzőegység. Csak a kávékifolyó csőhöz kell tenni poharat, mert értelemszerűen ekkor nem tud az ajtóban lévő kifolyóhoz folyni.
Tiszta melegvizet nem is adhatna, mert érzékeli, ha nincs benne kávé( a dugattyú üresen előbb feljebb megy, mint kávéval teli - nincs mit tömörítsen) , ilyenkor víz adása nélkül visszaáll alapállásba és villog a zacc jelzőlámpa, így jelzi, hogy nincs benne kávé.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2024
(#) JZoli válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Hát nem pont így működik ahogy írod. A daráláskor a főzőegység kb egyharmad úton van és szemből nézve balra dől egy kicsit. Ekkor van a kávényílás alatt. Ezután megy fel a felső pozicióba akkor már kicsit balra dől. Az igaz, hogy ha nincs benne kávé akkor kiáll hibára és nem is főz kávét, tehát melegvizet semmiképpen sem adhatna, ott valami nagy gond lehet a vezérléssel.
De ha be van kapcsolva a felső daráltkávé fedlapját ha felnyitod akkor a kis ovális lyukon keresztül a főzőegség tetején lévő rozsdamentes anyagú szűrőt kellene látni!
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2024
(#) Tomi111 válasza JZoli hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Igazad van, belekeveredtem kicsit. Úgy áll, ahogy írod. De ott valami nem passzol!
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2024
(#) user1914 válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Nézz bele lámpával. A szürő a hengerben lent van alul?
Üdv. M.
(#) Tomi111 válasza user1914 hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Szia! Nem az enyém rossz! pacal76 kérdezett.
(#) proba válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Pont most javítottam (volna) egy hasonlót. annak a felső dugattyújában van darabokra törve mindkét rugó. Simán kiadja a száraz örleményt, meg alul a forróvizet. Szerintem a dugattyúban lévő szelepek nem nyitnak. Bővebben: Link
(#) pacal76 válasza JZoli hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

No megnéztem pontosabban. A főzőegység elhalad a daráló előttés elbillen jobbra, majd megáll és beindul a darálás ami persze mellé potyog mert nincs alatta semmi. Eztán fölmegy a kazánhoz és lefőzi a semmit. Még valami fözőegységet hogy lehet kivenni mert kikapcsoláskor olyan pozicióban áll meg hogy nem lehet kiszedni. Csak akkor ha tengelyt oda csévélem ahol kiengedi.
(#) proba válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Már csak az a kérdés, a főző egységet mi pozícionálja. Legalább egy végállás kellene hozzá. Utána meg a mechanika összerakása dönti el a főzőegység helyzetét a figyelt ponthoz képest.
(#) szunyoog hozzászólása Nov 6, 2024 /

Delonghi ECAM 23.420 tartályvízszint jelző hiba

Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Delonghi Intenza Digital ECAM 23.420 típusú kávéfőző, aminek a hibája az, hogy nem ad jelzést mikor kifogy belőle a víz, így folyamatosan üresen is engedné a kért választott kávét, ezért a vizkőtlenítés sem tudom rajta elvégezni. Kicseréltem a benne lévő vízszint jelző érzékelőt , de a hiba nem múlt el. Szerelés során észleltem azt, hogy ha közvetlen ráhelyezek egy csavarhúzó „fém, avagy mágneses eszközt” az érzékelőre, abban a pillanatban jelez, hogy „töltse fel folyadékkal”, tehát mindkét érzékelő működő képes, és ugyan abban a pozícióban adja a jelzést, de a víztartállyal valami oknál fogva nem ad jelzést. Köszönöm.
(#) JZoli válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

Ha a gépet kikapcsolod a főzőegységnek az alsó véghelyzettől kb 1-1,5 cm-re feljebb kellene megállnia és ott simán ki lehet akkor venni. Nálad még a programmotor által hajtott tengely véghelyzetérzékelőjével is gond lehet, na meg a felső helyzeti érzékelővel is. Az alsó kell a megfelelő helyzet pozicionálásához a felső érintkezőt meg arra, hogy tudja van-e kávé a főzőegységben.
(#) user1914 válasza szunyoog hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

A víztartárban az úszó hogy érzi magát?
Üresen és vízzel töltve.
Üdv. M.
(#) pacal76 válasza JZoli hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

Igy van ha kikapcsolom akkor sajnos az also véghelyzettől nem 1,5cm van hanem vagy 2.5cm Ezeknek az érzékelőknek nem fix helyük van?
(#) pacal76 válasza JZoli hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

No közben kiszedtem a mechankát. A mikrokapcsoló jó! Egy szerencsétlen hall elem érzékeli a fordulatot és 4db mágnes adja a jelet neki amit a prockó számol. Nos a hall elem tuti jó. És vagy távol van a mágesektől és emiatt nem tökéletesen érzékel vagy ez a némi oxid zavar be egy kicsit. Orvoslom aztán majd kiderül.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2024

100_9344.JPG

(#) szunyoog válasza user1914 hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

mozog benne az úszó, és igazából ennyi. Úgy jelentkezett a hiba, hogy egyre később irata ki a viztartáj töltötségét, valamikor már üressen járt és csak utánna. Mostanság már nek írja ki.
(#) pacal76 válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

Hát az orvoslás után sem ott áll meg ahol kellene.
(#) user1914 válasza pacal76 hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

Már nem emlékszem pontosan, ebben cseréltél orsó meghajtó motort?
Üdv. M.
(#) Tomi111 válasza JZoli hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

JZoli! Nem lehet, hogy pacal76 kávéfőzője is programhibás? Egyszer küldtél nekem PIC tartalmat, ami jó is lett. Gyanús pacal76-nál is, hogy mindig ugyanott áll meg, na meg kávé nélkül szerintem akkor sem főzhetne, ha előtte rossz helyen áll. Én megpróbálnék rá egy másik PIC tartalmat. Nem tudom pacal76-nak van-e programozója( én Pickit3-mal csináltam).
...bár most nézem jobban a fényképeit. Az első képén ECO gombos gép látszik, de a vezérlőpanel benne a régebbi gépekbe való, trafós tápos panel. Ez hogy van? Kettőből raktak össze egyet? Régebbi gép lehet egy újabb házban?
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2024
Következő: »»   74 / 75
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem