Fórum témák
» Több friss téma |
Próba cseresznye alapon tegyél be soros ellenállást, addig növelgesd az értékét, amíg a fényerő a kivánt, még jól olvasható értékre csökken
Valószínűleg az történhetett hogy az áramkört nem erre az LCD-re fejlesztették ki. Amint megláttam ezt a kék háttér világításút már sejtettem hogy a nagy áramfelvétel a probléma. Sok órát elvett az életemből annak idején , mert pont egy saját gyártású Uart-LCD átalakítót teszteltem, amikor ilyen véletlenszerű átviteli hibák jelentkeztek.
Ahogyan nézem a zöld ,meg a sárgának van nagy áramfelvétele , a kéknek egészen pici.
Biztos az előtét ellenállás nem a kékhez van berakva .
Jo megoldas, ha a hatter ledet nem a stab 5V ra kotod, igy nem terhelne es 150-220 R altalaban jo ertek.
Igy lessz , sok éve megvan ,szoktam is néha használni , most hogy mühely átépitésben vagyok ez is kézbe került ,na mondom megnézem már mi lehet vele .
Gyanús is volt hogy magas árafelvetele van.
Lassan kidobom , még nem akarja az igazat...
Erdekes jelenség , labortápról 100 inditásból 100 működik. Ha ráteszem a saját trafójára onnan vége , a hiba ugyan az . A kijelzőnél 470ohmmal még jó a fényerő a 9 voltra kötve .
Akinek van ilyen kis cucc , megmondaná milyen tápot csináljak neki ?
Tapegyege elkoja ok? Terhelesre lehet brummos.
Jol szurt, jol terhelheto tap ok, nem kell stabilizalni.
He he , megvan ,
Ha a tápot a 230 nál kapcsolom akkor van ez a jelenség viszont ha a hálózati trafó bevan kapcsolva oszt csak a 9voltot kapcsolom akkor minden esetben jó! A trafóm eléggé vaskos, a pufferelés is már 4700uf ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |