Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, van egy ilyenem. Volt már, hogy jól jött hibakeresés során.
Sziasztok!
Fejlesztenek még egyszerűen használható, megfizethető transceiver modult ISM sávra? Én jelenleg nem találtam egyet se. HopeRF összes termékéhez le kell programozni a NASA-t is (80 oldalas PDF-ek, több tucat regisztert kell állítgatni, és folyamatosan írni/olvasni őket, stb..), és ahogy néztem 5-6 vezérlő láb kell hozzá. Eldobom az agyam, hogy így túlbonyolítottak mindent.
Van kikötés konkrét frekvenciára? 433 MHz-en vannak UART kapcsolattal rendelkező modulok, pl. APC220, HC-11. Ha az egyik oldal csak vevő vagy adó, egy kontrollerláb is elég a boldogsághoz.
Köszi a választ!
868MHz-el foglalkoztam eddig, nem tudom a 433MHz sáv mennyire van már "telítve". Illetve milyen távra lehet ellőni mondjuk 100mW-al egy hasonló, 868MHz-es modulhoz képest. Ezzel a két modullal találkoztam a neten, de most hogy írod, van HC-12 modul is, ami úgy látom aliexpressen eléggé megy, igaz ez is 433MHz-es. De lehet kipróbálom.
Egy-két leírás szerint maximum 1 km a pusztában. Lakott területen erősen függ, mi van a két modul között. APC220-at teszteltem, 300 méterig még jó volt faluhelyen, házak között.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni 433MHz vevő modullal kapcsolatban. Egy távirányítós ajtó nyitó elektronikát kellene összeraknom, de a vevő része valahogy nem akar összejönni. Korábban már építettem 433MHz adó vevő elektronikát és működik is, most viszont valami nem stimmel. Két fajta vevő modulom van: XLC-RF-5V és RX470C-V01 jelzésű. Az RX470C-V01 egyáltalán nem is működik, azt már korábban sem sikerült működésre bírni. Az XLC-RF-5V pedig csak kb. max 5cm távolságból veszi a távirányító jelét, azét is, ami korábban működött 20-30 méterről is. Arduino Uno alappanelen az rc-switch master receivedDemo példa programban sem teszi ezt másképp. Antennával sem javul a helyzet. A redőnyök, amik szintén 433MHz-ról működnek a távirányító jelét betonfalon keresztül 20 méterről veszi, szóval nem a távirányítóval van a gond.
Szia!
Ezek csak a rádiócsatornák az első szuperheterodyn a második szuperregenerativ vevőmodul. Szükséges hozzá kódoló az adóban dekódoló a vevőben ami lehet fix vagy ugrókódos rendszerű.
A kódolás/dekódolás az rendben van. Jelenleg azzal küzdök, hogy a vevő csak akkor veszi az adó jelét, ha az pár centire van és nem tudom, hogy miért?
Nincs, vagy nem megfelelő az adó antennája pl.
A vevő volt rossz. 3 vevőből kettő nem működött. Viszont még mindig nem ok valami. Arduino uno fejlesztő panelen minden megfelelően működik, amit én gyártottam nyákot, ott mintha elakadna a kód elején.
attachInterrupt(1, handleInterrupt, CHANGE); van beállítva A jel vezetésre, a csillagpontra, mindenre igyekeztem odafigyelni. Vagy nem sikerült, vagy hibás még mindig valamelyik alkatrész. A fiókból mostanság sorra vettem ki olyan dip28 és tqfp32 atmegakat, amit nem ismert fel az égető. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2024
Most az körvonalazódik, hogy belső 8MHz órajelről nem működik csak külső 16MHz kvarcról. Ami megint azért érdekes, mert a korábbi két prijektem Attiny85-re épült belső 8MHz-en és működött.
