Fórum témák
» Több friss téma |
Az van egy párom, de sajna nem lett jó, meghalt a Q309... A feteket pont tegnap mértem, azoknak nincs bajuk, a Q309-et cseréltem, azóta teszteltem a működő csatolrna fetjeit raktam át próbára, CHZ-val elemeztük a helyzetet... eddig ok az a fele is, csak fet kellene bele...
Akkor ott valami nagyon el lett rontba. Q309-et nehéz tönkretenni a fetekkel.
Nem emlékszem már pontosan mi is volt, (kb 2 hónapja) de elképzelhető, hogy azonkívűl a q310 vagy -311 et is cserélnem kellett. Azt tudom, hogy amikor az eredeti fetek szálltak el, akkor biztosan cseréltem, HQ elektronikától vettem.
De most már azóta ezen a felén is minden ok. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2024
Szia! Hosszas vívódás után sikerült szereznem egy működő képes 590ES pédányt, szépen működik minden funkció. Takarítás ráfér, 30 éves por benne. Végfok körüli alkatrészek nincsenek megbarnulva, nem látszik az ellenállások alatti nyáklemezen melegedésre utaló jel. Volt a téma a BIOS beállítás, nos kiváncsiságból rámértem, a 0,22R - ből erre a célra kivezettet csatlakozóra, a gyári leírás alapján bekapcsoltam, majd 10 perc után kaptam egy 5.6mV és a másik csatornán 0mV értéket. Mint említettem, az én példányomon is, ha a gyári 24mV ra tettem fel, akkor már elég nagy szivárgás volt, a hálózati táppal sorba kötött izzó fényerejéből látva. Ezt szintén elsőre így indítottam, 0 fényerő az izzón. Ezután mértem a BIOS mV- értékét. Ugye megsem közelítette a 24mV-ot. Ez az erősítő javítva nem volt, látszik, minden gyári. Nem lehet, hogy a gyári rajzon az egy elírt érték? Lehet 2,4mV vagy 0,24mV? Vélemény?
Egszeru, szamold ki az ellenallason eso feszultsegbol az aramot, minimum 50mA, max 200 jo ertek lehet.
A 0mV biztos nem jo…, vagy rosszul mersz, vagy valami hiba van! A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2024
Hát nem mérek rosszul, valóban ennyit mértem. Engem is összezavart
Ha valoban jol mertel, akkor az az oldal, kis hangeron hallhatoan torzit!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |