Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Kérnék egy kis segítséget. Most szedem szét ugyan ezt a Tchibo cafissimo mini kv főzőt. Minden látható csavart és gumilábat eltávolítottam, de sajna nem sikerült széthúzni. Hibajalenség: bekapcsolás után villog pirosan a lámpa. Semmi más. Vízhiány a hibakód. Víz van a tartályba.
Ez egy kapszulás kv főző.
Sajnos a széthúzás a nagyobbik probléma. Szeretném látni a belsejét, de valami nem enged.
A használatija pedig írja. De te tudod. Én egy krupsal szívtam. Valami törni/pattani fog arra készülj fel. Nagyon értenek hozzá a mérnökök, hogy kell szétszedhetetlen dolgokat csinálni.
Egy szivattyú, egy átfolyásmérő, csövek meg kazán van benne. Persze még az elektromos rész. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2024
Üdv,
A vízhiány hibakódot a gépben lévő hal szenzor hibája is okozhatja. A víztartály belső oldalán van egy mágnes, amely megfelelő vízszintnél jelet küld a szenzornak. Gyárilag túl mélyre tették a szenzort, és nem mindig érzékeli a vízszintmérő mádnes helyzetét. A legegyszerűbben úgy ellenőrizhető hogy egy mágnest teszel a szenzor elé, és egyből megszűnik a hibaköd. Ezeknél ez típushiba. Én egy pici darab gumival megemeltem a szenzort hogy közelebb legyen a gép hátsó burkolatához, így általában látja a gép a teli víztartályt. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2024
Nagyon köszönöm, de valahogy el kéne jutnom a gép belső részéhez. A látható csavarok és gumidugók eltávolítása után sem enged semmi feszegetések ellenére sem.
Erről a gépről van szó.
Sziasztok!
Az alábbi problémám megoldásához kérném, a segítséget, tanácsot. Van egy Delonghi Magnifica ESAM 4000 B kávéfőzöm, aminél csak a darált kávé főzési program működik. Ha szemes kávéval használnám, klasszikus darálós módban, így nem csinál semmit, nem indul el a program, csak a megnyomott program gomb led világit folyamatosan. Nem jön semmi hiba jelzés, teszt módban minden működik. Köszönöm!
A kávédarálónál lesz valami hiba. Leveszed az oldalát akkor hozzá lehet férni a darálóhoz. Meg kellene mérni, hogy kap-e egyáltalán feszültséget (Vigyázz! 230V) Ha igen, valószínűleg szénkefe kopás lesz, ha nincs fesz, akkor egy triak kapcsolja neki a villanyt, azt kellene megnézni.
Köszönöm, JZoli! A daráló teszt módban működik (rendesen kapja a 230v-t). Teszt módban minden működik. De ha nyomok egy programot ( Darálós üzem mód) semmi nem történik (így mértem, a daráló csatlakozóknál nincs feszültség), csak világit, a nyomot gomb, amíg ki nem kapcsolom, a gépet. Ha le tekerem őrölt kávés opcióra, azt tökéletesen elkészíti.
Hajaj, ez programhibára utal. Szerezni kellene egy működő panelről letöltött programot vagy a netről, és újra rá kellene tölteni a Te panelod vezérlőjére. Az nagy valószínűséggel megoldaná a problémát!
Szevasztok!
Ha nagyon szükséges akkor Delonghi Magnifica ESAM 3200- nak lehet ki tudom olvasni a PIC tartalmát. Üdv. M.
Nincs levédve? Eléggé érdekes lenne. Szerintem csak az első 50 byte hozzáférhető.... ( ha pic)
Nem írtad, hogy az elmúlt 2 hétben sikerült-e szétrobbantanod, de itt a segítség:
https://www.ifixit.com/Guide/Tchibo+Cafissimo+Mini+313212+disassemb...162207
Szia! Ahogy JZoli írja, biztosan program hiba. Ezeknél néha megbolondult. PIC van benne, nem védett. Újraírható. Van mentett tartalmam bele, írni is tudnám Pickit3-mal. Estefelé felteszem a tartalmat, ha bele tudod írni/íratni
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2024
Köszönöm a linket, este megpróbálom.
Köszönöm a tippet. Igen az érzékelőt kellett közelebb tenni a mágneshez.
Minden sikerült a szét és összeszerelés, a javítás is
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. JURA C9 bekapcsolás után a főző egységet felteker, a felső pontra, és nem áll le, darálja a fogaskereket. Cseréltem, az encoder-t nem változott ugyan az a hiba.
Szia! Valószínű hogy a hajtómű felfogatófüle, vagy a hajtóműtest repedt,törött. Ha működéskor a fogaskerék annyira eltud távolodni a hajtott bordástengelytől, hogy "darál", akkor az elektronika nem azt érzi hogy megálltam, és megy egy ideig. Azután hibára áll. Elhanyagolt , szoruló főzőegység szokta tönkretenni a hajtóművet. Sok sikert,üdv.
Szia! Köszönöm! Az egyik rögzítő fül, a motornál le van törve, a felső rögzítés. Én azt hittem, a törés attól lett mert nem áll meg, a hajtás. De akkor a törés okozta, a hibát. Köszönöm, a segítséget. Üdv!
Köszönöm Kávészem! Kicseréltem, a motort, működik. Még átnézem, a főzőegységet. Köszönöm! Üdv!
Sziasztok
Olyan problémam lenne hogy De'Longhi perfecta kavefozot kitisztitottam es bekapcsolás után jelzi hogy nincs benne a csepegteto es nem csinál semmit sem.Semmire se reagál.Mit csinaljak? Esetleg ha valaki tud segitsen!!Vigyem szervizbe?Sajnos en nem értek hozzá
Szia!
Lehet a mikrokapcsoló, amit a zacc tartó bal hátsó felén levő pöcök nyom meg. Esetleg nem tört le , a zacc tartóról, a pöcök.
Hello,abban tudna valaki segíteni az odea go automata vizkotelenitő funkció hogyan vezérli a ciklusokat? A flowmeterrel vagy a vízszint érzékelővel? Sajnos az enyém beragadt a vizkőtelenítés ciklusba, elindul, öblít a főzőegységen,majd áttérünk a gőzkaröblítésre és onnan nem tud továbblépni. Mintha nem látná hogy kifogy a tartály.még víz nélkül is megy a pumpa. Ez azért érdekes mert eddig müködött a vízszint érzékelő. Köszönöm
Sziasztok! Melitta cafe solo elektronikát keresek vagy segítséget javításhoz. Hiba jelenség nem kapcsol be. Volt egy hangya csomag az elektronika hátuljánál. A relé meghúzó tekercsének lábai és a kapcsolt 220v közt voltak befeszülve. Vélelmezem hogy a relé vezérlésére jutott 220v ami visszafelé nem tett jót az elektronikának. Szakadás nincs a prociig eljut a fémes összeköttetés. Nincs valakinek panelje elfekvőben vagy kapcsolási rajza esetleg javítási tapasztalata mit nézzek meg? Köszönettel
Szia,
Gondolom eddig már megjavult. Tipikus DeLonghi hiba a korábbi kávégépeik kb 80 - 90%-ban, hogy tisztítás során valahogy víz vagy pára kerül a mikrokapcsolóba és galibát okoz. Roppant egyszerű az orvosolása, várni kell, hogy kiszáradjon Krups ea8010 hibaSziasztok!Segítséget kérek. Egy KRUPS EA8010 kávégépről van szó, ami egyik napról a másikra elkezdett nagyon keveset darálni, ugyanazon programnál. Csak kb. 2, 3 másodpercig megy a daráló, majd, a továbbiakban a szokott módon végzi a programot. Viszont, a kevés ideig tartó darálás miatt a "kávé" az csak barnás víz. A másik probléma, hogy minden adag kávé után van víz az alul lévő tálcában. Nem túl sok, de úgy emlékszem, korábban kevesebb volt, vagy, nem is volt csak többszöri használat után annyi, ami most egy után van. Mi lehet a gond, hol keressem? A panelon nem találtam idő állítási lehetőséget, de semmilyen nincs. Előre is köszönöm a segítséget. Krups Type:EA81Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni. Krups Type:EA81 Model:FBP1450000P A készülék nincs nálam, a munkatársamé, és egyenlőre rajzot sem találok hozzá!Akinek van ilyen készüléke, és ha megbontaná (természetesen a garancia lejárta után), és leírná vagy lefényképezné, hogy milyen típusú alkatrészről van szó. Addig nem akarom a kollégámmal becipeltetni a készüléket, míg nem tudom, hogy milyen alkatrész ment tönkre. tudom-e pótolni. Köszönettel Béla |
Bejelentkezés
Hirdetés |