433Mhz adó, vevő probléma.Sziasztok!Vettem egy ilyen négy csatornás, Wifis, bluetoot-os, rádiós relé modult. Eredetileg a meglévő csak rádiós modult szerettem volna lecserélni, hogy ne csak a távkapcsolókkal lehessen vezérelni. Elvileg a meglévő négy csatornás távkapcsolók (433Mhz) ehhez a modulhoz is jók. Azonban azzal szembesültem, hogy a távkapcsoló gombjának hosszabb megnyomására, a relék ki-be kapcsolgatnak. Az egész szépsége, hogy ugyanolyan távkapcsolóból van egycsatornásom is, azzal viszont helyesen működik, bármilyen hosszan nyomom, csak egyszer kapcsol. Tudj valaki, vagy van ötlete hogy mi ennek az oka?
Gondolod hogy csak annyi lenne a gond? Bár már vagy kétsz, háromszor feltanítottam, megpróbálom újra, hátha csak az a baja.
Rendes leírása megvan? Csatolhatnád, hadd lássuk mi is.
eWeLink-kel is megcsináltad ? Bt-n mivel lehet működtetni? A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2024
Ha az egyik típusú távirányítóval jól működik, a másikkal nem, akkor gyaníthatóan a távirányítókban van a különbség.
Szerintem az amelyik nem jól működik, nem folyamatosan sugároz, hanem az adatcsomagok között szüneteket hagy. Akkorát, amitől a vevő azt hiszi, nem folyamatosan nyomod hanem nyomkodod a gombot.
Leírása sajnos csak annyi van ami az Aliexpress linken található. eWelinkkel rendesn működik, wifivel, bluetooth-szal is, még a működési módokat is lehet állítani. Sőt, már sikerült integrálnom a Haome assistantba is azzal is jól működik, de a távkapcsolókkal hülyét csinál belőlem. Az appból beállított működési mód is működik az egycsatornás kapcsolóval, (impulzus mód, ami kell a kapukhoz) de a négycsatornással bármit csinálok, kibe kapcsolgat ha hosszan nyomom.
Nem ismerem ezek protokollját, de mintha a négycsatornás nem küldené el a stop bitet, így ismételten be ki kapcsolgat amíg nyomom a gombot, mert újra veszi a jelet.
Akkor már csak a két távirányítóra lennék kíváncsi (kép, típus).
Az egygombosban EV1527 chip van, a négygombosban pedig SCT2260.
Én sem ismerem a protokollt, de egy logikai analizátorral a végére lehet járni. Igaz, jelen esetben ez nem sokat segítene rajtad mert vagy az adó vagy a vevő (vevő jelét feldolgozó egységet) át kellene programozni.
MEgoldás lehet, ha a meglévő elektronika "után" teszel még egy feldolgozó egységet, ami nem veszi figyelembe a gyors kapcsolgatásokat.
Találtam a relé modulom egy négy csoportból álló füres orrpontot, amin az egyik mellett egy DAT, a Másik mellett egy CLK felirat van, mintha külső vevőnek lenne előkészítve. Az esetleges nem oldaná meg a problémát?
Nem tudom, nem hazsnálok ilyen relé modulokat (magamnak építek, ha kell). Lehet, hogy az egy programozó port egy mikrokontroller felé.
Olcsó vevőmodullal "RFM210LCF-433D pl. HESTORE" és logikai analizátorral (hangkártya?) felderíthető az adatfolyam.
Így néz ki. A nyomógombok felett látszik a bekeretezett négy forrpont.
Az működhet hogy a régi csak rádiós modulból átteszem rf modult?
Nem egyszerűbb megfelelő távirányító beszerzése, mint "variálni"...?
Az egygombos az fixkódos, de a "learning" kódos 4 gombos az speckóbb annál. Olcsó kínai tanítható fixkódos távot betanítasz az egygombosod segítségével. (Azt át lehet kötözgetni más kódokra...vagy nem ? A nyák képét nem láttuk még.) Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2024
Négy- öt távirányító árából vehetek gy új modult. Merthogy legalább annyi kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |